temizleyeceğiz inşallah,...
temizleyeceğiz inşallah,...
burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
yatırım tavsiyesi değildir,...
gün içi verdiğim mesaj 3422 den devamla,
''d1'' içinde saklanmayı tercih etti,...
bu tip durumda yön manasında reel fiyat hareketini beklemek gerekiyor,...
11160.xx ten tepkiyi yazdım malumunuz, çünkü piyasa yataydı ve yatay piyasa şartları 11494.xx üstünde olmalıydı,.... ancak bunlar 11160.xx altına kadar fiyatları basmışlardı, o nedenle tepkiyi hem burada hem X lı topikte iki gün üstüste duyurmuştum,...
burasıda malum günler önceden benim işaretlediğim ''d1'' mevkii, ...ancak burada kesin konuşamam, üçüncüdür geliyoruz buraya ve öncekilerden biraz daha güçlü geldik, 11828.xx üstüne bayrak bile salladık,..bekleyip fiyat hareketine göre davranmamız, yönümüzü buna göre saptamamız gerekiyor,..
reel durum da ölçümüz malum 11828.xx A/Ü
zamanda ise 3.hafta bitti, short baskılı yatay demiştik, short baskılı yatayda haftaya son hafta, olduğumuz yere geri döndüğümüzü düşünürsek hakkaetende yatay,..8 haftalık zamanda ise haftaya 4..hafta,...
sonrasına öngörüm 4 hafta agresif short demiştim,..dediysem tutma ve tutmam şartlarını da bellirttim, yine buda 11828.xx ten belli olacak,..
short için
11828.xx A/Ü altında, short başlangıç,
11661.xx altında short,
11494.xx altında ise short tut olur,..
bu üçü olmadıkça, sıralanmadıkça, 11494.xx üstünde kalan fiyatlar ''d1'' i kırmak içindir,..long dürter durur,..
sebebi varmı yok,..görünürde hafif pembe bir renkte bir enflasyon datası var,..başka hiç bir şey yok,...
elbette önemli ancak ihtiyaç enflasyon değil, ihtiyaç olan enflasyondaki düşüşü sıcak para ile desteklemekte,..????
sıcak para ve bu manada 19 temmuz Moodys önemli, mesaj 3415,
..muhtemelen yığınak buna yapılıyor,.bunun öncesine belki çıkarsa d akdeniz tabanlı bir gerilim koyabiliriz,..
İndregandi Hocam sizce yıl sonu bist 100 tahmini olarak ortalama kaçlardan kapatır?
sayın cevdet _060
çok zor bir soru,...
bunun için bir çok değişkeni bir arada hesaplamak gerekir, sadece TA ile bu dediğinizi bulmak mümkün değil,...
zaman analizinde,
8 haftalık bir parkur, (önümüzdeki hafta dan itibaren 5.haftası başlayacak)
9 haftalık ikinci bir parkur,
54 haftalıkta, üçüncü bir parkur var,..
bu 54 haftalık parkur zor bir parkur,...ve bu 54 için zaman analizi yapmayacağımı belirtmiştim daha önceden,..
çok zorlarsam bir şeyler diyebilirim ama bu sorunuz beni aşar, şayet buna uğraşssam aşağıdaki gibi bir yol izlerdim açıkçası
abd nin takvimli haberlerini sıralamak gerekir,
fed in olası davranışlarını ve olası fomc kararlarını ay ay tahminlemek gerekir,
çünkü belirleyici olan doların risk primi,..yani faizi,..gerisi boş,..
bunlardan sonra tr nin takvimli haberlerini sıralamak gerekir,
bunların hepsini zaman analizine yatırıp bir potada eritmek gerekir,..
bunlar benim bu saatten sonra kafa patlatacağım işler değil açıkçası,
ben bunları parçalayıp paket haftalarla kestirmeden giden biriyim, sen ise benden bütünü istemişsin,..
sayın deniz43 le bir araya gelirsek hallederiz ama,...![]()
sadece şunu söyleyebilirim,..
önümüzdeki haftadan itibaren başlayacak 4 hafta? bizi yelpazede hangi rakam üstünde tutmalı dır ki? sonrasında başlayacak 9 haftalık long hareket bize sonuç göstersin???
önümüzdeki haftadan itibaren başlayacak 4 hafta için benim tahminim agresif short, sonrasında başlayacak 9 hafta içinse tahminim longtu,...buradan yelpazelerime geri dönersek oradaki değerler belli,..
11494.xx son long rakamımız,..bu değer hali hazırda korunuyor,..
8 haftalık zaman analizi tahminim 8S yönünde ve bu tahmnim iki bölümlü idi,
4+4=8
ilk 4 hafta short baskıda yatay, bu nedenle sonuç alıcı değil di,bu hafta bitiyor,
ikinci 4 hafta tahminim ise agresif short idi, önümüzdeki hafta başlıyor,
son long rakam 11327.xx long başlangıç üstünde, 11494.xx longtu,
son short rakamımız ise, ''d1'' koyduğum yere olan, 11828.xx short başlangıç altında, 11661.xx shorttu,
işte başlayacak olan ikinci 4S agresif olan bu rakamlara göre sonuç üretecek ve o da gidip 9L yi etkileyecek ve muhtemelen 9L buna göre sizin sorunuz olan 2024 için beklentimizi belirleyecek?
kestirme durum bu şekilde,..
önümüzdeki 4 hafta
c>11494.xx
c<11494.xx ana değerinde olup,
başlangıçlar:
short için 11828.xx üstünde short stop, zaman analizi çuvallar,..daha önce yazdım bunu
long için 11494.xx altında long stop tur,..zaman analiz tutar,..
bilare 9 haftalık hareket ve bu hareket muhtemelen 2024 ü kapatır,..
Yer İmleri