ADANADA KAYINBIRADERIMI ARADIM SOYLEDIM CITAK....aktive oldu....umarim vaktinde yetistirir....
Printable View
Bu olması en muhtemel senaryo. Reisgiller basdayken 300 dolar üstünde kalıcılık hayaldi. 2016 dan beri değişen sistemde bütün gücü elinde toplamış bir reisin iktidarı ölmeden bırakması mümkün mü.Heleki sarı kafaya tüm tavizleri verip içerde istediği operasyonu yapma izni verilince. Biz yatayda çok surunuruzde sen hala Dolar hala 40 TL yi geçmez dermisin? 180 dolarda mala 7 ceddinle girermisin. Bu 180 dolar gelirse dolar TL ne olur beklentin ne olur
Birde dip not koç holdingin baslatmadigi ralli ralli değildir.
Nerden ,nereye :):) https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c0f4fb4338.jpg
DURNA GUSLARI.....GOKTE SUZULUR DUYNAYI SEYREDERLER.....GORURLER HERSEYI...
reality-1....APO ile HDP ye....kurt ve solcu secmene....CENGEL ATILMIS durumda....
reality-2....CHP ic cekismelere suruklenmis durumda.....
reality-3....MUHALEFET YOK.....
sonuc.....ERKEN BIR SECIM ilani.....BORSA....TRANSIT 2 DOLAR ENDEKS.
BEN ISE....
bir durna gusuyum....
ONEMLI UYARI.....
paranin yarisi ile dolara giriyorum.....obur yarisi ile mevduat faizi.....bu faiz yuzde 60 a cikacak.
BORSAYA....shortlamak ucun gelecegim....SHORTLUYACAGIM....dipte kapatip....mal alip yuzde 20 ciktimi...UFLEYECEGIM...
CARESIZ KALMIS....sirket sahaplarini talanim surecek....ISIM BU benim....SOYMAK SOGAN GIBI...ve cucugunu yemek.
Gazamiz mubarek ossun....turkun furuskan evlatlari.....
dolar demişken bugün akşam dolar analizi var... ana haberden sonra yabuşturacağım :yahoo:
SOYLE CITAK....obur koyde yazdim....cokusun ilk gunu....36.5 dan dolara binmistim cokusten on gun once....COKUSTE 41 DEN DEHLEDIM.....YUZDE 14 KAZANDIM....hic dolarim yok....37.5 dan binecegim....37.7 den dondu....
linki verdim....tikla...git orayai oku.
ILIZYON EKONOMISI icabi.....bunlar olmak mecburiyetinde....
dün fspx'e gelen % 1 üzeri satıştan sonra, bugün bistin fışkırtamayacağı anlaşılınca
düşüş durdurucu VARLIK FONU devreye girdi yine
ingilizler 1 parti mal verdi
% 2 bu.. boru deell...
onu zıplayıp geçemezsin...
ancak yataylarsın kahverengi sabüt kalır, mavi aşağı gelir... (şimdi bunu yapıyor )sonra DALAVERE çevirirsin
Alıcı var ise piyasada tabi ki düşüş durur ama nereye kadar sürdürülebilir
http:// https://www.sozcu.com.tr/son...cezasi-p156102
Son 1-2 yıldır borsa eski borsa değil, tahmin etmek teknik yada temel bakmak sonuç vermez. Ana kitle short olursa bu long yapar, ana kitle long olursa bu short yapar. Ayrıca çoğu zaman yatayda bezdirir.
Feyza -2 iptal doğru mu anladım emmi
.............
Kuzu ne derse o olur
Verdim gitti yıllar bana bunu öğretti
dun dinledim....REIZ fransizca konusmuyordu....turkce konusuyordu...turkce anadilim.....anladim...
diyordu ki.....M
https://i.postimg.cc/8cqGVYwV/dedi.png
MAKULDUR....8200....
hayırlı olsun Babo ve Kuzu
hadise sudur.....
biz bu arenada....ELE OLURSA BELE OLUR....SELE OLURSA SELE OLUR gibi....yazilar yazmak ucun bulunmuyoruz....
biz talanciyiz....
adim ne benim....."furusan akinci kuzu"
ne dimag bu....BILGIYI.....HIZLA PARAYA CEVIR....CEBINI DOLDUR TUY DEMEK....
BAG BAG BEN BILDIM.....bag bag yorumlarima gibi....bu arenada ki....palyacolar....ve...CELIK COCUKLA .....isimiz olamaz bizim....
para....PARA....PARA.....CEP....CEP...CEP....
bizim isimiz budur....gerisi...LAGALUGADIR.
BOYLECE.....
bir furusmam daha bitti....BIR KUZU KLASIGI DAHA IZLEDINIZ.....
deyip.....
YAZILARIMA SON VERIYORUM.
sevgiler.....guzel yaradilmis kardeslerim....size hizmet....bir ZEVKTI....benim ucun...
HOSCAKALIN.
şimdi... eylül 2021
iktisat,işletme,ekonomi yüksek doçent ordinaryüs profesör MERKEZ BANKASI BAŞKANI (!) faizi düşürüp...
doları 8,54 ten, 20 aralık 2021 haftasında 18 tl'ye fırlatıyor.
merkez bankasının kasasında ne dolar var ne altun ki; 18'e gitmesini engelleyemiyorsun.
ingiliz tefeciler geliyor başkana
''başkanım artık sen % 60 enflasyonla yaşarsın... bizdende 15 tl borç alacaksın...
biz bu 15 tl'ye enflasyon oranı+ birazda bizim karımız ile % 80 kazancı nereden alacağız ?
dolar mı ? altun mu ? tl mi ? ''
başkan diyorki ''owlum siz bu okulu nerede okudunuz ? sizdeki beyini kuşa taksam ters uçar :kahkah: dolar, altun olurmu ? sığırlar ''
dolar olsa...(% 60 bile olsa ) 20... 32.. 50.. 80.. 128 4 sene sonra 128 tl olur
bu 80 milyon dolar, altun uzmanıdır..
dolar 128 olursa bizi iktidarda tutarlar mı ? TUTMAZLAR
TL'den vereceğim % 80'ninizi
bu 80 milyon KKM bilmez, FAİZ bilmez... ülkede faizi % 100'e çeksem... ''lan bu % 100 faiz ile devlet senede ne kadar zarar ediyor demez... 3,5 TRİLYON TL KKM'ye park etseniz... bunda devlet ne kadar zarar etti demez, bilmez..
tek bildiği dövizcilerin ekranlarında ''doların kaç yazdığıdır ''
o yüzden, doları altunu geç... TL'den alacaksınız % 80'inizi ''
yani aralık 2021'den sonra tefecilere TL'den vermek yerine, DOLAR'dan verseydik...
dolar şuan 85 gayme olmalıydı.
bu vesile ile kuzu emmi, bu başlığı 1,15 dolar endekiste açmıştır.
peki 1,15 doalr endekis UCUZ MU ?
asgari ücretle çalısan sayısı 10 milyon
maaşları zam başında 550 dolar... sonunda 450.. ortalama 500 dolar
bu yıllardır değişmedi.
memur sayısı 5,3 milyon
ağustos 2021 maaşım 730 dolar... ocak 2025 maaşım 1820 dolar... 2,5 kat :whistling:
yani Türkiye Cumhuriyeti devleti ekonomisi uçtu,kaçtı... memuruna 2,5 kat fazla para veriyor öylemi ?
(asgari ücretliye neden veremiyor ? emekliye zaten hiç veremiyorlar )
hadi lan oradan :vk:
doları baskıla... maaşım olsun 1820 dolar
çarpıp bölerseniz... doları yine 85 gayme olarak bulursunuz
pekiii
1,15 dolar endekis UCUZ MU ?
emmi buraya kadar yanlış varmı ? hesaplar doğru mu ?
Türkiye artık eski Türkiye değil... 1980'lerdeki 1990'lardaki Türkiye değil
1995'te Türkiye'nin borcu 50 milyar dolardı... şimdi 500 milyar dolar
1990'larda aylık bağlama oranı % 85 idi... şimdi % 45 galiba... yani Türkiye emeklisine maaş verebilecek durumda değil (ben demiyorum, ocak ayında bakan söyledi ''emekliye zam verirsek birşey olur '' diye işte...
ama bunu sokağa sorsanız ''kılıştaroğlu sgk'yı batırdı '' cevabını alırsınız
ulem AYSUN KAYACI eğer islamdan önce yaşamış olsaydım, senin PUTUNU yapar hergün sana tapardım :yahoo: :kahkah:
1990'larda diyelimki topraklarımızın altın 50 ton altınımız vardı... şimdi onları çıkardık, hepsi merkez bankası kasasında
alırsın....
hepsi AMERİKA'lı şirketlere verilmiş ve amerika'da... bize kalan bu.. % 1,25... 600 kilo
https://www.yenisafak.com/ekonomi/al...-nedir-3555834
yeraltı zenginliklerimizde yok artık...
VARLIK FONU...
hangi şirketler var bakarsınız (thy,botaş... falan ) ülkenin borçlarına karşılık olarak İNGİLİZLERE İPOTEKLİ DURUMDA...
ez cümle : Türkiye artık batmış bir ülke
(zaten 1990'larda 5 dolar olan endeksin, bir daha oraya gidememesi 3 doları bile geçememesi de bunun göstergesidir. )
peki ÇITAK ''öyle diyorsan madem endekis kaç dolar olmalı ? ''
bu tamamen BOP PROJESİ'nin Türkiye ayağına bağlı...
Bu ayak devam ettirildiği müddetçe, Türkiye ekonomisi YÜZDÜRÜLÜR... ne ekonomiye, ne endekse birşey olmaz... buralarda dolanır
ammaaaa
BOP PROJESİNİ, durduracak, sekteye uğratacak bir gelişme olursa ;
bir devalüasyon.. ekonomik kriz...
dolar 150... endeks 3000
ederiz 0,20 dolar
Kısa sürdüm kuzu yaşlanmış formdan düşmüş
İlaçda fayda etmiyor demek ki 2 tık tık bitti mi
Eskiden haftalarca furuşurdu
Şimdi 2 tık tık hqdi dön arkanı:whistling:
Eskiden otoyollar yoktu, hızlı tren yoktu, duble yollar, havaalanları, tatil otelleri yoktu.
Ancak insanlar sevdikleri ile bayramlarda görüşebiliyorlardı. Pansiyonlarda kalıp tatil yapabiliyorlardı.
Şimdi zaman ve konfor olarak her şey var.
Ancak herkes YÜKSEK MALİYET nedeni ile bayramda kendi kentinde kalmak zorunda kalıyor.
AKP, yabancı seven bir ZENGİN SINIFI PARTİSİDİR...
86 milyon UCUZ İŞGÜCÜ yetmemiş ki 3. ve daha sonraki çocuğa ek maaş geldi.
KAPİTALİST ÜLKELERE BEDAVAYA ÇALIŞACAK MARABA, onlar için savaşacak asker LAZIM...
İŞBANK USD Amerikan Doları 37,0004 39,3576
Herşey düzeldi de neden 38 de SAVUNMA ve bu makas var?
Heybedeki büyük turp bu galiba. Son gün elimize verecekleri:) Güzel özetleyip değerlendirmişsiniz.
Sadece BOP ile ilgili farklı düşünüyorum. Öyle bir proje filan yok. 6. Yüzyıl zihniyeti ve kafasıyla yaşamaya devam edebileceğini sananlar 22. yüzyılın teknolojisine ulaşanlar tarafından ezildikçe bunun planlı bir durum olduğuna kendilerini inandırmaya çalışıyorlar. Proje uydurması oradan çıkıyor. Aslında bu doğal bir süreç ve doğal olduğu için gittikçe belirginleşiyor. Sömürge tarihini unutmamak lazım.
ama ilk uydurulduğunda kulağa hoş gelmiş olacak ki birileri oy toplamak için ben de bunun başkanıyım, yani büyüklerin masasındayım filan demişti :)
Ne oldu şimdi topikte, ben bir şey anlamadım???
Hoşgeldin... Güle güle...
Sayfa açıldı, KY malını satmasın, kaptırmayın, 10 kat-20 kat gideceğizden 4 gün sonra batıyoruz, furuşma bitti, güle güle nasıl olduk?
Ben de sevinmiştim, kaliteli, düzeyli bir sayfa açıldı, bilgi tecrübe edineceğiz, yolumuzu daha net görürüz diye... Gerçi yine de yorum yapan, bilgi/tecrübelerini paylaşan değerli forumdaşlar var, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum ama... bi tuhaf olmadı mı böyle?
Bizim ekonomi,piyasa, siyaset böyle... yıllardır.. İç içe, hiç öyle monoton bir hayatımız çok şükür. Hep bir karmaşa, kaos, kavga....
Öyle bir "daha büyük turp var" lafıyla her şey bitiyorsa hiç başlamamış demektir zaten. Bizde her an sert bir çıkışı, görev değişimini, politika değişimini olağan karşılamak lazım. Ne bileyim.. buna alışamamış biri günlerini fazla bu ülkede geçirmiyor demektir bana göre..
Kimseyi eleştirmek için söylemiyorum, yanlış anlaşılmasın. Sesli düşünüyorum sadece... Yaş ilerlemeye başladıkça insan daha bir bu tarz olaylara şaşırmamaya başlıyor.
Neyse işe devam.... emeği geçen herkese çok teşekkürler, yorumlara/analizlere devam edersek çok güzel olur bence.
Çok doğru söylüyorsun üstat, biten bir şey yok tam tersine yeni başlıyoruz. Kamuoyu anı ve geçmişi yaşamaya devam edecek ama para piyasalarının genel olarak yeni bir dönemi idrak edip ona göre tepkiler verdiğini görmemize az kaldı bence. Bu tepkiler beklentilerden ters yönlü olduklarında daha net anlaşılmaya başlanacaktır.
Sizlerde biliyorsunuz, sn. paşa konağı, en büyük güvencemiz bozuk ekonomik yapımız :party:
Bir belediye başkanı mevzusunda 30 milyar$'a yakın para döviz oldu, döviz paranın gaz halidir
Dünyanın en yüksek faiz oranlarından birini iki gıdım indirmişlerdi şimdi %60'lar konuşuluyor.
Enflasyon hedefi ayağına TL'nin değerini faizle savunurken hem varlık fiyatları hem de iç piyasa işleri gerilemeye devam ediyor. İktidarın oy depoları bunlardı ve bazukayla ateş ediyor şimdi.
Toplumun maddi durumu bozuldukça sokağa çıkması kolaylaşır, yazın turizm gelirine umut bağlayan ülkede dikkat etmek lazım bunlara.
Hepsinden tehlikelisi alacaklılar yani kreditörlerimiz. Onlar direkt hatla Trump'a bağlı ağabeyler. Borç ödeme gücünü saniye saniye izlerler, canları sıkılırsa neler yaparlar? tarihte çok örneği var.
İsteyen istediği sebzeyi heybeden çıkarabilir. Halk için de geçerli bu. İsteyen istediği dini ideolojinin ardına takılabilir, sonunun ne olacağını her akşam haber bültenlerinde gösteriyor.