tatıl bugün ben kaçar sizde kaçın oksijeni bol olan yerlere
tatıl bugün ben kaçar sizde kaçın oksijeni bol olan yerlere
Aynen dayı 2011 de ki babayigitler nerde 8 yıldır hala el şeyiyleyiz. Sakin ama sakın helikopteri veya vesteli sayma hala malzemeleri çinden geliyor. Peki hangi malzeme bizim ? Ulke icinde uretilem Arabalar desen malzeme dışardan geliyor. Honda ülkeden çıkıyor. Boş işler dayı onlar boş. Sende yerli otomobil ne zaman çıkacak yada kanal istanbul ne zaman bitecek.
Dayı madem şirketin elinde dolar var demeye getiriyorsun neden ekim ayında yükselsin.
komutan hıç yabancı ülkelere gittinmi
adetle muz alıyor taneyle kıraz alıyor millet
avrupa batık bakma sen güllük gülistanlık göründüklerine
bizim ülkemiz her türlü olumsuzluğa rağmen cennet cennet
gelecek biz Türklerin olacak birbirimizi yemezsek
Tamam dayı iyi tatiller. Insallah ben yanılırim da insanlar iyi tatiller yaparlar.
Dayı muzu alamayan kirazı dünyaya en güzelini ihraç ettiğimiz halde çürüğunu bile yiyemeyen insanlar var. Oturdugun yerden çik ve anadoluyu gez. Akşam pazar tezgahlarının altında toplayanlari gör. O dediğin ülkelerde ki arabaları gör. Anca meyve ekonomisi yaparsınız cunku meyve ulkesiyiz ama onda bile hata yaparsınız çünkü almanya da ithal muzun kilosu şu an 12 tl. Alım gücü üzerine fiyatın ne kadar ucuz kaldığını yazmak dahi istemiyorum. Muhtemelen avrupada ki en düşük ücretli bir gün çalıştığı ile turkiyede asgari ücretlinin bir gunde aldığı muz kilosu oranı tahminen en az 6 katıdır. Saygılar
çıkmadan komutan bişey yazmışmı diye bi bakayım dedim
google yazdım avrupanın en iyisi almanya kıyasla fıyatları
satın alma paritesi diye birşey var komutan
https://i.hizliresim.com/168985.png
Dayı bu attığınla senin mi haklılığın ortaya çıkıyor benim mi?
Yer İmleri