Gece seansı temel teknik beklenti analizleriyle burada bir oluşuma başlayalım ..
Bismillah ..
Gece seansı temel teknik beklenti analizleriyle burada bir oluşuma başlayalım ..
Bismillah ..
Yatırım tavsiyesi asla ve katiyen olamaz
hayırlı günler bol kazançlar .
''Yatırım Tavsiyesi Değildir'' görüşlerim tamamen şahsi düşüncelerim olup beni bağlar
Abi tekrardan hayırlı olsun Rabbim utandırmasın. Sen nereye biz oraya...
Öncelikle bir BORSA yorumu yapalım ..
Dünyadaki bol para bolluğunu yanlış ekonomik hamleler yüzünden tam kaçırıyorduk ki ufak bir hamle ile fırsata dönüştürme anlayışı hakim oldu
Albayrak istifası
faiz hamlesi ve akabinde barışçı söylemler
ve endekste sıçrama yaptı ..
fakat faizlerin yükselmesi ile buralara gelen endeks artık faizin yüksek olması ile endeksin yüksek oluşu faizi cazip hale getiriyor mantık bunu diyor .
yani borsa açısından artık yüksek faiz endekse zarar veriyor gelen yabancı yüksek karla sattıkları hisseleri faize geçerek değerlendiriyor
böyle bir sarmal mevcut
fakat endeksin artık çok düşmesi zor gibi ama dip not ekleyelim KÜRESEL KRİZ gelirse ve gelecek bu 2021 son çeyrek bekliyorum o zaman ne olur bilinmez
endeksin düşmesi ve yükselmesi
yükselmesi için artık bir sebep yok
düşmesini engelleyen bir sebepte baba şirketlerin dolar bazında olan ucuzlukları endeks 80 bindeki fiyatlarında hareket etmeleri
endeks yatay gibi gözüküyor fakat hisseler patır patır düşüyor
sen farkında olmadan endeks düşüyor aslın da
yan tahtalar da hüzünlü bir son geliyor
temeli güzel şirketler ve beklentili ucuz şirketler artık iş yapabilir
onun haricinde artık borsadan öyle ütopik paralar kazanırız hayalleri son bulmalı ve gerçeğe dönüşüm başlamalı
artık hissenize temel anlamda veya beklenti anlamın da bakılmalı
temeli güzel ucuz beklentili hisseler tercih edilmeli 1 e 10 yükselmiş temeli bozuk veya temeline göre çok pahalı hisseler artık zarar getirir ...
yan tahtalar dikkat edin
sevgiler saygılar
UZUN VADE ENDEKS GRAFİĞİ .
![]()
Son düzenleme : analizz; 13-02-2021 saat: 13:49.
yazınız ve tespitleriniz çok doğru.tecrübeli arkadaşlar için genel kanım şoyledır bende dahi çogumuzun yan tahtası vardır. bunu açık ve gizliden(spekulasyon olmasın diye) yaparak temeli saglam hisselere geçiş yapıyor diye gözlemliyorum..tabi bunu becerebilmek önemli. sürekli forumlarda okuyoruz yeni borsaya giren bircok küçük yatırımcı güzel paralar kazandı. dünyada da böyle olduğunu okuyorum..çoğu bizim gibi yaşlı muhafazakar yatırımcılar, geçmiş yılllardaki krizlerden ve şirktlerin geçmişini bildiklerinden bu trende ayak uyduramadı..çok değişik zamanardan geçiyoruz. kripto paralar, değersz ve sermayesi düşük şirkelere hucum..pandemi bir çok şeyi değiştirdi bundan sonra bazı şeyler çok farklı olacak kanatindeyim..1 yılda en muhafazakar yatırıcı dahi 1 e 2 yaptı. ilgiyle takip etmeye devam edıyorum..hayırlı olsun
''Yatırım Tavsiyesi Değildir'' görüşlerim tamamen şahsi düşüncelerim olup beni bağlar
Takip listem
1 ecılc
2 vkgyo
3 kordsa
4 petkm
kumarbazlar iyi para kazandı fakat bu paraları iade etme zamanı geldi
borsada parayı tut diye verirler yut diye değil tabi gerçek yatırımcı değilsen
yada ana parayı çıkmıyorsan
fakat insan nefsi aç kazandıkça kazanmak ister tek lira çıkaramaz hele kumarbazlar
onlara %10 lar az gelir ve iade edecekler ..
özlemişim hisse neti ...
Yer İmleri