Sayfa 420/644 İlkİlk ... 320370410418419420421422430470520 ... SonSon
Arama sonucu : 5149 madde; 3,353 - 3,360 arası.

Konu: AEFES - Anadolu Efes Biracılık Ve Malt Sanayii A.Ş.

1. arkadaşlar helal/haram olayına takılan varsa bir hatırlatma yapayım. anadolu efes türkiye dahil 10 ülkede islam dininin haram kıldığı alkollü bir içecek olan bira üretimi yapıyor. alkollü bira üretmek de, ticaretini yapmak da, içmek de haramdır.

ayrıca anaolu efes ve iştirakleri faiz ile borçlanıyor. faizi almak da haramdır, ödemek de haramdır, faizle borçlanmak da haramdır.

yanlışlıkla şirketin "hac ve umre malzemeleri" sattığını ya da "zemzem suyu" ürettiğini düşünerek hisse alanlar varsa lütfen satsın, bu günaha bulaşmasın.

2. 13.11.2020 / 18:27:24

Özet Bilgi / Kar Dağıtım Tarihi Hakkında Bilgilendirme

18 Eylül 2020 tarihli Resmi Gazete‘de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ve Ticaret Bakanlığı'nın 28/10/2020 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan ilgili Tebliğ değişikliği doğrultusunda, 2019 yılına ilişkin kar payı ödemeleri yeni bir yasal düzenleme yapılmaması halinde 04.01.2021 tarihinden itibaren yapılabilecektir.

3. Moskova arsası ile ilgili finansal tabloda yazan 140 milyon kapora alnındığı ama tam anlaşma sağlanmamış büyük ihtimal bu çeyrek satılır; kopyala yapıştır faaliyet raporlarında bulmak zor 😀😀😅 okumak gerekli , okuyanın anlaması gerekli uzun iş vesselam 😅😅

4.  Alıntı Originally Posted by candyshop Yazıyı Oku
    arkadaşlar helal/haram olayına takılan varsa bir hatırlatma yapayım. anadolu efes türkiye dahil 10 ülkede islam dininin haram kıldığı alkollü bir içecek olan bira üretimi yapıyor. alkollü bira üretmek de, ticaretini yapmak da, içmek de haramdır.

ayrıca anaolu efes ve iştirakleri faiz ile borçlanıyor. faizi almak da haramdır, ödemek de haramdır, faizle borçlanmak da haramdır.

yanlışlıkla şirketin "hac ve umre malzemeleri" sattığını ya da "zemzem suyu" ürettiğini düşünerek hisse alanlar varsa lütfen satsın, bu günaha bulaşmasın.
    Hangi hisselere yönelelim Sn. candyshop? Ayrıca bugün hisse aldık iki haftaya %25 kar etti, sattık. Faize girer mi acaba? Benim tavsiyem bu tarz endişeler varsa AEFES ten çok borsadan uzak durun. Yani ULKER daha helal değildir kanımca.

5.  Alıntı Originally Posted by kudi1905 Yazıyı Oku
    Hangi hisselere yönelelim Sn. candyshop? Ayrıca bugün hisse aldık iki haftaya %25 kar etti, sattık. Faize girer mi acaba? Benim tavsiyem bu tarz endişeler varsa AEFES ten çok borsadan uzak durun. Yani ULKER daha helal değildir kanımca.
    ben sadece bilgilendirme amaçlı yazdım o uyarı notunu. benim haram/helal kaygım yok. hani siz türkler nasıl söyler "paranın dini imanı olmaz. para insana cehennemde karlı buzlu su içtirir"

ney faize girer, ne haramdır onu mümkünse konu ile ilgili şarlatanlara sor. artık diyanet işleri başkanlığı olur, çüppeli şarlatanı olur.

6. çok garip bir borsamız ve şirket yapılanmalırımız var.
    bir ülke düşünün en büyük meyve suyu üreticisi olan gizli bir şirket var başka bir şirkette iştirak gösteriliyor...bu şirket ne kadar ton üretim yapar ,bahçeleri yani meyve çiftliklerinden ne kadar meyve toplar??????
    o ülkede küçük meyve suyu üreticileri kar yazar..hisseleri değerlidir( Ör KNFRT)
    fakat bu büyük büyük büyük ETAP adındaki iştirak hiç bir değerlemeye konu olmaz...
    zarar derler
    kimse nasıl ?? neden?? demez.
    EFES şirketi yıllardır yatırımcıdan gizli üretim yapar,satar,pazarlar
    ama
    ETAP yokmuş gibi film çevirmeye devam eder....
    bu ülke sonra der ki borsaya yatırıma gelin......

7.  Alıntı Originally Posted by firtina55 Yazıyı Oku
    çok garip bir borsamız ve şirket yapılanmalırımız var.
    bir ülke düşünün en büyük meyve suyu üreticisi olan gizli bir şirket var başka bir şirkette iştirak gösteriliyor...bu şirket ne kadar ton üretim yapar ,bahçeleri yani meyve çiftliklerinden ne kadar meyve toplar??????
    o ülkede küçük meyve suyu üreticileri kar yazar..hisseleri değerlidir( Ör KNFRT)
    fakat bu büyük büyük büyük ETAP adındaki iştirak hiç bir değerlemeye konu olmaz...
    zarar derler
    ama
    soru gerçekten güzel
    bunları genel kurulda dile getirin

etap bilançosu kar zarar favök hasılat kur borç alacak niiçin yatırımcı ile paylaşılmıyor bu yapılan kurumsallıkla bağdaşıyormu ?

yabancı ortak bedavaya hisseşeri veririken efes 6 ay sonra niiçin 2 milyar değer üzerinden sermaye arttırımı yaptı

ortağın göremeyip efes yönetiminin etapta gördüğü potansiyel ne

hangi değerlemelere göre şirket değeri 2 milyar rakamı bulundu

bunu sorun izah etsinler

8.  Alıntı Originally Posted by firtina55 Yazıyı Oku
    ........
    .......
    ama
    Anadolu Etap sadece "zarar" etti olarak bile yer almıyor bilançoda. Tam olarak negatif varlık olarak yer alıyor. Yani Anadolu Etap'ın bilançoda hiç yer almaması yer almasından evladır.

Eğer şirketin yönetimine soracaksan bu Anadolu Etap'ın neden böyle negatif varlık olarak bilançoda yer aldığını ya da genel kurula katılıp soracaksan sana örnek bir metin hazırladım:

bak beyim, sana iki çift lafım var. koskoca adamsın. paran var, pulun var, herseyin var. binlerce kişi calışıyor emrinde. yakışır mı sana ekmekle oynamak? yakışır mı bunca günahsızı, çoluğu çocuğu, karda kışta sokağa atmak, aç bırakmak? ama nasıl yakışmasın! sen değil misin borsada hisseni alıp şirketine yatırımcı olmuş kişilere bile acımayan, bir damlacık saadeti çok gören. anlamıyor musun beyim, hisseni satın alan insanlar senin ortakların. ama ben boşuna konuşuyorum. paylaşmayı tanımayan adama, paylaşmayı öğretmeye çalışıyorum. hıh, sen, büyük patron, milyarder, fabrikalar sahibi Tuncay bey! sen mi büyüksün? hayır, ben büyüğüm! ben, borsadaki yatırımcın! sen benim yanımda bir hiçsin, anlıyor musun, bir hiç! gözümde pul kadar bile değerin yok. ama şunu iyi bil, ne hisseme ne de hislerime hiçbir şey yapamayacaksın. yıkamayacaksın, dağıtamayacaksın, mağlup edemeyeceksin bizi. çünkü biz birbirimize parayla pulla değil, sevgiyle bağlıyız. bizler birbirimizi seviyoruz. biz bir aileyiz. biz güzel bir aileyiz. bunu yıkmaya senin gücün yeter mi sanıyorsun? dokunma artık şirketime! dokunma hisselerime! dokunma hislerime! dokunma +1 dinlenmiş birama! dokunma meyve ağaçlarıma! eğer onların kılına zarar gelirse, ben, ömründe bir karıncayı bile incitmemiş olan ben, hissedarın, hiç düşünmeden satarım hisselerimi anlıyor musun, satarım ve dönüp arkama bakmam bile!

İşin mizanseni bir yana, ben 2 yıldır bu konuyu konuşuyor, zaman zaman gündeme getiriyorum. Hatta bir çok defalar şirkete sordum ama yayınlanan bildirimlerdekinden farklı bir şeyler söylemiyorlar.

Sayfa 420/644 İlkİlk ... 320370410418419420421422430470520 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •