dolar eregl ilişkisini anlatmaya gerek yok sanırım...
Printable View
dolar eregl ilişkisini anlatmaya gerek yok sanırım...
ereğli dolar bazında bir tık pahalı kaldı yalnız... bence tabi..
tabi dolar gittikçe bu da gider de; biraz daha az gidebilir.. dolar 10 giderse ereğli 8 gibi...
şişe de bence aynı şekilde... o da dolar bazında %10 civarı pahalı bana göre... 1 dolar altı ucuz şişe için ama alım yaptıkları için gevşemedi oraya... çıkarken de bu sefer eksik çıkıyor alım yapılan hisseler...
Level atlaması için 11.81 önemli 2 kere denedi satış geldi.
Bu yüzden bu hararet belli tahtalarda yukarı zıplamalar yaptırıyor ,
gel paragöz ayagını suya sok alışıyorsun...
%50 enflasyon olan ülkede %15 faiz alacağım diye kendini yedin bitirdin battın...
söz öğreticem sana bu işi...
tüpraşta bitmek bilmeyen bir ordino vardı; dün bile sattılar borsa dönmüşken.. bugun bitmiş duruyor...
MB; uyuma.. 12 'ye yaklaşıyor yine seninki...
tuttun tuttun.. tutamadın.... geçmiş olsun...
hazine maliye bakanıNebati: Yeni tedbir paketleriyle piyasayı öylesine şaşırtacağız ki, o son üç ayda Türkiye’deki psikolojiyi karamsarlığa dönüştürenlerin kaçacak yer bulamayacakları bir döneme giriliyor ..
Yeni ekonomi modelinde paranın gideceği adres borsa mı?
doların tavanı 12,40 sonra serbest marja gecerler...
düşerken nasıl geçiyorlarsa çıkarkende gecsinler bir zahmet...
valla bana göre hava hoş; bıraksın MB satmayı bence de.. benim istediğim o zaten...
yılbaşına kadar bastı bastı; basamadı zaten ondan sonra hiç basamaz...
extra fon ayırdım bekliyorum sırf MB bir yıl sonu şovu yaparsa alım için.... yapmazsa da canı sağolsun; elimizdekilerle devam ederiz...
Bugün cuma
Malum cuma namazına kadar dünya işleri bırakılır.
Hele mb cuma namazı eda edilsin dünyaya dağılın densin. Şeylerin üstüne sıcak yağlar dökülecek.
Yaklaşın kale önlerine..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
arkadaşlar kumar oynamayı öğrendiler ;
Merkez Bankası bundan sonra 15'e kadar ne varsa alır mı?.
Elimde kamu bankaları sınırsız TL ve darphane var.
bu şekilde Rezervimiz de arttırırız.
daha sonrada yeni modelle 15'ten garanti veririm hiç riske girmem nasıl benden ekonomist olur mu ?.
piyasanın bir tadı kaçacak gibi...
Deniz Hocam alıntı..
Çarşamba gününe ait son rakam merkez bankasının "swaplar hariç" net döviz rezervinin (-) 66.2 milyar vay anasını patlatacaklar ülkeyi az kaldı. Marttan sonra d*****n m*****n kuyruğu kalmayacak.
Yahudiler bile Cumhurbaşkanı için Türkiye'inin "Anoten Kutsama Duası"nı okudu:
https://twitter.com/serbestiyetweb/s...335132673?s=20
borç harç rezervle tutmaya çalışıyorlar işte... bütün kasım-aralık boyunca yapmaya çalışıp yapamadıkları şey...
biraz önce kapalıçarşıdan canlı yayın vardı; millet harıl harıl altın almaya başlamış...
seve seve arttıracaklar sonunda faizi; 1-2 puanla hallolacak bir mesele 10 puanla bile yatışır mı belli değil bu kadar çalkalama volatilite ve rezillik sonrası ...arada olan hepimize oluyor... giden milyarlarca dolar rezerv, batan giden binlerce insan da cabası...
Dünyada bizim gibi riskli piyasa yok. Shorttan baya zarar yazan biri vardı sanırım başkan 40 fırın ekmek muhabbeti oldu. Ona bizim piyasada o zarar bir hafta da çıkar demiştim bilerek değil tabi. Durmuş olsa güzel kar yazdı. 18 den dolar short yapan iyi kar yazdı. Bir haftada her yöne iyi kar ve zarar yazan oldu. Ben olsam mazotlu arabam varsa bir iki fıçı mazot alırım. Seçimden sonra yada seçim olmayacaksa %100 artar.
gerçek hayatta bazen sürtünme iyidir. doğada laminer ve türbülanslı akışlar şeklinde bir kategori var.. musluğu ilk açtığında düşük debide akan laminer, debiyi arttırdığında bozulan sütün yapı şekli türbülanslı akış oluyor..mesela golf topu pürüzsüz küre değil üzerinde çıkıntılar vardır ki türbülans oluşsun, ve havada daha uzağa gidebilsin( evet paradoksal gibi geliyor insana ama nedeni bu)..
faiz kararı da böyle bir şey.. bunlar dinsel inançları gereği sürtünmesiz bir ortam olsun istiyorlar.. faizi düşürelim ticaret canlansın açık vermeyelim, dolar problemimiz olmasın filan.. tek bir şey yaparak her şeyi yapabileceklerini düzelteceklerini zannedecek kadar ilkel bir zihniyet.. ama faiz bir araç ve piyasa oyuncuları (işadamı, tasarruf sahibi vb) için optimum şartlarda kaynakları yönetmeyi sağlıyor..
ama bunlar borcu çok sevdiklerinden onlara bedava borç verilsin (olması gerekenden daha düşük faiz) onlarda yazlık saraylar filan yapsınlar, yeni uçaklar alsınlar, yandaş stk ları fonlasınlar.. zihniyet bu.. doğada sürtünme (oyuncuların ekonomik faaliyetleri bir mücadedir) varsa ekonomide de olacak.. engelleyemezsin doğa kanunlarını ezber naslarınla..
bas MB bas... 12 oldu.. uyuma ... bas....
Pazartesi gecesi sert kur düşüşü sonrası; Salı günü döviz mevduatlar $1,3 milyar artmış. Hani halkın dönüşür mevduata koştuğu, kuru da imece usulüyle düşürdüğü! gün..
https://twitter.com/e507/status/1474301756200964141
Necip Türk milleti bu düşüşü fırsat bilerek harıl harıl altın ve dolar toplamaya başlamış....
Abi ben emekli bir engelleyim. Kiradan kurtulduk Yeter. O dediğin yaşta ev almak bizde hayal bile olamaz. Merkezi ısıtma bile bize pahalı geliyor. Alırken engelli girişi olduğu için atladık. Kapıcılı merkezi ısıtmalı bize lüks. Üç yıldır uğraştım satmadık. Ha burada niye varım fikrime uygun insanlar burada en azından karnımın şişi iniyor. Burayı okuyunca yoksa babamın ümügünü sıkacam.
Dolara buralardan fena alici geliyor. Mb ve kamular satiyo acaip ama baş edemedi suana kadar.
SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.