Gece seansı temel teknik beklenti analizleriyle burada bir oluşuma başlayalım ..
Bismillah ..
Gece seansı temel teknik beklenti analizleriyle burada bir oluşuma başlayalım ..
Bismillah ..
hayırlı günler bol kazançlar .
Abi tekrardan hayırlı olsun Rabbim utandırmasın. Sen nereye biz oraya...
Öncelikle bir BORSA yorumu yapalım ..
Dünyadaki bol para bolluğunu yanlış ekonomik hamleler yüzünden tam kaçırıyorduk ki ufak bir hamle ile fırsata dönüştürme anlayışı hakim oldu
Albayrak istifası
faiz hamlesi ve akabinde barışçı söylemler
ve endekste sıçrama yaptı ..
fakat faizlerin yükselmesi ile buralara gelen endeks artık faizin yüksek olması ile endeksin yüksek oluşu faizi cazip hale getiriyor mantık bunu diyor .
yani borsa açısından artık yüksek faiz endekse zarar veriyor gelen yabancı yüksek karla sattıkları hisseleri faize geçerek değerlendiriyor
böyle bir sarmal mevcut
fakat endeksin artık çok düşmesi zor gibi ama dip not ekleyelim KÜRESEL KRİZ gelirse ve gelecek bu 2021 son çeyrek bekliyorum o zaman ne olur bilinmez
endeksin düşmesi ve yükselmesi
yükselmesi için artık bir sebep yok
düşmesini engelleyen bir sebepte baba şirketlerin dolar bazında olan ucuzlukları endeks 80 bindeki fiyatlarında hareket etmeleri
endeks yatay gibi gözüküyor fakat hisseler patır patır düşüyor
sen farkında olmadan endeks düşüyor aslın da
yan tahtalar da hüzünlü bir son geliyor
temeli güzel şirketler ve beklentili ucuz şirketler artık iş yapabilir
onun haricinde artık borsadan öyle ütopik paralar kazanırız hayalleri son bulmalı ve gerçeğe dönüşüm başlamalı
artık hissenize temel anlamda veya beklenti anlamın da bakılmalı
temeli güzel ucuz beklentili hisseler tercih edilmeli 1 e 10 yükselmiş temeli bozuk veya temeline göre çok pahalı hisseler artık zarar getirir ...
yan tahtalar dikkat edin
sevgiler saygılar
UZUN VADE ENDEKS GRAFİĞİ .
https://i.hizliresim.com/wcl7kY.png
yazınız ve tespitleriniz çok doğru.tecrübeli arkadaşlar için genel kanım şoyledır bende dahi çogumuzun yan tahtası vardır. bunu açık ve gizliden(spekulasyon olmasın diye) yaparak temeli saglam hisselere geçiş yapıyor diye gözlemliyorum..tabi bunu becerebilmek önemli. sürekli forumlarda okuyoruz yeni borsaya giren bircok küçük yatırımcı güzel paralar kazandı. dünyada da böyle olduğunu okuyorum..çoğu bizim gibi yaşlı muhafazakar yatırımcılar, geçmiş yılllardaki krizlerden ve şirktlerin geçmişini bildiklerinden bu trende ayak uyduramadı..çok değişik zamanardan geçiyoruz. kripto paralar, değersz ve sermayesi düşük şirkelere hucum..pandemi bir çok şeyi değiştirdi bundan sonra bazı şeyler çok farklı olacak kanatindeyim..1 yılda en muhafazakar yatırıcı dahi 1 e 2 yaptı. ilgiyle takip etmeye devam edıyorum..hayırlı olsun
Takip listem
1 ecılc
2 vkgyo
3 kordsa
4 petkm
kumarbazlar iyi para kazandı fakat bu paraları iade etme zamanı geldi
borsada parayı tut diye verirler yut diye değil tabi gerçek yatırımcı değilsen
yada ana parayı çıkmıyorsan
fakat insan nefsi aç kazandıkça kazanmak ister tek lira çıkaramaz hele kumarbazlar
onlara %10 lar az gelir ve iade edecekler ..
özlemişim hisse neti ...
Hoş geldiniz sefa getirdiniz
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hayırlı olsum. Rabbim utandırmasın.
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vayyyyy abim de burada
krokodil abim 😜
Analiz kardeş hayırlı olsun twetter öldürdü forum keyfini 2000 den beri burayı bilirim 🙃🙂
33 yıldır borsa ile ilgilenen biri olarak,ben de düşüncelerimi paylaşacağım.
Pandemi dolayısıyle artan tl miktarı gideceği yeri araştırıyor.bir kısmı mevduatta,bir kısmı tahvil ve dövizde değerleniyor.ancak bir kısmı ise borsaya yönlenmiş durumda.mevduatta 1 yılda kazandığı parayı 1 günde kazanınca borsanın cazibesi artıyor tabi.beni korkutan borsaya yeni katılanların bir çoğu,tüyo ve dedikodularla haraket ederek birçok kişiyi batmaya doğru ittiğidir.2 tl lik ekmek alırken bile onu seçerek alıyoruz.ama binlerce lira yatırdığımız senetleri tüyo larla alıyoruz.gelişen kar iştahı ve yüksek karlar elde etmek arzusu ile çok yanlış senetler alınıyor.bir başka endişem kaynağı ise yeni yatırımcılara bazı aracı kurumlar overnigtx2 ile kredi kullanımları.iş tersine döndüğü zaman ,kağıtları sattıkları zaman bile krediyi ödyemeyecek duruma gelebilecek olmaları.1994 yılında dolar 16000 tl den 40000 e geldiği zaman haftalarca kağıtlar dip yapmıştı. Ozaman bütün paramı kaybetmiştim.bu kredi yüzünden.o günden beri kredi asla kullanmam.aldığım kağıtları mutlaka temelini incelerim.yatırım,satış,ihracat..vs bakmadan almam.asla hedefine ulaşmadan satmam.
2016 daki yazımı buldum
manifesto bir isyan
eski borsa yeni borsa . yıllara yayılmış tecrübe hepsi boş
yeni yetmelere
facebook gurupları twetter gurupları
kirli bir mutfak
temel analiz teknik analiz hepsi artık boş
boşuna kürek çekmek
ben yıllarımı heba ettim
çocuklarımın zamanından çaldım
o kadar vahim bir durum .
hayaller hayaller
ama gerçekler
Eski borsacılarda edep, haya, daha da önemlisi vicdan vardı. İşlem yaptıkları hisseleri enkaza çevirmez, herkesin kazanmasına müsaade ederlerdi. Büyük tahtalara hükmederlerdi, yaptıkları işlemler efsaneleşir, kulaktan kulağa aktarılırdı. Büyük bir kısmı haddini bilir, otoritelerden korkar, tamah etmezdi.
Bundan, ‘eski spekülatörlerin hepsi temizdi’ anlamı çıkmasın. Eskiden de bugünkü dolandırıcılardan daha azılı haydutlar vardı, ama hiçbir zaman halka açık şirketin patronu olamadılar. Sayıları azdı, küçük hisselerle uğraşıyorlardı. Yatırımcılar da genellikle büyük tahtalarda alım satım yaptığı için çok fazla göze çarpmazdı.
Ne olduysa 2010-2013 döneminde oldu. Piyasanın kimyası bozuldu. Manipülasyondan yargılanan kişilerin aracı kurum almasına izin verildi. Manipülasyondan yargılanan, manipülasyon suçundan hapis cezası almış kişiler halka açık şirketlere patron oldu. Bu şekilde halka açık şirket içeriden de hortumlanmaya başlandı.
Manipülatörlerin kontrolüne geçen şirketler üretim ya da yatırımla değil, birleşme, satın alma, bedelli, tahsisli sermaye artırımıyla gündeme geldiler.
şimdi artık yatıorımcı bulamaz oldular
son yatırımcılar bizleriz .
benimde artık takaatim kalmadı
borsaya hayatını adamış biri olarak yoruldum .
emlak zengini olduğum doğrudur
ama ben zenginlik peşinde değil
hırsımın kurbanı oldum .
cengiz abi krokodil her zaman derdi.
bu borsadan hayır bekleme diye
1997 den beri borsadayım onun dediklerini yeni yeni anlıyorum
yok temettü yok uzun vade derken
farkında olmadan hayatımı çaldı
2014 te yazdığım yazım ...
borsa eşittir yitirilmiş hayatlar sineması ..
çok biliyorum dersiniz bir bakarsınız tepe taklak olmuşsunuz servetinizi yitirmişsiniz..
şimdi herkes bu borsayı çok iyi biliyorum der. ama malesef bunun bir bileni yoktur..!!
neden yoktur.. örnekleri çoktur.. şirket olarak çok iyi bir şirkettir ama gereken ilgiyi görmüyordur.. patron hissesidir.. brsanda göltaşta alcarda olduğu gibi ama siz biz hayallerimiz vardır paramızı 100 e katlıcaz çok zengin olucaz diye ama malesef bu düşündüklerimizin hiç biri gerçekleşmez yıllar akar gider ...
çocuğumuzun hayallerini çalarız . onunla oynamak yerine bilanço okuruz grafik inceleriz..
borsa artık hayatımızın en önemli parçası olmuştur gözümüzün önündeki çocuklarımızı göremez hale geliriz..
sonuç benim kızım 9 yaşına geldi. benimle alakalı çok anısı yoktur..
ben onunla oynamak yerine borsaya olan tutkumu ona değişmişimdir..
gözümüzün önündeki fırsatları ticari yönde duygusal yönden kaçırmışızdır.. saatlerce ekran başında deli gibi izlemişizdir ..
peki sonuç nedir elde var sıfır parayı bulabiliriz belki ama hayatımzın içine etmişizdir
arkadaşlıklarımız sosyal hayatımız .ve en önemlisi anılarımzı çalmıştır borsa..
bizden hariç ailemizi unutmuşuzdur..
bunları neden yazdığımıda bilmiyorum .. ama çocuklarınıza eşinize önem verin borsayı ikinci plana atın.. parayı bulabilirsiniz fakat çocuklarınzın bu yaşları bir daha geri getiremezsiniz..!!
borsa bir yatırım aracı olmaktan biz çıkardık kumarhane masasına çevirdik deli gibi al sat yaptık.
şimdi size bir olayımı anlatayım..
bursadan istanbula giyorum.. ordan çocukluk arkadaşım. beni karşılayacak ve oradan uçağa bindirecek ve ben
adanaya askerlik yaptığım yere gideceğim..
arkadaşım beni aldı yıl 2000 li seneler.. aldı arkadaşım o zaman 3,30 bmv almış baktım hayırdır dedim parayı bulmuşsun ..
ya dedi gel göstereyim .. gece saat 3 falan bir spor kulübüne gittik ben dedi burayı aldım işletiyorum spor kulübünün
başkanlığını yapıyoruz bizim dedi 3 katlı bir yer burada napıyorsunuz dedim kumar oynatıyoruz dedi bütün ünlüler bize gelir falan filan konuşmaya başladı bir odaya girdik burası neresi dedim..
burası ameliyathane burada zar attırıyoruz. dedi.. he dedim ..
burda hayatlar söner dedi..
kasa her zaman kazanır..
şimdi biz de bir düzeneğin içine girmişiz parayı bulmaya çalışıyoruz..
olayın özü şu uzun vade ve güzel bir hissede olmadığın sürece kazanman imkansız hale geliyor..kazanmak için çok şanslı.çok tecrübeli..çok donanımlı..vsvsvs
vede zamanında yatırım yapmak devreye giriyor..!
birde vop esas ameliyathane orası kısa vade tamam ama uzun vade kaz***** görmedim..!!
konumuza geri dönelim..
konumuz ailemiz.. onları çok sevin..! yitirilmiş hayatlar sinemasını izlemekten vazgeçin dışarıda bir hayat var biz o hayatın içine ettik .
cümleten iyi geceler..!!!
çok uzun bir yazı oldu..
ama çok doluyum gerçekten .
sevgilimden ayrılmış gibiyim..
hisseler rasyolarına göre değil artık pozisyona göre harekeT etmeye başladı.
bunda robotların etkisi çok büyük kazanmanız imkansız hala geldi.
kendimizi kandırmaya devam ediyoruz.
bedava olan hisselerin gitmeme sebebi bu .
ve bu bizi yoluncak kaz olarak görüyorlar
artık borsada para kazanmak imkansız hale geldi
çok yoruyor insanı benim gibi sabırlı bir borsacıyı bırakma noktasına getirdi
mesela ASUZU ....
GERÇEKTEN ÇOK YORULDUM ...
1997 ----2016
son kez yeniden burada başlayacağım ...
temek teknik yazmaya devam edeceğim..
olmuyorsa özürdileyip burada son verip borsayıda bırakacağım..
pazar gününden itibaren başlıyorum ..
”Bismillahirrahmanirrahim”; بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
çocuklarımızın zamanında çalıyoruz en güzel özet kendi adıma bunu yaşıyorum maleseff
seni her yerde okumak çok güzel abi
Hoş geldiniz bizde sizi özledik. Hayırlı olsun Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ucuz temeli güzel yada temeli güzel olabilecek hisseler
Konu bu kadar basit
Bul para kazan
Yada az kaybet
Sistemi az kaybetmek üzerine kuralım işimize bakalım
Kazanırsak ne ala ..
Var mı öyle hisseler ..??
Hoşgeldiniz ...
Abi PRKME maden sahalarını değerleme yaptıracağını açıklamıştı. Bu endekse göre ucuz sizce?
analiz kardeş seni tweterda da zevkle takip ediyorum. ben sizin bu yazdıklarınızı 2017 den itibaren fark ettim. koç ve oyak grubu hisseleri hariç neredeyse tüm hisseler sizin bu yazdıklarınıza tıpa tıp uyuyor. ben de kendimce 2 grup halinde hisseleri gruplandırdım. temeli saglam ve temettü ödemesi düzenli olan hisseler ve teknik analize göre ciddi potansiyel taşıyanlar. yatırımlarımı 2 grup halinde yaptım. Sonuç ne mi oldu. valla temel analize göre aldıgım hisselere yatırdıgım parayı faize yatırsam daha fazla kazanmış olacaktım. teknik analize göre alım satım yaptıgım grup hisselerinde, borsaya yatırdıgım tüm parayı (temettü hisseleri dahil) çekip aldım.Kısacası borsada benim kendi sermayem sıfır maliyet oldu. hatırı sayılır bir sermaye ile de teknik analiz ve sürü yönünde ilerleyen hisselerden işlem yapmaya da devam ediyorum. artık bu furya nerede biter bilmiyorum.Sanırım furyanın bittiğini, sermaye olarak kullandıgım paranın %30unu kaybedersem kani olacam.
uzun vade doğru temel analize göre yapılan yatırım
faizin altında kalma ihtimali bile yok hocam ..
son zamanlarda yaptığım uzun vade analizlerim de örnek göstereyim
brsan 8 lira geldiği nokta 38 civarı
gedza 4 geldiği nokta 42 civarı
tkfen 4 geldiği nokta 28 şimdi 18
ayen dmsas selec özakgyo vkgyo klgyo ilk aklıma gelenler bunlar ..
tabi temel beklenti grafik birleşmesi bunlar ..
soru cevapta yapabiliriz ..
Abi BTCİM unutma 3.76 dan 13 ler
son zamanlar da beğendiğim hisseler çok azaldı potansiyel gittikçe azalıyor böyle durumlar da endekse dikkat etmek gerekli ..
ben stop kullanmıyorum genellikle hisseme güvenir ve taşırım , kredili iş yapmam lazım olan parayla hisse almam
sizde uygulasanız iyi olur ..
kutatku vardı eski dost çok iyi borsacıydı ..
hisse nete neden geri döndüm buradan çok şey öğrendim ve öğreneceğim çok şey var
twitter da kolpacı çakma üstad dolu
iyileri de var tabi ama burası bir okul buradan uzaklaşmamaya karar verdim ,
yöneticileriyle çok kavga etmişliğim var fakat adil yönetiliyor seviyorum iyi insanlar ben sağcı onlar solcu değişik işte
ama iyi yönetim var
2 sefer atıldım ban yedim almadılar sağolsun güneysu abi almıştı :)
Ustadim oyakc icin görüşün nedir
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.