Bence kendisi yere Bakan yürek yakan :)
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Bence kendisi yere Bakan yürek yakan :)
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
5,50 ye vermemişler zaten pazartesi 5,47 den başlamış :) bugün 4,80
valla o olmaz bu olmaz yok. viop taban görmedik diye hafta sonu yazıp durdunuz, aha da palanene 2 kere taban gösterdi
gözlerimiz yuvasından fırladı :oleyo:
https://i.resimyukle.xyz/WS8eQG.png
https://i.resimyukle.xyz/WS8eQG.png
şırıngayla kan alırlar oda biliyor...
adamı madam yaparlar... jem olur jemma... :)
https://www.youtube.com/watch?v=L8P5QmTlC7M
Onu bildiği için böyle büyümüş zaten muhtemelen. Herkes bizim gibi salak değil:)
O değil de pasta inanılmaz. Yabancı al atını s...rim timarini demiş.
TEB ise pilavdan dönenin kaşığı kırılsın demiş. İnanılmaz. 200 bin long olmuş tek başına. Böyle bir şey hiç hatırlamıyorum bilmiyorum hatırlayan var mı?
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
isc en ucuz banka gibi...
7 milyar kar 21 milyar piyasa değeri...
yarın salarsa aşağı bundan da depoya atarım biraz...
19 yıllık kuruluş dönemi bitiyor dedi aymadınız mı .
Yarın ikinci 19 yıl için damat İbrahim paşa geliyor
Kongrede başkanlığa
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Üstünüze afiyet...
Üstüme bir öküzlük çöktü,ha oldum ha olacam...
Delimiyim neyim...
Her elimi uzattığımda daha aşağı geliyor...
14.000 puan dipden dekmükledi..
Pin bar attı,ama ben yinede gorkhuyom...üvvvv....
ne yapacakmış? damadı genel başkan mı yapacakmış? yahu 3-5 ay sonra parti iyice dibe vurunca apar topar onu da tekrar görevden alır yani olağanüstü kongre yaptırır akp ye yeniden başa geçer...olacak olan bu...şu an bütün film rte etrafında dönüyor...kendisine bişey olsa ortada ne akp kalır ne bişey...
Ben yine ideal modelimi tekrar edeyim...Portföyün üçte ikisi hissede, üçte biri vadelide...kısa ve orta vade aynı yönde ise, o yönde short ya da long.
mesela, dünkü düşüşte kısa satta, orta vade kıl payı ile alda olduğu için...portföy kadar endeks short vardı...yani, düşüşe nötr pozda yakalanmış gibi oldum.
Eğer, portföyüne güvniyorsan, bu sistemle çok az risk alırken, makul bir kazanç mümkün...önemli olan bu kazancın istikrarlı olması...riski dengeleyemeyince, bir yıl portföyü ikiye katlayıp, sonra yarıya inince aynı yere geliyorsun.
Ben salt long-short işlemlerle istikrarlı kazancı beceremedim...belki anlık işlem yapmadığım, iyi bir trader olmadığım için böyle oldu.
Ama üç yıldır, yukarıda anlattığım sistemle devam ediyorum..hedef portföyü yıllık %40-50 arası büyütmek ortalama, 3 yıldır bu ortalamayı yakaladım diyebilirim.
Not: hisse Portföyümdeki ağırlık deva da...dün herşey taban olunca o da oldu tabi, ama bugün tavana yakın kapadı...işin sırrı hisse portföyünde yani, orası sağlam durunca, vadeli tarafta da az bir şey kazansan yıllık hedefi tutturuyorsun.
bu ülkede ne olursa genelde cuma geceleri veya hafta sonları oluyor...bknz. e-muhtıra, darbe, MB başkanlarının görevden alınması v.s. v.s.
o nedenle viopta en iyi cuma akşamı pozu flat kalıp yan gelip yatma pozu bence...çekirdek çitle, çay kahve iç, güzel filmler izle, filan...öteki türlü kelle koltukta demektir...
nosfecagrı ya çok anlattım..tam ona göre sistem..portföyüne güveniyorsan, gerisi kolay.
şimdiye kadar hisseciler iyi kazandı, özellikle son 2-3 yıldır...peki 2023 e kadar 1000-1500 arasında öldürücü bir yatay trend olursa...işte o zamna da vadeli tarafı portföyü toparlar...bu nedenle sadece hisse, ya da sadece vadeli işlemlerin tatminkar ve istikrarlı bir kazanç sağlaması zor diyorum...en azından ben beceremedim.
dolar 9.999 olsa faizlerde %35 net olsa hani mesela diyorum. :)
ytd
çok pis bir pastaylan karşı karşıyayız.
hem günlük pasta,
hem total pasta,
lönk diyerekten haykırmakta gibi geldi bana.
ondan mütevellit lönkledim yarım yol.
yanınada sigorta olsun diye dolar lönk ekledim.
iyi ettim mi bozguş? :he:
Türk Ticaret Kanunu, Sermaye Piyasası Kanunu ve Şirketimiz Esas Sözleşmesi hükümleri ile Kâr Dağıtım Politikasına uygun olarak, Ortaklarımıza toplam 1.500.000.000 TL brüt nakit kar payı ödenmesi,
Tam mükellef kurumlar ile Türkiye'de bir işyeri veya daimi temsilci aracılığı ile kar payı elde eden dar mükellef kurum ortaklarımıza; 1,00 TL nominal değerli pay için %221,98274 oranında ve 2,2198274 TL brüt=net nakit kar payı; diğer hissedarlarımıza ise 1,00 TL nominal değerli hisse için %221,98274 oranında ve 2,2198274 TL brüt; %188,68532 oranında ve 1,8868532 TL net nakit kar payı ödenmesi ve;
Kar payı ödemelerinin 29 Mart 2021 günü başlanmasına Olağan Genel Kurul tarafından karar verilmiştir.
Benim borsa geçmişim 22 yıl oldu...vadelide de 2007 den bu yana işlem yaparım...2007-2017 arası hisse işlemlerim çok azdır, ağırlık vadelideydi...2017 sonrası hisse ve vadeli işlemler dengeli...hiç batmadım, hep makul hareket ettim, agresif işlem yapmadım..portföyümde çok küçük değildi, en başından bu yana.
Peki yıllık ortama %50 yi tutturabilseydim ne olurdu, doların enflasyon kadar arttığını, enflasyonun da ortalama %15 olduğunu düşünsek, %50-%15=%35 yıllık reel getiri olur...hadi net %30 olsun...bu üç senede yaklaşık ikiye katlamak demektir...21 senede 100 kat reel kazanç demek bu.
yani 20 bin usd ile bu işe başlasak, bugün 2 milyon usd eder bu portföy...bu nedenle genç arkadaşlara diyorum ki, amaç %50 kazanmak, ama ortlama %50 yi her yıl kazanmak olsun..zamanında bizi uyandıran olsa, çok daha farklı olurdu her şey.
Bu bankalara 200 baz puan ne zaman yansıyor ki soyle yalandan baktım ing falan hala %18 turuncu hesap 19.5 veren burgan var. Ama pek oynama yok ne zaman değişiyor bunlar..
Yurtdısı kafayı hepten kırmış adamlar leblebi çekirdek yer gibi para basıyor. Destek paketiydi şuydu buydu adı altında. Hiperenflasyon bi yerlerinde fena patlayacak an meselesidir.
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bunun için istikrarlı bir ülke gerekli...
ben hiç batmadım ama bu %50 yi yakalayamadım...
yakaladığım yıllar oldu...
fakat rezervimi dolarda tuttuğum için son yıllarda burdan akmadığı dönemlerde orada portföy büyüdü...
yalnız portföy büyüdükçe cesaretin düşüyor... çünkü sabit getiriden gelen para seni tatmin ettiği için fazla bulaşmak istemiyosun...
örnek viop portföyü haftasonu full nakitte geçirince 3.000 geliyor ne bulaşıcam diyosun...
para küçükken ya herro ya merro diyosun...
aksam aksam noldu da shortculara gıyak yaptı
Odatv'de yer alan habere göre normalde ortalama bir günde 150 milyon dolarlık döviz satın alınırken Cuma günü 450 milyon dolarlık döviz toplandığı öğrenildi.
Benim de 5 yıldır portföy ağırlık olarak gramdaydı...oradan baya toparladı portföy.
Ama iddia ediyorum, buradaki çoğu arkadaşın hisse tarafı zayıf..trade mantığı ile değil de, temel analiz olarak hisse seçimi yapılsa ve bu hisseler temel oarak bozulmadığında satılmasa..dediğim hedefler tutturulur.
zaten portföy hedge işi endeks short ile yapıldığı için hisse satmıyorsun...iyi hisse de 1-2 yıllık vadede illa ki hak ettiği yere geliyor.
Bence, nosfecagrı, sen, abka gibi arkadaşlar bu hedefi rahatlıkla tutturur...önemli olan, bu hedefe göre modellerini oluşturmak...burada pek çok arkadaşa sorsam, yıllık %50 kazancı çok rahat yakalanır der...bunu hedeflemez...halbuki bunu 20 yıl becerebilsen, makul bir sermaye seni küçük bir servete götürüryor.
Mesele, %50 ye odaklanıp, her yıl bunu sağlamaya çalışmak.
Büyük ihtimalle kamu bankaları döviz satıyor...yoksa dolartl burada olmazdı..yarın reis müjde, cart, curt bir şeyler açıklayacak...büyük ihtimal moral bozulması diye yarın da 8 altında tutmaya çalışırlar...yarın şapkadan tavşan çıkmazsa, perşembe itibariyle 8-8,5 aralığına girer kur...esas önemli olan seviye 8,5...orayı da kamu bankaları+vatandaş döviz satışı ile geçmeyiz diye düşünüyorum.
yılda bir kere 6 aylık yatırım ile %50 hedefimdir.6 ayda dinlenmek lazım.
geçen sene 107.000 endekste girdim %40 ile çıktım(endeks 150000 iken)
benim sorunum hisse seçimi.bundan sonra ENDEKS UYGUN OLUNCA sağlam hisse araştırması yapmak lazım.
yoksa %50 bence gayet güzel.hisseden kazanç çok sıkıntısız oluyor.
sermaye artsın vobu tamamen bırakacağım.
beni çok yıpratıyor.sosyal-aile hayatımı etkiliyor.gece kalkıp futurelere bakıyorum.
bana sağlam bir ek gelir olarak hisse yetecek gibi.
gecen sene pandemı dususdunde tebte 200long vardı genelde...teb...150 200 arası tasır.....sımdı tablo aynı...tebın spot ayagını bulmak lazım.....mal alanlar sortlamıs.....hep sıgortalı işlem....dolar bazlı 175 180 ......var....tel bazlı14750...145 var.....burayı gecıp ustunde kaparsa nefes alır yoksa tepkıden baska bısey olmaz
VOB ruhsal mekanik çözülmeyi artırıyor gibi..
Agresif kar-zarar; büyük neşe-üzüntüye sebep oluyor.
gerçi benimki de gelin gibi; HEM AĞLARIM HEM GİDERİM:)
AMA MALESEF GERÇEK BU.