Originally Posted by
candyshop
Anadolu Etap sadece "zarar" etti olarak bile yer almýyor bilançoda. Tam olarak negatif varlýk olarak yer alýyor. Yani Anadolu Etap'ýn bilançoda hiç yer almamasý yer almasýndan evladýr.
Eðer þirketin yönetimine soracaksan bu Anadolu Etap'ýn neden böyle negatif varlýk olarak bilançoda yer aldýðýný ya da genel kurula katýlýp soracaksan sana örnek bir metin hazýrladým:
bak beyim, sana iki çift lafým var. koskoca adamsýn. paran var, pulun var, herseyin var. binlerce kiþi calýþýyor emrinde. yakýþýr mý sana ekmekle oynamak? yakýþýr mý bunca günahsýzý, çoluðu çocuðu, karda kýþta sokaða atmak, aç býrakmak? ama nasýl yakýþmasýn! sen deðil misin borsada hisseni alýp þirketine yatýrýmcý olmuþ kiþilere bile acýmayan, bir damlacýk saadeti çok gören. anlamýyor musun beyim, hisseni satýn alan insanlar senin ortaklarýn. ama ben boþuna konuþuyorum. paylaþmayý tanýmayan adama, paylaþmayý öðretmeye çalýþýyorum. hýh, sen, büyük patron, milyarder, fabrikalar sahibi Tuncay bey! sen mi büyüksün? hayýr, ben büyüðüm! ben, borsadaki yatýrýmcýn! sen benim yanýmda bir hiçsin, anlýyor musun, bir hiç! gözümde pul kadar bile deðerin yok. ama þunu iyi bil, ne hisseme ne de hislerime hiçbir þey yapamayacaksýn. yýkamayacaksýn, daðýtamayacaksýn, maðlup edemeyeceksin bizi. çünkü biz birbirimize parayla pulla deðil, sevgiyle baðlýyýz. bizler birbirimizi seviyoruz. biz bir aileyiz. biz güzel bir aileyiz. bunu yýkmaya senin gücün yeter mi sanýyorsun? dokunma artýk þirketime! dokunma hisselerime! dokunma hislerime! dokunma +1 dinlenmiþ birama! dokunma meyve aðaçlarýma! eðer onlarýn kýlýna zarar gelirse, ben, ömründe bir karýncayý bile incitmemiþ olan ben, hissedarýn, hiç düþünmeden satarým hisselerimi anlýyor musun, satarým ve dönüp arkama bakmam bile!
Ýþin mizanseni bir yana, ben 2 yýldýr bu konuyu konuþuyor, zaman zaman gündeme getiriyorum. Hatta bir çok defalar þirkete sordum ama yayýnlanan bildirimlerdekinden farklý bir þeyler söylemiyorlar.
Yer Ýmleri