33.70'lerde bir direnç var deniliyordu. sanki orayı geçmiş gibiyiz ama burayı sağlamlaması lazım. eksi endekste direniyorsa birşeyler olacak gibi. haydi hayırlısı, önümüze bakalım...
Printable View
33.70'lerde bir direnç var deniliyordu. sanki orayı geçmiş gibiyiz ama burayı sağlamlaması lazım. eksi endekste direniyorsa birşeyler olacak gibi. haydi hayırlısı, önümüze bakalım...
Paylaştığınız veriler 2 gün öncesine ait.. ANE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tavan yapamadık ama 34.72 de fena sayilmaz.
ANE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilançolar gün gün yaklaşıyor, önceki yorumlarda milyardan bahsedilen bilanço beklentileri vardı. Acaba üç aşağı beş yukarı mevcut bilgiler ışığında bu konuda yorum ve tahmin yapabilecek arkadaş varmı?
1.2-1.3 milyar TL civarı kar bekleniyor.
https://twitter.com/alarkog/status/1...825998854?s=21
Değerleme karları dışında net kar ne kadar acaba.. Gyolar genelde net karı dağıtır. ANE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şöyle bir analiz var, muhtemelen hesap doğru. Algyo’da bu sene kira geliri, kambiyo karı ve yeniden değerlemelerin üçü de zirve yaptı. Hisse başı yaklaşık 20.5 TL kar gelecek (11 TL’si yeniden değerleme, 9.5 TL’si kambiyo karı ve kira geliri). Minimum 2 F/K’dan hesap yapılsa minimum 41 TL gibi bir fiyatlama olmalı sonucu çıkar.
https://twitter.com/uni_investor/sta...924805126?s=21
Flama hedefi için de 42 TL falan deniyor. Teknik ve temel buluşunca benim açımdan sadece beklemek kalıyor. İnşallah tüm bekleyenler için buna değer.
https://twitter.com/piri_kaptan/stat...985219588?s=21
Teşekkür ederim, değerli bilgiler için, Sayın Meteor78. ANE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İnfo yatırım geçenlerde 65 TL hedef fiyatla al tavsiyesi vermişti bu raporda onlar karı biraz daha yüksek 1.5 milyar bekliyordu.Ytd
https://infoyatirim.com/wp-content/u...oru_211221.pdf
Heyecanlı günler bizleri bekliyor... Tek umudum olumlu verileri sahiplenip şirketi olması gereken yerlere getirecek sağlam bir yatırımcı grubu... Hisseye uzun zamandır çöreklenen al-satçıların elinden kurtarılması lazım... Bu verilerle buralarda sürünmesi gerçekten çok yazık...
ytd.
Lanet kan emiciler.... kurtulamadık sizden...
Öğle takasında cuma günkü alışlardan CİTİBANK'a 88.000 lot virman oldu.
Gerçek anlamda teknik analiz ustasından farklı bir Algyo analizi. İnşallah doğru çıkar. Hedefi yaklaşık olarak 25*2=50 TL
https://twitter.com/bilgeefe/status/...843391491?s=21
:)) 11 Ocak dan beri kullanıcı adı ile foruma girmeyen kişi bugün düşüş olunca hemen kullanıcı adı ile girip ahkam kesiyor.
Zannedersiniz ki sadece Algyo düştü.İşin enteresan tarafı da böylesine düşüşlerde ilk damladığı yer sadece Algyo topiği.....
Yahu endeks % 5 devre kesti,baba hisselerde % 6-9 arası düşüş var.Algyo da sonuç olarak bir hisse ve düşmesi doğal.
Sen ne enteresan birisin.Üstüne üstlük alıntı yaptığın yazıda yanlış bilgi verdiğini ve açığa satışın ne demek olduğunu açıkladığımız halde yine de o yazıyı tekrarlıyorsun.
Sen daha kısa donla dolaşırken 1986 da ayaklı borsada işlem yapmaya başlamıştım.
Ben , sayın tovbekar ve daha bir kişi dışında senin yazılarına cevap veren yok.
Sen burada egonu tatmin etmeye devam et.En iyisi sana cevap vermemek ve sinirlerimi bozmamak için foruma girmeyi bırakıyorum.
Sağlıcakla kalın arkadaşlar.
neleri beklerken nerelere geldik... fincan-kulp tamammış. flama tamammış. şirketin tekniği-temeli mükemmelmiş... falan-filan. ipler kan emicilerin elinde. onlar da kendileri bile ilgilenmiyormuş. makinalara bağlamışlar, yapay zeka, algoritmik hareketler...
bu düşüş inşallah kısa sürer ama büyük düşüşler bir seansta bitmez... bid... ********inin ekonomik olarak Türkiyenin batırılması ve hükümet değişikliği projesinin bir parçası değildir inşallah... ama 2023 seçimlerine kadar çok şeyler yapacakları açık... Allah fırsat vermesin...
sn Selam
lütfen foruma girmeye ve bilgilendirmeye devam edin...meydan boş kalınca daha kötü olacak. yeni nesilin sizlerden öğrenecek çok şeyi var
Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
açığa satış olması şartlarını bilseniz sanırım daha iyi olur... saklaması olmayan kurumları inceleyin biraz
Alıntı Originally Posted by SELAM Yazıyı Oku
Ya kardeşim yanlış bilgiler vermeye devam ediyorsun ve insanların aklını karıştırıyorsun.Nerden çıkarıyorsun açığa satışı !!! Açığa satışın manasını bilmiyorsun.Buradaki durum BGC nin yaptığı satışlar takasta yabancı ile karşılanacak.Cevap yazmayayım diyorum zorla yazdırıyorsun.Ayrıca yine algı yapmaya başladın.27 iken 1.5 tl karla sattım dedin bereketini gör.
Alıntı Originally Posted by SELAM Yazıyı Oku
Hangi yanlışını düzelteyim ki....
BCG dünkü gibi açığa sattı diyorsun,halbuki BCG bugün tahtada yoktu. % 48 oranında satıcı Alnus idi.
Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
tarih 3/1/2022
sn armada gerçekten açığa satış ve saklaması olmayan kurumlar ile ilgili bir mesaj yazmıştım. şimdi tarihlere de bakın diyorum ama sanırım görmezlikten gelmek işinize geliyor...
anlaşılan anlaşılmayacak bir şekilde yazıyoruz ya da gerçekten okuduğunu anlamayan bir süreçte devam ediliyor
Info yatırımın öngörüsünden kısa bir kesit
"Yatırımcılar eski dönemlerde yüksek enflasyon ortamında satın alma gücünün korunması amacıyla emlak yatırımlarının ön plana çıktığını hatırlayacaktır. Bu kapsamda beğendiğimiz şirketler ise BIMAS, BIZIM, CCOLA, ALGYO, ve OZKGY"
Adama sorarlar madem ALGYO beğendiğin hisse Neden iki gün önce aldığın 300 bin hisseyi neden tek kalemde sattın. Bunları hepsi yalancı, bir hisse ile ilgili olumlu bir şey paylaştıkları anda o hisse kesin kısa vade satış yiyor. Daha önce çok orneguyle karşılaştım.
.
ANE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bütün düzenbaz kan içici vampirler bist'te... yerlisi, yabancısı... En kısa zamanda zararları toprlayabilirsem, ne var ne yok satıp uganda borsasına... bu iş çığırından çıktı artık... bu namussuzlara hiçbir kimse, hiçbir kurum birşey yapamıyor. resmen kumarhaneye döndü... yazıklar olsun...
Bilanço ile birlikte bu fiyatlar esas alındığında F/K'sı 2'nin altına gerileyecek bir kağıt.
Enflasyonun durumu ve geleceği malum.
Satanların bir hesabı vardır elbette. Ama alanların da hiç hesap bilmediğini kimse iddia edemez.:)
Selam serzenişlerinde haklısın aracı kurumların hemen hemen hepsinin araştırma departmanları var sonuçta teknik vede gelecek yatırımlarına bakarak aylık bir öngörüde bulunuyorlar ayrıca yüksek montanlı müşterileri var bahsi geçen alarko gyo müşterinin birinde olabilir ki varda müşteri bunu satmak isterse aracı kurum satacaktır ayrıca bende yüklü maldayım burda aracı kurum araştırmasını yapar tavsiye mniteliğinde piyasa ile paylaşır ha şöyle müşteri mal boşaltacak batık bir şirketi allayıp pullarsa bu iş sıkıntılı olur ama alarkonun ederi edeceği fiyat buralar değil şahsi öngörüm bugün kardemirde satıştaydım teb den ama teb çok yükseklerden fiyat belirlemiş bana satıcam deyince buralardan niye satıyorsun demiyor İyi hissedeyiz emin olun bakalım kalın sağlıcakla
burdan devam edelim;
13/01 34,02
14/01 34,96
17/01 35,50
18/01 34,54
19/01 33,80
bugün gördüğü şu ana kadar en yüksek,
20/01 34,06
şu saat itibariyle de 33,04 fiyatıyla işlem görerek, güniçi en fazla düşen ilk 30 hisse içerisinde.
hisseyle ilgili göze çarpan bist100 ün düşüş günlerinde daha fazla düşüş göstermesi.
yaklaşık olarak borsanın son 1 ayda dip olarak gördüğü 1800 den 2100 e kadar yükseldiği ortama ise ayak uyduramadı.
Fiyatın 32-34 aralığına sıkıştığı görülüyor.
Her şeyin hayırlısı.
kırmızıyı çok seviyor, endeks biraz aşağı giderken kırmızı bayrak elinde en önlerde gidiyor. sprinter...
Robotlar kendi aralarında tek kale maç yapıyorlar. Borsa yönetimi de hakemlik! Yani batı cephesinde yeni bir şey yok.:)
resmen rezilliği çıktı bist'in... piyasa nerdeyse tamamen dolandırıcıların eline geçti. soygun düzeni bu... beş aşağı, iki yukarı... vur... kaç... böyle borsa hiçbir yerde yok... şu açığa satış rezaletine dur denmeli artık... soyguncular...
Yabancılar kısmen dengeleyici rol oynuyorlardı. Artık onlar eskisi kadar aktif değiller ve meydan robotlara kaldı. İnce ayarları sinekten yağ çıkarmaya ayarlanmış bu şekiller sinirleri alınmış biçimde hareket ediyorlar ve dengeleyici hiçbir kuvvetin bulunmadığı ortamlarda her iki tarafa da yüksek volatilite yaratıyorlar. Araya aldıklarını da katlediyorlar. Borsa yönetimi bu konuda yapılan başvuruları değerlendirmek yerine duruma seyirci kalmayı tercih ediyor.
Yeniler pek bilmez, bu topikte konu irdelendi ve borsa yönetimine CİMER üzerinden aşağıdaki başvuru yapıldı. Sade suya tirit bir yanıt geldi.:) Yani işler eskisi gibi devam etti. Yenilerin de bilgilenmesi yönünden ilgili başvuruyu aşağıya yapıştırıyorum.
Borsa yönetimine;
Bilindiği gibi Borsa İstanbul'da 2015'ten bu yana işlemlerin önemli bölümü giderek artan oranda yüksek frekanslı işlemlerle (HFT) gerçekleştiriliyor. Bu uygulama borsadaki işlem hacmini olumlu etkilediğinden olacak, bugüne değin bireysel yatırımcı aleyhine doğurduğu olumsuz sonuçlar görmezden gelinmiş, en azından onları dengeleyecek önlemler alınmamıştır. Yüksek frekanslı işlemlerin herhangi bir önlem alınmadan devam ettiği koşulda özellikle son zamanlarda borsaya gelen yeni yatırımcı kitlesi de dikkate alındığında aşağıda sıraladığım olumsuz sonuçların çok sayıda mağdur yaratması kaçınılmaz olacaktır:
1. Bireysel yatırımcının işlem karar verme-gerçekleştirme süresi ortalama 450 milisaniye iken algoritmik işlemlerde bu sürenin 6 milisaniye olması haksız rekabete neden olmaktadır.
2. Algoritmik işlemlerin gün sonu bakiyesinin çoğunlukla "sıfır" olması, bu işlem türünün yatırımdan ziyade daha çok gün içi "al-sat" yoluyla haksız rekabet avantajını kullanarak kaynak transferi yapma amacı taşıdığını göstermektedir. Bu transferin hedef kitlesi daha çok korunmasız küçük birikim sahipleridir.
3. Bu amacı gerçekleştirmek için yine hız avantajını kullanarak alım veya satım yönünde kademelere sonradan iptal edilmek üzere fiktif emirler girilmekte, ilgili işlem sırası olduğundan farklı gösterilerek bireysel yatırımcılar yanıltılmaktadır.
4. Derinliği olan hisselerde çok sayıda algoritmanın çalışabilmesi dolayısıyla değişik algoritmaların birbirilerinin işlemlerini nötrleştirici etkisi hissenin doğal seyrini görece daha az etkilerken, özellikle düşük sermayeli şirketlere ait derinliği olmayan işlem sıralarında aynı işlemler niyet ne olursa olsun yapay fiyat oluşumuna neden olmakta, gerçekte suç olan manipülasyon bu yolla yasal bir meşruiyet kazanmaktadır.
Bu olumsuz sonuçların aşağıdaki önlemlerle tamamen yok edilemese de, büyük ölçüde dengelenip, denetim altına alınabileceğini düşünüyor, dikkate alınmasını ve gereğinin yapılmasını öneriyorum:
1. Yüksek frekanslı işlemler diğerlerine göre kıyaslanmayacak bir derinliğe sahip BIST 10 ya da BIST 30 şirketlerinin işlem sırasıyla sınırlanabilir.
2. Daha genel bir derinlik kriteri istenirse, bu, ödenmiş sermaye ve halka açıklık oranının yer alacağı bir formülle saptanabilir. Sadece bu iki değişkenin herhangi birinin veya ikisinin değişmesiyle birlikte belirli periyotlarla güncellenen bu kriteri sağlayan şirketlerin işlem sırası algoritmik işlemlere açılabilir.
3. Emir iyileştirme korunurken, sıklıkla algı yaratmaya yönelik kullanılan emir iptali kaldırılıp, yanlış girilen emirlerin iptali ya da düzeltilme yetkisi brokarlara verilebilir...
İçi boş, farazi ve gereksiz bir yorum olmuş. ANE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.