-
2018 Mart ayında Babamı ağır sarılıktan İzmir Tepecik eğitim- Araştırma hastanesine yatırdık. 90 yaşındaydı. tahlil- tetkik derken Doçent '' babanızın sarılık olmasına safra kesesinin tıkanması yol açıyor. Keseyi almalıyız '' dedi. Ailemde Her kademeden sağlıkçı olduğu için telefonla anlatınca Dr. Kızkardeşim izin alarak geldi. Konuştular ve ERCP denen bir yönteme karar verildi.
Serviste ERCP için bekleyen 9 hasta vardı ve en yaşlısı babamdı. Birtakım ilaç tedavileri için 5 gün sonraya dediler. kardeşim gitti. ben başında bekliyorum. Öğleden sonra '' yemek yemesin, yarın sabah ERCP yapılacak '' diyorlar ve adamı aç bırakıyorduk. Peş peşe 3 defa böyle olunca , hocaya gittim ve durumu anlattım. Hoca '' babanız 90 yaşında , yoğun bakımda boş yatak olmalı ki beklenmedik bir durumda sürpriz olmasın '' dedi.
Sonuçta tam 12 gün yattı ve en sonunda '' bu iş riskli biz yapamayacağız '' dediler. Ege Ünv. Gastroloji de bir profesörle 600 tl. ye anlaşarak 25 dk. da ERCP yapıldı ve halen yaşıyor.
-
Sonra , serviste yatan ve tedavileri yapılan bir hasta ile konuştuğumda ( taksi sürücüsü idi ) suriyeli 2 hasta dahil hocaya odasında para verilmiş. Benim salaklığımdan ( rüşvet vermeyi beceremem ) nedeniyle taburcu edilmişiz. Hayat yaşanarak öğreniliyor.
-
Etli butlu sağlıklı bir şeyler konuşsak, hastalık yerine.:oleyo:
-
-
Şu arkadaşlara da iki kelam yazdım sayın Medwig sağ olsun...
https://www.hisse.net/topluluk/showt...05#post4572605
-
Alıntı:
Originally Posted by
reha kaya
Etli butlu sağlıklı bir şeyler konuşsak, hastalık yerine.:oleyo:
Hiç kimsenin hesaba katmadığı- beklemediği kredi faizlerinin düşmesi sonucu , Mal fiyatları uçtu.
Ocak ayı ilk haftası sattığım dairenin olduğu binada 2 komşum bu perşembe günü benden 100 bin tl. fazlasına sattılar. Onlar adına sevindim. Ama başka şehirlerden daire alacaklarmış. yani bu kez alıcı olarak üzülecekler.
ben sattığımda dolar 5,98 lerde idi. 6 tl. den aldığım dolarları 7,12 den satmıştım ( sn. delikanla yazışmıştık burada ) . O parayı da Meyve bahçesine yatırmıştım. Şimdi bahçeye 100 bin artı teklif ediyorlar. Ama satmak için değil, ölünceye kadar oyalanmak için aldığımdan hiç değerlendirmeye almıyorum.
-
Benim için kötü sürpriz olan kısmı ise, Oturacak bir dairem yok. Kiradayım. Tam ömürlük oturma amaçlı daire bakarken bu faiz düşüşü geldi. Sular durulana kadar bekleyeceğim. Verdiğim kira çok komik zaten. Oturduğum binada 2 satılık ilanı çıktı. 20 yıllık sitede dairelere 400 bin istiyorlar. Bu furyadan önce 310 bine satılamayan 3 daire vardı zaten.
-
Küçük şirin il veya ilçe de müstakil bir konut bakacağım artık. Hem güvenlik açısından hem de toplu taşımdan uzaklaşmak için. Zaten okul vs. derdimiz yok. temiz hava, sakin yaşam lazım.
-
Alıntı:
Originally Posted by
ressam
Hiç kimsenin hesaba katmadığı- beklemediği kredi faizlerinin düşmesi sonucu , Mal fiyatları uçtu.
Ocak ayı ilk haftası sattığım dairenin olduğu binada 2 komşum bu perşembe günü benden 100 bin tl. fazlasına sattılar. Onlar adına sevindim. Ama başka şehirlerden daire alacaklarmış. yani bu kez alıcı olarak üzülecekler.
ben sattığımda dolar 5,98 lerde idi. 6 tl. den aldığım dolarları 7,12 den satmıştım ( sn. delikanla yazışmıştık burada ) . O parayı da Meyve bahçesine yatırmıştım. Şimdi bahçeye 100 bin artı teklif ediyorlar. Ama satmak için değil, ölünceye kadar oyalanmak için aldığımdan hiç değerlendirmeye almıyorum.
Valla yazınızda çok bakmama rağmen, etli butlu bir şey göremedim.:kahkah:
-
Alıntı:
Originally Posted by
reha kaya
Evet bu yazıda et-but yok ama onların temini için gerekecek nakit var. Yine de Kurbanı mı beklesek ? :((
-
Alıntı:
Originally Posted by
reha kaya
Alt komşum var etli butlu 130 -140 kilo doktor bey ve 50
Kilo çıtı pıtı sevgilisi ile denize gidiyorlar hem sağlık konusu değişmemiş olur diye şeyettim
balkonda çay yudumlarken gördüm de aklıma geldi .
Denizdeyken günübirlikci kadınlar Musallat oldu onlarda etli butlulardı .
Sürekli
Konu açıp salça oldular .
Yok alamancı mısın .
Yok buranın mısırı yenir mi .
Telefonla konuşursun markete gidiyorsanız bize de bir şeyler alır mısınız .
Dedim yolum ters orasına dedim uzadım hemen .
Burada dolar 6.873 den alırken her zaman 1 kuruş artış dengemi bozdu hiç alışık değilim fiks fiyat en iyisi idi
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
-
Alıntı:
Originally Posted by
ressam
Evet bu yazıda et-but yok ama onların temini için gerekecek nakit var. Yine de Kurbanı mı beklesek ? :((
O zaman sizi Erdeğe taşıyalım nüfus az 16 bin filan, ben de arada bir gelir kaçak kesim yapar giderim, bana yakın çünkü.:oleyo:
-
Alıntı:
Originally Posted by
reha kaya
O zaman sizi Erdeğe taşıyalım nüfus az 16 bin filan, ben de arada bir gelir kaçak kesim yapar giderim, bana yakın çünkü.:oleyo:
Mükemmel bir şey. Dua alırsınız ressam bey.
-
-
Alıntı:
Originally Posted by
reha kaya
Buyur.https://www.youtube.com/watch?v=96ccqkP7GJk
-
doların harketine dair bir bölüm mevcur mu forum da
-
Alıntı:
Originally Posted by
reha kaya
O sadece kadın yada erkek nufusudur. Helede yazın 150.000 e kadar vurur
-
Alıntı:
Originally Posted by
Karapoyraz
Burdan çık saga dön caminin ordan sola karsida sagda dolardan bi halt olmaz başlığı var ordan çık cikmaz sokakta dolarcilar vatan hainidir başlığı var
-
Alıntı:
Originally Posted by
reha kaya
Reha Bey,Erdek kışın tam anlamıyla emekli cennetidir,yazları ise özellikle son 10 yılda çok fazla sayıda tatil geleneği ve görgüsü olmayan kişiye maalesef ev sahipliği yapmaktadır...not:Bandırma da büyümüş,Erdek in eski halini de bilen bir kişinin izlenimleri...
-
Alıntı:
Originally Posted by
watcher46
Reha Bey,Erdek kışın tam anlamıyla emekli cennetidir,yazları ise özellikle son 10 yılda çok fazla sayıda tatil geleneği ve görgüsü olmayan kişiye maalesef ev sahipliği yapmaktadır...not:Bandırma da büyümüş,Erdek in eski halini de bilen bir kişinin izlenimleri...
Sevgili watcher,
Erdeg'e gelene kadar, cok daha huzurlu yerler var Ege'de.
Dalaman mesela, Koycegiz, Gocek, Fethiye'ye cok yakin, Havaalani var, ve nufus 40.000.
Trafik sorunu yok, hastanesi var, henuz Covid-19'a rastlanmadi..:)
-
Alıntı:
Originally Posted by
Karapoyraz
En son 6.85'ti.
-
Alıntı:
Originally Posted by
Tinaz
Sevgili watcher,
Erdeg'e gelene kadar, cok daha huzurlu yerler var Ege'de.
Dalaman mesela, Koycegiz, Gocek, Fethiye'ye cok yakin, Havaalani var, ve nufus 40.000.
Trafik sorunu yok, hastanesi var, henuz Covid-19'a rastlanmadi..:)
Havaalani 5 km, deniz 6 km, portakal bahceleri icinde, havasi inanilmaz temiz.
Deniz seviyesinden 5-6 metre yuksekte kaliyor ve deniz'den estiginde, sayfiye kenti kokusunda bir kent.
-
Alıntı:
Originally Posted by
reha kaya
Alıntı:
Originally Posted by
watcher46
Öneriniz için teşekkür ederim. Gerçekten çok sevdiğim yerdi !! Akçay, mudanya, erdek, yalova ( deprem öncesi ) . Hepsinde yaz sezonları 2-3 ay kalmışımdır. Sn. watcher46 nın dediği gibi son 10 yıldır yaz ayları çekilmez oluyor. Bana en çok uyan Akçay dır. Orayı da artık bitirdiler. Belli yaştan sonra insan kalabalığı , gürültüyü, trafiği ve serseriliği kaldıramıyor.
Bu nedenle nüfus yapısı fazla oynamayan, oturmuş, birazda sanayi olmayan ( tarım odaklı geçinen ) yer bakıyorum. Kahraman kazanın 3-5 km. kenarlarına niyetlenmiştim ama incelediğimde sanayi tesisi dolu olduğunu gördüm. Bu günlerde Kütahya emet, bilecik Pazaryeri ilçelerini inceliyorum. Orada yaşayan bazı sivil toplum örgütlerine mail attım. bakalım artık.
-
Alıntı:
Originally Posted by
ayhan53
Burdan çık saga dön caminin ordan sola karsida sagda dolardan bi halt olmaz başlığı var ordan çık cikmaz sokakta dolarcilar vatan hainidir başlığı var
Bu kadar mi guzel tarif edilir, GPS gibisin Baskan.:)
-
Alıntı:
Originally Posted by
ressam
Bu günlerde Kütahya emet, bilecik Pazaryeri ilçelerini inceliyorum. Orada yaşayan bazı sivil toplum örgütlerine mail attım. bakalım artık.
Davşanlı...
-
Alıntı:
Originally Posted by
Tinaz
Havaalani 5 km, deniz 6 km, portakal bahceleri icinde, havasi inanilmaz temiz.
Deniz seviyesinden 5-6 metre yuksekte kaliyor ve deniz'den estiginde, sayfiye kenti kokusunda bir kent.
Sizin öneriniz üzerine orada yaşayan bir meslektaşımla konuştum. Olumlu ve olumsuz yönlerini sıraladığında 10 üzerinden 8 aldı. Ancak ; tansiyon hastası olduğumdan yazları sıcak havası boğacaktır. Ayrıca fiyatlar sizin yazınızdan sonra ( krediler sebebiyle ) en az %40 yukarı gitti. Zaten müstakil ev hemen hemen kalmamış.
-
tavşanlı konusu geçen ay enine boyuna masaya yatırılmış ve sn. Reha kaya tarafından son nokta konulmuştur.
-
Alıntı:
Originally Posted by
ayhan53
O sadece kadın yada erkek nufusudur. Helede yazın 150.000 e kadar vurur
Google amcadan baktım, merkez ilçe nüfusu bu kadar.
-
Demokrasi adası var İstanbul da
hem canlı sayısı 0 şu anda .
Kaşık adası da var aslında ama Ada’nın Sahipli olmasa çok güzel koyları var
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
-
Alıntı:
Originally Posted by
ressam
Öneriniz için teşekkür ederim. Gerçekten çok sevdiğim yerdi !! Akçay, mudanya, erdek, yalova ( deprem öncesi ) . Hepsinde yaz sezonları 2-3 ay kalmışımdır. Sn. watcher46 nın dediği gibi son 10 yıldır yaz ayları çekilmez oluyor. Bana en çok uyan Akçay dır. Orayı da artık bitirdiler. Belli yaştan sonra insan kalabalığı , gürültüyü, trafiği ve serseriliği kaldıramıyor.
Bu nedenle nüfus yapısı fazla oynamayan, oturmuş, birazda sanayi olmayan ( tarım odaklı geçinen ) yer bakıyorum. Kahraman kazanın 3-5 km. kenarlarına niyetlenmiştim ama incelediğimde sanayi tesisi dolu olduğunu gördüm. Bu günlerde Kütahya emet, bilecik Pazaryeri ilçelerini inceliyorum. Orada yaşayan bazı sivil toplum örgütlerine mail attım. bakalım artık.
Vall siz bana kaçak kesim yaptırmayacaksınız bu anlaşıldı, o dediğiniz yerlerde kesime gelecek bir şey de yoktur.:oleyo:
Domaniç ve Harmancığı listeye yazın, her iki ilçede de sanayi -0- dır neredeyse tamamen geçimleri tarımdır, hastane için Tavşanlı 40 km. dır, Bursa 90 km. dir ilçe farketmez Domaniç Inegöle 47 km mesafededir ve yolu çok tenhadır.:yes:
-
Alıntı:
Originally Posted by
Pscyokinesis
Demokrasi adası var İstanbul da
hem canlı sayısı 0 şu anda .
Kaşık adası da var aslında ama Ada’nın Sahipli olmasa çok güzel koyları var
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Yine gençlerimizin maskarası olduk.
Evladım biz seni seviyoruz.
-
Alıntı:
Originally Posted by
jmk99
Davşanlı...
Tavşanlı'da otomobil park edecek yer yok, öyle 500 m2 arsaya müstakil ev yapmak çok pahalıdır burada, Tunçbilek termik santrali buraya 10 km. mesafede.
-
Hiç gitmedim fakat Bursa Keleste olabilir, baraj yolu biterse Bursaya 63 km. pek trafik yoktur.
-
Alıntı:
Originally Posted by
reha kaya
Tavsanli da otomobil park edecek yer yok, öyle 500 m2 arsaya müstakil ev yapmak çok pahalıdır burada, Tunçbilek termik santrali buraya 10 km. mesafede.
Havası da iyi değildir ağabey.
Valla ben hava alamıyorum bu kodumun Bizansı'nda.
Ne eser ne ferahlatır, hava desen toz pislik egzos dumanı...
-
Cuma mesajı için başka yere bakmanıza gerek yok:
https://www.youtube.com/watch?v=fpKs52ZTxB8
-
Alıntı:
Originally Posted by
jmk99
Havası da iyi değildir ağabey.
Valla ben hava alamıyorum bu kodumun Bizansı'nda.
Ne eser ne ferahlatır, hava desen toz pislik egzos dumanı...
Santrale rağmen Bizansın 250/1 nüfuslu yerden bahsediyoruz, evlerde kömür yakılırken epey havamız pisti doğalgazık sonrası temizlendi, ayrıca ilçe arazimizin % 62 ormandır, çok kötü bir yer değil yani.
-
Revir gibi topikte ne arıyorum ben yahu, burada et but ne gezer?:kahkah:
-
Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz VIII
-
Bence hergün artan yoğun bakım ve entübe sayılarına konsantre olun
-
Alıntı:
Originally Posted by
reha kaya
Revir gibi topikte ne arıyorum ben yahu, burada et but ne gezer?:kahkah:
Biz buraya Hacı abiyi transfer etmeliyiz...