Ben nedense ithal muz sevmiyorum, tadı ne diyeyim genetiği ile oynanmış gibi geliyor.
Yerli muz varsa yerim, yoksa kalsın.
Printable View
Ben nedense ithal muz sevmiyorum, tadı ne diyeyim genetiği ile oynanmış gibi geliyor.
Yerli muz varsa yerim, yoksa kalsın.
Bu işte çok tutarsızlıklar var.
Hafize hn. ABD de neden 1 ay kaldı?
1.5 yaşındaki çocuk okuma yazma mı biliyor? Bilse bunu nasıl kavrayacak.
Resmi Gazetede görevden alındığı yazılıyor.
Daha önceki MB başkanı "laf dinlemediği" için görevden alınmıştı.
Hafize hn. kendi kariyeri için nelere itiraz edip imza atmıyordu? Ki dejavu gibi yaşanan MB başkanlarının görevden alınması ve yurt dışından kaynak bulmak için itibar elde etmeye çalışılma, ülkenin risk primi, ülke not artışı vs. konusunda büyük bir çelişki yok mu?
MIT, Yale, Harward mezunu yöneticilere sahip yabancı büyük yatırımcılar 1.5 yaşındaki çocuk, itibar hikayesine inanırlar mı?
1982 doğumlu yeni MB başkanı için M.Şimşek benim önerimle atandı demişse daha önceki başkanla uyumlu bir çalışma olmuyor mu anlamına geliyor.
Büşra Bozkurt, performansı ile ekonomi tarih kitaplarına geçecek...
Eski başkan Ne dedi;
Kiralar ve ev fiyatları , enflasyon Dünya gerçeği ile uyuşmuyor dedi ve İpini kendi çekti..TR de Beton tarikatını karşına alırsan direk Politikacıları karşına alırsın...Onlar ne yaptı ; bel altı vurmaya başladılar , yok efendim ev beğenmiyor , babası atama yapıyor çocuğu bilmem ne falan , walla bu bel altı vuruşu omurgasızlar hariç kime karşı kullanırsan adam direk işi bırakır ki arka planda daha ciddi sorunların konuşulduğunu düşünüyorum...
Neyse 82 doğumlu bakalım ne yapacak!!!! Cumartesi serbest piyasada döviz fiyatları cumaya göre daha yukarıdaydı...Pzt de aynı eğim devam ederse seçimden önce faiz indirimi başlayacak diye anlıyacağız....
"Enflasyon ve kiralar yüksek" dedi, aniden "baba" haberleri patladı
https://www.msn.com/tr-tr/haber/yaza...3d90cc6d&ei=12
Bir arkadaş da yazmıştı. BİM in bimcell konuşma paketi resmin enflasyon yüzde 60 larda iken 1 yılda 70 küsur TL den 160 TL ye çıkmış olacak.
ÖSYM ise bir yılda sınav ücretlini 114 TL den 290 TL ye çıkarmış sanırım.
Bizim evdeki internet telekom paketi Nisanda dolacak. 2 yıldır 85 TL ödüyorduk.
Şimdi baktım en düşük hız ile paket 430 TL olmuş.
Fiyatlar artık Arjantini de solluyor.
Doları 4 aydır yüzde 10 artış ile tutsan da seçim için memura, asgari ücrete, emekliye yüzde 50 zam yaparsan enflasyonda değişen bir şey olmuyor.
Sen yüzde 50 zam yaptıkça çilingir de geçen yıl 10 TL ye yaptığı anahtarı 50 TL ye çekiyor, dükkan kirasından başka masrafı olmayan berber 2 yıl önce 50 TL ye saç keserken şimdi aynı berber 350 TL ye kesiyor.
Amerikada 2023 te satılan evlerin %44 ünü Blackrock veya alt firmaları yapmış. İleride herkes evini Blackrock üzerinden kiralamak zorunda kalacak. Kapitalizm öldü. Helvasını kavurup yiyelim mi?
"44% of all single family home purchases in 2023 were by private equity firms"
"AKA: BlackRock"
https://medium.com/@chrisjeffrieshom...3-0c0ff591a701
Sarı Teneke seni çağırıyor. Ses ver.
Husiler duyurdu: ABD ve İngiltere den Yemen e bir saldırı daha.
Yemen deki Husiler, ABD ve İngiltere'nin ülkenin batı sahilindeki Hudeyde kentine saldırı düzenlediğini duyurdu.
https://www.cumhuriyet.com.tr/dunya/...i-daha-2171318
Hafize abla 25 Aralıkta ABD'deydi, denilene göre noelde FED'e gitsen bekçiyi zor bulursun, yetkiliyi ise nahhh... bulursun hesabı, 23 Ocağa kadar kendisini gören duyan olmadı.
Velhasıl karışık işler, 10 gün içinde de Reyisten Schengen vizesini aldı, yallah gönderdiler
Kanada bu kadarmi ele ayaga dustu
https://www.facebook.com/reel/7346552955409084
Şeref Oğuz, geçen meth etmek için söylese de Nuri Sevgen tarafından, en fazla finansal okur yazarlığa katkıda bulunmuştur hiç bir dediği ile 5 lira para kazanamazsınız , kazanmışsanız zaten enflasyon muhasebe size yaparsanız sıfırlanır veya, genel geçer o an için herkes tarafından söylenen bir doğrudur.
Benim için sıfır bile değildir sıfırın altıdır. Keza Abdurrahman Yıldırım, Vahap Munyar falan Sadi Uzunoğlu, Asaf Savaş bunlar finansçı değildir finansçı olmayan adamın konuşması bile caiz değildir :) . Ekonomik plan program için sessizce bi yerde oturup konuşsun lar.
En çok biliyor gibi görünen ve hiç bi b.. K bilmeyen kişi de Şeref Oğuz dur. Bu boş laf yapan ağzı ile iyi para yapmış helal olsun arada bir iki de özdeyiş ve espri patlatırsan yedirirsin işte böyle. Neyse tutayım kendimi..
Saadet Partisi Mahalli İdareler Başkanı Yılmaz Bayat yerel seçimde Millet İttifakı nın sürdürülmemesine ilişkin, Ülkeyi mahveden başkanlık sistemini değiştirme çabası içinde yapılan ittifaktı. Kazanılacaktı ancak dış güçler tarafından olmadı. dedi.
https://www.cumhuriyet.com.tr/siyase...ource=Anasayfa
Belediyeler tarafindan olusturulan, kurbanlik yakalama egitimini yeterli bulmamis olmali bu dis gucler.
Al birini vur otekine.
geliyor gelmekte olan buna oy verecek olan 31 kere düşünsün
https://x.com/nursse_hemsire/status/...Mf4Fg8DPg&s=08
çocuğu olmayana çocuk yapacam diyor ya
X te aktroller Yeniden Refah Partisine serzenişte bulunuyor. Zorlarına gitmiş anlaşılan.
Simdi bunlar, bu emekliye ne oluyor, acaba dis gucler mi diyormudur, bence diyordur.
2002'den bu yana emekliyi sinsice soy, bugun 25.000 TL. olmasi gereken emekli maasini 10.000'e indir.
Emeklinin son 6 ay'da enflasyon kaybinin yarisini zam diye ver.
Ustune de, emeklimizi enflasyona ezdirmedik de.
Bunlar para icin her seyi yapar, para icin yuce divana da gider.
Beyni calissa bu gunlere gelirmiydik.
Adam ac.
Beli bukulmus, ne yapsin.
Bir de bunlar yetmiyormus gibi, %5'de benden, yok %7 olsun, yok gelecek Cuma oderiz diye 31 cek.
Ulan bir kilo domates 40 lira, tek bir domatesi 10 TL.ye yiyor adam.
Verdigin 10 bin, tek bir kisinin aclik sinirinin cok altinda.
Kahvede tek bir cay icemiyor, 3 TL.ye yarim cay icin pazarlik yapiyor.
Ortagina soyle askida cay assin saga sola, bunu da mujde diye duyursun.
23 sene soydugun bu adamlar, simdi sana oy verecek ha..
Aklina sasarim.
Aklina.
Buna oy verirlerse çocuğu olana da çocuk yapabilir ,ayrıca kardeşi olana olmayana kardeş yapacak mış gibi görünüyor. :kahkah: Çok dikkatli olmaları lazım.
............
Dün eski Kadıköy lü bir arkadaşım lâ buluştuk, Kadıköy de , Nazım Hikmet cafe sinde, bilenler bilir. Meşhur , geniş bir yer yemek, çay, bira felan var. Çok ucuz değil yani adına aldanıp gomünist zannıyla gitmeyin ama ödemeden kaçabilirsiniz. Elimizde fiş kendiniz gidip ödüyor sunuz.
Neyse Fatih Mehmet Maçoğlu kazanır mı dedim Kadiköy'de, bana asla kazanamaz dedi, en fazla% 15-20 alabilir, Kadıköy halkı özgürlük peşinde ucuzluk değil dedi. Bu da Cehape nin kalesi olan bir semtte cehape nin nasılını açıklıyor, CHP asla halk partisi olamadı Atatürk ten sonra , sadece bir yaşam şeklini ifade etti , bizim çektiğimiz çilede , sağ kesim iktidar ı kadar sol muhalefet sorumluluğu var , Liberal solcular ın ( sözümona solcular) Allah belasıni versin. O zaman sağ da sol da adam olur. Olmak zorunda kalır.
Maçoğlu na oy vermeyen, bir halk ın ucuzluk ,adalet , kalkınmabeklentisi falan yoktur, kafama göre içeyim takılayım yeter , benim zaten tezgahım çalışıyor diyenlerden de kimseye 5 kuruşluk faide gelmez.
Oh be muz muhabbeti bitti:ok:
İran’a misilleme Irak ve Suriye’de: B-1B’ler ABD’den bombardımana geldi
https://www.hurriyet.com.tr/dunya/ir...geldi-42400859
burası TR dikmek isteyenler hep pusudadır sökülmeye görsün bir yeriniz.
https://x.com/Ercan89963924/status/1...P0RpmSbeg&s=08
https://twitter.com/senolbabuscu/sta...921393/photo/1
Memura, emekliye yüzde 50 yapınca gerçekte tüm ücretlere geliyor....
Bu ise tüm mal ve hizmetlere aynı oranda artmasını getirir.
Toplamda ise yerel para biriminin de aynı oranda devalüe edilmesi ile sonuçlanmazsa ithalat patlar ve cari açık sürdürülemez hale gelir.
Yani dolar 28 olacak diye yabancı birine rapor yazdırmakla bu işler olmuyor.
Sn. Tınaz, Türk emeklisini zerre kadar tanımıyorsunuz, Tavşanlı için örnek vereyim burada A.K. partisinin oyu % 1 düşsün olmayan bıyıklarımı keserim.
Haaa... Bu arada Tavşanlı da Saadet partisi çok güçlüdür, 3 dönem evvel belediye başkanlığını kazandılar, fakat seçilen partisini sattı AKP'ye geçti.
Geçen seçimi de, sadece ~ 200 oy farkla kaybettiler.
Şimdi devletin telekomu 2 yılda yüzde 500 ücret artırıyor, basılan bir yer yok.
ÖSYM bir yılda yüzde 300 e varan zam yapıyor, dur diyen yok.
10 bin alan bir emekli eve internet alsa 500 TL sini kira öder gibi vermek zorunda...
Bir de karısı ile iki çocuğu için ayda en az 160 TL olan ve sadece 1 gb mobil paketten yararlansa yaklaşık 1200 TL masrafı olacak.
Aynı petrol ve arabadan alınan vergiler gibi interneti hizmetini de vergi dairesi olarak kullanmaktan vazgeçilmeli.
CB lığına hakaret i sadece para cezası ile sınırlansa (bu korku ile emekli olan diğer komşusu ile hat paylaşımı yapamayan) emekliye bir yardım olur ve enflasyonun düşmesine yardımcı olur. AKP nin her geçen gün oy kaybetmesini de belki azaltır.
https://twitter.com/i/status/1753837498420060167
Goldman ın faiz yıl sonunda 25 e düşecek raporuna hk.
Merkez Bankası : Şubat 2024 tarihli ve 32449 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığına, 28 Temmuz 2023 tarihinden bu yana Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmekte olan Dr. Fatih Karahan atanmıştır.
Başkan Fatih Karahan, göreve atanmasının ardından aşağıdaki değerlendirmelerde bulunmuştur:
“Merkez Bankamızın temel amacı ve önceliği fiyat istikrarını sağlamaktır. Bu doğrultuda, güçlü ekibimizle dezenflasyonu sağlamaya yönelik çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz. Enflasyon, hedefimizle uyumlu seviyelere gerileyene kadar, gereken parasal sıkılığı korumakta kararlıyız. Enflasyon beklentilerini ve fiyatlama davranışlarını yakından takip ediyoruz. Enflasyon görünümünde herhangi bir bozulmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz.”
Dr. Karahan, 2024 yılının ilk Enflasyon Raporu’nun tanıtımı amacıyla 8 Şubat Perşembe günü saat 10.30’da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası İdare Merkezi’nde bilgilendirme toplantısı düzenleyecektir.
Hazine Maliye Bakanı : Merkez Bankası Başkanı Sayın Fatih Karahan bugün yeni görevine başlamıştır. Kendisini tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Başkan ve ekibine güvenimiz ve desteğimiz tamdır.
Önümüzdeki dönemde de ekonomi programımızı kurumlararası eşgüdüm içinde kararlı bir şekilde uygulamaya devam edeceğiz.
Güçlü ekonomi ekibimiz ile makro finansal istikrarın pekişmesi için var gücümüzle çalışıyoruz.
Mali disiplin ile dezenflasyon sürecine destek olmaya devam ederken, hayata geçireceğimiz yapısal reformlarla program kazanımlarımızı kalıcı hale getireceğiz.
Taze MB başkanı, tabakhaneye X. yetiştirecek galiba?
Acelen ne be adam, azıcık koku dağılsın ondan sonra basın toplantısımı, ne X. yiyeceksen yersin.
Pazartesi TÜİK preslenmiş enflasyon rakamını açıklayacak buna rağmen çok yüksek çıkacak, sen de perşembe günü bu pirincin taşını ayıklayamayacaksın, 6 ay sonra seni de af edecekler.
Eminönü zümrüt büfe
2 porsiyon dönere + çay 1250 TL fatura kesmiş gurbetçiye
Porsiyonu ne kadar demiş çıkışta, 600 TL
https://i.hizliresim.com/lvi0aiy.jpeg