Durmak yok düşüşe devammmmmm
Printable View
Durmak yok düşüşe devammmmmm
50 milyar pay sahibi Sasa, bölündüğü gün 5,90 gördü, şimdi 4,90 ve %-17 kayıp. Kısa sürede %-17 büyük rakam. Normalde 7-8 lira yaparak gelmesi mantıklı olurdu. Düşmesi değil, bu şekilde hızlı düşmesi ilginç. Muhtemelen bilanço beklenenden iyi gelecek ve hızlı bir toparlanma olacak.
Sat al için 4,60 riski az olan bölge. Al tut değil. Al sat için. Gelirde bende ilk kez şansımı 4,60 da denerim.
İntiharı düşünmek bile cesaret ister. Ama işin içinde vebal ödemek varsa da şerefli bir davranıştır.
Zamanında uyarmışsınız eksik olmayın.. Satan sattı, satmayan satmadı... Ama hisse buralara düşmüşken bile insanların zor durumlarından istifade edip halen sat psikolojisi oluşturmaya çalışarak, vebal alanlar için de... günü geldiğinde o şerefli davranışı bekleriz...
Zararını en kısa sürede kurtarmanız dileğiyle kardeşim
Bu hissenin patronunun bedelli bedelsiz oyunlarıyla bunu yapacağı çok açıktı
İnsanlar iyiniyetle uyardı zarar etmemeniz icin
Tepki vermeniz hisse düşecek diyenlere değil
Hisseyi guzelleyenlere olmalıydı
Ülkedeki asıl mantik hatası bu zaten
Birsey kötüye gidecek diyenlere tepki veriliyor
Yıllarca ekonomi politikaları çok kotu ekonomi çok bozulacak diye insanlar uyardı
Onlar kötülendi
Sonuçları herkes yaşıyor
Hissenin patronunun hisse ile sürekli oynaması çok çok olumsuz
Umarım iyiniyetli herkes hasarsız kurtarır kendini
İyi niyetinizle yazdığınız cevap için teşekkürler. Ama ben kendi adıma yazmamıştım, şükür zarar da değilim. Ama empati yapmasını bilmek lazım.
Zamanında yapılan uyarıyı dikkate alanlar zaten hissesini satmıştır ve ellerinde SASA olmadığı için muhtemelen artık bu foruma girmiyodur bile. O yüzden zamanında uyarı yapanları övecek kişiler maalesef burada değiller sanırım.
Burada kalanlar ise... zararda olmayanlar... tuzu kuru olanlar... ve gerçekten zararda ve zor durumda olanlar.
Eğer insanlara "şu an" dahada düşecek satın diye yeni bir uyarı yapılıyorlarsa, bu yeni uyarıyı daha önceki yapılan uyarılardan ayırıp önümüzdeki dönemde değerlendiririz.
Ama hisse bu durumda iken "ben düşecek demiştim" tavrı bence hoş değil. Yapılmış bir iyilik ama onu artık denize atmak gerekir. Temcit pilavı gibi gelip burda her gün ben demiştim nakaratı ile, insanların yarasına tuz basmak zanlımca çok medeni bir davranış değil. Varsa yeni bir uyarı onun ortaya koyulması gerekir. Yok eğer her gün temcit pilavı önümüze konuyorsa da... onda da farklı niyetler ararım.
Şu an şirket zor dönemden geçiyor bu ortada. Ama ben hisseye inanıyorum, yatırımlarına güveniyorum. Yani sanki arsa almışımda, imar geçmesini bekliyorum gibi bir mantık güdüyorum. Burada ifade edilen iki yılda oluşan zarar vb gibi kayıpları da, şirketin çok kısa zamanda telafi edebilecek potansiyeli olduğunu da bilanço rakamlarından görebiliyorum.
Patronun hisse ile oynadığı doğru... Zaten oynamayacaksa niye halka arz etsin ki. Ama kar rakamları bilançoya yansımaya başladıkça, patronun hisse fiyatı üzerindeki etkisinin sadece köpük kadar olacağını düşünüyorum. O kar öyle ya da böyle yatırımcısına dönmek zorunda olacak.
Şu an önemli olan tek şey borçlarını çevirebilmesi... Kısa vadede görünen 32 milyon TL borcunu uzun vadeye yayabilirse hiç endişem kalmayacak, ki o da sorun değil. Çünkü şirket bu durumda iken bile son bir yılda 45 milyon borç ödeyebilmiş durumda. ALdığı krediler ile ödüyor doğru, ama ödüyor. O kredilerin geri ödemesini uzun vadeye yayarsa da sıkıntı olmayacaktır diye düşünüyorum. EN son alınan 187 milyon € kredinin gerid ödemesi 11 yıl mesela..
Saygılarımla...