sen artık bir mağazada koltuk sahibi oldun bence :) bol şans, bol kazanç.
Printable View
azar azar almaya devam edecegımm. 1 yılda artık hedefım 20 bin lot ... ytd
biraz sonra başlarlar yine klasik yukarı ky atlar verir yine eline herkesin kapanış aşagıya bize düşen beklemeye devam inş geri vermezse bizede bi umut verir :)
ytd anlamam
sanırım bu eylül sonuna kadar hareket etmeyecek. kdv teşviki yıl sonuna kadar devam edecek diye bir haber gelirse belki olumlu bir etki yapar. ytd..
KAYIT DIŞI AZALIR"
Doğtaş-Kelebek Genel Müdürü Ersin Serbes, indirimlerin uzatılması durumunda kayıt dışının azalacağını belirterek, "Herkes satışlarında fatura kesecek. Dolayısıyla bu devletin topladığı vergi gelirlerini de artıracak" diye konuştu. Doğtaş'ta indirimle satışların yüzde 36 arttığını vurgulayan Serbes, "İndirim devam ederse satışlardaki artışımız yüzde 50'ye çıkar. Sektörde ise kampanyalarla yüzde 40'a çıkar" dedi. Mobilyacılar sitesi Modoko'nun Başkanı*Etem Özçelik*ise, "İndirim sonrası herkes faturasını kesti, kayıtdışı azaldı. Satışlar yüzde 30 arttı. Piyasanın canlanması için indirimin devam etmesi gerekiyor" diye konuştu.
GM 5 Plus d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
inşallah indirim devam eder.. ytd
ben yatak-yorgan ve mobilyacı oldum zaten indirimin devamı bize ekstra bir ivme katacaktır. ama kervan göçünü düzelte düzelte devam edecektir inş.
belkı ındırım ıle sene sonunda daha güzel rakamlar görebiliriz.. eylül ayında belkı acıklama gelir kdv hakkında.. ytd
Ben daha önce dediğim gibi 3 ceyrek de gelecek kar yıllık beklenen 600 mil.ciroyu yakalayacaktır.bununda fiyatlamasini Eylül ayı ortasında başlar diye umuyorum.kdv indirimi gelirse yillik beklentiyi aşar.asil beklediğim Boydak gurubundan marka alması.
Yatas in 14.5 olduğu yerde dgklb nin 3.5 olmasi şaka gibi.
SM-E500H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Olta atmış olabilirler mi? Malum Doğtaş da 4,70 yaptı sonra çöktü
Sayin Murat bey ben şimdiye kadar mobilya sektörüne yatırım yaptım yatasi ilk aldığımda 5.6x di yatasin değeri. O zamanlarda is yatırım 7.7x hedef fiyat verdi ve geldi. Daha sonra 9.7x hedef fiyat verdi ve geldi. Bende 9.5 gibi vedalaştım dgklb ye geldim. Ben çıktıktan sonra iş yatırım 14.5x hedef fiyat vermişti gene geldi. İş yatırımın yatas tahminleri gerçekten başarılı. Bakalım şimdi ne hedef verecek. Şimdiye kadar yaklasik 3 kat aralığında degisirdi genellikle yatas / dgklb oranı. Hatta yatasin artması bizde yukarıya cekerdi. Şuan ki oran 4 ün üzerinde. Endekse ve yatasa göre ucuz kaldık.
Doğtaş yatasa göre herkes ucuz diyor bunu nasıl hesapliyorsunuz.bana göre yataş ucuz
Lenovo P1a41 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben aslında ikisini ayırıyorum.cunku Doğtaş sadece mobilya üzerine çalışıyor Yataş ise agirlikli olarak yorgan yastik ve Enza mobilya adı altında sektöre Doğtaş rakibi olarak girmiş.simdi önce ortaya koydukları sermayeye ve yaptıkları ciroya bakmak lazım tabi şube sayısı da önemli.karda surdurebilirlik varsa ki bu Doğtaş için yeni bir olay ben o şirketin büyüklüğünden şüphe etmem.eger 3 ve 4 çeyrek artı yazarsa yatasla kiyaslayabilirim.ama şuanda yatasda ben bir hikaye göremiyorum.en azından dogtasda birkaç hikaye var.
Daha sirketlerin degerinin ne oldugunu acik bakmadan yatirim yapanlar var. hadi tamam bilmeden yatirim yaptiniz, bari bilmeden fikir beyan etmeyin. Dogtas'in bugun sonu itibariyle piyasa degeri 748milyon TL, Yatas'in ise 624milyon TL.
Yatas'in cirosu ilk 6 ayda 56% artti ve 346milyon TL oldu ve 22milyon TL net kar acikladi. Dogtas'in ciro ise ilk 6 ayda %36 artip 250milyon TL oldu ve 5.2milyon TL net kar acikladi.
Dogtas'in cirosu Yatas'a gore cok daha az, daha yavas buyuyor ve daha az karli. Piyasa degeri ise bugun sonu itibariyle %20 daha yuksek. Dogtas, net olarak Yatas'a gore daha pahali.
Dogtas'in fiyatinin 4 TL uzerine cikacagini dusunuyorum, o nedenle paramin ufak kismi ile 3.57 maliyet ile Dogtas'ta bekliyorum. Ama Yatas'tan daha fazlasini bekliyorum, o nedenle paramin buyuk kismi Yatas'ta duruyor.
Sayin borsaci34 insanları küçük görmeden fikirlerinizi belirtirseniz daha iyi olur. sizin pahalı dediğiniz şey aslında Piyasa oranı / defter oranı. Bu nicelige bakıp pahalı olduğunu söylüyorsunuz. Dgklb zarardan cuzi de olsa kâra geçtiği için bir f/k oranına bakmak payda küçüldügü için anlamsizlacaktir. Fakat bir hisse senedinin sadece pp/dd oranı ile pahalı olduğunu söylemek ne kadar doğru bunu size bırakıyorum. Dikkate almanız gereken başka parametreler var. Yıl sonu tahminleriyle birlikte bu hesaplamaları yaparsaniz daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Ytd
Katılıyorum yorumunuza.👍
Defter degeri bambaska birsey, ben defter degeri ile ilgili birsey yazmadim. Ozetle Dogtas'in bugun sonu itibariyle piyasa degeri 748milyon TL, Yatas'in ise 624milyon TL. Dogtas'in piyasa fiyati Yatas'a gore %20 daha pahali su an. Ilk 6 ayda Yatas, Dogtas'a gore cok iyi bilanco aciklamasina ragmen. Sene sonunda da Yatas, Dogtas'a gore cok daha iyi bilanco aciklayacak.
Dedigim gibi benim bir miktar 3.57 maliyetli Dogtas'im var, 4 gibi satip cikacagim, Dogtas'ta uzun vadeci degilim. Ama Yatas'ta yuklu uzun vadeciyim.
Peki üstad yatasda ki senaryo nedir.sadece bilancoya bağlı beklenti ile nereye kadar.bedelsiz yok,temettü yok ee sadece kar var.hedef?
Eylül sonuna bu Euro 4seviyelerine gelirse Yataş matas dinlemez.su an Euro 4,0895
Peki dogtastan hikaye ne?bedelsiz mı verecek....yoo...başka.hepsi ozvarlik büyümesi ile ilgili.dogtasta şu an büyüme hikayesi ile gitmiyor mu.burda kimse yanlış anlamasın ben Doğtaş gitmeyecek falan demiyorum ama diğer şirketi küçümser gibi konusulunca canım sıkılıyor.yatastan farklı olan hikayesi ne?
Lenovo P1a41 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yanlış anlama üstad beyin fırtınası yapıyoruz sadece.
Sevgili dostum benim söylemeye çalıştığım şey piyasa değeri değil. Doğtaş in piyasa değerinin yatas dan yüksek olması, Doğtaş hisse senedinin yatas hisse senedinden pahalı olduğu anlamına gelmiyor. Ben çeşitli cari değerlere bakıyorum f/k oranı, fd/ satışlar oranı pd/dd degeri vs vs. . Ben bu oranları karsilastirdigimda dgklb nin yatas tan ucuz olduğunu düşünüyorum. Bu benim şahsi fikrim.
Sonuçta aynı gemideyiz hepimiz ky olarak para kazanmayi istiyoruz. yatas portföyümü neredeyse ikiye katlamis bir hisse sorun yatas in 14.5 olmasi değil keşke 24.5 olsa. Sorun endeksin rekorkirdigi günlerde ucuz kalmamiz.Ytd. Hepimize bol kazançlar.
Sevgili dostlar;
Doğtaş özsermayesi hızlı bir düzelme eğiliminde borçlarda azalma ve karlılıkta artış var...özsermayenin yıl sonu 80-100 milyon lira düzeyine gelmesini bekliyorum...şu an defter değeri 30 kuruşlar civarı hisse fiyatı 3,60 seviyesinde pahalı gözükmesinin nedeni bu gözüküyor yataşla kıyaslamada ancak piyasa büyüme hikayesine öyle inanmış ki bunu satın almaya devam ediyor...yeni fabrika gözden kaçıyor burada ne üretilecek yatak v.s yani ciroya katkısını siz düşünün...şu an hisse hızlı çıkışın sindirmesini yaşıyor buralarda dengeleneceğini düşünüyorum...3.çeyrek 8-10milyon arası kar rakamı kar artışını pekiştirir ve piyasaya güven verir...hele hele kur 3,95-4,03 arası bir yerde olur ve kdv indirimi uzarsa tadından yenmez...
Dostum hangi orana, yil sonu hedeflerine bakarsan bak Dogtas, Yatas'a gore ciddi pahali. Ilk 6 aylik durumun ozeti asagida, yil sonunda da tablo benzer olacak, Dogtas'in bugun sonu itibariyle piyasa degeri 748milyon TL, Yatas'in ise 624milyon TL. Ama Dogtas su an hakettigi fiyat seviyesinin altinda. Yatas'i daha cok seviyorum, ama Dogtas'a karsi da sevgim var:)
Yatas'in cirosu ilk 6 ayda 56% artti ve 346milyon TL oldu ve 22milyon TL net kar acikladi. Dogtas'in ciro ise ilk 6 ayda %36 artip 250milyon TL oldu ve 5.2milyon TL net kar acikladi.
Aslında mobilya sektörünün amiral gemisi boydaklardi.simdi dumene kimin geçeceği önemli.koc işe karışmaz ise hem Doğtaş hem de Yataş için büyük bir firsat olur.
ANKET-BIST 100 Endeksi'nin haftaya alıcılı bir seyirle başlaması bekleniyor
Analistlerin BIST 100 Endeksi açılış değerine ilişkin medyan
tahmin +230 olurken, ortalama tahmin +212 olarak gerçekleşti.
Foreks'in 21 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en yüksek
beklenti +420 puan olurken, en düşük beklenti -99 puan olarak
gerçekleşti.
Ankete katılan analistlerin 20'si pozitif, 1'i negatif
açılış tahmininde bulundu.
NOT: Foreks Haber Merkezi tarafından günlük düzenlenen BIST 100
Endeks anketine katılmak isteyen yatırım uzmanları
neslihan.koroglu@foreks.com adresine başvuru maili gönderebilir.
- BIST 100 Açılış Anketi Sonucu
Medyan : +230
Ortalama : +212
Maksimum : +420
Minimum : -99
Katılımcı: 21
Bir kipirdama var gibi.
Sonunda Kelebek sayfasi biraz sakinlesti, benim icin yakinda yukari yonlu hareket gelecegine en buyuk isaretlerden bir tanesi bu:)
Yatas bekledihim gibi son 2 haftada %25'ten fazla yapti, Kelebek'te de benzer bir hareket bekliyorum.
bende beklemedeyim bakalım neler olacak ...ytd
http://fs5.directupload.net/images/170829/2uamvl5n.jpg
ANKET-BIST 100 Endeksi'nin güne satıcılı bir seyirle başlaması bekleniyor
Analistlerin BIST 100 Endeksi açılış değerine ilişkin medyan
tahmin -199 olurken, ortalama tahmin -205 olarak gerçekleşti.
Foreks'in 30 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en yüksek
beklenti +640 puan olurken, en düşük beklenti -816 puan olarak
gerçekleşti.
Ankete katılan analistlerin 21'i negatif, 9'u pozitif açılış
tahmininde bulundu.
NOT: Foreks Haber Merkezi tarafından günlük düzenlenen BIST 100
Endeks anketine katılmak isteyen yatırım uzmanları
neslihan.koroglu@foreks.com adresine başvuru maili gönderebilir.
- BIST 100 Açılış Anketi Sonucu
Medyan : -199
Ortalama : -205
Maksimum : +640
Minimum : -816
Katılımcı: 30
bugun güzel bir kapanış yapılırsa güzel olur. yıl sonunda gelen karlar geçmiş yıl zararlarına atılır sanırım. ama uzun vadede ben umutluyum kendı adıma ... ytd
kafamda deli sorular.. yatas güzel bir şekilde yukselıyor. eyvallah yukselsın. kar acıklıyor devam edıyor.. doğtaş zarardan kara geçiyor, yapılanma içerinde fabrıka acıyor, faaliyet karı artıyor. kar acıkladıktan sonra neden bu kadar düştü anlamadım... 9 ay finansallarından sonra iyi bir kar gelirse 3'ün altına mı gideceğiz .. bu kadar düşüş sadece defter değerine göre pahalı olmasından mı kaynaklanıyor. 4,76 dan 3,50 ye gelmesıni biri bana acıklayabılır mi ... ytd.
Bildiğiniz gibi ben 4,30 dan sattım satınca da söyledim akabinde yüzde 10 daha yaptı 4,76 ları gördü doğtaşımız.
Ancak Bilanço açıklandığı akşam orta şeker bir bilanço olduğunu söylemiştim. Bur da bilanço akşamı sürekli olumlu konuşan bir tayfa vardı malesef kayboldu kendileri.
Doğtaşımız uzun yıllar sonra kar açıkladı ancak zaten 4xx fiyatlaması muhteşem favök ve kar içindi.
Ve gelen kar, görece cironun düşük ve Euro artışından kaynaklı finans gideririnin artmasından kaynaklı olarak düşük kaldı.
Şimdi önümüze bakacak olursak, Ben ciro anlamında yeni fabrika ile artışın devam edeceğini düşünüyorum. Yıl sonu 550 ciroyu büyük olasılık içinde değerlendiriyorum.
Kur noktasında 3.çeyrek için eylül sonu kapanış çok önemli 4,10 civarı kaparsa 6 milyon extra kur farkı gideri oluşacak yaklaşık faizle beraber 42 milyon gider gelecektir. Ancak 4,10 üstü ve kapanış şirketi çok fazla zorlayacaktır. 4,10 altı ise kesinlikle pozitif olunmalı.
Kısaca böyle. Tüm ortaklara bol kazançlar..
http://www.milliyet.com.tr/mobilyada...onomi-2492309/
Doğtaş Kelebek CEO’su Ersin Serbes, yatak üretimi yaptıkları halde tüketicinin aklında hep mobilyacı olarak yer aldıklarını belirterek, “Bu nedenle yeni yatak markası çıkarıyoruz. Eylül sonu ekim ayı başında lansmanını gerçekleştireceğiz. Önce Doğtaş mağazaları içinde bir alanda yer alacak. Daha sonra dışarıya taşıyıp yatak ve ev tekstili mağazası konseptiyle büyüteceğiz†dedi.
ben ileriye yönelik olarak umutluyum yukarıda da bahsı gectiği gibi yatak markası gelip sektörde bununla bir ivme yakalarlarsa güzel olacagı kanaatindeyim.. zarardan kara geçmesi benim için olumlu, favok böyle devam ederse ve KUZEYs in bahsettiği gibi euro dengelenip , borçlanması hedge edilirse daha iyi yerlere gelebilir. benım ıcın hisse uzun vadeli bir hisse ve yeni yeni adım adan bebek gibi görüyorum kosup düşmesindense yavaş yavaş yürümesi benim için daha makbuldür.. yazdıklarım sesli düşünmemdir. hisse daha da geri çekilse bile bekleyeceğim. reel sektör hissesi olduğu için beklemeye devam edeceğim.. ytd..
Bu yatak işi çok önemli. Oğluma baza almak için baktım doğtaşa muhteşem di yatakları biraz tuzluydu ama :)
Yataş asıl parayı yatakdan vuruyor. Karlılığı daha iyi. Umarım bu yatak konusunda ileri düzeyde çalışmalar yapıp bu piyasada önemli yere gelirler. Zaten doğtaşı çift hanelere taşıyacak asıl konu bence yatakdır.
kağıdına inanıyorsan sabırlı olacaksın. benim portföyümün 3/4 ü yataşda 1/4 ü kelebekte.
yataşı 2 ler civarı ortalamayla kelebeği 4.10 ile aldım. bana göre kelebeğin şu an ederi (benim analizim) 3.50 ha hikayesi varmı yataşla aynı hikaye. 3 aşağı 5 yukarı sorun değil. beklersen hikayeyi beraber yaşarsın. kağıt güzelmi bence güzel o zaman beklerim.
benim anlayış bu.unutmayalım geçen sene bu zaman yataş 3 tl idi.
Aslında az az GS almak lazım.bugun sabah almayı düşündüm ama dedim bayram sonrası.bak yüzde 5 gitti.yil sonuna Aralık yani takım performans bozmaz ise cook yukarılara gider.sahsi fikrim.