Evet aynı modülü bulup kullandım...
Hiçbir farkı yok. Buradan da aynı şekilde çalışabilirsiniz....
Sadece grafikleri saklayamıyorsunuz diye biliyorum...
Printable View
İzleme Listesine tüm hisseleri ekledim. Bu değişimi görebilmek için sayfayı yenilemeniz yeterlidir.
Bu şekilde tüm hisseler elinizin altında olacak. Kodunu hatırlamanıza ve yazmanıza gerek kalmayacak...
Umarım işinize yarar...
Herkese güzel bir gün diliyorum...
Bazı dostların uyarısı ile grafiklerimin birçok yerde kullanıldığını öğrenmiş bulunuyorum. Bazılarına ben izin versem de bazıları benden habersiz olabiliyor. Bu nedenle Tescil ibaremde değişiklik yapmak ihtiyacı doğdu.
Site hakkında bilgi içermediği için site bilgisini ekledim. Fontlar ve renkler üzerinde de ufak bir değişiklik yaptım. Gözü rahatsız edip dikkat dağıtmamasına azami dikkat ettim lâkin tasarımcı olmadığım için uyumu sağlamada bayağı bir zorlandım.
Renk ve Font seçiminde fikri olan varsa sevinirim.
Az önce Sistem grafiklerine uyguladım, akşamdan itibaren tamamına uygulanmış olacak. CandleStick grafiklerini yüklemek uzun sürüyor...
Üstad,
Hakkını helal et. Ben kullanıyorum valla.
Ama dipnota aşağıya alınan adresini veriyorum :)
Telif hakkını ödemiyorum :)
Grafikler Güncellenmiştir...
http://teknikanaliz.site/grafiklinkleri.html
teşekkürler üstat, tüm zahmetleriniz ve emekleriniz için.
faydalanıyoruz, hakkınızı helal edin.
bol kazançlar...
Eyvallah, çok memnun oldum...
Hem kullanıp hem de faydalanmak ne güzel bir haber... :yahoo:
Siteyi sık sık sayfaları yenileyerek ve her sayfayı kontrol ederek takip etmenizi öneririm. Bazen yaptığım değişiklikleri buradan duyuramıyorum. Mesela bugün AnaSayfa 'ya eklediğim "Fiyat Tablosu" gibi...
Bist verilerinin 15 dk. gecikmeli olduğunu unutmayın. Bu her yerde ve durumda değişmiyor...
Sayın T/A öncelikle elinize emeğinize sağlık.Tekniz analiz bölümü ile ilgili bir kaç sorum olacaktı, usd bazlı grafik varmı o kısımda,yıl olarak 2008 den daha eskiye gidebiliyormu grafik,birde çizdiğimiz grafiği hisse net topiğine oradan nasıl yapıştırabiliriz.teşekkür ederim.
Sayın T/A
Zehiri verdin bize,
İddaaya girerim başlık altındaki herkes şimdi kendi hissesine grafik oluşturmaya çalışıyor.
Yaktın bizi. Finans okur-yazarlığımız gelişecek :)
Modülün kullanımını nasıl nereden temin edelim.
Kullanım hakkında detayları nasıl öğrenebiliriz
Trend ve kırılmaları nasıl yapıcaz, modülü nasıl kullanıcaz.
sırada bi sürü soru var
Programın ücretli versiyonuna geçmemizin bize çok faydası olur mu ?
burada yaptığımız grafikleri nasıl okumalıyız?
Önereceğiniz bir yol var mı?
Hemen trade ye girişelim. mi?
Yoksa kendi yaptığımız grafiklerimizi orta vadelerde deneyip görmek mi mantıklı ?
abi yaktın bizi
USD bazlı yapmak için aşağıdak, grafikteki gibi; hisse kodu yazılı olan bölmeye tıkladıktan sonra bölmenin sağ tarafındaki işlemleri yapmanız yeterlidir. Siz USD bazlı yapmak için USD değerine bölmeniz gerekir. Bölüye basıp veya doğrudan "/" işaretiyazıp sonrasında USDTRY yazarsanız ve "ENTER" tuşuna basarsanız grafik USD bazlı olacaktır... Bölme harici diğer işlemleri de yapabiliyorsunuz...
http://farm3.staticflickr.com/2857/3...e9e997b5_b.jpg
2008 'den eskiye gidemiyor. Yaklaşık 10 yıllık bir zaman dilimi korunuyor. Veri tabanını zorlamamak için yapıldığını düşünüyorum. Belki ücretli olsa daha eski verileri sunarlar mı hiç fikrim yok. Matriks bile artık en eski verileri vermiyor. Bunların vermemesi de normal sayılabilir...
Resmi paylaşmak için öncelikle saklamanız gerekir. Bunun için resimdeki şipşak çek düğmesine basınca diyalogda adres görünecektir. Bu adresi kopyalaya basarak hafızaya alın. Hisse.net 'de grafik ekleye basın oraya bu linki "paste" edin (yapıştırın). "OK" 'e bastınız mı tamamdır. Aynı zamanda diyalogda Twitter için de bir düğme var. Doğrudan Twitt atabilirsiniz...
http://farm3.staticflickr.com/2810/3...1b09b374_b.jpg
Umarım sorularınıza yanıt verebilmişimdir...
Ben size imkanı sundum. Arayan çok ama bulan az idi. Burada herşey mevcut olsun istiyorum. Ben kısıtlı şeklini sundum isteyen paralı versiyonu alır kullanır ama inanın hiç gerek yok!!!
Eğer anlık işlem yapıyorsanız diyeceğim yok ama birkaç gün elinizde tutyorsanız 15 dk. gecikme sorun teşkil etmez. Ben gerekmedikçe derinlik kullanmıyorum. Eğer çok uzmanlaşmak istiyorsanız da bunlar da size yetmez. Başka platformlara geçmeniz gerekir.
Bu başlangıç için ve aklınıza geleni çizivermek için bullunmaz bir nimet. Bir hisse hakkında konuşurken hissenin grafiği eklemek olayı anlatmakta daha yardımcı olacaktır. Çiz ve 1 önceki mesajda yazdığım gibi kaydet ve paylaş hepsi bu kadar.
Modülü en güzel deneme yanılma ile keşfedersiniz. Merak etmeyin bozulmayacağı için sorun teşkil etmez. Bir sıkıntı olursa tarayıcıyı kapatıp açın sorun morun kalmaz. Bilgisayara kayıtlı birşey olmadığı için (cookiler hariç) bilgisaayrınıza zarar vermez!
Sorularınız olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım... Çok da sıkıştırmayın ama.. :kmk:
sen yandın abi haberin yok.
Mesaj yazdığın bölümde işaretlediğim düğmeye basın orada sizden "URL/adres" istenecek. Grafik kaydından kopyaladığınız adresi buraya yazıp "OK" deyince tamamdır...
http://farm3.staticflickr.com/2874/3...945b6620_b.jpg
abi bu programı nasıl kullanıcaz. grafikleri nasıl yapıcaz
Şimdilik biraz kurcalayın. Yardım sayfası hazırlamaya çalışıyorum. Fakat tüm teknik analizi burada anlatmam mümkün değil. Daha önce grafik çizim ve kullanma bilginiz yoksa biraz zorlanırsınız ama kurcaladıkça öğrenirsiniz...
Benim dışımda bilen arkadaşlar da yardımcı olursa sevinirim. Her soruya cevaba yetişemiyorum. Hem cevap vermek hem de kod yazmak bir hayli zor oluyor...
Grafikler Güncellenmiştir...
http://teknikanaliz.site/grafiklinkleri.html
iyi akşamlar üstad,
Programın kullanımı ile ilgili basit olsa da bir kılavuz program yada web adresi rica etsem. Çok şey mi istemiş olurum.
Saygılar
Diğer tarafta sn. STAH paylaşmıştı aşağıdaki linki. Kendisine teşekkür ediyorum hepimiz adına. Başta teknik analiz olmak üzere sıfırdan başlayan birisi için çok güzel anlatıma haiz bilgiler var. Teknik analiz bilmeyen arkadaşların incelemesini tavsiye ederim.
http://teknikanalizsanati.com/teknikanalizegiris.aspx
Programın kullanımından kasıt eklediğim modülün nasıl kullanılacağı ile ilgili ise; Türkçe bir kaynak bulamadım ama ingilizce olsun derseniz aşağıdaki link işinizi görecektir....
https://www.tradingview.com/wiki/Main_Page
Teknik Analiz üzerine kaynak istiyorsanız mühendis ankara arkadaşımız güzel bir link paylaşmış. Orayı ben de baştan sona takip etmiştim. Çok detay olmasa da faydalı bilgiler mevcut. Tavsiye ederim...
Katkınız için teşekkür ederim sayın mühendis ankara...
hocam güncelleme olmamış eski fiyat ve grefikler var rica etsem !!!
yenilediğim halde aynı
Üstat asıl biz size teşekkür ederiz, onca zahmet veriyorsunuz karşılıksız. umarım herşey gönlünüzce olur.
selimtogrul forumdaşım ben de teşekkür ederim. teknik analizin sonu yok, ama başlangıç için iyi bir link. bilen insan her zaman kazanma konusunda avantajlıdır. kimse geç olduğunu düşünmesin, öğrenmenin yaşı yok.
bol kazançlar diliyorum.
T/A Abi dün akşam bende fark ettim. Fakat, sadece bir kaç hisse böyledir diye söylemedim. İyi haftasonları.
Lütfen hatalı birşey farkettiğinizde hemen bildirin. Ya da olmasını istediğiniz...
Gözümden kaçmış olabiliyor...
E6853 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şu anda tüm güncellemeler yapılmış ve kontrol edilmiştir...
Arada grafiği bozuk olan ve verilerinde hata olanları bildirirseniz düzeltebilirim. Görebildiklerimi düzeltiyorum göremediklerim için sizin geri bildirim yapmanız gerekiyor...
çok teşekkür ederim BJK Coccinella
Sn. T/A
Ziyaretinize geldim. Siteye eklediğiniz Trading View tabanlı teknik analiz programını inceledim ve pek beğendim. Programda ilk önce indikatör bolluğu dikkatimi çekti. Her menkul kıymet için, her zaman diliminde, 10 değişik grafik türünde görüntü sağlaması pek hoş. Bünyesinde şirketlerin genel bilgileri yanında geçmiş fiyat ve bilanço bilgilerini de barındırıyor ki bu özellik çoğu teknik analiz programında bulunmuyor. Üyelere faydalı olacağına eminim.
Ancak ... :)
DJI karşısında Dajin Resources Corp. / EDIP karşısında Media 6
LINK karşısında Interlink Electrs Inc. / SODA karşısında Sodastream International Ltd.
USAK karşısında USA Truck Inc. / USAS karşısında Americas Silver Corp. şirketlerine ait veriler yer alıyor.
DJIC/DVZSEPET/MIGRS/SEURO grafikleri açıldığında Geçersiz Sembol ibaresi beliriyor.
A ve B grubu hisselerden AEFES/IHGZT/MGROS/PEGYO/TBORG ve YGYO kodları programa kayıtlı semboller arasında yer almıyor.
Emekleriniz için teşekkür ediyor; kolaylık diliyorum.
Hoş geldiniz, sefâlar getirdiniz...
Evet, Teknik Analiz modülü piyasada parayla satılan birçok programdan kat be kat daha kullanışlı ve zengin içeriğe sahip. Bu vesile ile ben de birçok arkadaşın sağlanan bu imkandan faydalanacağını tahmin ediyorum...
Kodlardaki;
farklılıklar, Matriks 'in verilerindeki kodlar ile buradaki kodların uyuşmamazlığından kaynaklanıyor. Gerçi ben tek tek incelemediğim için göremedim. Sizi bu konuda tebrik etmek istiyorum. Tek tek her senedi inceliyorsunuz. Bu bakımdan bana çok katkınız oluyor... :ok:Alıntı:
LINK karşısında Interlink Electrs Inc. / SODA karşısında Sodastream International Ltd.
USAK karşısında USA Truck Inc. / USAS karşısında Americas Silver Corp. şirketlerine ait veriler yer alıyor.
DJIC/DVZSEPET/MIGRS/SEURO grafikleri açıldığında Geçersiz Sembol ibaresi beliriyor.
Düzeltme çaresini bulunca düzeltebilirm. Şimdilik o kodları görmezden gelelim. Zaten o liste "İzlem Listesi" 'dir. Ben kullanıcıya kolaylık olsun diye ekledim. Normalde hisse kodu yazan yere tılayıp kodu değiştirmeye çalışınca tüm kodlar anında görünüyor.. Listeyi otomatik olarak Matrik kodlarından aktarıyorum. Yoksa tek tek 366 tane kodu girmem imkansız gibi birşey...
.
A v e B gurbundan eksik olanları içki sektörü hariç hemen ekleyebilirim. İlk güncellemede onlar da görünecektir...
Verdiğiniz bilgiler ve sağladığınız katkılardan dolayı tekrar teşekkürlerimi sunuyorum...
Saygılar, selamlar...
Eksik olan A ve B grubu hisselerden IHGZT/MGROS/PEGYO/ ve YGYO kodları programa dahil edilmişlerdir...
Sayfayı "F5" ile veya adres çubuğundaki yenileme tuşu ile yenileyerek yeni kodlara ulaşabilirsiniz...
Zaten sık sık sayfaları yenilemenizde fayda var. Yaptığım değişiklikleri anında görebilirsiniz.
Meselâ:
İlk versiyonda Teknik Analiz modülü daha küçük bir yüksekliğe sahipti. Sonra sayfaya birkaç tane Osilatör(gösterge) ekleyince sayfa düzeninin kullanışsız olduğunu gördüm ve yüksekliği arttırdım. Bu şekilde daha geniş bir yükseklikte çalışma imkanına sahip olduk. Böyle daha iyi olduğunu düşünüyorum. Fakat sayfayı yenilemeyenler bu değişikliğ görememişlerdir..
İlerleyen zaman içerisinde kod bilgim elvediğince sayfa boyutlarını sizlerin isteediğiniz gibi değiştirmenize olanak tanıyacak değişiklikleri yapabileceğim...
Kodlardaki;
düzeltmelerini yapmak için aklıma bir yol geldi ve işe yaradığını gördüm. Lâkin bu durumda da foreks verilerinde sorun oluyor. Çünkü; eğer hisseler için BIST:SODA yazarsam Bist100 'deki soda 'yı doğrudan getiriyor. Fakat foreks verileri foreks şirketlerince verildiği için BIST:USDTRY diye bir kod bulamayacaktır.Alıntı:
Hisse, Foreks ve Compositleri ayırmam gerekecek. Sorgularken bu duruma göre şart koymam lâzım. Bu biraz zaman alır. Çok aciliyeti olmadığını düşündüğüm için biraz bekleyebilir. Çünkü PHP bilgim şimdilik bu kadar yok. O seviyelere ulaşınca derhal düzelteceğim...
Şimdilik hisse/ kod kısmından elle değiştirerek idare edebiliriz. Umarım durumu mazur görürsünüz. İmkan olsa, dükkan sizin.
Günaydın; gününüz güzel geçsin.
Aşağı-yukarı ok tuşları devrede olduğundan hisse grafiklerinin tamamını gözden geçirmek 5 dakika alıyor.
ABD borsalarındaki kısaltması BIST hisse kodları ile aynı olan şirketlerde proğram yabancı şirketlere sıralamada öncelik tanıyor. Dediğiniz gibi BIST: yazıp peşinden hisse kodu girilirse sorun çözelecektir.
Teknik analiz modülü yüklendikten sonra köşenin ziyaretçi sayısının artacağını düşünmüştüm ama yanıldım. Çünkü program hisse fiyatlarını gecikmeli de olsa canlı veriyor; üyeler grafik üzerinde sürekli değişen resmi an be an görme imkanına sahip oluyordu.
Gelip gittikçe kritik ediyor; durduk yerde size iş çıkarıyorum. Ziyaretleri seyrekleştirsem iyi olacak. Fakat gelmişken bir ricada bulunmadan gidersem şanım gölgelenir. :) Doğru MGROS kodu listeye girildiğine göre eski MIGRS kısaltmasını silebilir miyiz?
Kolay gelsin.