Gol olan oldu daha tahtaya yansımadı. Orası ayrı. Biz skor görünene kadar olan uzatmalardayız.
Printable View
2015 yılının başlarıydı, Ocak ayı diye hatırlıyorum
2,28 den usd almıştım, boştaki paramın 1/3 'ü ile, bankadaki eleman öyle kafamı ütüledi ki 3-4 kuruş üstüne verdik
tabi arkasından baka kaldım, sonra 2,45 lerde aynı tuzağa bir kez daha düştüm
sonra mı ?
akıllandım tabi !!
anca 2,78-2,82 lerden itibaren yapışmıştım.
Bizim ekonomik tablomuz +bi dolu global olumsuz etken bu haldeyken
dolarda şuradan alayım, buradan satayım bence mantıksız
becerebileni tebrik ediyorum..
Yukarıdaki haberin orjinali aşağıda;
Alıntı:
Emerging Currency Traders Are Being Kept on Their Toes
By Katherine Greifeld , Ben Bartenstein , and Aline Oyamada
30 Temmuz 2018 01:00
-Gap between emerging-, developed-market FX volatility widened
-Turkey, Argentina and China keeping traders’ attention.
ÇİN Yuanından bile gol yiyebiliriz..dikkatli olmak lazımdır..:(
https://i.hizliresim.com/3zzZ2M.png
Beğendim bunu:)
Bağımsız yargımız...
https://scontent.fsaw1-4.fna.fbcdn.n...5c&oe=5BD1D220
Walla inanan yoktur herhalde..hani kanıt, TA felan gösterse anlayacağımda, herkes yanılabilir..oda yok..şimdi bende yazayım önümüzdeki 3 sene dolar 4,808 ile 5,730 arasında takılacak..:)
En basitinden detaya girmeyeyim, aylardır buralarda yazılıp çiziliyor..dolar fonlaması güçleştikçe, TL değer kaybedecek/kaybedecekti, bu çok önceden belliydi..bu gerçek ortadayken, şu kadar ay sabit kalacak demek abesle iştigal etmektir..hani zaman aralığının da maşallahı var!!..muhtemelen bu son versiyon, öncekiler(şortcular) silindiler gittiler malum..:cool:
2003 ile 2008 arası ve 2009 sonrasında (2013'e kadar) doların yıllarca sabit kalmasına aldananlar ve Türkiye'nin eski Türkiye olmadığına inananlar şu ana kadar iyi zarar yazmış görünüyorlar..arkadaş hangi gruba giriyor bilmiyorum ama bir takım gerçeklerden bihaber yaşadığı bir gerçek..selamlar..
Böyle bir haber var;
Alıntı:
İddia ediyoruz! Papaz serbest kalacak, Atilla Türkiye'ye teslim edilecek
http://www.patronlardunyasi.com/habe...dilecek/208444
ABD menkul kıymet borsalarında olası ciddi bir geri çekilmenin dolar/TL kurunda yaratacağı etki ne olur acaba?
Abi benim düşünceler şöyle bu konuda;
Geçen yazmıştım Nisan 'dan beri globalde borsalar 4 trilyon dolar para kaybederken, gelişmiş ülkeler ABD, Almanya vb. borsalarında düşüş değil yükseliş vardı..para gelişmiş ülkelere giderken oradaki varlıklarıda yükseltmiş, hatta şişirmiş oldu..tabi bu değil ki oradaki borsalarda dünyadan bağımsız olarak sürekli yüksebilecek..Örn. S&P 500 şirketlerinin çoğunun ayağı dışarıda..dolayısıyla zamanını bilmek zor ama FED doları sıklaştırdığı ölçüde gelişmiş ülke borsalarınında diğerleri gibi bir düşüş başlatması olasıdır..
Bu düşüş dediğin gibi ciddi biçimde olursa globalde alarm zilleri çalıyor demektir..o halde dolar/TL miz malum..eşşedü en la..:(
Neyse şaka bir yana ciddi oranda birden düşmek yerine bu düşüş yavaş yavaş gerçekleşirse bence yine dolar TL değer kaybeder ama FED'in yavaşlayabileceğide konuşulmaya başlar..
Ha birinci senaryoda da FED baktı transatlantik devriliyor, mutlakaki önlem alacaktır..ancak sevgili Epikurus'un dediği gibi ilk gollerden biri bizim kaleye girer tahminim..YTD..
Rıfkı kimde kalırsa, çayları o öder. :)
http://www.kingfelix.org/wp-content/...B1fk%C4%B1.gif
Aloooo hooop..ABD'den IMF'ye ''verdiğiniz dolarlar ÇİN'li kreditörlere gidecek'' diyor..
Dolarlar benim, dikkat edin kırarım bacaklarınızı diyor..:kahkah:Alıntı:
US Secretary of State Pompeo warns IMF on a possible misuse
of the loan to Pakistan to reimburse Chinese creditors
Ötesi var mı..dolarları harcarken düşünülecekti..:(
Elektrikte fiyat artışı Resmi Gazete'de yayımlandı. Elektriğe meskende yüzde 9, sanayi ve ticarethanelerde yüzde 14 zam geldi. Zamlı oranlar yarın geçerli olacak.
Zam yağmuru başladı...
% 5 zam bekleniyordu.
Zam oranına bir bakınız.
Ve MB Başkanının bugün verdiği enflasyon hedefi ile uygunluğunu değerlendiriniz...
Sırada doğalgaz ve akaryakıt zamları gelecek.
Bunlar temel girdiler.
Bunların fiyatlarının yükseldiği bir ülkede bir iki ay içinde hemen her şeyin fiyatı yükselir.
Dolar-deval-enflasyon döngüsü devam edecek, bu belli..MB ipin ucunu kaçırmıştır, buda belli..
Zam furyasına yeni başladık..iyiki CHP yok iktidarda..yoksa gene bunlar geldi böyle oldu denirdi..
Şimdi Allah kerim..dış mihrakların saldırısına karşı koymak lazım..:he:
Yinede şahlanıyor aman..ver mehteri..:)
https://www.youtube.com/watch?v=vqnMEyP2hg0
BOTAŞ, özel sektör doğalgaz santrallerine sattığı gazın fiyatını yüzde 49 oranında artırdı. 1 Ağustos'tan itibaren 1000 metreküp doğalgazın fiyatı 868 TL'den 1312 TL'ye yükseltildi.
Söz konusu santrallerin aldıkları gazın ödemesi de artık dolar üzerinden yapılacak.
BOTAŞ doğalgazdan elektrik üreten santrallere fiyat artışına ilişkin yazı göndermeye başladı. Peki bu ne anlama geliyor? Elektrik üretiminde doğalgaz kullanan santrallerin üretim maliyeleri bu zamla artacak. Ancak hangi oranda elektrik fiyatına yansıyacağı henüz hesaplanmadı.
https://www.haberturk.com/son-dakika...083978-ekonomi
Mevlam verdikçe veriyor...:)
Yandaş medyada tık yok...
Zam sonrası:
İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, kararı "talihsiz" olarak niteledi. Bahçıvan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Eli her zaman taşın altında olan sanayicimiz; zorlu ve rekabetçi iç ve dış koşullara karşı fedakarca mücadele verirken enerjiye yapılan bu yüksek zam karşısında elektrik çarpmış gibi adeta büyük bir şok yaşamaktadır.
Gelecek hedefleri çok büyük olan Türkiye’nin bu hedeflerine ulaşmasının yolu üretim ekonomisini güçlendirmekten, üretim hayatımızı öngörülebilir kılmaktan geçmektedir. Öngörülebilir bir üretim hayatına en fazla ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde BOTAŞ’ın paydaşlarına haber vermeden, ön bir duyuru yapmadan, adeta keyfiyeti çağrıştıran, çağdaş yönetişim anlayışıyla bağdaşmayan bir yaklaşımla aldığı bu baskın zam kararı ekonomik gerçeklerimizle bağdaşmadığı kadar, akıl ve vicdanla da uyuşmamaktadır.
BOTAŞ’ın her açıdan rasyonel olmayan bu kararını ivedilikle gözden geçirmesini, sanayimiz ve sanayicimiz adına talep ediyoruz.”
https://www.haberturk.com/son-dakika...083978-ekonomi
Bunlar daha iyi günlerimiz.
Daha işin başı.
Bu zamdan sonra yarın elektrik fiyatları hemen yeniden düzeltilecek.
Sonrası çorap söküğü gibi gidecek.
Bıldır yediğimiz hurmalar bir yerlerimizi doğal olarak tırmalayacak.
Şimdi reisi ve damadını dinlesen bu zamların ne kadar yerinde olduğunu savunacaklardır.
Tüm mesele 16 senede bu noktaya nasıl gelindiği.
Onu artık sorgulayacak bir makam, merci yok.
Beş sene sonraya inşallah.
Bizim bi ‘varlık fonumuz’ vardı,onun akibetinden bilgisi olan varmı.??
Sanırım ‘pot’ deyip o da masaya sürüldü taze dollar için...
Botaş'ın özel sektör doğalgaz santrallarine vereceği gazın ödemesi de DOLAR olarak yapılacakmış:...:)
Bu başlıklarda yazan troller bizim dolar ilgimize "bizim paramız TL " diye hamaset yapıyorlardı.
İşte gördüler TL yi.
Bu ülkede hemen her şeyin fiyatı temelde zaten dolarla hesaplanıyor.
Böylelikle bir devlet kurumu da müşterilerinden tahsilatı TL ile değil Dolar olarak kabul edeceğini ilan etmiş oldu.
Bu TL nin ölüm fermanıdır.
Şu anda bakiye tüm paramla dolar almamam için artık bir neden de kalmadı.
Devletten daha iyi mi bileceğim yani?
AKSA elektirk müşteri temsilcisi ve satış elemanı artık yeni müşteri kabul edilmediğini bildirdiler.
Çok yüksek bir zam geliyor demişlerdi.
Almışlar günler önce haberi.
Walla tekrar olacak ama inşallah dolar okeye dönmüyordur..yoksa daha ucundan azcık gördük..ciddiyim..:(
İyi para...:)
Nereden emeklisin sevgili enki...
Bağkur vermez o parayı...:)
Geçen gün devlet memurlarının aldığı en yüksek emekli maaşını gördüm de (13.000 TL) dumura uğradım.
9 sene devlette, 7 sene Sosyal sigortalara, 15 sene Bağkura ödeme yaptım. Maaşım galiba 1.700 lira.
Bazı özel bankaların, bir gün dahi milletvekilliği yapanların maaşları toplumda eşitlik ruhunu bozuyor.
Böyle bir ülke var mı acaba yeryüzünde?
"İran ekonomisi çöküyor"
İran Meclisi Bütçe Komisyonu üyesi Cihanbahş Muhibbiniya, ülke ekonomisinin çökmek üzere olduğunu belirtti
Meyanduab milletvekili Muhibbiniya, mecliste yaptığı konuşmada, "İran ekonomisi çöküyor. Lütfen gözlerinizi açın. Öncelikli konuları meclis gündemine getirmediği için Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani hükümetinden şikâyetçiyiz." dedi.
İranlı İşçiler Haber Ajansı ILNA'ya göre, konuşmasında serbest piyasada doların 11 bin tümen seviyesine çıktığını hatırlatan Muhibbiniya, ülkede işsizlik ve pahalılık gibi ekonomik sorunların yanı sıra çevre ve sağlık alanlarında da sıkıntılar bulunduğunu belirtti.
Muhibbiniya, bu tür sorunlarla karşı karşıya olan halka kulak verilmesi gerektiğini kaydetti.
Betona, yollara gömeceğin parayı önce enerji yatırımlarına ve eğitime gömmen gerekiyordu.
Bir ülkenin en önemli hammaddesi insandır. O hammaddeyi işleyemezsen yollar seni hiç bir yere götürmez...
Yapacağın bu iki yatırımla cari açık da özel sektörün akılsızca dolar borçlanması da azalacaktır...
Evet azıcık ucundan gösteriyorlar. Benzine gelecek zam yolları, köprü geçişlerini %30-40 azaltacak güçte. Benzine yapılan ilk zamlarda yollarda araç azalmaya başlamıştı. Yapılan onca havalimanı da yollar da etkilenecektir. Şimdilik elektrikten vazgeçtiler. Akaryakıtı tutmaya devam...
http://hisse.net/haber/?p=2775
Şirket karlarına bakıyorum birçok güzide şirkette karlar çok daha iyi 2017(6) lığa göre..
Maşallah diyoruz..
Sokak lara bakıyorum vatandaş da hayatından gayet memnun..
Eee o zaman 2 şey kalıyor
Crash mrash saçmalık..
Bütün suçlu da faiz..:oleyo:
İndir şu faizleri artık yaaa..
Hiçbir şey yeterince pahalı değil bence.
Millet hala yeyip içiyor, eğlenip geziyor.
Hala tek tek arabalarına binip işe gelmekteler.
Daha yapılacak baya bir zam var bünyelerde.
Bunu ben görüyorum da cin gibi yöneticilerimiz görmüyor mu? :)
Soğan domates 20 lira. Meyve taneyle. Etin kilosu 100 lira ekmeğin kilosu 25 lira olmadıkça bence zamlar yeterli değil.
Necip halkım "acıtmadı ki" der güler geçer.
Avantasına bakar. Bilir işini...
Hep birlikte Cuma gününü bekliyoruz.
Hacı yolu bekler gibi.
Erdoğan, büyük bir ihtimalle Cuma namazını eda ettikten sonra, 100 günlük icraat programını paylaşacak...
Büyük bir ihtimalle yapılan zamların neden gerekli olduğunu,sağlığımıza nasıl yararlı olduğunu anlatacaktır.
Hep büyüme yanlısı olan yönetici, bu kez dolaylı olarak ekonomiyi soğutmanın gerekliliğini anlatacaktır bilmeyenlere.
Ne kadar zam yapsa da 16 yıldır alevlenmiş, tüketmeden duramayan bu insani yapıyı soğutmak olası değil bence.
Firmanın hisse başına değerinin 198,95 dolar seviyesine ulaşması durumunda, Apple tarihte 1 trilyon dolar piyasa değerine yükselen ilk şirket olacak.
:)
Sadece 1 adet ABD şirketinin değeri 1 trilyon dolar.
Ve biz BİST'le uğraşıp duruyoruz. Analiz yapıyor, grafik çiziyor, debeleniyoruz.
Battık batacağız, yok dolar bazında BİST endeksi şu bu oldu diye uzman çalıştırıyoruz.
Arada bir kafayı çekip "Eyyy Amerika bekle bizi, tehditin para etmez" diye dayılanıyoruz.
Sonra da adam desteden bir kart çekip önümüze koyuyor.
Durdurabilir mi bizi?
- REST lan!
ustadim dogru tespitler aksam ben de pedere daha dur dedim sen evdesin haberin yok piyasadan hala kafeler dolu tum gun yollarda tam gaz giden araclar fink atiyor yeme icme had safhada henuz kriz yok benzin 7.5 dolar 6 liralari gecsin yavastan hissederler kriz ortamini dedim .Hele ki kirmizi isiga 100 metre kala tapagaz aac kullananlar bitmeden kriz var diyemem .
Ankara Sanayi Odası(ASO) Başkanı Nurettin Özdebir:
*dövize bağlı olan inşaat sektörünün katma değer üretemediğini, bu nedenle inşaat yerine imalat sanayiinin desteklenmesi gerekli.
*Türkiye ekonomisi öyle bir hale geldi ki işletmelerimizden çoğu Türk Ticaret Kanunu'na göre batık durumda. Varlıklarından daha çok borçları var.
* Trump aslında kendi ülkesi için doğru olanı yapıyor, "güçlü ekonomi" diyor, büyük ABD diyor, ABD silahlı kuvvetleri çok büyük bir güç. Bu ne kadar sürdürülebilecek bilmiyoruz.
*Ancak şu bir gerçek ki IMF, Dünya Bankası ve AB genel büyüme tahminlerini 1'er puan aşağı çektiler. Bu durum, uzun dönemde dünya ticaretinde bir daralmanın işareti. Bizim en büyük ihracat pazarımız Avrupa olduğuna göre yüzde 1 çok büyük bir rakam.
*Şu anda Türkiye'de çarkları çevirebilmek için finansmana ihtiyacımız var. Kredi-mevduat oranı olmaması gereken seviyelerde. Bu şartlar altında bankaların da kredi verecek kaynağı kalmadı. Yıl sonuna kadar ödenmesi gereken 69 milyar dolar gibi devasa büyüklük var. Bunu tedavi etmemiz ve cari açığı düşürmemiz lazım.
http://www.patronlardunyasi.com/habe...durumda/208382
Ankara'dan korkmadan "kral çıplak" diyen biri çıktı.
Bakalım ne zaman susturacaklar.
Geçen senelerde Vatandaşda aşırı bir zenginleşme seziyordum daha sı görüyordum..
Bunu da burada zaman zaman biraz da mizahi bir dille aktarıyordum yükleniyorlardı bana yok öyle bişi millet aç aççç diye..
Daha bu ciddi zenginleşme yavaş yavaş törpüleniyor diyeceğim ama ciddi bir törpülenmede yok..
Sadece sağda solda çatlak sesler çıkmaya başladı gelen fişlere faturalara falan..
2008 2013-2015 arası müthiş zenginleşme aşırı tükerim aşırı kredi kullanımının sonuçlarını görmeye başladık..
Ben 80 lerin sonundan 90ları çok iyi hatırlıyorum..
Kıyas yapma imkanım var..
2005 sonrası özellikle zenginleşme aşırı arttı..
https://memurunyeri.com/diger-kamu-p...-maaslari.html
https://www.haberturk.com/profesor-m...046580-ekonomi
Ben peder beyden ötürü (rahmetli) prof maaşlarına bakıyorum
5000 den 9000 e çıkmış durumda 5 senede..
Diğer maaşlar da da durum 2 kata yakın..