Sayfa 419/1024 İlkİlk ... 319369409417418419420421429469519919 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 3,345 - 3,352 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by strongarm Yazıyı Oku
    olm izmirde suriyeli afgan ıraklı kaynıyor,herhalde bunlar senden kaçıyor olmalı ki sen görmüyorsun. şöyle basmane tarafına bir yürüyüver,çok değil en fazla 15dk sürer. bir anda suriyeye düşersin. şimdi bu heriflerin her yeri zaptetmesine en fazla 2 yıl kaldı,al sana yeni kozyatağı! izmirin varoşları ağzına kadar mülteci dolu. bakalım izmirden sonra yeni durağın neresi olacak?
    Sayın Ahmetg, hafta sonu Üçkuyular Arabalı Vapur iskelesi yakınındaki Kent Ormanı piknik, mesire alanını biraz dolaşırsanız çok farklı bir İzmir göreceksiniz.

Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    valla amerika kadar kotu olamaz

yasadigim sehirde yuzlerce cami ve medrese var. Arap gormekten biktim

Izmirde hic degilse basmaneye gitmezsen pek gormuyorsun. ABD deki bu esitlik ozgurluk midemi bulandiriyor. Herkes heryerde.
    senin yaşadığın yer varoş olmalı. californiada takıldığım mekanlarda asla ne cami ne arap ne medrese gördüm.hatta atlantanın varoş zenci mahalerine gittim oradada cami görmedim. Neticede görmedim!

yaniliyorsun

borcu cevirebildikten sonra bir baska degisle yeni borc alip eskisini odeyebildikten sonra borcun buyuklugu pek onemli degil.

Onemli olan borcu cevirebilme gucunun olmasi. Simdiye kadar Turkiye hep boyle yapti. Ha bundan sonra yapabilirmi bilmiyorum ama senin dedigin gibi borcun hepsinin odenmesi gerekiyor diye bir sey yok

Yanlisim varsa birisi duzeltsin

Bugunku dolardaki artisin sebebi Moodys adli dis mihrakin asilsiz not indirimi
    Çevirecek yeni krediyi vermezlerse S. E ..S..E ödemek zorunda kalırlar hemde Dolar 20 TL olsa bile. İşte benim CENTLER o zaman devreye girer.

4.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Ben Türkiye ve Ortadoğudaki benzer ülkelerin geri kalmışlığını aynı dinden oluşumuz nedeniyle hep dinsel dogmalara bağlardım, lakin Güney Amerika ülkelerinin durumunu görünce ve bunların hepsininde Hristiyan olduğunu düşününce bu işin dinle direk alakası olmadığını kavradım. Abd de hristiyanlık hemde EVANJELİST denilen dar kafalı bir zihniyet egemen olduğu halde dünyanın en büyük finansal ,askeri, teknolojik bir dev olmasının yegane nedeninin HUKUKUN üstünlüğü olduğu tartışılmaz bir gerçektir.
    Toplumları dini yönden sınıflandırırken şöyle bir yanlış görüyorum.İnsanlar kendilerini belli bir din adı altında tanımlarken, öte taraftan o dinlerin hepsini bölüp kendi görüşlerine göre mezhepleri yaratmışlar.Bu durumda şöyle bir sonuç ortaya çıkıyor,kişi kendini müslüman olarak tanımlayıp aynı bir yahudinin hayat görüşü,yaşam tarzı dini kurallarını yaşayabiliyor,hatta müslümanım diyen katolik,hatta evangelist bile görüyorum.Hristiyanım diyip müslümanlığın emrettiği gibi adalet,temizlik,dürüstlük gibi değerlere çok daha fazla sahip çıkabiliyor.Diğer dinler için de aynı örnekler verilebilir,hatta milliyetçi,sosyalist ideolojiye sahip olanlar için de aynı örnekler geçerli.
    Netice olarak insanların salladığı bayrağa değil,o bayrağa ne kadar hizmet ettiğine bakmak gerekiyor.Asıl büyük oyun,büyük hile buradadır.Kendi değerlerini yeterince iyi öğrenmiş olup, bilinçli olmadıkça bayrak sallayanı kendinden zannedip,peşinden gittiğin de kendini bambaşka yerlerde bulabilirsin.Önemli bir konu olduğu için,topic dışı da olsa,açma mecburiyeti hissettim

5.  Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Evet 180 milyar doları çoğu zaman "aktar-dönder" yapıyoruz,borcu borçla kapatarak öteliyoruz...
    Bunu biliyorum
    Bende yukardaki hesapta 5,7 milyardan 1 milyarını ödeseler diye rakamı düşük tuttum...

saygılar/başarılar
    yaniliyorsun

borcu cevirebildikten sonra bir baska degisle yeni borc alip eskisini odeyebildikten sonra borcun buyuklugu pek onemli degil.

Onemli olan borcu cevirebilme gucunun olmasi. Simdiye kadar Turkiye hep boyle yapti. Ha bundan sonra yapabilirmi bilmiyorum ama senin dedigin gibi borcun hepsinin odenmesi gerekiyor diye bir sey yok

Yanlisim varsa birisi duzeltsin

Bugunku dolardaki artisin sebebi Moodys adli dis mihrakin asilsiz not indirimi
    Sorunuzun cevabını bu gönderimle zaten vermiştim...

Gönderinin ana fikri vadesi gelen dolar borcumuzun %15 ni bile ödemeye kalksak,ve/veya borcu çevirmekte zorlansak dolara bir iç talep olacağı yönündeydi....

Sizi başlığı daha iyi takip etmeye,dikkatinizi başlığa focuslamaya davet ediyorum...

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

6.  Alıntı Originally Posted by doctor Yazıyı Oku
    10sene sonra kredi taksidi dolar bazında sakız parası olur. Almamak enayilik, 6-7 sene sonra bankaları patlatır bu günü kurtarma kafası.
    6-7 sene yide bulmaz.
    Haziran ayında verilen krediler (0,98)
    2-3 sene içinde bedavaya gelecek.

Bankalar düşünsün.

Atlamasalardi öyle delik dondan çıkar gibi.

Alıntı Originally Posted by boschyatirim Yazıyı Oku
    6-7 sene yide bulmaz.
    Haziran ayında verilen krediler (0,98)
    2-3 sene içinde bedavaya gelecek.

Bankalar düşünsün.

Atlamasalardi öyle delik dondan çıkar gibi.
    İyide bankalar düşünsün derken kimin paralarını verdiler ucuzundan kredi olarak ? Bankalar mı düşünsün yoksa bankalara tasarruflarını emanet eden mudiler mi ?

8.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    İyide bankalar düşünsün derken kimin paralarını verdiler ucuzundan kredi olarak ? Bankalar mı düşünsün yoksa bankalara tasarruflarını emanet eden mudiler mi ?
    Üstadım dolar da erir, cash nakit her zaman erir..fed ilk para basma sinyali geldiği gibi erir gider dolar. eurobondlara gir, eritme paranı cashte

Sayfa 419/1024 İlkİlk ... 319369409417418419420421429469519919 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •