Ntv de Mesut Yar diyor ki
Selamı üzerimde kalmasın
Pompacı bir arkadaşımız rica etti söylüyorum
Zamları bir yapmıyoruz, lütfen bize kızıp hakaret etmesinler.
Ntv de Mesut Yar diyor ki
Selamı üzerimde kalmasın
Pompacı bir arkadaşımız rica etti söylüyorum
Zamları bir yapmıyoruz, lütfen bize kızıp hakaret etmesinler.
Akfen GYO'nun portföyünde Kütahya ve Isparta'da olmak toplam yatak kapasitesi 7232 olan iki öğrenci yurdu olduğunu söyleyen Karaağaoğlu, "Akfen GYO olarak yurtlarımızı, Kredi Yurtlar Kurumu'na kiraladık. Başlangıçta bizde işten memnunduk ve hatta yurt işini büyütmeye karar verdik. Çünkü biz yurdu yatak başına 5171 dolara mal ettik. 15 yılın altında geri dönüş sağlarsa gayet güzel olacaktı.
Ancak Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 122, Tüketici Fiyat Endeksi'ndeki (TÜFE) artış ise yüzde 34 olunca, bizim oda başına Kredi Yurtlar Kurumu'ndan aldığımız net kira 220 dolara düştü ve geri dönüş sürelerimiz 23 yıla çıktı.
Dolayısıyla yurtların, yatırımcı için anlamlı hale gelmesi geri dönüş sürelerinin 14 yıl ve yatak başına yıllık ödenen ücretinde 390 ila 400 dolara gelmesi gerekir" dedi.
Panelde konuşan İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi ve GYODER İcra Kurulu Üyesi Ali Hapşen de yurt sorununa dikkat çekerek, her 3 üniversiteliden 2'sinin başka yerde eğitim aldığını seyledi. Hapşen, "YÖK yeni bir düzenlemeye gitti ve baraj puanlarını kaldırdı. Baraja takılan öğrenci sayısı 195 bindi. Ayrıca öğrenci sayısında yüzde 25'lik artış olmuştu.
Bu yıl barajlar kalkacağı için eylül ayında ciddi bir barınma sorunu ortaya çıkacak" diye konuştu.
Adamın derdine bak. Vatandaş ev sahibi olunca geri dönüş 60-70 aya çıkmış hala kiraalr sabitlenecek deniyor. Bu kişi 23 yılı beğenmiyor...
çürük ve sürtük.....
ülke de din var ama
ahlak nerede iklimi devam ediyor...
sonra ekonominin düzelmesini bekliyoruz.
barış yok ki...
ekonomi düzelsin.
niyetleri düzeltmek olsa bunlar söylenmezdi.
zaten düzeltecek seviye de bilgileri de yok.
Benzinde 26 yandı tabelada.bi depo benzin çok para oldu [emoji39]artık elektrikli mi hidrojenlimi alsak ....
İddialara göre yabancı sermayeli Humex isimli kripto para borsasında kullanıcıların hesapları çekim işlemine kapatıldı. Platformun kurucuları ortadan kayboldu. Şirkete gittiklerinde durumu fark eden çalışanlar ve yatırımcılar suç duyurusunda bulundu. Mağdurlara
@trthaber
ulaştı.
https://twitter.com/trthabercanli/st...58059459911685
Haber aynı, yorum farklı...
Ben de çıkarma yaptım. 19-10,7= 8,3 milyar daha dolar lazım...
ANADOLU AJANSI
@anadoluajansi
·
3d
Ticaret Bakanı Muş: "Mayıs ayında ihracat geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15,2 artışla 19 milyar dolara ulaşmıştır. Bu tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatıdır."
Bloomberg HT
@BloombergHT
·
3d
Dış ticaret açığı Mayıs'ta yüzde 157 arttı
Ticaret Bakanlığı'nın öncü verilerine göre Mayıs ayında dış ticaret açığı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 157 artışla 10,7 milyar oldu.
başlıklı pek alakası olmamakla beraber,
odea
73k usd
35 gün
temdit
ancak 1 gün valörlü
%3
valörsüz %2.7
Yüzde 15 elektrik, yüzde 30 doğalgaz zammı ile tüm işletmeler ürün ve hizmetlerini en az yüzde 20 artırırlar.
Bizim börekçi de bugün son yarın zam yapacağım diyordu. (Doğalgaza yetişemiyormuş)
Artmayan tek şey dolar kaldı. Bugün itibarı ile en az yüzde 20 daha ucuz.
Hükümet liralaşmayı yanlış anlıyor.
TL yi değerli kılmak yerine Doları ucuzlatmayı tercih ediyor...
Dolarla maaş almıyoruz, asıl sorun da bu zaten...
Vakıf dolara opsiyonla (min. 50 bin dolar için ) 92 güne şu an yüzde 4 veriyor....
Daha bu feryatları çok duyacağız hele bir de asgari ücret güncelleme deliliği yapılırsa siz o zaman görünAlıntı:
PÜİS BAŞKANI İMRAN OKUMUŞ: AKARYAKIT BAYİLERİ KÂR MARJI %15’E YÜKSELTİLENE KADAR ASGARİ ÜCRET ARTIŞINDAN MUAF TUTULMALI
Dolar bazında hesapla .!!
Daha bu fiyat beleş sayılır.!!
Bundan daha pahalıydı.!!
Sıcak paranın bol olduğu yıllarda.!!
Vatandaş lale devrini yaşıyordu.!!
Şimdi Lale devrinin faturasını ödeyecek.!!!
Yeşil parkeli.!!!
Cadde çocuklarının banka müdürleriyle kankalıgı arkadaşlığı.!!
Tarihe karıştı.!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!
Sıfır otomobillere yüzde 10 zam
Otomotivde birçok marka sıfır araç fiyatlarına yüzde 4-10 arasında değişen oranlarda zam yaptı.
Zamsız bir gün bile geçmiyor...
Kirayı sabitlemek konuşuluyor...
Kira sabitlenirse yeni, boş evler (sabit olan oran nedeniyle gelecek yılın artışını da) üstüne koyup HİPER KİRALAR oluşur.
Hükümet neden seçime kadar herşeyi dondurmayıp her ay zammı basıyor?
focus titanium otomatik dizel 3 aydır piyasada yoktu bu ay geldi
3 ay önceki son liste fiyatı 620.000 di
yeni gelen makyajlı kasa 717.000 den sürülmüş piyasaya
2019-2020 ve 2021 model arabası olanlarda sanki makyajlı kasa arabaya sahiplermiş gibi fiyatlara yaklaşık %20 koymuşlar:)
Bodrum'da lahmacun kaç lira oldu bilen varmı[emoji39]
Şu banka kaç verdi, bu banka kaç verdi bayıyor....yaptığınız uygundur....
Yaklaşık hepsi aynı işte, +- bir kaç puan....
Şahsen ben burasını sevdim....dogrusu her konuda bilgi almak/vermek....ortam uygun....yorumcular uygun....
Ayağımiz alıştı buraya....:)
Örnek: avantajlı vadeli piyasa, uygun/ucuz hisse bilgisi, uygun fiyat altın vs vs....hatta kombi....:)
Uygulamada çok zor adam tüm birikimini eve gömmüş kira geliri elde edip geçimini sağlayacak sen bu adama kiracıya destek ol paranı erit diyorsun artık bu tarz işler için çok geç faizle oynayıp dengeyi bozmasaydın bu adam parayı betona gömmeyecekti ev fiyatları kiralar uçmayacaktı
Ev fiyatlarının cok arttığı bazı ülkeler, büyük şehirlerden yabancıların ev almasını yasaklamıştı....
İstanbul ve antalyadan yabancıya ev satışı yasaklansa, fiyatlar biraz düşer....
Konu ev fiyatları değil.
Dışarıdan dolar getiren her iş yaşamsal önem taşıyor.
Yakında yine nerden buldunsuz yurt dışı para girişi düzenlemesi çıkar.
İhracat için enflasyonu azdırsa bile TL yi değersizleştirmekten geri durulmuyor.
Faiz artmıyor ki TL değerlenmesin, millet tek çare yüzde 150 enflasyonun yaşandığı bir ülkede sadaka gibi yüzde 17 için KKM ye park etsin.
Özetle HİPERENFLASYONUN maliyeti TL TASARRUF YAPANLARA ÇIKARILIYOR.
Mal stoklayan MUTLU, ithal araç alan mutlu, halkın vergileri ile BEDAVA Emlak alan MUTLU..
Herşey Haziran 2023 e varabilmek uğruna...
Ford satışları yerlerde resmen bayiler sinek avlıyordu bu fiyatlarla geçmiş olsun.
2022 Mayıs'ta en çok otomobil satan markalar
Sıra Marka Adet
1. Fiat 9.392
2. Volkswagen 5.963
3. Renault 5.709
4. Opel 3.793
5. Toyota 3.537
6. Hyundai 3.354
7. Dacia 3.321
8. Honda 2.064
9. Peugeot 1.636
10. Mercedes 1.604
Süper bono çıkmayınca borsa birkaç gündür uçuyor....
2019 nisanda 70 şer tl den 2 egea almıştım rentcar için ,şimdi baktım 2 si 700 tl ,aya gidiyoruz harbiden...
%17'yi boşver döviz farkı almak da farketmiyor artık. 5 ayda kkm karım % 40 civarı aynı dönemde enflasyon yaklaşık 2 kat. altın döviz vs. enflasyondan korumuyor artık. şu an enflasyondan koruyacak 3 ensturman var ya emlak alacaksın, ya araba alacaksın yada bunlara paran yoksa dolar/tr'ye forexte yaklaşık 2x kaldıraç yapacaksın o da her babayiğidin harcı değil. sonuçta 18 aralık kaldıraçtaki çok kişiyi yıktı geçti, tl birikimi yapana vurdukları gibi dolarda kendisini korumaya çalışana da vuruyorlar. bu vicdanla nasıl rahat uyuyorlar aklım almıyor.
sonuç olarak geçmişteki birikimiyle veya yılda %10 zam gören maaşla yaşayan herkes batış yolunda söyleyim. hatta ürettiği zorunlu tüketim metasına yüce devletin izniyle %100 enflasyon oranında zam bindiren eczacı, fırıncı, tüpçü vs dışındaki tüm işyeri sahibi esnaf kesim de batma yolunda. misal ben artık ne yoga salonuna gidebilirim ne sinemaya ne tiyatroya. dinciliğin bir milletin damarını nasıl kurutup öldürdüğüne güzel örnek oldu bu nas işi. islam dünyası neden geri kalmış sorusuna kafirin oyunu diye cevap vermeye alışmış cahil takımına tokat gibi cevap oldu.
tamam ezdikten sonra nolacak? o dediğin türk filmlerinde olur, doktor 1 yıllık ömrün kalmış evlat hayatını yaşa der: ) hoş, orda bile işler hesaptaki gibi gitmez: ) biz yaşlanınca yadigar gibi bankta ölürüz kesin, orda bile ölemeyiz bizde bu şans varken..aşırı uzun yaşam beklentisi krizi şimdiden amerikan sosyal destek sistemini kara kara düşündürüyormuş.
Bir kutu viyagra ile bu işi çözeriz bence[emoji39]
Dolar TL de son viraja girmiş olabiliriz.enf bonosu çıkarsa 18 i geçmez ve düşebilir .dikkat.dalga olarak son dalgadayiz.