Cola Avrupa CCEP Cola Avustralyayı 6.5 milyar usd piyasa değeri üzerinden almak için anlaşmaya varmış. Cola Tükiye'deki hareketi güçlendiren de bu sanırım. Umarım Efes' i de almaya karar verirler de bu at hırsızlarından kurtuluruz.
Printable View
Cola Avrupa CCEP Cola Avustralyayı 6.5 milyar usd piyasa değeri üzerinden almak için anlaşmaya varmış. Cola Tükiye'deki hareketi güçlendiren de bu sanırım. Umarım Efes' i de almaya karar verirler de bu at hırsızlarından kurtuluruz.
çok çıktı. viyana seferinden geri dönüyor.
Bence biraz sabır etmek lazım. Ha yukardan satıp daha aşağıdan almayı becerebiliyosanız bilemem
bu zavallı tuncayın bütün hisseleri böyle.düşünün anadolu asuzi hiç kar açıklamıyor yıllardır ama batmıyor bir türlü.her ülkeden sipariş alıyor satış yapıyor yahu bu tuncay özilhan ne kadar vatan perverki bu kadar sipariş alıpda kar edemeyen anadolu asuziyi.yıllardır hep büyüttü büyüttü .zarar ederken.bence bunlar incelenmeli vergi vermez bilançoyu zarar gösterir.mesela yazıcılar halka arz fiatına 20 yıldır gelemedi.yazıcılar ne vaadlerle halka arz oldu .ahah bence borsada bu gurupların bizlerde hisselerini almamalıyız aslında.yıllardır zarar ederken yatırımı devam ederken bile anadolu efes güzel fiatlardaydı şimdi.yerlerde sürünüyor.bu tuncay özilhanın hisselerine güven olmaz .ya migros gibi yabancı ortak olmalı kolada olduğu bibi bunlarda yabancı ortak olmasaydı onlarda kan ağlardı
msci bir alt lige düşünce bu fiyat düşesi normal;
bazı yabancı yatırım fonları bunlar uzun vadeli işlem yapmayan fonlar yıllarca bekler alır ama satış yapmaz
fon yatırım koşulu msci endeksine tabi olmalıdır
msci endeksinden small cap düşünce bu fonlar mecburiyetten hisse satarlar
daha önce ülker tofaş vs görüldü o zamanlar borsada kötüydü 3-5 ay kendilerine gelemediler efes şansı yatırım iklimi iyiyken bu değişiklik oldu çok fazla düşeceğini zannetmiyorum
Bu ay, emeklilik fonları ile citi net satıcı konumunda. deutsche yetersiz de olsa satışları karşılamaya çalışmış.
emeklilik fonları telef etti bizi. ne var satacak bu kadar?
knfurt ne satıyor???
ETAP ne yapıyor???
başka soru yok..
KNFRT 18.53 ÇİZİK..
ETAP sahibi EFES........alttan çizik...
biri ALMAN firması asla hile hurda olmaz...
diğeri YERLİ ........
hakaret etmeye bile değmeyecek kadar ZAVALLILAR.
Efes'in Anadolu Etap'ta çevirdiği dümenlerle ve allem edip kullem edip 2 milyar tl paha biçerek sermaye artırıp bilançoda eksi varlık olarak yer vermesi ile ilgili tüm eleştirilerine katılıyorum.
Ama işi "üstün Alaman teknolojisi" ya da "üstün Alman ırkı hile hurda yapmaz"a getirmemek lazım. Son tahlilde otomotivden fintech'e, bankacılıktan teknolojiye bir çok şirketi "en büyük skandallar" listesine girecek usulsüzlükler yaptı.
Ama şu var, biz henüz beyin evrimimizi üstün batılı beyaz ırk seviyesine taşıyamadığımızdan bizimkiler "basit hırsız"lık yapıyor. Üstün beyaz ırk ise nitelikli dolandırıcı.
Konuyu spk sordum Aralık ayında yabancı ortak 0 değer biçtiği etap Mart ayında 2.5 milyar değer neye göre biçilmiştir ? Şeftali bahçelerinin altında altın bakır gümüş madeni mi çıkmıştır ? 2.5 milyar net işletme değeri (borç düşülmüş) hangi denetim firması tespit etti , şirket değerleme raporu kap yatınlatılması vs sordum bakalım ne çıkacak
Sanırsın ki Cola başka şirketin iştiraki. Seneye oradan 1 milyar kar gelecek ama tık yok.
aghol forumunda da konuştuk, hisse fiyatlaması tamamen hisseye o günlük arz/talep dengesiyle belirleniyor. MSCI endeks değişikliğinden olumsuz etkileniyor diyeceğim lakin yabancı takasında da ciddi bir değişiklik yok! Kasım ayının son günü endeks değişikliği tamamen gerçekleşmiş olacak, artık satan satmış, alan almış olur diye tahmin ediyorum bu ay sonuna.
Hisseyi son dönemde en fazla baskılayan hain Emeklilik Fonları'nın satışı. Kasım ayı başından bugüne 975 bin lot satmış hain emeklilik fonları. O satışları ise deutsche karşılamış büyük ihtimalle gariban gurbetçiler!
Aralık ayında hareket başlar diye tahmin ediyorum.
Endekste formasyon gereği oluşacak satış sonrası ters indikatörlü efes hareketine başlayacaktır.
Ama önemli olan şu.
Hisseyi elinde yatırım amaçlı tutan devler..
Temettüye kadar, 40 gün kaldı yaklaşık. Hisseyi baskılar mı?
Konu bu.
Ellerine gececek nakitle hisse almak isterlerse ne olacak?
Onların böyle bir planı varsa. Yabancı onları ters köşe yapar mı??
Şahsi kanaatimiz şu.
Hisseyi temettüye rağmen sert yukarı götürüp zirve aşımı yaptıracaklar.
Temettüsünü alan da bekleyip şubattaki sert düşüşte hissesini yerine koyacak.
Planları bu.
SM-J415F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hissenin büyük kısmı yabancıda. yabancı tekrar alıma gelirse kimse baskılayamaz hisseyi. bak son 2 haftada yabancı bankalarda alış yaptı ne oldu? halkb bile prim yaptı. hani şu dillere destan davası olan ve sürekli döviz sattığı için zarar ettiği söylenen halkb bile prim yaptı.
mesele aralık ayında yabancının hisse alıp almayacağı. eğer yabancı ağırlık artırırsa aefes'te fiyat kısa sürede piyasayı yakalar.
Anadolu Etap işini merak edip biraz arastırdım.
30.000 dekar alanda kurulu 8 çiftlik ve 5 milyon dikili meyve ağacı...
Dekarı 50 binden asağı meyve bahcesinin Ulkenin hicbir yerinde kaldığını sanmıyorum.
Adana-Mersin bolgesindeki narenciye bahcelerinin donumu son bir yılda ikiye katladı.80-100 bin oldu bahcelerin dekarları...
Temel sebebi kur artısıyla beraber meyve fiyatlarının ucusa gecmiş olması. Buyuksehir manavlarında 8-10 liranın altında nerdeyse hic meyve yok...Pandemi donemi parasal genislemede tum gayrimenkuller gibi bahcelerin degerlerini de yukseltti.
Meyve fiyatı yukselince bahcelerin de degeri otomatik yukseliyor.
30.000 dekar bahce... ölüsü, dekarı 50 binden 1.5 milyar TL yapar...
Bahcelerin kurulumu 2015'de tamamlanmış. Meyve agacları genelde 7-8 yas sonrası tam verime yatar. 5 yasındaki bahce tam randımanlı değildir, tam yetismiş bahceye göre degeri biraz dusuk olur, yalnız yıllandıkca geliri otomatik artar.
Diyeceğim o ki Anadolu Etap, eger bahcelere iyi bakıyorlarsa ölü ve kotu bir yatırım değildir.
Bilancosu gorunse tabii ki cok iyi olurdu. 30 bin dekar araziyi gidip döviz kredisi ile almamıslarsa her seye ragmen iyi bir yatırım yapmıslar bile denebilir.
Herkese saygılar...
Maalesef hesap dogru degil.
Arazinin buyuklugunu meyve agaclari adedini belirtmek icin belirtiliyorlar.
Butun araziler Etap'in degil.
Etap'a urununu verenlerin arazileri de dahil 30bin dekar rakamina.
Haliyle tum ciftliker de Etap'in degil.
Tohum+destek verilen ciftcilerin ciftliklerini kapsiyor dedikleri.
Anadolu Etap halka arz edilmeden, bağımsız denetimden geçmeden malesef kapalı kutu olarak kalmaya devam edecek.
Gerçek şu ki, Mart ayında 2 milyar TL değer biçerek sadece AEFES'in katıldığı bir bedelli sermaye artırımı yapıldı. Ya şirketin değeri bu civarlarda bir şey ya da Özgörkey'lerle yapılan gizli bir anlaşma gereği yasal prosedürlere uyarak servet transferi yapıldı. AEFES yatırımcısı (ki içinde aghol'ün de yatırımısını kapsıyor) ya kazıklandı ya da çok kazıklandı.
halka açık firmaların tüm iştirakleri bağımsız denetimden geçer
1 iştirak bile geçmezse denetim firması görüş bildirmez sonra olaylar olaylar olur
ayrıca efes halka açık olmasa bile personel sayısı ,cirosu ve aktifi belli oranın üzerinde olduğundan etap bağımsız denetim yaptırma zorunlulu
ğu bulunuyor
Hain emeklilik fonlarının satışı halen devam ediyor. Kasım ayındaki toplam satışları 1 milyon lotu geçmiş. Satışları deutsche karşılamış. Allah razı olsun Almanlardan. Zaten bira sevici bir millet olduklarını dünya alem biliyor.
Citi'de bir ara net satıcı konumundaydı ama son günlerde yaptığı alımlarla Kasım ayı takasında sadece 93 bin lot ekside.
Neden ccola dan negatif ayrıştık. Ccola 27tl iken efes 20tl Di Coca 62tl efes 22tl nasıl iş anlamadım hissenin %71yabancı bu malların 10 yıl önce ki fiyatı 15dolar bugun 3 dolar. Yarım ccola etmiyor. Nasıl bir saçmalık. Çoktan 35 olmalıydı.
MRX-W09 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Uzun vade grafigine bakinca AEFES'e uzun vade icin bu fiyat seviyelerinden ev-araba satıp girilir de ülkenin istikrarsızlığı ve kotu Patron/yönetim acaba dedirtiyor...
Emeklilik fonlarının satması hisseyi alan/taşıyanlar için her zaman kötü bir şey değil...
Bir çok hissede büyük hareketler öncesi Emeklilik fonlarının yüklü satışları var.
Yalnız...
Söylemeden de geçemeyeceğim....
AEFES hissesini satan fon yöneticisini bulup hesap sormak lazım : Portfoye niye almistin, şimdi niue satıyorsun?
15 dolar zirvesi olan kağıdı 2.8 dolardan satınca yerine koyacaksın? Dolar bazlı son 15 yılın dip seviyesine bu kadar yakın olan kağıdı kaçtan aldım da burdan satıyorsun?
...
Aefes'i, vadesiz veya kısa vadeli bir hesap açtıkları bir banka gibi kullanıyor olamazlar mı?
Nasıl olsa fiyat aşağı yukarı stabil! İstediği zaman satıp çıkıyorlar, Bist'te her gün onlarca küçük-orta sermayeli şirket hissesi tavan.
Bu hisselerden bazılarını onların tavanlatmadığı ne malum?
İki tavan çektir, kap %20'yi sat-çık! Sonra geç başkasına... Aefes orada duruyor. Bir yere kaçacak hali yok! Artık küçük hisselerde bile milyonluk işlem hacimleri var. Çıkmak eskisi gibi zor değil!
Özetle;
Bist'te büyük sermayenin para kazanması çok kolay. Bizler, kırk yılda bir bu hisseleri yakalayabilir de, üç-beş kuruş nasiplenebilirsek ne ala...
Yoksa, ''sağlam hisseler bunlar'' der, aylarca bekleriz.
Bazen tam bizim hisseye sıra gelir, bıkmışızdır. Ya ''zararı kurtardık'' der, ya da az bir karla satıp çıkarız. Zira tırsmışızdır bir kere. Ama o kaçar... Artık pahalı der almayız.
Bakalım inşallah sıra buna da gelir. Bol kazançlar..
Allah Almanlar'dan razı olsun. Bu ay satışları karşılayan tek kurum Deutsche! Kurban olduğum gavur ne var ne yok topluyor tahtada. Bunun arkasından önemli bir şey gelebilir!
Sade biri alsa, baska kagitlar ucarken AEFES yerinde duruyor dese ve sabredemeden satsa anlarım da bir BES fonu AEFES'i dolar bazlı diplerde satıyorsa ben art niyet ararım bu işte..
BES katılımcıları fon tercihlerini değiştirir, hisse fondan başka fonlara geçer, fondaki tüm hisselerle beraber bunu da satar anlarım... Veya şirketin geleceğine ilişkin derin şüpheler olur, anapara riskine girmemek satar, bunu da anlarım...
Obur turlu AEFES gibi faaliyet alaninda marka degeri en yuksek sirketi buralardan satan fon yöneticisiyle ilgili ben hiç iyi şeyler düşünemem.
2013 yılındaki fiyatında, benzetmek gibi olsun ccola da öyleydi...25 üstü kalsın yeterli
Redmi 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hain emeklilik fonlarının satışı bitmiş gibi görünüyor. Citi dengesizi de alışa mı geçecek, satışa devam mı edecek ne yapacağına karar verirse iyi olur. Almanlardan allah razı olsun. Deutsche'nin alışları kurtardı bizi. Dosta güven doşmana korku salan bira sever yüce Alman halkına şükranlarımı sunarım.
Bu baskı nereye kadar gidicek .baskı kurdukça ucuz kaldıkça dalıyorlar hisse kaptırıyorsun bakalım ne olucak
bizim şansımıza küçük şirketler zarar edenler bire on yaptı yirmi yaptı biz bilanço güzel yatırımlar bitti diye beklerken çogu hisse fiatı geldi bizi geçti güya biz hala 30 olucaz diye bunun yüzde 50 si batsın namussuz .bugün verdim baya malın yarısını beşiktaş aldım kısmet arrtık feneri yenerse kısa zamanda yüzde 50 burda yapıp döneriz artık yenemezse satarız düşünce efes alırız ucuz firma kalmadı aselsan efes koç sabancı süründürüyor maşşallah
yatırımı bitmiş beklenti süper bilançoda güzel kola da payımız var .yılsonu koladan gelecek kar bilançoyu dahada iyi yapıcak efes yerlerde sürünüyor
2 tl 3 tl gelen hisseler efesi geldi geçti bankalar bile dipten daha iyi tepki verdi.
Borsada 3 boktan hisse var. Afes tekfen halkb. 3 de birbiri ile yarışır. Ccola 60 ustu yapmışken grup hisseleri arasında bile negatif ayrılıyoruz. Bizim insanımız elinde hıyar olana tuzlukla koşmayı seviyor.
Aylardir 1 kere 6 yapti onuda 3 gunde geri verdi yazıklar olsun
SM-G970F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.