İyi bir kap geldi
Printable View
İyi bir kap geldi
Sanırım mesane kanserinin tedavi edilmeyen cinsleri için son bir ilaç geliştirecekti Eczacıya bayilik verecek ana şirket. Bunu geliştirmeyi durdurmuş. Bir ortaklık yapacakmış geliştirme için. Şimdilik bu iş yatmış gözüküyor. Bu stratejik ortak Eczacı olamaz. Uluslararası bir şirketle ortaklık yapacaltır. Eczacı da bu yeni yapıdan temsilciliği alabilirse alacak. Benim anladığım bu. Şimdilik iş geleceğe kaldı diyebiliriz.https://www.biospace.com/article/ses...et-in-us/?s=85
Burada haber var.
Daha doğrusu ilaç geliştilmişti de, Fda onayı bekleniyordu. Bir türlü bı onayı alamadılar. Fda nasıl testler istiyorsa artık. Bunu da konu hakkında bilgi sahibi bir arkadaş daha iyi yorumlayabilir
Bir molekülün geliştirilmesi bazen bir on yılı buluyor. Diger terapotikler de benzerdir. Eczacibasi"nin bu konularda kamuya duyuru yapması anlaşılır bir şey değil. Bir gelişme olmayan bir konuda asıl geliştirici kendisine ortak arıyor diye duyuru yapıyor, belki şifa bekleyen kişileri ilgilendiriyor ama onları da gereksiz heyecan ve beklentiye soktuğu için anlamsız olmasının yanısıra zararlı da olabilir. Eleştirilmesi gerekir.
Bu adamlar bir kere konuyu açıkladılar ya. Böyle bir temsilcilik alacaız diye. İş tamamlanmadan. Eh artık devamını da açıklamak zorunda kalıyorlar. Fda engeli çıkacağı hesapta yoktu sanırım. Eh en üstteki düğme yanlış iliklenince iş böyle gitti. Oysa kesin bir şey plmadan taa en başta hiçbir şey açıklamasalar daha iyi olurdu.
Sonuç olarak değişen bir şey yok. Zaten hesapta olmayan ve sadece ilerisi için düşünülen bir şey şimdilik ertelenmiş. Bizim için değişen ve piyasayı etkileyecek bir şey değil. Dikkate bile almayın. Şimdi gençler ne diyor dewamke...
tavan boşuna oldu ozaman
bugün çakarlar o zaman bende ne oluyor diye tavandan aldım patladık
Bence de çakar , işlemler derin olur. %50 olasılıkla çakar diğer %50 olasılıkta da çeker. Eski yatırımcılar olarak hisseye bir uyanış gelmesinden memnunuz. Ana spekulator de para kazanmaya çalışır, zaten bu yüzden buradadır, kendisinin bileceği iştir..Akli olan bu hissede kimseye tavsiye vermez..
Dünkü tavanın bu haberle bir ilişkisi yok. Zaten bu konu fiyatların içinde bile değildi. Bu hissenin dünya kadar beklentisi var ve çok gerçekçi beklentiler bunlar. Tekrar saymaya gerek yok. Fiyat hala çok ddüşük ve komik durumda.
Haa... aşağı çakar yukarı çeker onu bilemeyiz. Kimse de bilmiyor. Patron biliyor. Tahtanın mutlak hakimi o.
Uzun vadede iyi olacağı muhakkak ama ne zaman bir fikir yürütmek zor. Bir kaç ayda çok iyi bir fiyata da gelebilir, daha da süründürebilir. Potansiyel ve umut hep vardı hissede. Bilançosunu sayıp dökmeyelim. Ben 10 yılı aşkındır bu yüzden bekledim. Kaç kez yanlış alarm oldu sayamadım. Şimdi ne olur bilemem.
Mesele şudur, zamanlama. Bu hisseyi sattığımızda o fiyat o gün gerek borsadan gerekse diğer yatırım araçlarından ne kadar satın alabiliyor. Yani bist 6000 tl olmuş olsun bunun de fiyatı ona oranla artsa bile bir kıymeti yok. Bunun göreli değerinin artması ve bize avantajlı trade imkanı sağlamasıdır önemli olan.
Sn Bezgin, biliyorsun bu yıl o yıl demiştim.. Ama haklisin, yıllar içinde o kadar yanlış alarm, faul depar gördük ki her şey olabilir. Bu arada kurumsal dergilerinin yeni sayisi çıkmış. Resimlerde öylesine mutlulular ki kimse üzülmesin, haset etmesin, nazara inaniyorlarsa nazarlari değmesin.
Benim de hissiyatım sizinle aynıdır. Ama bu adamlardan öyle kazıklar yedik ki, hep temkinli konuşmak lazım.
Bozol firması monrodaki yüzde 3 opsiyonu bu yıl kullanırsa ortaklığını yüzde 50 ye çıkarma hakkı kazanıyor aksi halde bu hakkı gidiyor bakalım açıklama ne zaman gelecek
Yy.tv.degikdir
Sagliklar
Bu cev abı belli bir soru Aralık sonu. Şu an % 78 olan ilacın ortaklığı % 50 ye düşecek tekrar. Sözleşme böyle.
Robotik hareketler var galiba, en iyisi izlemeyeyim de başımız dönmesin.
Bu arada topluluğun dergisinde yine en fazla vurgu Vitra ve yapı grubuna yapılmış.
Avrupa'da seramik sektörü yılda %1-2 büyürken Türkiye'de bu oran %25 imiş falan filan..
Bu son yarim saatte yaptığı tango çok can sıkıcı oldu , ben şahsen üzüldüm , beklemezdim tango twist .Olayı anlayan izleyen varsa yorumlamasını bekleriz .
Can sıkacak bir şey yok.Olağan geri çekilme diye düşünüyorum.Ekranı izledim 14.16 dan ne kadar verseniz alırım dendi.Diger bir ihtimalde bu seviyeden az bir miktar mal değişimi oldu.SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tansiyonu düşürmüş biraz, hareketlerini yorumlayamam ama makul ve mantıklı davranmaya devam ettiğini söyleyebilirim. Tutup da birkaç gün içinde hisseyi zirve fiyatlara çekecek olursa belki de istediklerini tam olarak yapamayacak..
Askı İniş Tarihi 05.08.2022
Bi geri vites tutturdu , 1 ileri 2 geri sürekli .Trade edebilen olduysa kutlarım.
Spekulatorle konuşmam : - Nasıl gelen giden var mı? - Var abi, üç beş bir şeyler geliyor, veren alıyoruz, kimse vermezse basıyoruz, akşam ne yapacağımıza akşam karar veriyoruz. Ben: - haydi hayırlı işler o zaman :)
Repliklerin efendisi : Söyle lordum yavan ekmek yemiş, güneş yüzü görmemiş bu spekülatör ne iş yapar?
Lord: Hiç,..., boş gezenin boş kalfasıdır! Bankaların bir yıllık karları karşılığında el değiştirdiği yerde, alemin enayisi bir ben miyim diye düşünür, kendisini eyler..
Edit: lord fikir değiştirmiş, sağı solu belli olmaz, aman ayağınıza basmasın! diyor
Düzeltme yapacam derse göstergeler fena kan çıkar :)
Spek başımızın tacıdır onlar olmasa işlem yapan olmaz malı kimden alacan kime satacan.
Ama bizim spek biraz fazla kendi cebini seviyor orası da ayrı bir mevzuu.
Spekülatörü sanki spekülatör değil de bekleşen bizler adına çalışan bir emekçi gibi göörüyoruz.
Bu sıralarda köy köy dolaşan yağlı güreşlerde cazgırlık yapan kimseler gibiyiz.
Şu sıcaklarda pehlivan sert bir kıspet giysin, çayır çimende vücudu kaşınsın, yağ içinde dolaşsın diye bekliyoruz.
Bu mübarek günde ne güzel olurdu paça kasnaktan dalsa diye ümit ediyoruz.
Getirin biraz daha yağ dökelim bizim pelvanın üstüne, soğuk su da getirin :)
Teşbihte hata olmaz derler, bizim spekülatörü bir pelvana benzetmek için nedenlerimiz çok.
1. Oncelikle davul ve zurna ile varlığını beyan etti, hepimiz anladık ki burada böyle biri var, "pelvan yürüyüşünden belli olur" derler.
2. Bayağı besili, güçlü bir pelvan, ne zamandan ne de paradan ( yağdan) bir eksiği var
3. En sevdiği oyun el-ense. Bayılıyor el-enseye, imkanı olursa bütün seneyi böyle, el-ensede geçirir
4. El-enseden sonra en sevdiği oyun boyunduruk. Yatırımcıları bir boyunduruk altına soksam, dizlerini titretirim, belki bırakır giderler diye düşünüyor.
5. Kündesi zayıf. Hepimizi birden başının üstünden atamıyor. Bunun yerine güreşte böyle bir oyun olmassa bile ketenpere atabilir miyim diye bakıyor
6. Daha uzun süre buralarda, pelvan er meydanına yakışır diye bir ezberi var, bundan vazgeçeceğe benzemiyor.
Eskiden beri bilirdim de bu zahmetli mücadeleyi bu insanlar neden yaparlar diye son günlerde biraz daha baktım.
Hakemlerin izni olmadan su içseler ihtar alıyorlar. Tıpkı bizim spekülatör gibi taraflardan biri güreşi bağlamak isterse, artık uğraş dur, bir yansan sıcak, bir yandan çayır kaşıntısı, ter, birbirinin üzerine manda gibi abanan tipler, seyredilecek şey değil de asıl olarak bu kadar spor varken sırf bu işte para ver diye bu sıkıntılara göğüs geren insanların zorlu mücadeleleri..
Neyse bizim pelvan serin yerde güreşiyor..
Kel aliço koca yusuf tefrikasini okuyun yada dinleyin ne günlermis o zamanlar.
Bu arsa ve imar durumlarından sizce yatırım mı ilac hissesi mi daha fazla pozitif etkilenir.Takaslar bakınca 2 ayda yatırımı blok almışlar
Bu adam güreş sevmez. İşi bıktırmaktır. Uzun dönem usd bazında zarar ettirir. Son aşamaya geldiğinde o ana kadar dayanabilmiş olanları da spagetti western tarzında öldürür. Tam hazine paylaşılacak iken. Bakalım huylu huyundan vazgeçmiş mi, anlayacağız. İlk test Yeni şirket alımında kullanacağı finansman modeli. O da yakında belli olur.
Yatırım bildiğimiz kadarıyla ellerinde toplu..Fiyatı nokta atış istedikleri yerde belirlerler, ister aşağıda ister yukarıda. Kartal imarı " normalde" iki hisseyi de benzer şekilde etkiler. Ama bunlar öyle yapmıyorlar, hisseleri farklı katlara çalışan asansörler gibi kullanıyorlar.