sonuç olarak, 8 hafta geneline short beklentim devam ediyor, arada tepkiler yazarsam, bunlar long la karışmasın,...tepkidir v.s dir olarak yorumlansın,..
Printable View
sonuç olarak, 8 hafta geneline short beklentim devam ediyor, arada tepkiler yazarsam, bunlar long la karışmasın,...tepkidir v.s dir olarak yorumlansın,..
https://i.hizliresim.com/oh05vgk.jpg
bu günkü short hareketimiz bu şekilde oldu,..fazla fazla,
bunda şüphesiz şimşeğin açıklamalarının açıklmasının en sonuna küpe takar gibi vergi işini tekrar dillendirmesi etkili olmuş duruyor,..
gerek varmıydı vergi söylemine, yoktu çünkü vergi işi konuşulmuş ve zaten sıcak bir konuydu, bunu tekrar dillendirmek düşüş yönlü hereketi ivmelendirdi haliylen,...
bu gün aşağı yönlü benim değerlerden 3 adet aşağı geçtik, 11494.xx, 11327.xx ve 11160.xx ve sonuncusundan az biraz yukarı teptik,..
yarın için aşağı yön devam ederse,...11039.xx trend desteği (bkz grafik te sarı okla işaretli) ve yine 11160.xx ten tepkiler beklerim,..ama bunlar bir tradenin konusu olabilirler, genel gidişatı değiştirmek için değil dir..
gidişatta 8 hafta geneline short bekliyorum, hep söylüyorum hep tekrarlıyorum,.. ve bu hafta bunun 3.haftası
şimdilik analizlerimde gerçekleşmeler,
1.short baskı,..
2.zig zag hareket,
3.11327.xx, 11327.xx günlüklerde son gelen longun başladığı yer,..
o nedenle burası bir çırpıda verilmez sanıyorum, bu gün aşağı deldik, yarın bir yerlerden 11160.xx zaten bunun üstündeyiz, olmadı trend desteğinden 11039.xx civarlarından bir tepki gelebilir,...
2679, 3160, 3166, 3198, 3246, 3250, 3259, 3300, 3301, 3347, 3356, 3357, 3368, 3369, 3372 ve 3373,..
bu mesajlar içinde 24 haftalık dönemin, sonrasında başlayan 8 haftalık dönemin, 8 haftalık zamanda olası zig zag hareketinin, 11160.xx/11327.xx değerleri mukayesesinin,.yelpaze analizi ve üstündeki değerlerin geçtiği hazırlık mesajları, bunlardan sonraki mesajlar ise yeni zaman döneminin başlamasıyla olan gerçekleşmeler,..işte 8 haftalık zaman başlamış ve artık 3. haftasında yol alıyoruz,..
şöyle bir bu konulara göz gezdirelim,...
https://i.hizliresim.com/h4c58ru.jpg
8 hafta boyunca short beklentim devam ediyor, 3.haftasındayız, genel yönüm değişmemekle birlikte, 11160.xx ve daha altından (11043.xx civarlarıı olabilir) tepki beklentim devam etmekte,...
https://i.hizliresim.com/pwviqam.jpg
reel, çıplak, şaibesiz ve yorumsuz durum,..without şimşeksiz in the same time
başarılar türkiye
https://i.hizliresim.com/oy5naqg.jpg
fena tepti ve tekrardan ilk 4 hafta için öngördüğüm short baskı altında yatay durumuna yeniden oturduk,..
gerçekleşen düşüncelerim ise,
ilk 4 hafta için short baskı altında yatay, 3.haftasında devam ediyoruz,..
zig zag düşüncemiz, gerçekleşti, gerçekleşmeye devam ediyor,
d1 direnç seviyesi,...shortta başarılı oldu ve 11160.xx seviyesine kadar fiyatları aşağı bastı,
11160.xx seviyesinden tepki beklentimiz,..düz az bu gün hayli fazla kendini gösterdi ve fiyatları 11494.xx üstüne taşıdı,...
yeniden mesaj 3386, 3396 dan devamla,..
.....şablonumuza geri dönelim çünkü yatay bir piyasada şablonsuz olunmaz,...bu stokastik dönem için beklentim bu haftayı da sayarsak 2 hafta daha bu dönemin extrem de bir haber gelmedikçe devamıdır,..
gerçi zaman analizi extrem haberide içinde barındırır ama,..yinede ama diyelim,..ve bu günkü tepkiyle 11494.xx long seviyesi üstünde ''d1'' direnci yani 11828.xx bölgesi yeniden longun tehditi altına girdi,..''d1'' üstü kalış long tuttur, yani
11160.xx üstünde, 113227.xx üstü long başlangıç, 11494.xx üstü long, 11828.xx üstü ise long tut tur,..yani short stop,...
peki 11666.xx nedir, 11327.xx in tersidir,...biri shorta, diğeri longa,...
şablonda yazdığım konulara çok dikkat edelim,...
bir moodys dillendirmesi var,...iyileştirme yönünde bu olursa ''d1'' yukarı delinir,..buna dikkat edelim,...bu konuda üfürükte olsa bilgisi olan buradan paylaşabilir,...
3 haftasında olduğumuz bu 8 hafta genel short beklentim sonrasında 9 hafta long beklentim var,...
zamanı totalde 17 hafta diye daha önce açıkladım malumunuz,...
zaman analizlerinde eğer short beklenti peşinden, long beklentim varsa,..yani günün sonunda short tekrar longa bağlanacaksa,...
ve ben yelpazde değerler üstünde hem X lı topikte hem burada duruyorsam ki bu iki raklam 111327.xx ve 11160.xx bu değerlere önem verilmeli,..
eğer moodys üfürmesi olursa ki batı kampının Türkiye manasında bunlardan ratingçilerden başka şansı kalmıyor, çünkü sıcak gelmedikçe burasıda Suriye diyor başka bir şey demiyor dikkat ediniz, yani santraç var,..
bunun sonuncusunu CB Astanada söyledi,..daha öncekiler ise bahçeli ve sonrasında yine CB üzerinden gelmişti, arada BRICS ve SHANGAY larda uçuşuyor, yani Tr yi elde tutmak için geriye iki seçenek kalıyor, ya TR ye müdehale veya kesenin ağzını açmak,..ve sıcağı serbest bırakmak,...
yani hiç olmadığı kadar bir sıkışıklık var,...bunu açacak argumanların başında sıcak geliyor, işte sıcak için yeni anaysa ortaya atıldı ancak bu gün bunun için ekim ayı bu defa telaffuz edildi, yani daha öncede burada söyledim, Putin dahil, Çin dahil kimse ABD nin yeni başkanını görmeden harekete geçmez,..Türkiyede Anayasa işine girmez,...o nedenle burasıda zaten yapamayakları geri tepen, yapılmasınıda hiç arzulamam ayrıca anaysa işini geriye sardı,..ve bunun yerine Suriye öne konuldu,..
Suriye ve Esad işi şunları halleder,...
1.İsrailin Gazze hareketı ile düğmeye bastığı şimdilerde Lübnanla ivmelenen Kuzeye yönelme arzusunu bloke eder,..
2.Türkiyeyi batı kampından önece batı asya birliğine, sonrada Asyaya doğru yöneltir,..
3.İsraille aramızda olmazsa olmaz ve ihtiyaç duyduğumuz Suriye tamponu kalınlaşır ve güçlenir,
4.Türkiuyenin milliyetsizleştirme proğramı olan sığınmacılar sorunu bir tek Suriye bu işe dahil olduğunda çözülebileceğinden, çözüm aşamasına geçilmiş olur,
5.Türkiye bu manada yani Suriye manasında bunu yazmak istemem ancak bu zmana değin yaptıklarıyla en güvenilmez ülkedir, son olarak besleyip büyüttüğü ÖSÖ bile Türkiyeye karşı provake edildi yani Türkiyeye güvenmiyor ve Suriye yakınlaşmasına sopa ilk oradan gösterildi,..doğrusu nedir CB nin dediği gibi terörle iş yapılmaz gün gelir seni vurur sözüdür,..bunu yapamayan kim yine CB,..
Artık buna bir son verilmeli ve bu fırsat sıcak paralara ona buna kaçırılmamalıdır...Suriye devleti varken Türkiyenin Suriyeyi bölmek demek olan ÖSÖ ile ne işi var, umarım bunu göğüsleyip Suriye devleti ile bir araya gelip kangrene dönüşecek olan başta bu sığınmacı sorununu çözeriz ve Suriye devletini vatanını tekrar geri kazanması konusunda ve ABD yi oradan süpürüp atmak konusunda layıkıyla destekleriz,..
aldım sattım yemişim borsasını,..
şimdi bu manada 8 hafta genel short bölüm 4+4 iki bölümlü idi, ilk 4 short baskı altında yatay, ikinci 4 ise agresif shorttu,
bu şekilde bir rating haberi gelirse,....dediğim üzere ''d1'' yukarı delinir ve bütün değer ve dinamikler değişir,..
örneğin 11160.xx ve 11327.xx hatta d1 dedğim 11828 bayağı bir süre önümüze gelmez,...
ben hisseci olduğumdan, yukarıda sat aşağıdan yerine koy yapıyorum ve hisselerimin zaten yarısını long yönde muhafaza ediyorum,...
zarar için maliyet düşürüyorum, ama long trend gelirse kara dönüğüm, planım bu, burada yazdım bunuda, son satışlar öncesinde bir miktar nakite geçtim bir miktar hissede tuttum, nakite geçtiklerimi ise dün pazrtesi ve salı birer ikişer yerine koydum,...hala koymadıklarımda var, yani yukarıda satmışım ama hisse düşmediğinden endex e ayak uydurmadığından askıda kalanlarda var, bunlar düşmedikçe yerine koymayacam elbbette,...çünkü zaman gereği bunu için daha 6 haftam var, elbette rating çi bilemem ama bu yönlü haber gelirse elimdekiler zaten kazanacak,.....
fakata hisseciler dışında yani viob çular dikkatli olmalılar,..şimdilik durum içimizde bulunduğumuz durum,..sadece parantez açtık
yol ayrımına gitmek zorundaydım,..bu şekilde karar verdim,..iyide oldu benim için,..
annadınız nı
Piyasa Haberleri
Moody's, 2024 takviminde Türkiye raporu için ilk tarihi 12 Ocak olarak belirledi
29-12-2023 08:01:02
Moody's, 2024 takviminde Türkiye raporu için ilk tarihi 12 Ocak olarak belirledi
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, 2024 yılında Türkiye için iki kredi notu gözden geçirme tarihi belirledi.
Moody's'in, 2024 yılı için ülkelerin kredi notu görünüm raporuna ilişkin takvimi yayımlandı.
Takvimde, Moody's'in Türkiye için ilk rapor tarihi 12 Ocak 2024, ikinci rapor tarihi 19 Temmuz 2024 olarak açıklandı. Türkiye, Moody's takviminde 2024 yılında değerlendireceği ilk ülke olarak yer alıyor.
2023 yılı takviminde 15 Aralık olarak görülen rapor açıklama tarihinde Moody's, Türkiye için kredi notuyla ilgili bir değerlendirme yayımlamadı.
Moody's bu tarihin ardından açıkladığı "Kredi Görüşü" raporunda, Türkiye'nin not görünümünün "durağan" olduğunu hatırlatarak, "Sıkı parasal duruşun sürdürülmesi ve ücret anlaşmalarının TCMB'nin enflasyonu önemli ölçüde düşürme hedefiyle uyumlu olması halinde görünüm pozitife çevrilebilir" değerlendirmesinde bulundu.
Moody's'in Türkiye için kredi notu "durağan" görünüm ile "B3" seviyesinde bulunuyor.
-2024 Takvimi Netleşti-
Diğer kredi derecelendirme kuruluşlarında Fitch, 8 Mart 2024 ve 6 Eylül 2024, CI Ratings, 17 Mayıs 2024 ve 16 Kasım 2024 tarihlerini için rapor takvimi belirledi.
Kredi derecelendirme kuruluşlarının açıkladıkları tarihlerde bir rapor açıklama zorunluluğu bulunmuyor. Fitch ve CI Ratings, söz konusu tarihlerde genel olarak rapor yayımlarken, S&P Global ve Moody's, belirlenen tarihleri rapor açıklamadan pas geçebiliyor.
Türkiye'nin kredi notu görünümünü Fitch 8 Eylül 2023'te "negatif"ten "durağan"a, S&P Global 30 Kasım 2023'te "durağan"dan "pozitif"e yükseltti. İki kurum da kredi notunu "B" olarak teyit etti.
https://i.hizliresim.com/nnh8fxr.jpg
fiyatlar, 11494.xx long seviyesi ve 11661.xx short başlangıç seviyesi üstünde (bkz şablon) ''d1'' direncini ve 11828.xx alt/üst değerini thdit ediyor,
önce tehditin derecesi ve niyet beyanı,...bekleyelim bakalım ne olacak,..''d1'' geçilirse stokastik dönem yani short baskı altında yatay piyasa hali sona erer,..
her durumda 11494.xx üstüne çıkışlar bunu yapacaktı, çokça yazmıştık, nitekim dün çıktı ve ''d1'' önüne gelindi
bazı eşitlemeler yapayım,
kum saati gibi düşünelim, haznede kum bulunduğu müddetçe çevir aksın tarzında,...
yani şu demek acaba fiyatlar 11160.xx seviyesine hızla ve gereksiz sertlikte indiğinde o haznede kummu kalmadı,..
yani eski vade yeni bitmiş, yeni vade henüz başlamıştı malum,..
shortların aşağıda kalırsa ve sen oraya bir süre uğramayacaksan eğer bu short maliyeti yok etmen gerekir,...bunu yapacak kişi ancak bir şeyler biliyorsa bu davranışta olur, yani ''insider trading'', çünkü ne biliyorsunda hızla aşağı inip tekrar longuna geri dönüyorsun, bu manada bunun hemen öncesinde Şimşeğin vergi ve borsa yönlü negatif açıklamalarıda oldukça manidar,..
11828.xx-11160.xx
11661.xx-11327.xx
11494.xx bu haliyeln tek çünkü santral değer,....
https://i.hizliresim.com/nnh8fxr.jpg
fiyatlar, 11494.xx long seviyesi ve 11661.xx short başlangıç seviyesi üstünde (bkz şablon) ''d1'' direncini ve 11828.xx alt/üst değerini thdit ediyor,
önce tehditin derecesi ve niyet beyanı,...bekleyelim bakalım ne olacak,..''d1'' geçilirse stokastik dönem yani short baskı altında yatay piyasa hali sona erer,..
her durumda 11494.xx üstüne çıkışlar bunu yapacaktı, çokça yazmıştık, nitekim dün çıktı ve ''d1'' önüne gelindi
mesaj 3397 den devamla
kısadan öz,...
bekleyeceğiz, durumlar belli, önlemler belli,...ayrıntılar belli, nerede ne olursa ne olur belli, ''d1'' geçlir ve kalınırsa zaman analizi transform olur, bölge değiştirir ve tutmaz,...
herkesin cebinde bir şeyler olduğu muhakkak, devir o devir,..en büyükten en küçüğe herkes dötü kurtarma peşinde,...
benim cebimde ise tüm bu puştluktan bağımsız bu analizler var,...ve konusu yukarıda özette olduğu üzere,..
5 lik bir süredir satıyor, ancak ben ''d1'' in (11828.xx) rahatlaması için 11661.xx altında saatlik kalışlar veya günlükten kalışlar isterim,...
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı: ( Erdoğan-Lukaşenko görüşmesine ) Görüşmede, Türkiye ile Belarus ilişkileri, Ukrayna-Rusya Savaşı'nın etkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı
savaşı bu saatte durdurabilecek yegane güç Ukrayna halkıdır, Ukrayna halkı Zelenskiyi alaşağı ederse savaş falan kalmaz,...İsrail gazze sonrası Kuzeye doğru yönelirken, bunu o bölgede durduracak 4 unsur var,...
Rusya,
İran,
Türkiye,
Suriye ve Esad yönetimi,..
öyleyse Rus Ukrayna savaşı nedir Rusyaya karşı çift cephe açmak, yani Rusya Kuzeyde sıkışırsa Güneyde Suriyeyi kollayamaz ve çekilir,..denklem bu,...o nedenle Türkiye olarak Ukraynayı desteklemek yerine Güneyde İsraili durudurcak adımları atmak ve oradaki tahkimatı Suriye devleti ile güçlendirmek daha önemli,..Buda Suriye ile bozulan ilişkileri sarmaktan ve sığınmacılar dahil daha ileri adımların atılmasından geçiyor,..
https://i.hizliresim.com/gfd11uq.jpg
''d1'' üstünde dün ve bu gün bayrak gösterdi,
11828.xx üstü tercihen short stop olmalı, tekrar altına düşülmeden yeni short açılmamalı,..
minörden gelecek satışlar, 5 lik yani, saatlikte 11661.xx si aşağıya geçer yapmalıki ''d1'' için yeniden ümitlenelim,..buna rağmen, bu olsa dahi 11494.xx yinede long olduğundan, short düşünce bu iki değer arasına karbon kaadı koymalı,..
ana düşüncede 11494.xx üstü zaten ''d1'' tehdit ediyordu ve bu oldu,..demekki 11661.xx altına geçişler shortu kesin yapmasada ''d1'' i rahatlatıyor manasında,..
şimdilik yön yukarı duruyor, ..ne olursa ne olur anlamında yazdım,...grafik üstü renk kodları aynen olacak olanlar
https://i.hizliresim.com/gk9h98f.jpg
saatlik durum,..bunu bir kaç gün önce hazırladım, fiyatlar uyumlu gidiyor buna
mayıs ayından beri takibimdedir, mesaj 3185
https://i.hizliresim.com/nqadcsb.jpg
bu saatliği ise zaten bliyorsunuz, en başında 3 bölge kodlamıştım hatırlarsınız,...buna göre ilerleyende, neticede ya ''1'' yapacağız yada tranj dan aşağı ''3'' e gideceğiz,...
günlükteki ''d1'' işte hangisini yapacağız onu bize söylüyor,...
insider trading başka bir şey değil,
d akdenizde kablo çeken bir italyan gemisi var,..Türk münhasır bölgesi içinde kalıyor bu faaliyeti, ve Türk gemileri ile Yunan gemileri yeni bir gerilime imza atabilir, benim ikinci 4 haftalık agresif shortumla pek uyumludur, buna rağmen bu lavuklar temelden kopuk bu hareketi tertipliyorsa, ki tertip bu başka bir şey değil,...içerden bir bilgileri var bunnarın,...ilk akla gelen yazdığım Moodys spekülasyonu,...
o bilgiyi alıp ta münasip yerlerine soksunlar bakalım,....
bu lavuklar bunu yapıyor, çöp hisselerin kaşı gözü oynamıyor,....oysa ben bunlara neyi işaret ettim, sex banka, basın aşağı gidin çöplerle kavuşun,...bunu ikinci kez yazıyorum
gandi zaman analizin arkasındadır,...aşağıdan tutmaz yukarıdan yine tutar,..
4 hafta agresif dediysem bu olacak,...
bir neden gelecek, ne olduğunu bilmiyorum,...
bunu ama d1 altından 11160.xx e doğru,
bunu ama d1 üstünden 11828.xx e doğru çalıştıracak,...
insiderciler,...
müzikte transpoze
elektrikte transform,...
lan her yeni 1000 lik bölge bununla ilgili,...
11160.xx ı 11327.xx ye bağlarken kafadanmı atıyorum lan ben,...gavatlar sizi,....
bakın size şimdi doğru yolu gösteriyorm basın aşağı gidin çöplerinizle kavuşun, çoluk cocuk bir kucaklaşın,
bunu yapın sonrasına yine ben bakar ne yapacağınız söylerim,....önce bunu yapın,
genele yayılmadan boğa bitmez,...genel varmı yok, size geneli hazırlıyorum, nasıl olacağını söylüyorum inadına, inadına yukarı vuruyorsunuz,...
https://i.hizliresim.com/3lkqmjh.jpg
mesaj 3423 den devamla
https://www.youtube.com/watch?v=5qzqZJFBh5A&t=795s
grafiği iyice özümsemek için dinlemeyi ihmal etmeyiniz
Altın analizi ( Ikon Menkul )
Sarı metal bu hafta içinde düşen fiyat kanalını yukarı yönde kırdıktan sonra adım adım yükseldi. Bugün 2360 seviyesinden yükselmeye devam eden sarı metal 2380 seviyelerini gördü. Atakların güçlenerek devam edebilmesi için 2395 direnci çok kritik olacaktır. Aksi durumda bu bölgenin geçişememesi halinde omuz baş omuz dönüş formasyonu senaryosu gündemde olacaktır.
Destekler: 2360 - 2330 - 2286
Dirençler: 2396 - 2430 - 2475
Ikon Menkul
ikonmenkul.com.tr
bunlarıda seviyorum, İkon Menkulu,
öylesine
sakın benim rakam 11828.xx den kapatayım deme lan şerro,
gerçi karanlık oda bozuyor,...oradaki salaklar savsaklıyor eşyanın tabiatını,..
geri zekalı dolu memleket,..
alaylarını, tümenlerini
temizleyeceğiz inşallah,...
https://i.hizliresim.com/596hfl3.jpg
gün içi verdiğim mesaj 3422 den devamla,
''d1'' içinde saklanmayı tercih etti,...
bu tip durumda yön manasında reel fiyat hareketini beklemek gerekiyor,...
11160.xx ten tepkiyi yazdım malumunuz, çünkü piyasa yataydı ve yatay piyasa şartları 11494.xx üstünde olmalıydı,.... ancak bunlar 11160.xx altına kadar fiyatları basmışlardı, o nedenle tepkiyi hem burada hem X lı topikte iki gün üstüste duyurmuştum,...
burasıda malum günler önceden benim işaretlediğim ''d1'' mevkii, ...ancak burada kesin konuşamam, üçüncüdür geliyoruz buraya ve öncekilerden biraz daha güçlü geldik, 11828.xx üstüne bayrak bile salladık,..bekleyip fiyat hareketine göre davranmamız, yönümüzü buna göre saptamamız gerekiyor,..
reel durum da ölçümüz malum 11828.xx A/Ü
zamanda ise 3.hafta bitti, short baskılı yatay demiştik, short baskılı yatayda haftaya son hafta, olduğumuz yere geri döndüğümüzü düşünürsek hakkaetende yatay,..8 haftalık zamanda ise haftaya 4..hafta,...
sonrasına öngörüm 4 hafta agresif short demiştim,..dediysem tutma ve tutmam şartlarını da bellirttim, yine buda 11828.xx ten belli olacak,..
short için
11828.xx A/Ü altında, short başlangıç,
11661.xx altında short,
11494.xx altında ise short tut olur,..
bu üçü olmadıkça, sıralanmadıkça, 11494.xx üstünde kalan fiyatlar ''d1'' i kırmak içindir,..long dürter durur,..
sebebi varmı yok,..görünürde hafif pembe bir renkte bir enflasyon datası var,..başka hiç bir şey yok,...
elbette önemli ancak ihtiyaç enflasyon değil, ihtiyaç olan enflasyondaki düşüşü sıcak para ile desteklemekte,..????
sıcak para ve bu manada 19 temmuz Moodys önemli, mesaj 3415,
..muhtemelen yığınak buna yapılıyor,.bunun öncesine belki çıkarsa d akdeniz tabanlı bir gerilim koyabiliriz,..
https://i.hizliresim.com/6x7eex5.jpg
mesaj 3434 ten devamla
https://i.hizliresim.com/agxgyye.jpg
mesaj 3434, 3435 ve 3436.......dan devamla
İndregandi Hocam sizce yıl sonu bist 100 tahmini olarak ortalama kaçlardan kapatır?
sayın cevdet _060
çok zor bir soru,...
bunun için bir çok değişkeni bir arada hesaplamak gerekir, sadece TA ile bu dediğinizi bulmak mümkün değil,...
zaman analizinde,
8 haftalık bir parkur, (önümüzdeki hafta dan itibaren 5.haftası başlayacak)
9 haftalık ikinci bir parkur,
54 haftalıkta, üçüncü bir parkur var,..
bu 54 haftalık parkur zor bir parkur,...ve bu 54 için zaman analizi yapmayacağımı belirtmiştim daha önceden,..
çok zorlarsam bir şeyler diyebilirim ama bu sorunuz beni aşar, şayet buna uğraşssam aşağıdaki gibi bir yol izlerdim açıkçası
abd nin takvimli haberlerini sıralamak gerekir,
fed in olası davranışlarını ve olası fomc kararlarını ay ay tahminlemek gerekir,
çünkü belirleyici olan doların risk primi,..yani faizi,..gerisi boş,..
bunlardan sonra tr nin takvimli haberlerini sıralamak gerekir,
bunların hepsini zaman analizine yatırıp bir potada eritmek gerekir,..
bunlar benim bu saatten sonra kafa patlatacağım işler değil açıkçası,
ben bunları parçalayıp paket haftalarla kestirmeden giden biriyim, sen ise benden bütünü istemişsin,..
sayın deniz43 le bir araya gelirsek hallederiz ama,...:halay:
sadece şunu söyleyebilirim,..
önümüzdeki haftadan itibaren başlayacak 4 hafta? bizi yelpazede hangi rakam üstünde tutmalı dır ki? sonrasında başlayacak 9 haftalık long hareket bize sonuç göstersin???
önümüzdeki haftadan itibaren başlayacak 4 hafta için benim tahminim agresif short, sonrasında başlayacak 9 hafta içinse tahminim longtu,...buradan yelpazelerime geri dönersek oradaki değerler belli,..
11494.xx son long rakamımız,..bu değer hali hazırda korunuyor,..
8 haftalık zaman analizi tahminim 8S yönünde ve bu tahmnim iki bölümlü idi,
4+4=8
ilk 4 hafta short baskıda yatay, bu nedenle sonuç alıcı değil di,bu hafta bitiyor,
ikinci 4 hafta tahminim ise agresif short idi, önümüzdeki hafta başlıyor,
son long rakam 11327.xx long başlangıç üstünde, 11494.xx longtu,
son short rakamımız ise, ''d1'' koyduğum yere olan, 11828.xx short başlangıç altında, 11661.xx shorttu,
işte başlayacak olan ikinci 4S agresif olan bu rakamlara göre sonuç üretecek ve o da gidip 9L yi etkileyecek ve muhtemelen 9L buna göre sizin sorunuz olan 2024 için beklentimizi belirleyecek?
kestirme durum bu şekilde,..
önümüzdeki 4 hafta
c>11494.xx
c<11494.xx ana değerinde olup,
başlangıçlar:
short için 11828.xx üstünde short stop, zaman analizi çuvallar,..daha önce yazdım bunu
long için 11494.xx altında long stop tur,..zaman analiz tutar,..
bilare 9 haftalık hareket ve bu hareket muhtemelen 2024 ü kapatır,..