Sayfa 407/967 İlkİlk ... 307357397405406407408409417457507907 ... SonSon
Arama sonucu : 7735 madde; 3,249 - 3,256 arası.

Konu: DGNMO - Doğanlar Mobilya

1. Ben daha önce dediğim gibi 3 ceyrek de gelecek kar yıllık beklenen 600 mil.ciroyu yakalayacaktır.bununda fiyatlamasini Eylül ayı ortasında başlar diye umuyorum.kdv indirimi gelirse yillik beklentiyi aşar.asil beklediğim Boydak gurubundan marka alması.

GM 5 Plus d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by Murat1574 Yazıyı Oku
    Ben daha önce dediğim gibi 3 ceyrek de gelecek kar yıllık beklenen 600 mil.ciroyu yakalayacaktır.bununda fiyatlamasini Eylül ayı ortasında başlar diye umuyorum.kdv indirimi gelirse yillik beklentiyi aşar.asil beklediğim Boydak gurubundan marka alması.

aynen benımde beklediğim asıl haber yenı bır marka satın alınması.. şayet öyle bir durumda baya mağaza açılışy yapılmış gıbı olur ve bır marka daha sahıbı sahibi olunmuş olur ytd

3. Yatas in 14.5 olduğu yerde dgklb nin 3.5 olmasi şaka gibi.

SM-E500H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by tryagain Yazıyı Oku
    Yatas in 14.5 olduğu yerde dgklb nin 3.5 olmasi şaka gibi.

Olta atmış olabilirler mi? Malum Doğtaş da 4,70 yaptı sonra çöktü

5.  Alıntı Originally Posted by Murat1574 Yazıyı Oku
    Olta atmış olabilirler mi? Malum Doğtaş da 4,70 yaptı sonra çöktü

Sayin Murat bey ben şimdiye kadar mobilya sektörüne yatırım yaptım yatasi ilk aldığımda 5.6x di yatasin değeri. O zamanlarda is yatırım 7.7x hedef fiyat verdi ve geldi. Daha sonra 9.7x hedef fiyat verdi ve geldi. Bende 9.5 gibi vedalaştım dgklb ye geldim. Ben çıktıktan sonra iş yatırım 14.5x hedef fiyat vermişti gene geldi. İş yatırımın yatas tahminleri gerçekten başarılı. Bakalım şimdi ne hedef verecek. Şimdiye kadar yaklasik 3 kat aralığında degisirdi genellikle yatas / dgklb oranı. Hatta yatasin artması bizde yukarıya cekerdi. Şuan ki oran 4 ün üzerinde. Endekse ve yatasa göre ucuz kaldık.

6.  Alıntı Originally Posted by tryagain Yazıyı Oku
    Sayin Murat bey ben şimdiye kadar mobilya sektörüne yatırım yaptım yatasi ilk aldığımda 5.6x di yatasin değeri. O zamanlarda is yatırım 7.7x hedef fiyat verdi ve geldi. Daha sonra 9.7x hedef fiyat verdi ve geldi. Bende 9.5 gibi vedalaştım dgklb ye geldim. Ben çıktıktan sonra iş yatırım 14.5x hedef fiyat vermişti gene geldi. İş yatırımın yatas tahminleri gerçekten başarılı. Bakalım şimdi ne hedef verecek. Şimdiye kadar yaklasik 3 kat aralığında degisirdi genellikle yatas / dgklb oranı. Hatta yatasin artması bizde yukarıya cekerdi. Şuan ki oran 4 ün üzerinde. Endekse ve yatasa göre ucuz kaldık.

Doğtaş yatasa göre herkes ucuz diyor bunu nasıl hesapliyorsunuz.bana göre yataş ucuz

Lenovo P1a41 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7. Ben aslında ikisini ayırıyorum.cunku Doğtaş sadece mobilya üzerine çalışıyor Yataş ise agirlikli olarak yorgan yastik ve Enza mobilya adı altında sektöre Doğtaş rakibi olarak girmiş.simdi önce ortaya koydukları sermayeye ve yaptıkları ciroya bakmak lazım tabi şube sayısı da önemli.karda surdurebilirlik varsa ki bu Doğtaş için yeni bir olay ben o şirketin büyüklüğünden şüphe etmem.eger 3 ve 4 çeyrek artı yazarsa yatasla kiyaslayabilirim.ama şuanda yatasda ben bir hikaye göremiyorum.en azından dogtasda birkaç hikaye var.

8.  Alıntı Originally Posted by tryagain Yazıyı Oku

Daha sirketlerin degerinin ne oldugunu acik bakmadan yatirim yapanlar var. hadi tamam bilmeden yatirim yaptiniz, bari bilmeden fikir beyan etmeyin. Dogtas'in bugun sonu itibariyle piyasa degeri 748milyon TL, Yatas'in ise 624milyon TL.

Yatas'in cirosu ilk 6 ayda 56% artti ve 346milyon TL oldu ve 22milyon TL net kar acikladi. Dogtas'in ciro ise ilk 6 ayda %36 artip 250milyon TL oldu ve 5.2milyon TL net kar acikladi.

Dogtas'in cirosu Yatas'a gore cok daha az, daha yavas buyuyor ve daha az karli. Piyasa degeri ise bugun sonu itibariyle %20 daha yuksek. Dogtas, net olarak Yatas'a gore daha pahali.

Dogtas'in fiyatinin 4 TL uzerine cikacagini dusunuyorum, o nedenle paramin ufak kismi ile 3.57 maliyet ile Dogtas'ta bekliyorum. Ama Yatas'tan daha fazlasini bekliyorum, o nedenle paramin buyuk kismi Yatas'ta duruyor.

Sayfa 407/967 İlkİlk ... 307357397405406407408409417457507907 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •