ekime kadar rahat oluruz ekimde yüklü ödememiz var
Printable View
hızlı resimde problem oldu lınki yapıştıramıyorum
mezkezin aylık ödemelerini göseren grafıği
Buraya grafik nasil atılıyor bilmiyorum amma bir calisma yaptim biraz acemi işi amma :-) agustosa kadar düşüş 4.80 civarı. Kasima kadar yukselis kanal icinde. Sonra kanal disinda uzun sureli 4 ile 6 arasi yatay hayalim var :-)
Dolar ödemelere gore mi yukseliyor dayı ben sadece grafik inceliyorum ama bu bilgi gercekten faydalı oldu.
Dayı bak bende diyorum ki 6.08 psikolojikti kırdırdilar tamam amenna ama bu işler dolar satmakla olmaz o dolar gelecek bir gün satamayacak durumda olacak yüksek Faizlerle borçlanacaklar . Merkez bankasında para kalmadıkça kimse borç vermez veren çok yüksek faizle verir.
Düşmesi daha hayırlı degil mi ?
Dayı sana artık makroda güvenmiyorum hiç kusura bakma ekime kadar rahat olurmuşuz da ekimde ödememiz varmış. Sen şirket olsan son andaki dolar alıp ödeme yaparsın yoksa düşükken alıp bekler ödemeyi öyle yaparsın. Hedefte iddalasmiyorum ama makroda gerçekten vasatsin.
yahu komutan uğraştırma beni aklına geleni yazıyorsun yine
sen ne biliyorsunki bende diyorumki diyorsun
dolar yükseldikçe ne faizler aşağı gelir nede enflasyon
merkez çok güzel yerden müdahale yaptı
yapmasaydı hada yüksek oranlardan borçlanacaktık
yazıncada dayının dili sivri diyorsun birazcık yazılanı anlamaya çalış lütfen
Dayı tamam tek bir soru; sen şirket sahibisin ekimde doalr ödemen var ne zaman ne kadardan dolar alırsın. Cevap bekliyorum.
Dolar neden 5.50 altina düşmemeli dayı onu merak ettim.
Dayı 5.50 uzerinde kalir alt banda gecmezse bir gün elbet 6.25 ustundeki banda çıkmaz mı. O da ulkemiz için kötü sonuclar dogurmaz mi. Benim grafikte gördüğüm 5.50 6.06 arasi yatayda kalırsa temmuz itibari ile yeniden yukselise geçer gibi gördüm. Ben biraz duygusal ancak 4.80 gelir gelmezse eger temmuz dan sonra 7 ler gelir tekrar diye sesli düşünüyorum.
tatıl bugün ben kaçar sizde kaçın oksijeni bol olan yerlere
Aynen dayı 2011 de ki babayigitler nerde 8 yıldır hala el şeyiyleyiz. Sakin ama sakın helikopteri veya vesteli sayma hala malzemeleri çinden geliyor. Peki hangi malzeme bizim ? Ulke icinde uretilem Arabalar desen malzeme dışardan geliyor. Honda ülkeden çıkıyor. Boş işler dayı onlar boş. Sende yerli otomobil ne zaman çıkacak yada kanal istanbul ne zaman bitecek.
Dayı madem şirketin elinde dolar var demeye getiriyorsun neden ekim ayında yükselsin.
komutan hıç yabancı ülkelere gittinmi
adetle muz alıyor taneyle kıraz alıyor millet
avrupa batık bakma sen güllük gülistanlık göründüklerine
bizim ülkemiz her türlü olumsuzluğa rağmen cennet cennet
gelecek biz Türklerin olacak birbirimizi yemezsek
Tamam dayı iyi tatiller. Insallah ben yanılırim da insanlar iyi tatiller yaparlar.
Dayı muzu alamayan kirazı dünyaya en güzelini ihraç ettiğimiz halde çürüğunu bile yiyemeyen insanlar var. Oturdugun yerden çik ve anadoluyu gez. Akşam pazar tezgahlarının altında toplayanlari gör. O dediğin ülkelerde ki arabaları gör. Anca meyve ekonomisi yaparsınız cunku meyve ulkesiyiz ama onda bile hata yaparsınız çünkü almanya da ithal muzun kilosu şu an 12 tl. Alım gücü üzerine fiyatın ne kadar ucuz kaldığını yazmak dahi istemiyorum. Muhtemelen avrupada ki en düşük ücretli bir gün çalıştığı ile turkiyede asgari ücretlinin bir gunde aldığı muz kilosu oranı tahminen en az 6 katıdır. Saygılar
çıkmadan komutan bişey yazmışmı diye bi bakayım dedim
google yazdım avrupanın en iyisi almanya kıyasla fıyatları
satın alma paritesi diye birşey var komutan
https://i.hizliresim.com/168985.png
Dayı bu attığınla senin mi haklılığın ortaya çıkıyor benim mi?
bu yüzden sana kızıyorum komutan önce bileceğiz sonra yazacağız
Dayı sen mi haklısın şimdi 🤣🤣🤣🤣
satın alma paritesine görede fena değiliz vesselam
Tüm ürünler oranın geçimine göre ucuz et fiyatını zaten bahsini bile açmıyorum. Ha ev konusuna gelirsek tabikii kira yüksek olacak tabikii ev fiyatı yüksek olacak adamların toprağı DEGERLI. afrikada asyanın bir çok ülkesinde kiralar maaşlarına göre uygun. Hatta bizim ülkemizden örnek vereyim neden istanbulda ev kirası yüksek iken konya da ucuz ise işte aynı sebepten avrupa da kira ve ev fiyatı yüksek. Adamlar her bos yere bizim gibi ev yapmıyorlar. Hatta gecekondu yapmıyorlar. Adamların toprağı istanbul kadar değerli bizim ülke konya ovası gibi istediğin yere dik binayı.
komutan sidik yarışını bırak ital muz 14 lira git yerlimuz ye 6 lira
biraz küçük ama daha lezzetli
Yık bakalım gecekonduları yap herkese göre alman binaları bak bakalım kiralar ev fiyatları ne oluyor. Almanya kadar yeşil alan yap bina yeşil alan oranını yap her daireye bir araba otoparkı yapılsın türkiye de gel o zaman bana ev kiralarini karşılaştır dayı. Turkiyenin çoğu gecekonduda bunlar gerçek binalara alınırsa o zaman gör ev fiyatlarını. Bizim toprağımız değersiz.
2010 dan beri yerli mali kullanıyorum ithal muzun tadını bile unuttum. Almanlar yerli muz yitirmediği icin yazdım. O bizim ülkenin bi özelliği yerli muz yetişmesi. Hem yerli muzda 6 lira değil sen bayadır ya yerli muz yemiyorsun yada pazara çıkmıyorsun yada anamurda muz bahçeniz var satış fiyatını yazıyorsun.