Blonladığım kısmı anlayamadım. Biraz açarmısınız.
Printable View
Yetmedi bide İsrail savasi çıktı.Muslum G . Müslüm savaşı.Biz bu işin neresindeyiz?
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
çarşamba aşağı, perşembe yukarı, cuma aşağı, cumartesi pazar tatil, pazartesi yukarı diyecektim ama artık diyemiyorum.. israil-filistin çatışmasının etkisi ile satış gelecektir. Türkiye kesin tarafını belirlemek yerine bu konuda mutlaka tarafsız kalmayı bilmelidir aksi taktirde bakan şimşekin para bulma planları sekteye uğrayabilir. yatırım tavsiyesi değildir.....
benim yazdıklarım kamuoyuna alenen paylaşılan haberlerdir.. israil filisintin çalışmasından haberin yoksa cehalet senin kusura bakma kardeşim.. aç biraz tv izle..
israil ile Türkiye nin ilişkilerinin tam iyileştiği noktada bu olayın olması tabiki bizim ekonomimiz ve doyası ile borsamız için büyük risktir.. bunun neresi yorum..kim tersini söyleyebilir... yatırım tavsiyesi değildir...
Brent petrol Dünya petrol piyasasında fiyatı belirler . Dünya petrol firmaları içerisinde Seven sisters denilen 7 üreticiden biridir ve adı Shell dir. Bakmayın Londra merkezli olduğuna Dünyayı yöneten ailelerden biridir ve Dünyadaki en fazla petrol üreten ve petrol fiyatlarını istedikleri gibi indirip çıkarırlar. Bunların ağa babaları ABD ve Rusyadır. Opec bir figürandır.
adam o kadar korkak ve sinsi ki yazdıklarını silmiş..neden siliyorsun ? madem inandığım bir şey var sonuna kadar savun... tekrar söylüyorum ben kimseye burada yatırım tavsiyesinde bulunmuyorum.. sadece kamuya mal olmuş haberlerin borsaya ve piyasalara yansımaları olacağını kendime göre yorumluyorum.. israil ve filistin çatışması orta doğudaki dengelerin bozulması için fitili ateşleyebilir... bizde bu bölgeye en yakın bir ülke olarak bundan doğal olarak etkileniriz.. bununda piyasalara olumsuz etkileri olur.. hepsi bu.. yatırım tavsiye değildir...
O zaman buyrun buradan okuyun. Ama beni haberi kimin yayınlandığından çok içeriği ilgilendirdiği için kopyaladım. Saygılarımla
https://t24.com.tr/haber/imf-turkiye...iyoruz,1133564
ben yazdıklarını silmeyenlere konuşurum dostum.. ama biz yaradanı severiz yaradandan ötürü..herkes hata yapabilir.. önemli olan hatadan dönebilmektir.. çünkü hatasını görüp dönebilen erdemli bir kişiliktir...
anlaştık.. helalleştik bitti.. birbirimizi kırmaya gerek yok...
Ben kimseyi kırmak için yazı yazmam. Bu iş benim için hobi de değil mesleğim.
https://www.youtube.com/watch?v=UYt_WagigJA
Hep elemanlari mi yiyecek, karin bol olsun guzel guzel harca.
Bunlara da bak. Yeni yatirim stratejileri boyle. 6 lot vermisler.
https://pbs.twimg.com/media/F71_QVpX...g&name=900x900
Bir insanın hem pozisyonunda haklı olması hem de sıkı sıkı yerinde oturması çok nadir bir durumdur. Bunun öğrenilecek en zor şeylerden biri olduğunu farkettim. Bir hisse senedi işlemcisi ancak bunu öğrendikten sonra büyük paralar kazanabilir.
Ortalama bir insan ayı ve boğa piyasasında olduğumuzu bilmek istemez. Kesin olarak hangi hisseyi alması ya da satması gerektiğini bilmek ister. Hiçbir şey vermeden bir şeyler almak arzusundadır. Çalışmak istemez, düşünmek bile istemez.
Ünlü Trader Jesse Livermore
KAP: ISATR ISBTR ISCTR ISKUR TIB [ANHYT ANSGR ISFIN ISGSY ISGYO ISMEN ISYAT SISE TSGYO TSKB ] TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. Bölünme İşlemlerine İlişkin Bildirim
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1203951 Bölünme İşlemlerine İlişkin Bildirim
Özet Bilgi İştirak Modeliyle Kolaylaştırılmış Usulde Kısmi Bölünmeye İlişkin SPK Başvurusu Hakkında
Yapılan Açıklama Güncelleme mi ? Evet
Yapılan Açıklama Düzeltme mi ? Hayır
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı ? Hayır
İlgili Şirketler SISE, TSKB, TSGYO, ISMEN, ISGYO, ANHYT, ISFIN, ANSGR, ISYAT, ISGSY
Yönetim Kurulu Karar Tarihi 25.08.2023
Bölünme Yöntemi İştirak Modeliyle Kısmi Bölünme
Para Birimi TRY
Bölünmeye Esas Mali Tablo Tarihi 30.06.2023
Mevcut Sermaye (TL) 10.000.000.000
Ulaşılacak Sermaye (TL) 10.000.000.000
Pay Grup Bilgileri Mevcut Sermaye (TL) Pay Değişim Oranı Bölünme Nedeniyle Azaltılacak Sermaye Tutarı (TL) Bölünme Nedeniyle Azaltılacak Sermaye (%) Bölünme Nedeniyle İç Kaynaklardan Bedelsiz Pay Alma Tutarı (TL) Bölünme Nedeniyle İç Kaynaklardan Bedelsiz Pay Alma Oranı (%) Verilecek Menkul Kıymet ISIN Bölünme Nedeniyle Verilecek Menkul Kıymet Miktarı
A Grubu, ISATR, TRAISATR91N6 1.000
B Grubu, ISBTR, TRAISBTR91N4 29.000
C Grubu, ISCTR, TRAISCTR91N2 9.999.970.000
Bölünmeye İlişkin SPK Başvuru Tarihi 10.10.2023
Ek Açıklamalar
İlgi: 25.08.2023 tarihli Özel Durum Açıklamamız.
Bankamız Yönetim Kurulunun, ilgide kayıtlı özel durum açıklamamızda duyurulan, "iştirak modeliyle kolaylaştırılmış usulde kısmi bölünme" hakkındaki kararı doğrultusunda, ilgili Sermaye Piyasası mevzuatı hükümleri uyarınca, Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunulmuştur.
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
Evet bir belirsizlik daha ortadan kalkmış oldu. Kalan sağlar bizimdir.
SPK onayı uzamaz sebebi kolaylaştırılmış usulde olacağı icin
Sanirim bddk onayi ancak geldigi icin spk'ya bugün basvurdular
arkadaşlar, kusura bakmasın kimse ama böyle önemli bir gelişme gazetelerde haber olurdu. iş bankası holding oluyor, kuruluş işlemleri için müracaatlar yapıldı vs. diye haber çıkmaz mıydı ? hissede açılışta tavan olurdu ki şuan ki eşleşmelerde böyle bir hava yok. yatırım tavsiyesi değildir...
Hayirli olsun.
İş Bankası, "iştirak modeliyle kolaylaştırılmış usulde kısmi bölünme" hakkındaki kararı doğrultusunda SPK'ya başvurdu
http://share.matriksdata.com/Images/...0957086573.png
SISE'de bi karin agrisi mi var yoksa IS Bank Holding NAD degerlemesinde degeri düsük hesaplansin diye (ki beklerim) mi basiyorlar bilemedim
yatirim tavsiyesi degildir
arkadaşlar borsa tarihinde hiç bir hisse göstere göstere gitmemiştir, gitmez.. bu iş bankası içinde geçerlidir, borsadaki diğer hisseler içinde geçerlidir.. hisseyi yürüten küçük ve orta boy yatırımcı da değildir.. büyük gruplar hisseye girmeden hisse gidemez. iş bankasının yeni bir yapılma içerisinde olduğunu cümle alem biliyor. bu hisseyi göstere göstere götüremezler.. hazmede hazmede günden güne yükseliş olacaktır.. kimse böyle tavan tavan beklemesin.. yatırım tavsiyesi değildir.. benim şahsi görüşümdür, beni bağlar....
Alintidir. Bank of America'nin Mehmet Simsek ile gorusme raporu. Degisik fon yoneticililerinin ne dedigini de belirtmis.
Taht isi boyle. Sabah aksam bir yere saldirip yatirimciyi kacirip yandasina transfer ettikten sonra mallari simdi ABD yollarinda.
Uzmanlara üç adet soru
1- birleşerek bir çatı altında oluşacak şirket halka arz edilirse ki edileceğini niyet olarak açıkladılar. bu şirket şimdiye kadar halka arzların en büyüğü olmaz mı? mesela Tüpraşı falan geçip İSO 500 de ilk kademeye yerleşirmi
2- arz dan elde edilecek olan bu devasa para işbankasınamı yoksa yeni kurulan şirketin kasasınamı girecek ,bu para nereye gidip kimin olacak
3-bu şirketi tek başına işmen mi yoksa başka aracı kurumlarmı yada bir konsorsiyum marifetiyle halka arz edecekler?
ne uzmanim ne de ustad, ama yine de fikrimi beyan edeyim:
1- birleşerek bir çatı altında oluşacak şirket halka arz edilirse ki edileceğini niyet olarak açıkladılar.
niyet de aciklanmadi, "ileride olabilir" dendi
bu şirket şimdiye kadar halka arzların en büyüğü olmaz mı? evet olur
mesela Tüpraşı falan geçip İSO 500 de ilk kademeye yerleşirmi Sirketler grubu olur. ISO500de her sirket kendi adina var, koc holding mesela listede yok, ama tupras var, listede olmasi surpriz olur
2- arz dan elde edilecek olan bu devasa para işbankasınamı yoksa yeni kurulan şirketin kasasınamı girecek,
bu para nereye gidip kimin olacak
malin sahibine, yani mevcut is bankasi hissedarlarinin oldugu sirketlere
3-bu şirketi tek başına işmen mi yoksa başka aracı kurumlarmı yada bir konsorsiyum marifetiyle halka arz edecekler? tek araci kurum icin cok buyuk HA olur, muhtemelen 4 - 5 araci kurum (ismen liderliginde) olur
Kurulacak olan şirket %100 işbankasına ait olucak. Dolayısıyla halka arz geliri İşbankasının olur. İşbank kurulacak şirkete sadece iştiraklerindeki payı kadar dahil edecek. İştiraklerinin kendine ait olmayan hisseleri yeni kurulacak şirketle bir alakası olmayacak.
26 baraj oldu burayı aşıp tutunamıyor. Patinaj yapıp yapıp dönüyor. Güçlü bir alışla geçerse önümüz açık.
Tupras ne ki. Sasa'yi Kent'i bile gecer. Bir numarada Koc Holding olur herhalde. Is Bankasina gelir para.
Konsorsiyum olur muhtemelen, roadshowa cikarlar dunyada. PWC'den degerlendirme alirlar. Kistas da %60 halka acik sirketlerin piyasa degeri, %20 emsalleri, %20 INA fiyat bulurken.
Yapilan hamle cok guzel cokmeye calisana karsi. Erken geldi, ben daha kac senesi vardir diye dusunuyordum. Ama halka arz icin 3 bilanco zorunlulugu var, yani uzun bir surec bu.
Tek bir isim kalmisti onda da tam momentun yakalanmisken yobiler biryerleri patlatti yine. Neyse bu vesile ile Israil Orta Doguyu bir temizler, guzel olur. Daha once Araplar saldirdiklarinda Misir'i bile aldilar, Israili tanimalari karsiliginda Sinai Yarimadasini geri verdiler. Israil ile Suudi yakinlasiyor, herifler bir yeri patlatiyor. Kokunun kazinmasi lazim artik bu dunyanin kanserinin.
Peki size bir soru... neden böyle ballı lokma tatlısını kimse almıyor doğru düzgün ? herkes enayi bir bu hisseyi alanlar ve bekleyenler akıllı olamaz.ben size şöyle bir dedikodu paylaşayım o zaman. ama sadece sosyal medyada duyduğum bir dedikodu.. chp hisselerinden dolayı birileri bankaya çökerse diye bu işlem yapılıyor. yani bir nevi evdeki gümüşlerin başına bir şey gelmesin diye komşuya emanet ediyorlar diyor bu pis dedikoducular.. yatırım tavsiyesi değildir.. dediğim gibi sadece dedikodudan ibaret..
yukarı aşağı salıncak formasyonu aynen devam ediyor.. yarın yine yukarı hadi iyisiniz:yahoo: bende ara ara ufak ufak al sat yapıyorum canım. öyle hep faiz hep faiz sıkıcı oluyor.. :plc: yatırım tavsiyesi değildir tabiki...