Yıllardır sigaramı gömlek cebinde taşırdım.
Son bir yıldır gencligimizde yaptığımız gibi pantolonun parçasında saklıyorum.
Printable View
Almayın hocam rica ediyorum doğma büyüme izmirli olarak İstanbula cevirdiniz burayıda gelin burda rakı içelim nabacanız arsayı evi vs yi
BLA-L09 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
finans piyasasinda ve emlak piyasasinda hersey stabilmi hic degisim olmuyormu?
10 sene onceki Istanbul ile simdiki Istanbul bir mi?
Hayir degil
Artik Izmir daha on plana cikti gibi. Orantisal olarak Izmir daha cok goc aliyor gibi. Istanbul da ev fiyatlari stabilken veya duserken Izmir hala cikiyor. Hemde is alani cok cok daha dar olmasina ragmen. Izmirin inanilmaz cazibesi var.
Bu ülkede sapına kadar ATATÜRK/ATAMIZA bağlı aydınlık yüzlü (yüzünü aydınlığa çevirmiş,karanlığa sırt çevirmiş) SAMİMİ MİLLİYETÇİLER var...
Ve benim onlarla hiç bir sorunum yok.... (farklı fikirlerimiz olsa da)
Dost biliriz kendilerini...
saygılar/başarılar
Butun Turkiye ve Suriyeliler yazin Alamancilar ve benim gibi gurbetciler ege kiyilarina akiyor. Kimi tatil icin kimi yerlesmek icin
Bu olusumu engelleyecek tek sey gayrimenkul vergisini artirip ev sahip olma maliyetini artirmaktir. Ama boyle bir sey yakin zamanda olacak gibi degil. O yuzden Izmir ve civarina nufus akisini hickimse engelleyemez.
Izmirdeyken konustugum herkes Izmire olan gocten sikayetciydi. Ama sikayetci olanlarin %90 i Izmirli degildi buna bende dahilim.
Gelmeyin kardesim Izmire. Istanbula gidin. :)
Araba kiraliycam araba yok. Otele gidicez tiklim tikis yer yok herkes ite kaka denize giriyor. Sokakta yuruyorsun herkes dip dibe. Metroya biniyorsun her saniye kalabalik Izmirde.
Millet gec uyandi ama uyandi.
Hanimla artik oyun oynar gibi sokaktaki 34 plakalari sayiyorduk. Artik oyle uzman haline geldikki hangi 34 plaka kiralik hangisi gercek hangisi filo arabasi falan onu tartismaya baslamistik.
Baldizda bize bakip "ikinizde kafayi yemissiniz diyordu"
hanimida kendime benzettim hahahahah
Ha bu arada Izmir otogari eskiden hapishane gibi yerdi. Gecen hafta gittim acaip guzellesmis butun bos dukkanlar dolmus lokantalar dukkanlar isil isil eski karanlik koseler kalmamis cok hosuma gitti
Dibinde point bornova ve iki tane 40 katli bina insaati gordum. Birde Izmir belediyesinin otogara metro projesi haberini okudum
Izmir baya hizli gelisiyor. Bayrakli da bir suru gokdelen insaati var. Adliye o kadar buyuk bina yetmemis yanindaki apartmanlardan yer kiralamis adalet bakanligi.
Insan inanamiyor bu gelisme hizina.
Bu topiğin de b.ku çıkmış.!!!
Geyik gırla..
forum paydaşlarına ve takipçilerine hiç bir fayda sağlamayan gereksiz/boş postlar tavan yapmış durumda maalesef...
Topiğin amacına uygun;
Ekonomi,dolar,yatırım ile ilgili içi dolu kaynağı sağlam bilgileri paylaşan dostları AYRI tutuyorum ve çok teşekkür ediyorum emekleri için...
Saygılar...
bu soruyu Istanbuldan Izmire kacan binlerce insana sorabilirsin
Kordon boyunda yaz aksami oturan yuzlerce genc var. Muhabbet sohbet super. Oglumun en cok sevdigi yer orasi. Bir kordon ikide mavibahce. Amerikada boyle yerler hic gormedim. ABD de sokakta yada bu tur yerlerde icki bile icemezsin. YASAK. insanlar yemek yiyor ickisini iciyor cocuklar top oynuyor bisiklet suruyor. Abuk subuk hic insan gormedim. ABD de boyle bir yer olacak off offff. Cilkini cikarirlar. Ya taciz ederler adami yada soyulursun yada basina kotu bir sey gelir. Haberleri izleyin gorun.
İyide ben bırakın 2 yıl öncesini 4-5 yıl öncesinden bugünkü olacakları yazdım . Önemli olan yanlışları zamanında görüp doğru yere yatırım yapmak yoksa 2 yıl gibi kısa bir süre içinde her şey stabil mi diyerek uyanık gibi davranıp geçmişteki yalan yanlışlardan sıyrılmaya çalışmak pek dürüst bir davranış olmasa gerek. İyi İstanbul tutmadı şimdi İZMİR güzellemesi yapalım orayı Londra , Newyork fiyatları ile kıyaslayalım hadi bakalım... Kim inanır ? Kadir İNANIR....
dizel 5.60 TL iken birisi buraya yazmisti bu fiyattan devlet OTV sifir uyguluyor diye
Simdiki fiyatlarla tekrar biri hesaplayabilirmi?
olm izmirde suriyeli afgan ıraklı kaynıyor,herhalde bunlar senden kaçıyor olmalı ki sen görmüyorsun. şöyle basmane tarafına bir yürüyüver,çok değil en fazla 15dk sürer. bir anda suriyeye düşersin. şimdi bu heriflerin her yeri zaptetmesine en fazla 2 yıl kaldı,al sana yeni kozyatağı! izmirin varoşları ağzına kadar mülteci dolu. bakalım izmirden sonra yeni durağın neresi olacak?
Kısa vadeli dış borcumuz ne kadardı?
180 milyar dolar mı?
Cari açık?
56 mı?
Topla ikisini 180+56=236 milyar dolar 1 yıl içinde bulman gereken dolar....
Böl 365 e
Günde 638 milyon dolar lazım bize....
9 günlük bayram tatili dönüşü 9 x 638=5,7 milyar dolar lazım oldu...(birikti...)
Sallama bir rakamla bayram dönüşü 2 günde sadece iç taleple 1 milyar dolara ihtiyacı oldu dolar borcu ödemesi olanların....
Onlarda dolar talep edince dolar 2 gün yükseldi...
Yanılıyormuyum?
saygılar/başarılar
''Karaparacılar gelip tüm emlakları alacak göreceksiniz.'' ...
diyordu
Evet 180 milyar doları çoğu zaman "aktar-dönder" yapıyoruz,borcu borçla kapatarak öteliyoruz...
Bunu biliyorum
Bende yukardaki hesapta 5,7 milyardan 1 milyarını ödeseler diye rakamı düşük tuttum...
saygılar/başarılar
Sen neyse de "YABANCILAR" da doğru dürüst dolar getirmeyince dolar kıtlaşıyor/değerleniyor piyasada....
Bir 10 milyar dolar SICAK PARA soksalar namızsızlar doların ateşini belirli bir süre soğuturlar da onuda %26 tahvil faizine rağmen sokmuyor YABANCILAR...
saygılar/başarılar
Piyasaya 10 milyar nereden bulurlar artık ayakkabı kutularındakinimi koyarlar orasını bilemem ama diyelim buldular 10 milyar Doları bugün ki piyasa koşullarında bir günde piyasaya sürseler Dolar 6 ya anca düşer sonra üstüne %20 koyar çünkü paçayı bir kere kaptırmaya görün kolayına bırakmaz sizi finans piyasasının köpek balıkları.
yaniliyorsun
borcu cevirebildikten sonra bir baska degisle yeni borc alip eskisini odeyebildikten sonra borcun buyuklugu pek onemli degil.
Onemli olan borcu cevirebilme gucunun olmasi. Simdiye kadar Turkiye hep boyle yapti. Ha bundan sonra yapabilirmi bilmiyorum ama senin dedigin gibi borcun hepsinin odenmesi gerekiyor diye bir sey yok
Yanlisim varsa birisi duzeltsin
Bugunku dolardaki artisin sebebi Moodys adli dis mihrakin asilsiz not indirimi :)
Toplumları dini yönden sınıflandırırken şöyle bir yanlış görüyorum.İnsanlar kendilerini belli bir din adı altında tanımlarken, öte taraftan o dinlerin hepsini bölüp kendi görüşlerine göre mezhepleri yaratmışlar.Bu durumda şöyle bir sonuç ortaya çıkıyor,kişi kendini müslüman olarak tanımlayıp aynı bir yahudinin hayat görüşü,yaşam tarzı dini kurallarını yaşayabiliyor,hatta müslümanım diyen katolik,hatta evangelist bile görüyorum.Hristiyanım diyip müslümanlığın emrettiği gibi adalet,temizlik,dürüstlük gibi değerlere çok daha fazla sahip çıkabiliyor.Diğer dinler için de aynı örnekler verilebilir,hatta milliyetçi,sosyalist ideolojiye sahip olanlar için de aynı örnekler geçerli.
Netice olarak insanların salladığı bayrağa değil,o bayrağa ne kadar hizmet ettiğine bakmak gerekiyor.Asıl büyük oyun,büyük hile buradadır.Kendi değerlerini yeterince iyi öğrenmiş olup, bilinçli olmadıkça bayrak sallayanı kendinden zannedip,peşinden gittiğin de kendini bambaşka yerlerde bulabilirsin.Önemli bir konu olduğu için,topic dışı da olsa,açma mecburiyeti hissettim
Sorunuzun cevabını bu gönderimle zaten vermiştim...
Gönderinin ana fikri vadesi gelen dolar borcumuzun %15 ni bile ödemeye kalksak,ve/veya borcu çevirmekte zorlansak dolara bir iç talep olacağı yönündeydi....
Sizi başlığı daha iyi takip etmeye,dikkatinizi başlığa focuslamaya davet ediyorum...
saygılar/başarılar
Aynen dediğiniz gibi. Konak- gündoğdu arası sahil işgal altında. Kızlarımız yürüyemez oldular. Polis yok mu diye bağıran kadınlara şahit oldum. 5-10 kişilik gruplar halinde yürüyen zırtopuz göçmenler parktaki çiçekleri sökerek kadınları taciz ediyorlar. Belediye otobüslerinde bebek arabasından geçilmiyor. Doğurup duruyorlar. oturduğum sokakta, her evden 4 -7 arası çocuk çıkıyor ve bir anda sokakta 30- 50 arası çocuk oluyor. Camlar kapalı bile oturmak zor gürültüden. Televizyonda dün gürültü yüzünden ateş eden adamı izleyince inanın kendimden korktum. İşimiz çok zor çok. Asimile olduk bile.
Dediğiniz doğruda nasıl güvenecende ! cds leri 500 olmuş bir ülkenin Eurobond` una paranı yatıracan ? Zaten güven olsun Dolarda duranın amk ... Benim derdim aç kalmamak, paraları badem ediyorlar, yamyamlara ben yemedim siz yiyin dememek gerisi hikaye, bunu da her defasında anlatmak zorunda kalıyorum ya neyse.