-6 nedir abicim :)
neyse muadillerinden çok daha iyi olduğu anlaşılacak herşeyin zamanı var..
Printable View
-6 nedir abicim :)
neyse muadillerinden çok daha iyi olduğu anlaşılacak herşeyin zamanı var..
Böylece bu Cumayı ve haftayı da bugün yediğimiz daykla kapatmış olduk. Kaplar da bi işe yaramadı. Ha belki taban kapatacaktık ona faydası olmuştur bilemem.
Sabır. Ya sabır. İş rutine bindi. Cuma düş. Hafta içi toparlan perşembe yüksel Cuma tekrar ele ver.
Tüm ortaklara bol sabırlar ve iyi hafta sonları diliyorum.
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1105451
Gesan harıka işler çıkarıyor ,, bıraz daha bekle dönecem ben sana dönecem :halay:
Şimdi de yerli invertör üretim hikayesi..Gayet güzel.:bravo:
Short sequeeze ultra yaşattılar millete açığa satış avı güzeldi 20 dk filan sürdü
Ikinci panel fabrikasinin icinde inverter üretimi de yapılacak. Yeni haber yeni hikaye çıktı
Son gelen kaplar ile birlikte bu adamların ne kadar ciddi olduğunu anlayın artık. Bu şirket en tepeye oynuyor. Hem de globalde. Tahtadaki puştlar ne kadar basarsa bassın fiyatı canlı tutmak için patronlar elinden geleni yapıyor.
Çünkü biliyorlar ki piyasa değeri şirketin itibarını gösteriyor. Çünkü biliyorlar ki bu şirketin kıymeti şimdikinin en az 10 katı.
Bakmayın ekrana kapatın gitsin 2-3 yıl sonra hayal edemeyeceğimiz rakamlara ulaşacaktır.
Her şiddetli düşüşte mutlaka ekleme yapıyorum. Benim gibi 1000 yatırımcısı olsun, şiddetli düşüşlerde ekleme yapsın puştlar tek kademe dusuremez tahtayı..
Gerçekten tarihi bir gelişmenin içindeyiz. Yıllar sonra anlayacağız ve daha başlamadık bile.
iyi ki borsa var ve iyi ki Gesan var.
Bu arada keko dostum neredesin, bunlar beni dinlemez sabaha kadar anlatayım olmuyor 😂😂 gel bir şeyler yaz senin üslubun çok tatlı 😂
Yeni açılan fabrika arsasını PeakPv gesandan kiralamış.Eupowerle ile burada panel üretimi yapacaklar.Yeni yapılacak arsa da gesana ait yine aynı şekilde eupwr ve PeakPv Solar ortaklığına mı kiralanacak yoksa bu fabrikanın doğrudan gesana ait olma ihtimali var mıdır?
Yok dostum bence gayet iyi gidiyorsun..ben yazdıklarını keyifle okuyorum..ben hep kendimi tekrarlamaktan yoruldum..artık canım yazmak istemiyor..inverter konusunu aylar önce burada defalarca işlemiştik..bir GES teki maliyetinin %10 civarı olduğunu ve 2023 yılının sonlarına doğru üretileceğini söylemiştik..daha geçen gün de bu yılın sonlarında panel kapasitesinin 1 GW a çıkacağını ...toplamda 23.6 milyar TL lik iş hacmi oluşturacağını söylemiştik...
Aylar önce soylediklerimiz sadece gerçekleşmeyecek hayaller ve hikayeler olarak görünüyordu bir çok ky dostumuzun gözünde...ama görüyorsunuz ki somut haberler tek tek düşüyor..
Gesan en geç ikinci çeyrek bilançoları ile 200_300 aralıklarını temel olarak altını dolduracak dedik..öyle birilerinin iddia ettiği gibi gesan yıllar sonrasını fiyatlamiyor ,sadece bir kaç çeyrek ötesini fiyatliyor demiştik..şu anda bu gerçekleşiyor...
Yine gesan her yıl katlamalı büyüyecek dedik..bu idiam da bilançolar geldikçe görülecektir...
Bu yıl bazı ceyreklerde ciro 2_3 milyar civarlarına çıkacaktır..net kar marjı ise fabrikalar faaliyete girdikçe %20 civarlarına çıkacaktır..
Gesan son bir hafta boyunca endeksin yerle bir oldugu bir vakitte güzel direndi...hatta 257 leri bile gördü..zararı olan arkadaşlara büyük umutlar verdi...gesan önümüzdeki süreçte sık sık zirvelerini yenileyecektır...sektörün ve gesanin õnü hep açık olacaktır...tabi herkes de kısmeti kadar faydalanacaktir..çok bilen değil,sabır eden ve kısmeti açık olan kazanacaktır..bu surecte bazı aşıklarını da atlatabilecektir...
Sn.Keko Gesan in beklediğiniz piyasa degeri nedir acaba
3 tane kap haberine rağmen neden yüzde 6.25 düştük. Tahmini olan var mı. Endeks de toparladı bayagi kapanista
piyasa değerini yatırımcıların ne kadar geleceği fiyatlaması ile alakalıdır...kimi hisseler bu günü bile yeterince fiyatlamazken bazı hisseler ise 3-5 yıl sonrasını fiyatlıyor...hisselerin çok azı gerçek değerine gelir..çok büyük bir kısmı ya değerini geçmiştir yada değerinin çok altındadır...şirketin büyümesi stabil olmaya başlarsa o vakit de normal hisseler gibi fk 10 civarlarında stabilleşir...ama sektör ve hisse her yıl 1-4 kat büyüyecek ise de piyasa fk 20-50 aralıklarında fiyatlamak isteyecektir...tahminlerime göre daha bir kaç yıl daha piyasa enerji ve yenilenebilir enerji hisselerini yüksek rasyolardan değerlemeye devam edecektir...
astor da çok kaliteli bir şirkettir...arzdan gelecek nakiti de yerinde kullanırsa güzel işler yapar...sanırım ges işine de girmek istiyor....yalnız gesan kadar büyüme potansiyeli olamaz...gesan her yıl 1-4 kat arası büyüyecek ise astor her yıl bir kat bile büyüyebilir mi ?? şüpyeliyim....gesan enerjinin her dalında 30 bin aşkın ürünü ile ve mütahitlik işleri ile var..astor ise 8000 bin civarı ürün çeşitliliğine sahip....ama şu anda arzın heyecanı ile agresif çıkıyor....ileride piyasası dengelenecektir..
Keko dostum..30.000 ürun çeşidi ifadesi düşününce garip bir abartı içermiyor mu 🙂 şirketin kendi tanıtımlarında da bu rakam telaffuz edildi..Cidden düşünelim mi bunu ? 30.000 adet ürün çeşidi üreten bir şirket var mı yeryüzünde 🙂
Bu hafta 300 denemesi bekliyorum bu arada 😉
Temettü veriyor mu bizim şirket ?
https://www.google.com/search?q=bir+...obile&ie=UTF-8
Tek bir otomobilde bile 30 bin parça kullanılıyor..:kahkah: sonuçta her parça bir üründür...kullandığımız her bir alette yüzlerce parça var..
şuan bi hektaş yada sasa gibi devamli alıp unutan satmayan çok yatırımcı profili yok henüz genelde telegram gruplarınada bakın devamli küfür aşagıdan al yukarıdan satma derdinde hala millet ...Ancak buyuk resmi görüp satmayan yatırımcıdaki lotlar çogaldıkca buyuk yatırımcılar böyle yukarı aşagı basamaz ...Hala serseri lot var dışarıda bayagı...
https://www.youtube.com/watch?v=EXSo6nXVB3E Yukardaki belgeseli izlerken belgeselin 51.nci dakikasında Ukranyada elektiriğin bağlanmasına 10 milyon dolar istenmiş ve bağlanma süreside 2 yıl denmiş ayrıca bu drek devletin en güvenlik ihtiyacı olan,iha,siha projesinin fabrikasının yapılması içinse,savaş sonrası burdaki elektirik ihtiyacı geldi aklıma,gesanında orada fabrika kurma işlemlerini biliyoruz,savaş sonrası nasıl olur, şirket bunları tabiki düşünüp planlıyodur.
Gerçeğe dönüşen ilk beklenti panel üretimi haberi oldu. Artik diğerlerinin de hizla gerçekleşeceği döneme girdik. Sunjunior ile ilgili bayilik haberinin ikinci olarak gerçekleşeceğini saniyorum. Araya birde yurtdisindan 3 5 bin sunjunior siparişi gelse süper ötesi bir başlangıç olur. Zaten hedef tutacaksa aylik 5 bin sunjunior satışı şart. Bedelsizin de çok yakın olduğunu ama arz işinin astorun piyasayi bozması nedeniyle biraz daha bekletecegini düşünüyorum. Sabah ola hayrola
Cuma -6nin telafi edildiği gün 270lerin kırıldığı bir hafta olması temennilerimle. Hayırlı sabahlar
acikcasi dediginiz dogru gibi , firma Globalde liderlige oynuyor gibi
bu isteki global muadillerine baktimda , oyle cok ileride degiller ,
isin ilginci, turkiyede her gun bir fabrika bu ise yatirim yaparken, amerikada boyle bir furya daha baslamadi, niye baslamadi bende anlamis degilim,sanki Turkiye daha hizli gidiyor
neyse sun-run, first solar gibi firmalara bakiyorumda, Gesan bunlari cok hizli yaakalayabilir , daha global devlere donusmediler ,
bu cocuklar iyi sirket kurmus ama medya ile nasil konusacaklarini, politik davranmayi hic bilmiyorlar
dogu avrupa ve orta asyada calismis biri olarak , maalesef bu ulkelerde elektrik, su baglama , tam bir bas agrisi
projenin cizimi, onayi ve yapilisi inanilmaz formaliteler var, hele birde fabrika yatirimi varsa, o bolgede herkes rusvetini ister ama 10 milyon dolar cokmus hele savastasin, yolla kepceleri , bas onayi , ne rusveti istiyon, ulken gidiyor ama boyleler
hele birde kardes halk dedigimiz kazaklarin eline dusmeyin aman diyim
bu dediginiz endislerin dillendirmesi guzel, cunku Ukrayna boyle olmayacak , eskisi gibi yozlasmis kalirsa, kimse para vermez, yllamaz,
mutlaka oraya , rusveti, torpili, hileyi onleyecek bir Kemal dervis yollarlar yoksa o para calinir, ve hic bisey yapilmaz,
dediginiz gibi, orda 1-2 ay geciren sirket zaten , neyin ne oldugunu, kime rusveti verecegini hizlica ogreninir
endise edilecek bir konu degil