Benim de aklima gelmedi degil..
Takik resmen..
Bi keresinde de TUPRS da sarmisti bana, tutturmus ekstreyi atacakmisim bende kagit olduguna inanmiyormus.
Hayin, hased ve fesad gundiler catlasin ve kahrolsun diyorum.. :)
Printable View
https://youtube.com/shorts/GdWoVH3dI...4hrvFtmihPLhJH
En büyük o mu diyelim mi sana da[emoji3]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
elbette fiyat değer aynı şeyler değil temelle değerin peşine düşersin teknikle fiyatın bu ikisinin durumu zaten fırsatları yaratır
değerden düşük fiyat ya da fiyattan yüksek değer ;ve; değerden yüksek fiyat ya da fiyattan düşük değer = Fırsat
değer ve fiyat özellikle uzuncular için birbirinin düşmanı değil dostudur, asıl kişi sadece değere veya sadece fiyata odaklanırsa görür dünya kaç bucak... çünkü ikisi de sürekli değişim halindedir.
uzuncu olsan da değişmez, lot sayısını arttırmak amaç
ben bunun back testllerini yaotım ford senede 1-2 sağlam fırsat veriri tahtanın yapısına fıtratına uygun eğer lot sayısı arttırmada baaşrı sağlanabilirse senede 1 veya 2 en fazla 3 -4 hareket aşağı yukarı al birikitir bekle* 2 dir dileyen bakabilir. tabi risk almak istemeyen için dolar bazlı düşük maliyetlendiyse veya düzeltmeler panik yerine fırsat bilindiyse, maliyetleri düşükse al bekle veya biriktir bekle de günlük trade göre aşırı tatmin edici uzun vadede ford gibi gerçekten çalışan üreten ihracat yapan altı dolu şirketler için bu da bir gerçek
https://i.hizliresim.com/ryg00uo.PNG
Piyasa fais indirim sinyalini aldi mi ne???
Dunku hareket ile dusus kanali icine geri donen endeks bugun tekrar ust bandin uzerine gecti
tabi risk almak istemeyen için dolar bazlı düşük maliyetlendiyse veya düzeltmeler panik yerine fırsat bilindiyse, maliyetleri düşükse al bekle veya biriktir bekle de günlük trade göre aşırı tatmin edici uzun vadede ford gibi gerçekten çalışan üreten ihracat yapan altı dolu şirketler için bu da bir gerçek
Iste budur...:)
faiz sabit kaldı, yeni ayın beklentisine merhaba
https://i.hizliresim.com/5raxn2h.PNG
Bu gaz ile 9500 gecilir mi kisa vadede??
Milyon dolarlik soru budur.
burda kalkıp
dudu ya nerdeyse spek,manipülasyoncu demek biraz önyargılı,obsesif çok da sağlıklı olmayan biraz da izansız ,ayıp bir söylem kardeşler.
dudu nezdinde -ki benim de kendisiyle her diyaloğum çok sevgi dolu olmadı-burdaki herkes
-ki yatırım zihniyeti olarak %98,7 si ile kanlı bıçaklıyız-
söylemleri tutarlı,çizgisi belli,sev sevme yatırım mantığına sadık,kağıda gönül vermiş ,sahip çıkan arkadaşlardır.
her kesin yazı karekterinden fıtratının kırıntıları dökülür.
dudu olsun,durmadan 3-5 çizik deyip laf sokan human olsun,dün hafif atıştığım fabric olsun,nedense anlamadığım şekilde hep bana sempatik gelen uzunvade olsun,zekasını hep takdir ettiğim osman olsun,yeni tanıdığım logologo ,krabby,hectoral,
eskilerden canmert,dokuz köyden kovulan Serkalgo.
yatırım zihniyeti olarak hiç anlaşamayacağım ama
akşam 8 de yemeğe oturup gece 1 de hiç sıkılmadan keyifle vakit geçirebileceğin iyi insanlar..
yazı belli eder fıtratı..
şimdi bedelli de oldu,sayıda artar yeni gelenler de olur..
yukarda isimleri zikredilmiş froto nun iskeletini oluşturan arkadaşlar iyi insanlardır..
ben prensip gereği lot um olmadığı kağıtta yazmam..dün baktım 174 tane varmış..o da forumda yazmak için..1150 den verir giderim.
sayı artacak,iskelete saygı gösterin..
Kösele fiyatları ne alemde?
Birbirimize yatirim tarzlarimiz, vadelerimiz, hayat goruslerimiz v.s farkli da olsa saygi cercevesinde davranalim derim.
Hayin, hased ve fesad gundiler kahrolsun.
Yikilmadimmm ayaktayimmm…
Fordlarimla bas basayimmm…
Hayinlaraaa fesadlaraaa gundilereee
Yenilmedim buradayimmm .
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
%900 bedelsiz çok oldu, 1.000 liralık hisse 100 liraya inecek. Bunun makulu hissenin 400-500 liraya inmesiydi,
Ordan 1 yılda tekrar 1.000 liraya,
Hooop ordan tekrar bi bedelsiz, yine 500 liraya...
Böylece piyasa bilirdi ki bedelsiz yapınca Fort alan 1 yılda %100 kazanır, bu cepte. Hem hisseye güven artar hem ivme gelir, hem yatırımcı dostu bir şirket olur, hem de dertli gönüllere giren işte benim Henri Fordmen şarkısını söyletirdi.
%100 bedelsiz iyidir.
Fortun geleneksel takvimi şöyle olurdu, ilkbahar ve güz, yılda çift demettü, yılsonu Aralık ayı krizmısta da Noel bubanın ren geyikli kızaklarıyla da %100 bedelsiz.
Her mevsim Fort.
Go further.
Bütün çorbacılar bu kağıtta parti verecek. Hızlıca yeniden 1000 tl ye gitmezse durum kötü. Sonra ne iner ne çıkar eregl gibi olur. :/
Hisse 100 liraya inse, Şimşek McQueen bu enflasyonda liradan 2 fısır atsa hisse 1 lira olsa, ohhh. Miss.
Ben 3 sene sonra tekrar 1000 TL olabilecegini dusunuyorum...
Seneye 100 TL uzerinden temettu verimini hesaplamak cok kolay olacak.
Neden şahsi düşünüyorsunki ben sadece sana değil, günlük ve aşağısında teknik bakan herkese diyorum. Şahsına sözüm yok. Geçmişte atıştıysakda sen neden oldun buna.. Selkagoyu savunmak sana mı kaldı? millete hakaret eden birini savunmak sana düşmezdi.. İnanmıyorsan geriye git bak.. Adam çok saygısızdı..
Ama dediğim gibi 3-5 çizik lafı adece sana değil, bakan herkese... Tabiki sana da söylüyorum. Ama senin şahsını rencide edecek bir söylemim yok. Gerekte yok.
mathiusa gelince .. Herkes ereğlide illalah etti. Ben insanca davrandım onu bile kaldıramadı. Yani bu ikisi başka sen başka... Bunların yanında sen peygamber torunu gibisin. Şimdi harbiciler falan deme.Adamların üslubu çok kötü.. Zaten bende de engelliler..
Çızık atmaya inanmam ama çızık atmadan da duramam.
Tahtacı hepimize 110 lira kol gibi çizik atmış hatta neşter atmış beyler, hacamat etmiş bizi, buna odaklanalım. Ne zaman tekrar 1.250 lira yaparlar kağıdı acaba. Yeni fiyatla 125 lira.
https://i.hizliresim.com/pwaz57s.PNG
Kapanisa 20 dk hala...
Hacim dunu gecti, cubuk boyu da gecti..
Dunku kayiplari fazlasi ile geri aldi..
Hem kanalin tekrar uzerine atti hem de kisa vadeli emalari gecti bir tek 100 gunluk mavi ema kaldi ama o da 9500 den geciyor yani zorlu bir bolge yarin da cuma
Dün dökülenlerin ağlaması bittiyse işimize geri dönelim.
Yolumuz uzun.
Fort gibi bir hissede bile insanlar birbirine giriyor, Ereğliciler ne yapsın? 2.5 yıldır üzerlerinden titreşimli asfalt silindiri geçti.
Fatih Terim'in 2017 deki tuiti geldi aklıma;
Nerede kalmıştık?
Tupras % 600 bedelsiz verdi, bedelsize 564 fiyattan girdi, bu fiyatın yarısına bile gelemedi. Nominal fiyattan bahsediliyorsa.
BEN DAHİL herkesin tuttuğu kendine :D Batılılara emperyal niyetlerini bildiğimden ömrümce hiç ısınamadım ama yiğidi öldür hakkını ver demişler adamların forumlarına bakıyorum bilgi akıyor bilgi yüklü karşılıklı saygı had safhada tabi bunda onların içten hesaplı taktiksel, soğukkanlı, ÇIKARCI VE yapmacık hareket edebilme yeteneklerinin de payı var bu da bir gerçek...
bizde ise tamam batılılara göre daha duygusal hareket ediyoruz, yapmacık davranamıyoruz Anadolu insanı olarak bu avantaj aynı zamanda dez avantaj duruma göre .... bizde mesala gözlemlediğim: odak noktası örneğin burada ford olması lazım her yönden ford sağdan soldan önden arkadan farklı bakış açılarıyla temel teknik projeksiyon her yönden ford lakin çoğu zaman odak noktası kayıyor ve mesele anında kişiselleşitirilip karşılıklı suçlamalara laf sokmalara iğneleyici alaycı usluba dönüşüyor (kastediğimm ironik uslup eğlenceli takılmalar değil ironiyi takılmayı severim neyi kasttetiğimi anlıyorsunuz :D) Gürselbb arkadaş bence tekniği muazzam bakış açşısını çok sevdim zihnimi açıyor, EMA 200 low EMA 200 high metodolojisi favorim sonra dudunun dikdörtgeneni takip etmekten kendimi alamadım diktörgenler zaten önemli de eskisinden daha fazla dikkat etmeye başladım - o kadar press yaptım takıldım hbk tahmini yapmadı orası gözümden kaçmadı tabi onu bir yere not ettim bir dahakine presi arttırıp hbk tahmini yapaması için oyun kuracam duduya burdan da ilan ediyorum :D ) sonra temel yönden katkıları olan burda adını saydığım saymadığım pek çok arkadaştan önemli ölçüde faydalanıyorum, VEL HASIL KELAM BRİBRİMİZDEN ÖĞRENECEĞİMİZ ÇOK ŞEY VAR...
herkesin tarzı kendine ne demiş ziya paşa barika-i hakikat müsademe-i efkardan çıkar ( fikirlerin açık ve net çarpışmasından hakikat güneşi doğacaktır:) BU İLERLEMEDİR... şimdi adını hatırlamadığım bir yazar da buna itiraz ediyor diyor ki yok yok bizde fikirler çarpışmaz, bizde müsademe-i efkardan ya kurşun çıkar ya sürgün :D haklı.... bu neden oluyor meseleleri kişiselleşitirdiğimiz için oluyor farklı görüşlere tahammul edemediğimiz için oluyor halbuki farklı bir fikir katıl katılma kendine göre eleştirel bri süzgeçden geçir ne kadar faydalanıp faydalanmayacağına karar ver geç ne olacak yani :D Saldırı posizyonu alıp tüm kuvvetle yüklenmenin ne anlamı var...
geçmişte ne yaşandı bilmem bir meseleye değinmeden geçemeyeceğim aslında gürselbb arkadaşın dediklerine kulak verseniz siz uzuncu arkadaşlar(bende uzuncuyum) bazı yönlerden ona kesinlikle hak vereceksiniz... dediklelrine ön yargısızca kulak verin ön yargıyla hareket etmeyin bence, ben yanlış anlamdıysam güselbb arkadaş ben diyor sermayenin çakılı kalmasına karşıyım, senede 1-2 hareket başarabiline çok şey katar.... human01 bu adam kesinlikle günlükçü olduğu için teknikçi değil olamaz ama hıuman01 kendi belirlediği başka bir mesele yüzünden huy kapmış ön ayrgı oluşturmuş ( kendince haklı olarak uslubu bozuk birini şu kişiyi savunmak sana mı kaldı diye bir ,ifadesi vardı humanın) halbuki gürselbb o kişiyi uslubu nedeniyle değil bazı ortak yatrırım fikirleri nedeniyle savunmuş umarım doğru anlamışımdır :D ) . yani başka bir mesele çok önemli başka bir meselenin anlaşılmasının birbilrlerini anlamanın önüne geçiyor...meseleler kişiselleştirildiği için...en büyük dez avantajımzı bu.... meseleleri kişiselleşitirmek bu da ön yargı oluşturuyor ve bu ön yargı karşılıklı birbirimizi anlamamızı engelliyor....
Bence Gürselbb günlükçülükten çok uzak sadece yatırım anlayışı al bekle ya da biriktir bekle değil bunda da kesinlikle haklı nedenleri var bence frodda en uzuncu kişilerden biri gürselbb ama hareketsiz değil... sadece çok kısa olmayan vadelerde dans ediyor ritme uyuyor... TEKNİK DE ÖYLE ASLINDA TEKNİĞE KULAK VEREN , onu duyabilen RİTMİNİ DUYAN ARA SIRA ONA EŞİLİK ETMEKTEN KENDİNİ ALAMAZ... mesala diyelim bir müzik çalışıyor çok hoş böyle duyuyorsunuz harika ama hareketsizsiniz, ama öyle bir nokta geliyor ki müzik öyle bir sizi cezbediyor ki müziğin ritmine kendinizi bırakıyorsunuz...sonra yeniden yerinize oturuyorsunuz :D Ey ahali anlamaya çalışın Gürsel arkadaşın hibrit bir yatırım anlayışı var, bazı şeylere körü körüne bağlı değil riteme uyuyor o kadar... ( keşke bende her zaman yapabilsem çoğu zsman hareketsiz kalırım belki de şimdiye kadar bunun zararını hiç görmediğim için ama tabi fırsatlar da kaçıyor bu da bir gerçek :D BEN BİRAZ ŞEY GİBİYİM RİTMİ DUYuYoRUM MÜZİK HARİKA BİR NOKTADA ÖYLE CEZBEDİCİ OLUYOR ki kalksam mı kalKmasam mı nasıl ritme ayak uydursam şu dansı mı etsem bunu mu etsem derken teknik te SAĞDAN SOLDAN bastırıyor kalk sende oyna DİYE BASKI yapıyor AMA ya IsRARLA YERİMDE OTURUYORUM ya da tam tamam kalkayım bari diyorum orkestra müziği kesiyor GİBİ çok nadir ritme uyuyorum... :D neyse) uzuncu kısacı temelci teknikçi bunlar birbirimize ön yargı oluşturmak için bir neden değil teknik ve temel birbirine zıd değil uzun kısa birbirine zıd değil teknik temeli uyuşturmaya çalışmak, değer ve fiyat farklarından fırsatları kovalamak bunlar kişiyi günlükçü yapmaz
neyse ben burda medeni ölçülerden ayrılmayan herkese ayrı ayrı saygılarımı sunarım :D
forum ahalisi bence barışın bu Selkago yla geçmişte noldu bilmem herkesin farklı farklı zmanalrı olur insanlık hali...şahsen gürselbb ye güveniyorum boş biri olamadığını sadece uslubla ilgili bir takım geçici sıkıntılar olduğunu düşünüyorum :D şurda sürekli yazan kaç kişi Var ztaen :D
Temettümüz hayırlı olsun.