Sayfa 408/967 İlkİlk ... 308358398406407408409410418458508908 ... SonSon
Arama sonucu : 7735 madde; 3,257 - 3,264 arası.

Konu: DGNMO - Doğanlar Mobilya

1.  Alıntı Originally Posted by borsaci34 Yazıyı Oku
    Daha sirketlerin degerinin ne oldugunu acik bakmadan yatirim yapanlar var. hadi tamam bilmeden yatirim yaptiniz, bari bilmeden fikir beyan etmeyin. Dogtas'in bugun sonu itibariyle piyasa degeri 748milyon TL, Yatas'in ise 624milyon TL.

Yatas'in cirosu ilk 6 ayda 56% artti ve 346milyon TL oldu ve 22milyon TL net kar acikladi. Dogtas'in ciro ise ilk 6 ayda %36 artip 250milyon TL oldu ve 5.2milyon TL net kar acikladi.

Dogtas'in cirosu Yatas'a gore cok daha az, daha yavas buyuyor ve daha az karli. Piyasa degeri ise bugun sonu itibariyle %20 daha yuksek. Dogtas, net olarak Yatas'a gore daha pahali.

Dogtas'in fiyatinin 4 TL uzerine cikacagini dusunuyorum, o nedenle paramin ufak kismi ile 3.57 maliyet ile Dogtas'ta bekliyorum. Ama Yatas'tan daha fazlasini bekliyorum, o nedenle paramin buyuk kismi Yatas'ta duruyor.
    Sayin borsaci34 insanları küçük görmeden fikirlerinizi belirtirseniz daha iyi olur. sizin pahalı dediğiniz şey aslında Piyasa oranı / defter oranı. Bu nicelige bakıp pahalı olduğunu söylüyorsunuz. Dgklb zarardan cuzi de olsa kâra geçtiği için bir f/k oranına bakmak payda küçüldügü için anlamsizlacaktir. Fakat bir hisse senedinin sadece pp/dd oranı ile pahalı olduğunu söylemek ne kadar doğru bunu size bırakıyorum. Dikkate almanız gereken başka parametreler var. Yıl sonu tahminleriyle birlikte bu hesaplamaları yaparsaniz daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Ytd

SM-E500H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by tryagain Yazıyı Oku
    Sayin borsaci34 insanları küçük görmeden fikirlerinizi belirtirseniz daha iyi olur. sizin pahalı dediğiniz şey aslında Piyasa oranı / defter oranı. Bu nicelige bakıp pahalı olduğunu söylüyorsunuz. Dgklb zarardan cuzi de olsa kâra geçtiği için bir f/k oranına bakmak payda küçüldügü için anlamsizlacaktir. Fakat bir hisse senedinin sadece pp/dd oranı ile pahalı olduğunu söylemek ne kadar doğru bunu size bırakıyorum. Dikkate almanız gereken başka parametreler var. Yıl sonu tahminleriyle birlikte bu hesaplamaları yaparsaniz daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Ytd

Katılıyorum yorumunuza.👍

GM 5 Plus d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by tryagain Yazıyı Oku

Defter degeri bambaska birsey, ben defter degeri ile ilgili birsey yazmadim. Ozetle Dogtas'in bugun sonu itibariyle piyasa degeri 748milyon TL, Yatas'in ise 624milyon TL. Dogtas'in piyasa fiyati Yatas'a gore %20 daha pahali su an. Ilk 6 ayda Yatas, Dogtas'a gore cok iyi bilanco aciklamasina ragmen. Sene sonunda da Yatas, Dogtas'a gore cok daha iyi bilanco aciklayacak.

Dedigim gibi benim bir miktar 3.57 maliyetli Dogtas'im var, 4 gibi satip cikacagim, Dogtas'ta uzun vadeci degilim. Ama Yatas'ta yuklu uzun vadeciyim.

4.  Alıntı Originally Posted by borsaci34 Yazıyı Oku
    Defter degeri bambaska birsey, ben defter degeri ile ilgili birsey yazmadim. Ozetle Dogtas'in bugun sonu itibariyle piyasa degeri 748milyon TL, Yatas'in ise 624milyon TL. Dogtas'in piyasa fiyati Yatas'a gore %20 daha pahali su an. Ilk 6 ayda Yatas, Dogtas'a gore cok iyi bilanco aciklamasina ragme, sene sonunda da Yatas, Dogtas'a gore cok daha iyi bilanco aciklayacak.

Dedigim gibi benim bir miktar 3.57 maliyetli Dogtas'im var, 4 gibi satip cikacagim, Dogtas'ta uzun vadeci degilim. Ama Yatas'ta yuklu uzun vadeciyim.
    Peki üstad yatasda ki senaryo nedir.sadece bilancoya bağlı beklenti ile nereye kadar.bedelsiz yok,temettü yok ee sadece kar var.hedef?

5. Eylül sonuna bu Euro 4seviyelerine gelirse Yataş matas dinlemez.su an Euro 4,0895

6.  Alıntı Originally Posted by Murat1574 Yazıyı Oku
    Peki üstad yatasda ki senaryo nedir.sadece bilancoya bağlı beklenti ile nereye kadar.bedelsiz yok,temettü yok ee sadece kar var.hedef?

Peki dogtastan hikaye ne?bedelsiz mı verecek....yoo...başka.hepsi ozvarlik büyümesi ile ilgili.dogtasta şu an büyüme hikayesi ile gitmiyor mu.burda kimse yanlış anlamasın ben Doğtaş gitmeyecek falan demiyorum ama diğer şirketi küçümser gibi konusulunca canım sıkılıyor.yatastan farklı olan hikayesi ne?

Lenovo P1a41 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by trumbler1 Yazıyı Oku
    Peki dogtastan hikaye ne?bedelsiz mı verecek....yoo...başka.hepsi ozvarlik büyümesi ile ilgili.dogtasta şu an büyüme hikayesi ile gitmiyor mu.burda kimse yanlış anlamasın ben Doğtaş gitmeyecek falan demiyorum ama diğer şirketi küçümser gibi konusulunca canım sıkılıyor.yatastan farklı olan hikayesi ne?

Lenovo P1a41 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Yanlış anlama üstad beyin fırtınası yapıyoruz sadece.

8.  Alıntı Originally Posted by borsaci34 Yazıyı Oku
    Defter degeri bambaska birsey, ben defter degeri ile ilgili birsey yazmadim. Ozetle Dogtas'in bugun sonu itibariyle piyasa degeri 748milyon TL, Yatas'in ise 624milyon TL. Dogtas'in piyasa fiyati Yatas'a gore %20 daha pahali su an. Ilk 6 ayda Yatas, Dogtas'a gore cok iyi bilanco aciklamasina ragmen. Sene sonunda da Yatas, Dogtas'a gore cok daha iyi bilanco aciklayacak.

Sevgili dostum benim söylemeye çalıştığım şey piyasa değeri değil. Doğtaş in piyasa değerinin yatas dan yüksek olması, Doğtaş hisse senedinin yatas hisse senedinden pahalı olduğu anlamına gelmiyor. Ben çeşitli cari değerlere bakıyorum f/k oranı, fd/ satışlar oranı pd/dd degeri vs vs. . Ben bu oranları karsilastirdigimda dgklb nin yatas tan ucuz olduğunu düşünüyorum. Bu benim şahsi fikrim.
    Sonuçta aynı gemideyiz hepimiz ky olarak para kazanmayi istiyoruz. yatas portföyümü neredeyse ikiye katlamis bir hisse sorun yatas in 14.5 olmasi değil keşke 24.5 olsa. Sorun endeksin rekorkirdigi günlerde ucuz kalmamiz.Ytd. Hepimize bol kazançlar.

Sayfa 408/967 İlkİlk ... 308358398406407408409410418458508908 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •