ben görüştüm beceremediler.şube izin vermesi gerekiyormuş onlarda parayı kaçırmamak için salmıyorlar.
Halkbank tan 6 yıl vadeli (72 ay) 500.000tl tutarinda konut kredisi çekerseniz aylik 9743tl geri ödemesi var. Aynı para sizde nakit varsa ve nkolay bono ya koyarsanız 7643 tl aylık (31 gun) getiriyor. Ev geri dönüşüm süresi 20 yıl olursa ve kiraya verirseniz aylik kira geliri 2100tl..yani başabaş yapıyor. Nkolayda 6 yıllık vade ve aylik faiz geri odemesi var mi bilmiyorum.. ama getiriyi sabitleyebilirsek ev bedavaya geliyor.. elinizde 500binlik ev kalıyor.. Nakit cepte kalıyor ama 6 yıl sonra değeri 500bin tl yani aynı kalıyor. Eğer 1000tl kira semtte normalse 250 lik 1 yada 2 ev alınabilir..Aynı hesap.. netice olarak bu kredi beni ayartmaya başladı...
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aslında avantajlı gibi olsa da 180ayda ödenen faiz tutarı çok fazla artıyor.yani ana paradan ziyade faiz ödeniyor. Getiride de ayni sey gecerli. Hatta kira odemelerindeki artisi katmadim bile. 180ayi hesaplamadım ama kredi çeksem şimdi 72 ay vadeli çekerdim diye basit mantık düşündüm. Sorun şu getiriyi sabitlemek gerekiyor.. %21mk getiri ne kadar uzun kalabilir.
Kredi şundan onemli..aylik 0.99 faiz öderken siz nkolayda yıllık 21 brüt mi alıyorsunuz. Yaklaşık aylik net 1.5.. aradaki farkla ve paranın 6yillik zaman değeriyle evi alıyorsunuz. Vurgulamak istediğim nokta 0.99luk kredi çift kaymak oluyor
Digital şubede dolar mev.orani en son nedir?
Burgan şube 3 ten yukarı çıkmıyor
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
AA Finans'ın temmuz ayı "Enflasyon Beklenti Anketi" sonuçlandı - Ekonomistler, temmuzda Tüketici Fiyat Endeksi'nin yüzde 1,4 artmasını bekliyor - Ankete katılan ekonomistler, enflasyonun yıl sonunda yüzde 14,8 olacağını tahmin ediyor İSTANBUL (AA) - AA Finans Enflasyon Beklenti Anketine katılan ekonomistler, temmuz ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) , yüzde 1,4 artmasını bekliyor. AA Finans'ın, TÜİK tarafından 5 Ağustos Pazartesi günü açıklanacak temmuz ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 12 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı. Ankete göre, ekonomistlerin temmuz ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 1,4 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin temmuz ayı için enflasyon beklentileri en düşük yüzde 1,1, en yüksek yüzde 1,76 aralığında yer aldı. Ekonomistlerin 2019 sonu enflasyon beklentisinin ortalaması ise yüzde 14,8 olarak belirlendi. Ankete katılan ekonomistler arasında yıl sonu enflasyon beklentisi en düşük yüzde 13,30, en yüksek yüzde 17,20 oldu. Ekonomistlerin temmuz ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 1,4) göre, bir önceki ay yüzde 15,72 olan yıllık enflasyonun yüzde 16,70'e yükseleceği hesaplanıyor. Enflasyon haziranda bir önceki aya göre yüzde 0,03 artış göstermişti. Kaynak : Anadolu Ajansı
PowerPC ???
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dolar, faiz, altin hikaye.. 2ay önce sigara stoklasaniz %50kar.. super...
Yurt içi yerleşiklere savaş açtılar adeta rahip krizi yarat, faizi zamanında yükseltme, meydanlarda abdye efelen vatandaş 7.20 doları görünce kendini koruma amaçlı dolar alsın sonra da hem hainlikle yaftala kambiyo vergisi getir, t+1 getir, stopajını artır, mevduat faizlerini düşür, kamıya sürekli dolar sattır sonra hadi dolarları satın koşun ev alın araba alın deyin, milletle alay ediyorlar galiba. Totalde dolarda zararda olmadığım halde katiyyen satmayı düşünmüyorum düşerse kademeli almaya da devam ederim en son 5.53 ten aldım dün, şimdilik kiraz hesap açtım 3.5 günlük faizi var orada duruyor.
Burgane enflasyon endeksli hesabı:: Burgan Bank'tan ‘Enflasyona Endeksli Mevduat Hesabı’ https://www.dunya.com/sirketler/burg...-haberi-451305
Kendisi ya da yakını son 0.99 konut faizleri ile kredi talep eden var mı? gerçekten çekebilen var mı merak ediyorum.
Biraz önce bloombergHt de söylediler. 0 evler için geçerliymiş..yapılandırma da yapmıyorlarmış haliyle..
Borsanın sessiz,sedasız 100 bin altına geldiği noktada doların 5,60 dan geri gelmesinin mantığını nasıl açıklarız?
Borsadan çıkan para faiz oranı düşen hazine bonosuna gitmez diye düşünüyorum.Altına mı kayıyor,yoksa para mı çıkmıyor.
Ekonomist olmadığım icin mantigi kuramiyorum,yardim lutfen
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Arkadasim var almayi dusunen. Banka ile gorustu, detaylari ogrenemedim henuz. Pazartesi soracagim. :)
BLL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
power pc geldiysen 3 kere vur masaya :)
USA VERGİ DİLİMLERİ
KİŞİSEL VERGİLER
VERGİ ORANI
Medeni duruma bağlı olarak, yedi oranla sınırlı farklı ölçekler (evli çiftler müşterek bir sistem kapsamında, evli çiftler ayrı bir varlık sistemi kapsamında, bekar veya aile reisi). 2017 Federal Gelir Vergisi Oranları: %10, %15, %25, %28, %33, %35 ve %39,6
Bekar mükellefler (ABD) Vergi Oranı
0 ila 9,325 %10
9.326 ila 37.950 932,50 USD artı 9.325'in üzerindeki tutarların %15'i
37.951 ila 91.900 5.256,25 USD artı 37.950'nin üzerindeki tutarların %25'i
91.901 ila 191.650 18.713,75 USD artı 91.900'nin üzerindeki tutarların %28'i
191.651 ila 416.700 46.643,75 USD artı 191.650'ün üzerindeki tutarların %33'ü
416.701 ila 418.400 120.910,25 USD artı 416.700'ün üzerindeki tutarların %35'i
418.401 veya daha fazla 121.505,25 USD artı 418.400'ün üzerindeki tutarların %39,6'sı
https://tebledisticaret.com/tr/idare...ritere_pays=0&
BUNA GÖRE %12 VERGİ ÇIKIYOR MEVDUATA.TABİki giderleride düşersen birde öyle hesaplarsan %10 olur.bizde
döviz mevduattan %20 vergi almak ve hatta gelir vergisine sokmaya çalışıp %35 vergi almak istemek sizce ne kadar adil olur.Türkiyeden para kaçmazmı?bu kadar vergiyi kimse vermez.ayrıca dogalgazda vergi elerikte benzinde sigarada alkode vergi....
bu kadar vergi ekonomiyi öldürür.para kaçar....
mevduatta %21 ve üzerinde vadesini bekleyenler var mı faiz indiriminden önce bağlamış parasını ?