2018 Mart ayında Babamı ağır sarılıktan İzmir Tepecik eğitim- Araştırma hastanesine yatırdık. 90 yaşındaydı. tahlil- tetkik derken Doçent '' babanızın sarılık olmasına safra kesesinin tıkanması yol açıyor. Keseyi almalıyız '' dedi. Ailemde Her kademeden sağlıkçı olduğu için telefonla anlatınca Dr. Kızkardeşim izin alarak geldi. Konuştular ve ERCP denen bir yönteme karar verildi.
Serviste ERCP için bekleyen 9 hasta vardı ve en yaşlısı babamdı. Birtakım ilaç tedavileri için 5 gün sonraya dediler. kardeşim gitti. ben başında bekliyorum. Öğleden sonra '' yemek yemesin, yarın sabah ERCP yapılacak '' diyorlar ve adamı aç bırakıyorduk. Peş peşe 3 defa böyle olunca , hocaya gittim ve durumu anlattım. Hoca '' babanız 90 yaşında , yoğun bakımda boş yatak olmalı ki beklenmedik bir durumda sürpriz olmasın '' dedi.
Sonuçta tam 12 gün yattı ve en sonunda '' bu iş riskli biz yapamayacağız '' dediler. Ege Ünv. Gastroloji de bir profesörle 600 tl. ye anlaşarak 25 dk. da ERCP yapıldı ve halen yaşıyor.
Yer İmleri