#TTRAK #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...05131022146748
Son durum bu sekilde gorunuyor....
Bugunku kapanis ve hacim cok onemli olacak..
Syg,
Printable View
#TTRAK #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...05131022146748
Son durum bu sekilde gorunuyor....
Bugunku kapanis ve hacim cok onemli olacak..
Syg,
#TTRAK #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...05131023115499
Bu da haftalik...
Bu kagitta potansiyal var..
Syg,
Traktör başına ürettiği ortalama net esas faaliyet karları:
2015 2517 usd
2016 3154 usd
2017 2326 usd
2018 2237 usd
2019 1188 usd
2020 2186 usd ilk çeyrek
2019 a göre ilk çeyrek çok iyiydi. Ancak nisan bu ortalamayı biraz düşürmüştür. Haziran sonrası yine iyi bir efk ortalaması yakalar diye düşünüyorum.
Üretim ve satış adetleri arttıkça maliyetlerde aşağı geliyor. Kur artışı ihracat tarafını da daha karlı duruma getirmiştir.
2021 çok iyi bir yıl olabilir mi diye düşünüyor insan. Halen kapasiteyi doldurmaktan uzak olsak da umutluyum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bende çözmeye çalışıyorum. Kur, girdi maliyetleri ve ihracat oranı gibi görünüyor. Çeyreklere münferit olarak baktığımızda bazı sinyaller var.
Örneğin 2016 q1 de ihracat oranı %29 efk 3180 dolar.2018 q4 ihracat oranı %63 efk 504 dolar. 2019 q4 %45 634 dolar. 2020 q1 de ise ihracat %45 efk 2186 dolar.
Anladığım düşük kur ve satılan ürün çeşitininde etkisiyle ihracat arttıkça karı düşürüyor. Bu yıl ilk çeyrek bu durum değişmiş. Bu kurlarla ve şuanki girdi maliyetleriyle ihracat eskiye göre daha fazla kar üretiyor gibi.
Bilançolar geldikçe izlemeye devam ederiz...
Burda birçok değişken var. İlgili yılda ürettiği adet önemli. Faaliyet giderlerini belli bir adede kadar karşılar ondan sonra sattıklarından kar etmeye başlar. 2019 'un düşük olmasının nedeni o. Hammadde maliyeti etkili olur. yurtiçi-yurtdışı satış dengesi önemli olur. Sattığı modelin o yıldaki dağılımı bile etkili olabilir.
onlara çok kafanızı yormayın bence, o değişken bu değişken, şuna kafanızı yorun. Neden bu hisse bir gün % 4 yukarı yapmaz, yapsa neden tutunamaz. ben bunun gibi hissenin ....................................... Bütün leş kargaları bu hisseye üşüşmüş. Millet 3-5 kademeye hisse satıyor. A.A.K hissesi bu gün utanmazsa eksi kapacak. Senin s......................
yok 3 tane fazla sattı, 4 tane eksik sattı. Elin hissesi 10-15 gündür tavan tavan gidiyor. bu bok çukuru bir gün +5 yaptı ve endeks ralliye başlamışken bu bütün yükseldiğini geri aldı ve utanmazsa eksi kapatacak. Kutpo 15 gündür tavan, cmbtn, alka, alkim, daha sağlık gıda hisselerini demiyorum.
Taha hocam hisseyi nekadar zamandır tutuyorsunuz bilemiyorum ama ben 3 seneyi aşkındır bu hissedeyim ve daha TL bazlı anaparayı bile kurtaramadım (ben aldığımda 1 hisse yaklaşık 20 dolardı) öyle lanet bir hissedirki bu 10 tana traktör az satsa sayın speğimiz hooop 5 kademe aşağı salar çok iyi bir haber gelse ıkına ıkına 2 kademe zor çıkar çıktığını ve fazlasınıda ertesi gün hooop geri verir. ortada iki sandalye bir masa bulunan şirketlerin hisseleri 5-10a katladı biz hala anapara derdindeyiz yani demem o ki eğer yeni bulaştıysanız çok zarar yoktur sanırım satın kurtulun bu hisseden daha 3-5 sene bir cacık olmaz vesselam. saygılar
Bist te dolar bazlı kazandırmış hisse sayısı o kadar az ki. Otomotiv, demir çelik, kimya ve petrol döngüsel sektörler. Temel anlamda işlerin iyi gittiği ve kötü gittiği döngüler oluyor. Traktöründe 2014-2018 yılları işlerin iyi gittiği yıllardı. Birde bu dönemin öncesinde uzel in batışı ve Türk traktörün piyasayı ele geçirme dönemi vardı.Bu dönemde piyasayı resmen traktöre doyurdu ve ardından satışların dip yaptığı 2019 u yaşadı.
İşte bizde tüm bu hesaplar ile yeni bir iyi döngü başlıyor mu, veya ne zaman başlayabilir onu anlamaya çalışıyoruz. Eğer corona olmasaydı 2020 toparlanma yılı olacaktı. İlk çeyrek bunu net gördük ancak halen temkinli bir şekilde satış verilerini izliyorum. Nisan ve mayıs dan çok umutlu değildim ancak Haziran satışları ve üretimi çok önemli benim için. Hatta 2. Çeyrek bilançosunu Haziran rakamlarına göre kendim hesaplamaya çalışarak Haziran özelinde detay hesap yapmaya çalışacağım.
Buarada tabiki tarımdaki gelişmeleri, haberleri, desteklemeleri, traktör alımındaki faizleri vb takip ediyor olmalıyız.
Herşey olumluya dönüp dönüş döngüsü başlamışsa bitiş sinyallerini görene kadar fiyatta iyileşme ve güzel temettüler alabiliriz.
Akşam seans bitimine kadar toplam 545.000 lot ile yukarıdan alıp , aşağıdan sata sata doymadılar , tezgahı açıp çanak tutan baş şrfsz ... sürekli al sat , al sat boşuna tahtada 500.000 lotu çevirmediler , yüklü malı olan şrfsz in tezgahı ...
Topiğin başından sonuna kadar yazdıklarım geride duruyor ,,
Günlük 100.000 lot ilede artı kapatabilirdi... yok öyle yapmıyorlar ,,, 20.000 lotda 200 kuruş ( 4.000 tl ) peşinde akşama kadar çanak tutan , o.ç :ok:
Bunları yağada batırsan , balada batırsan , kökleri bozuk , ramazan nedeniyle daha ölçülü olmaya çalışıyorum ,,, geçmişte burada söylediğim herşey aynen geçerli , hisse 200 tl de olsa ( ! )
Çoğu hisse bilançosu zararda tavanlarda ,, Neyse ,,, daha fazla §+§&&§§& yapmıyayım :yes: Ramazan bitsin
Bu var ya bu öyle kancık bir tahta ki tarif edemem...Sabah ne olduğunu anlamadan seans açılır açılmaz 62 yaptılar..Amaç meğerse sokuşturmakmış..
Bu kağıdın tahtasına yeni yeni alışıyorum..Düşerken sorgusuz sualsiz alacaksın ama kademeli...Yukarı vurduğunda sen de vuracaksın..Gidiyorsa s.tir olsun gitsin..
https://i.hizliresim.com/AUW9Ng.png
dün migrosta olanın aynısı bugün bura da olmuş.. orada da yazmıştım göstergeler bozuldu diye..
yapacak bir şey yok, ağalar böyle istiyor..
[QUOTE=[COLOR="#000000"]b_g[/COLOR];4434374]Bu var ya bu öyle kancık bir tahta ki tarif edemem...Sabah ne olduğunu anlamadan seans açılır açılmaz 62 yaptılar..Amaç meğerse sokuşturmakmış..
Bu kağıdın tahtasına yeni yeni alışıyorum..Düşerken sorgusuz sualsiz alacaksın ama kademeli...Yukarı vurduğunda sen de vuracaksın..Gidiyorsa s.tir olsun gitsin..
hemde nasıl ,traktörün tahtasını yıllardır aynı hayvanlar yönetiyor , değişmedi :ok:,,,sanırım ( x ) şirket kurumu ,, kurumda olunca müşterilerini Traktöre iyice yönlendirip iki kez kazanma moduna giriyorlar,,
sabaha 62 yapmalarının sebebi ,, tezgah şöyle işliyor ,,, 20-30-10-50 bin lotlarla 200 - 250 kuruş al sat yapma kurgusu , üstelik saatlerce 59.85 - 60,35 cukka hisse başı 150 kuruş ama , büyük lotlarla girip çıkıyorlar ( çaktırmadan ) onun için 550.000 lot ile günü tamamladılar ,,, ağalar değil >>> köpekler,,,
Ana Endeks 13.05.2020
https://s12.directupload.net/images/200513/vsnoieo9.jpg
TTRAK - Aylık - 13.05.2020
https://s12.directupload.net/images/200513/szxoleth.jpg
Bilmiyorum. Cuma akşamı bakarız bu çizdiklerimden hangisinden düşeceğine..
https://i.hizliresim.com/5zJjf1.png
Değerli kardeşim valla ben zararda değilim fakat bu nasıl bir dünyadır, bu nasıl bir adelettir anlamıyorum.33 den aldım ve uzun süre 62 bandında gezdi ve ha bugün ha yarın bi kıracak 64 leri beklerken virüs belasına yakalandık ve satmaya kıyamadık. sabah 62 ye vurdu, akşam yine aynı yere döndü. Sinirim bunaydı. Birde 1,5 yıldır beklediğim kutpo dan umudu kesip sattığım gün tavan serilerine başladı (2500 adet 7,00 tl maliyet). Gelde çıldırma. Birde bir hisse yakalarsın 3 tavan çeker ve sonra spk hissenin boynuna biner, güya küçük yatırımcı koruyor. SPK hangi hissede beni korumuşsa en az %30 zararla çıkmışımdır. Neyse yaw. kusura bakmayın yazdıklarımdan dolayı
Erkan hoca bu meret senden sorulur, hele güzel şeyler yazda kafamız düzelsin biraz.
33 maliyetle , yüzde yüz kar yaptığın halde hala bekliyorsan büyük hata sende !!! :ok: Bu hissede 4-5 yıldır 80 maliyetli mecbur bekleyen insanlar var ,,, Ttrak şu an 2014 yılındaki 6 sene önceki fiyatında geziyor ,,, haline şükret ,,, uzuun yıllardır sürünüyor hisse ,,
Al karını başka fırsat limanların varsa ( ! ? ) demir at uç git ... çook geç kalmışın ...
Bir önceki sayfada 10 yıllık grafik var ,, !! Mumların hareketlerine bak ,,
KUTPO' hissesi ise ( Kütahya Porselen ) Yıllarca yerinde çakılmış durmuş , o bundan çok çok daha betermiş, halka açıklığı çok düşük %14 , 1997 yılından ( 23 senedir ) beri ilk kez 2020 yılında yeni tavanlar serisi çıkarmış , hala tavan çekiyor 21'den dönebilir . onun dışında yıllarca uyumuş ,,, bıktırmış..
ne oluyoruz
roketli trktör mü çıktı
Garip bir tahta burası...Gün boyunca %2-3 ekside sonra bir anda yatırım geliyor 60-64 arası tüm kademeleri alıyor kağıt tavana geliyor sonra bir daha 60 altına sarkıyor falan garip garip işler..
https://i.hizliresim.com/Cf6xXz.png
This is Spartaaaa...!!!! pardon TTRAK aramıza hoşgeldiniz sayın b_g biz bu garipliklere tam 4 yıldır katlanıyoruz 89 TL den hooop 25 TL ye oradan hoop 64 TL ye oradan hoop 38 TL ye hoop tekrar 64 TL ye vs vs vs. bu tahtanın speği kendileri marslı olup ışık hızında seyahat ederler. sağolsun bizide alıştırdı bu hızlı seyahatlere bu anormallikleri yaşamadığımız zaman hastalanıyoruz.
Fincanın kulpu tamamlandı.Teknik çalışır mı ne dersiniz?
haftalık ortalamalar bolinger orta bandını da kesip haftaya bolinger üst bandına 70 lere uzanan yeşil bir mum yapsa tadından yenmez..
https://i.hizliresim.com/uNQEMA.jpg
Boşuna sitem etmedim. Bu hissenin haeketlerini izlemek insanı tımarhaneye düşürür. Hayatında kar açıklamayan ve son bilançosunda -10 trilyon yazan cmbtn 27 tl den 71,5 tl çıktı ve bugün de tavan. Gel de delirme. Seans içi +9 yap ve 3 dkk içinde +2 ye düş. İğrenç hareketler.
Taha hocam biz bu gariplikleri 4 yıldır yaşıyoruz bu gözler 89 dan 25 TL ye düşmeleri bile gördü (fabrikaya atom bombası attılar sandım bizzat üşenmedim atladım ankara yenimahalledeki fabrikayı gidip gözlerimle gördüm çok şükür yerinde duruyor harıl harıl çalışıyordu) gün içi 3-5 TL iniş çıkışlar hiç birşey değil bizim speğimz için
Selamlar,
Sabah bir ara 257k satış yazıldı 62 ye sonra sildi. Malın iş bankasında olduğunu düşünüyorum. Sonrasında sürekli 62 ye satış göndererek eritmeye çalışıyor iş yatırım. Şu ana kadar brüt 100k yı aştılar. 150k daha malı piyasa alabilecek mi veya satıcı vaz mı geçecek. Takibe devam...
Evet..Bende gördüm ve kaydettim sabah..272 bin lot..İş'e ait o lotlar..Dün alan Yatırım'a mesajdı..Çok mu almak istiyorsun al hadi der gibi..
Bu tam bir kumar tahtası..Geçen de yazdım..62'ye çıkarıp 58 yaptılar dün 57 sonra 64 falan..
Burada 10 bin lot aldığın anda 3 lira düşer net...
Dün yukarından mal satmışlar bir anda bodoslama aşağı dalmaya başladı 57,70 ve 57'den toplam 400 lot aldım 58,5 ile uçurdum sonra bir daha hiç gelmedi oraya 64 oldu..
Güçlü bir el var tahtada..Mal düşürdü mü hızlı yukarı yapıyor, mal verdi mi hızlı aşağı...Zamanında güzel poz almışlar tahtada belli..Şimdi vur-kaç yaparak sürekli para kazanıyorlar.
https://i.hizliresim.com/9c4ZWc.png
bence robotu devre dışı bırakmak için yaptılar.
https://www.ntv.com.tr/turkiye/son-d...QE2bIu4-ju_a6g
İş makineleri ve tarım makineleri vinçler ve bazı demir-çelik ürünleri kapsamda
Özel Durum Açıklaması (Genel)A+ A-
Özet Bilgi
Yatırım Teşvik Belgesi
İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Erenler Fabrikası modernizasyon ve entegrasyon çalışmaları kapsamında, önümüzdeki 3 yıllık dönemde yapılması öngörülen toplam 124.958.555 TL tutarındaki yatırım, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü onayı ile Yatırım Teşvik Belgesine bağlanmıştır.
Yatırım için sağlanan destek unsurları şunlardır:
- Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği
- Vergi İndirimi
- Gümrük Vergisi Muafiyeti
- KDV istisnası
- Faiz Desteği
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/846126
3 kez 63 e değmiş, 4. kez değerse geçer. bekleyelim bugün olacak mı bakalım.
Ticaret Bakanlığı, "Dış Ticaret Sermaye Şirketi" statüsü verilen şirketlere Çolakoğlu, DİA Bakliyat ve Türk Traktör'ü ekledi
22.05.2020, 06 28:52 KAP
Dış Ticaret Sermaye Şirketlerinin Avantajları
1. :İmalatçı olmamalarına rağmen ihraç kaydıyla yaptıkları satışlar için vergi mevzuatı açısından tecil terkin uygulamasından yararlanabilme,
2. İhracattan kaynaklanan KDV iadesi almak için sadece %4 lük bir teminat gösteriminin yeterli olması,
3. 4000 TL altında kalan KDV iadelerinde gümrük beyanname teyidi almadan da iade talebinde bulunabilme,
4. İhracat finansmanı sağlamak amacıyla Eximbank kredilerinden aracı banka olmadan faydalanabilme, böylece daha düşük bir faiz oranı ile kredi alabilme,
5. Gümrük mevzuatı ile ilgili olarak; onaylanmış kişi statüsü almak için belirli sayıda istihdam koşulu aranmaması, imalatçı olma koşulu aranmaması, ihracat ithalat performans kriterlerinin araştırılmaması, gümrüğe sunulan belgelerden bir kısmının aranmaması gibi bazı istisnalardan faydalanabilme,
6. İhracata yönelik Devlet Yardımlarında öncelikli olarak değerlendirmeye alınması,
7. Dahilde işleme rejimi kapsamında yapılan ithalatlarda daha düşük oranlarda teminat istenmesidir.
İhracatta devlet yardımları, ihracat teşvikleri ve ihracat hibeleri Ekonomi Bakanlığı Tebliğleri (eski Dış Ticaret Müsteşarlığı) ve İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterlikleri eliyle yürütülmektedir. Bu devlet yardımlarına örnek vermek gerekirse söz konusu Şirketin;
· Uluslararası pazarlarda rekabet gücünün arttırılması ve çevre, kalite ve insan sağlığına yönelik mevzuatlara uyum sağlanabilmesi amacıyla alınacak kalite, çevre belgeleri, insan can, mal emniyeti ve güvenliğini gösterir işaretlerle (ISO, CE vb.) tarım ürünleri analiz raporlarına ilişkin harcamaların %50 oranında ve belge başına 25.000 a kadar,
· İhracat amaçlı yurt dışında açacağı ofis, mağaza, depo gibi işyerlerinin kira giderlerinin %50 ile %90 arasında değişen oranlarda yıllık 120.000 a kadar,
· İhracat amaçlı yurt dışında yapacağı reklâm ve tanıtım harcamaları giderlerinin %60 ile %90 arasında değişen oranlarda yıllık 250.000 a kadar,
· Yurt dışı pazar araştırması gezilerine ilişkin giderlerin gezi başına %70 oranında ve 7.500 a kadar,
· Yurt dışına yönelik pazara giriş stratejileri ile eylem planlarının oluşturulabilmesi amacıyla uluslararası kuruluşlara yaptırılan ve satın alınan sektör, ülke, yabancı şirket veya marka odaklı raporlar (mali ve hukuki raporlar dahil) ile yabancı şirket alımlarına yönelik danışmanlık hizmetlerine (mali ve hukuki danışmanlık dahil) ilişkin giderleri, şirketler için %60 ile %75 arasında değişen oranlarda ve yıllık en fazla 200.000 a kadar,
· Nihai tüketiciye yönelik olmayan e-ticaret sitelerine üyelik giderleri %70 oranında ve 10.000 a kadar,
· Kümelerin geliştirilmesi ve KOBİlerin uluslararası rekabet güçlerinin artırılması amacıyla İşbirliği Kuruluşları tarafından aynı değer zinciri içinde yer alan en az 10 şirketin katılımıyla hazırlanan projeler kapsamında gerçekleştirilecek eğitim, danışmanlık, yurt dışı pazar araştırma gezileri, alım heyetleri giderlerinin %75 oranında proje başına en fazla 1.200.000 a kadar,
desteklendiğini; ayrıca bu desteklerin karşılıksız hibe şeklinde Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu tarafından karşılandığını belirtmek isteriz.