Helal Ozan'ım ..Puhahhhahhha :bravo:
Printable View
öyle hesaplanmaz o, sen diyelim 2-yıllık tahvil aldın artık senin reel faiz hesabun bundan sonraki 2 yıla dairdir bundan sonra oluşacak enflasyon üzerinden bakmak gerekir, cari enflasyon oranına bakılmaz.. 1 yıl sonrasına dair yüzde 34 hedefi konuldu, bu durumda faiz 35 olduğunda reel faize geçmiş oluruz
Bugün GYO larda hareket bekliyorum :ok:
kuzu arda emlak vs vs :wave:
Bugün ayrıca uyuzun + kapatması lazım :ok:
bu kadar kötü haberde - kapatması çok zor, bakalım tahminim tutacak mı :he:
akşama görüşürüz :ok:
o hesap yanlış daha doğrusu 1 yıl sonra 34 düşeceği savı ben katılmıyorum..sene başı ücret artışlarıyla yine tetikleyecek mevcudun üzerine ..gerçekten enflasyondan kurtulmak istiyorlarsa kallavi artışlar ekonomiyi soğutmaları lazım.Bunların dışında uygulamalar lafı güzaf .Seçimden sonra yapacaklarını ,el frenini biraz daha sertleştireceklrini düşünüyorum
"Gazze'de durum hayallerin ötesinde bir felakete doğru gidiyor".
Sabahtan dayağa başlayacak gibi.
ilk artıya geçenler vakbn, ykbnk, kchol oldu
petkm sıkıntılı, lemür satsa tahtanın önü açılacak
aynen bizi gelişmiş ülke ekonomisi sanıyorlar...
2 yıllık beklenen enflasyona göre ben paramı götürüp bunlara teslim edecekmişim...
eee böylece reel faiz alacakmışım...
ben golü her ay yiyiorum niye 2 sene sonraki enflasyona bakayım...
temmuz enflasyonu %9
agustos enflasyonu %9
eylül enflasyonu %5
bunlar resmi rakamlar...
ben yarın bir gün gözleri ışıldayan vizyonsuz bir bakanın gelip bir yerlere yaranmak için sıfır faizli kredi dağıtıp enflasyonu %100 yapmacağını nerden bilicem...
Türkiyenin bir standardımı var... Bırakın bu beklenen enflasyonu reel ne ise odur...
%61 diye kendileri açıkladı...
Kimse enayi değil %30 dan parasını yatırsın...
Sabah satisla acilmasi daha iyi. Birazdan artIYa gecerler:)
SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Endeks kere a.b skym
Evdeki eskileri atmak lazım kalabalık yapıyor yeni aldıklarımıza yer açmak lazım.Yeni yenidir.:halay:
''ben yarın bir gün gözleri ışıldayan vizyonsuz bir bakanın gelip bir yerlere yaranmak için sıfır faizli kredi dağıtıp enflasyonu %100 yapmacağını nerden bilicem...''
Buda işin extra risklerinden Akçay ..aynen
bence bist 3o da en guvenilir kagıt BİM
Hisselere caktigin gibi endeksede çak bırak şu endeks mühendisliğini.
Bugün haftasonu riskini kimse almak istemez
saat 17:00 ...zil sesini bekleyin
Pandemi sonrası servetini 2-3 katına çıkarmayan patron varsa, gitsin kumda oynasın.
Olan maaşlı vatandaşa ve küçük esnafa oldu. Çopu batmış, battığının farkında değil ama. Orta ve büyük boy şirketler %100 enf olan yerde %10 kredilerle iş yaptılar. Tarihin en büyük kaynak transferi yapıldı bu dönemde.
eskiden olsa 7800 bugun yetişirdi
FUll Long ++ :ok:
batarsam bugün batayım :kahkah:
aynen öyle büyük iş sahipleri servetlerine servet kattı. Enerjiyi subvansiyonlu kullandılar, krediyi bedavaya kullandılar, yatırım yaptılar teşvik aldılar, eleman aldılar teşvik aldılar. Sürekli aldılar. Hatta öyle firmalar varki vergiden gelen karları kar yazdıklarında net kar edebiliyorlar sadece.eximbank kredilerini alıp birkaç ay işletip milyonlarca dolar kar eden firmalar gördü bu gözler.
dövizin stabil gittiği 2003-2011 arasında ihracatçımız batmış mı? batmamış. Şimdiki dertleri de muhtemelen kurun artmasından ziyade bize yine ucuz kredi açın, sürekli bedava kredi bulalım.
Tekstilciye maalesef acıyamıyorum, inovasyonu olan, katma değerli bir sektör değil. hep dediğimiz nitelikli işler yapma dönüşümü yapmadıkça ihracatçı hep ağlar durur.
petkim yine kudurmaya hazırlanıyor gibi, kıpır kıpır..
23.50 kırarsa onu kimse tutamaz,
sen bile tutamazsın, yıldızlar tutamaz
ben size dedim 3 hafta önce AYI geldi diye petkm konusunda siz dalga gecin :))) bence endeks güvenli degil obo var mı ne
Devlet tahvili sortlama enstrümanı var mı?
Reis çok yüz veriyor bu adamlara. Faiz düşmanı ve reel sektör sevdalısı olduğu için her ağlayana meme veriyor. Millet de ağlamayana meme olmadığını bildiği için, boyuna ağlıyor.
Gerçi, reis betonculara bile hafiften çakmaya başladı, o bile uyanmaya başşladı sanki.
Dün FORMAYONUM tuttu...:)
Dediler ki saatliklerde OBO veya TERS CK var...
O zaman saatlik kapanış önemli tabiki...ve boyun çizgisini kırdı..Saatlik kapanışı bekledim.Baktım fiyat:8579(viob saat 16 bar kapanışı)
Tamam dedim ve full short çektim...sonra 17 barında kapanış boyun çizgici üzerine çıktı...fiyat 8734 oldu(saatlik kapanış)..kural gereği shortları kapattım....zarar muazzam...:-155 puan zarar var...
FORMASYON İŞİNDE YANLIŞ YAPTIĞIM NEDİR?
Ciddiyim...
Biz burada geçen sene fışşşkırtıyorlar dediğimde dolar 13 oldu batıyoruz iflas konkordato millet aç aççççç sene başında asgariye zam yapıldığında dağ gibi işsizlik gelecek cart curt sloganları atılıyordu..
Millet korkudan çökecek diye borsaya giremiyor mevduatta falan korunduğunu sanıyor yada biraz daha iyisi dövize saldırıyordu.
Şimdi soru şu..
Bu 30 faiz ile ne kadar gidebilecekler..
Ben fazla ihtimal vermiyorum inerken 10 ar 10 ar başlarlar yine 5-6 aya.
Bedava para eroin bağımlılığı gibidir..
Bir ülkeye yapılabilecek en kötü şeylerden birisi sebil para basmaktır.
bu doları nasıl sabit kalabiliyor ya simdiye coktan 30 olmustu interesting