Gümüşte ciddi bir düşüş var, gümüş içeren fonlar baya zarar yazacaklar.
Printable View
Gümüşte ciddi bir düşüş var, gümüş içeren fonlar baya zarar yazacaklar.
ipb'cilerin elüne verdüler sıra rpd'cilerde:oleyo:
Bilgi için çok teşekkür ederim.Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Cds gece gece 389 olmus
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
RPD çiktigindan beri baya iyi getirdi.Piyasanin en kondisyonlu fonu şu an :)
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben de bu haberi paylaşmak için girmiştim foruma. Çok can sıkıcı bir konu gerçekten. Twitter'daki akışta özetle "ünlü portföy arzında patron hisse satarken ünlünün değişken fonları 6,90 fiyattan halka arza katılıyor. Ardından hisse serbest düşüşe gidiyor ve ünlünün fonları zararına satış yapıyor ve bunu ünlünün halka arz olduğu ilk ay içinde yapıyor. En son satışı 30 Haziranda 4,83'ten yapıyor. Sonra fonlar 4.83'ten satarken Mahmut Ünlü 4.83'ten geri alıyor. Arada kim kaynıyor Ünlü Portföy Fonlarını elinde tutan yatırımcı." denmiş.
Bir daha bu pyş'ye para kazandırmayacağım.
ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
rpd'nin portföy dağılımını incelerseniz sadece 2 hisse var oyak yatırım ve e-data teknoloji. ikisi de fonun açılışından beri endeksten ayrışmış sürekli artıda. bence bu hisselerde kar satışı gelip fona etkisini görmeden girmeyin. kar satışı gelmeden yeni hisselere geçmeyi yada türevle durumu kurtarmayı başaracaklarmı bakalım.
Is portfoyun teknolojiyle iilgili tüm tonlarında hala hata olduğunu düşünüyorum. O dört günü doğru düzgün yansitmadilar. Hele ijb fonu çok kötü. Oyun sektörü hep artidayken bunu nasıl başarıyorlar
Merhabalar. Şu iki yabancı fon için ne diyorsunuz? alım zamanı mı yoksa doların düşme potansiyeline istinaden daha beklemeli mi?
https://www.ataonline.com.tr/Fon/AFT
https://www.ataonline.com.tr/Fon/AOY
yabancı borsalar nerdeyse normal yükseliş bantlarının iki katına ulaşmış sen dolardan bahsediyorsun. burdan yabancı hisse almak için hayatta şansına çok güveniyor olmak lazım. nasdağa ciddi bir düzeltme gelirse hele bide reyiz her 2 senede bir olduğu gibi dünyayı artık değiştiğine gene ikna ederse abaw paranın yarısı gider wallah. doların 7 liraya ikili dip yapmaması için teknik hiçbir engel yok.
ziraatın bistyüz dışı şirketler hisse fonu zjl, bu gün itibarıyla 1 liralık fiyattan alıma açılmış
Merhaba ikisi için de bekleyin derim. Neyi bekliycem derseniz. Fed in bugünkü toplantısını. Faiz tarihi hakkında daha net konuşacaklar bence. Bugün endeks yeşil yanıyor. Eğer endeks kırmızıya dönerse de ağırlığı aoy a verir diğerinden biraz alırsınız. Ama ben olsam aft yerine ojt yi inceleyin derim.
Ben hoy fonuna değinmek istiyorum gördüğüm kadarıyla ağırlığı Bond etf lerinden çekmişler. Etf lerin çoğu uzak doğu üzerine bu hoşuma gitti. Satacaktim vazgeçtim. Eski ASF yi hatırlattı bana. Ak portföy onu sağlık fonu yapınca çok üzülmüştüm. Yalnız yoneticilerini bilemiyorum. Hoy fonu hakkında fikirlerinizi öğrenmek isterim.
Yenilir yutulur iddialar değil bunlar. Bu iddiaları acilen SPK'nın inceleme yapması ve eğer bu iddialar doğruysa ve hukuki olmayan işlemler varsa acilen ceza-i müeyyidelerde bulunması gerekiyor. Aksi takdirde finansal piyasalara ciddi zarar verir bu tarz iddialar.
ne enteresan bir ortamdayız. islam memiş dolar ve özellikle altın için ciddi yükselişler beklerken halil reçber, altından ve dolardan uzak durulması gerektiğini düşünüyor. islam memiş gram altında 600 lirayı beklerken halil Reçber 460 450'li seviyeleri bekliyor. dolarda da 8 liraya kadar çekilme bekliyor. sonuçta bunların her ikisi de uzman ama beklentiler oldukça farklı.
dün bist30 bist50 bist100 ve katılım endekslerinde boğa formasyonu oluşmuştu. haliyle bu gün 1360 üzeri gün sonu kapanışları al sinyali üretecek. her ne kadar öğleden sonra satışlar gelse de 1357 'de karşılanması olumlu ve sanki yükseliş sinyali oluşması adına bir gayret var gibi.
Gecen sene GBC fon yonetimiyle konustugumda altinda baya yukselis bekliyoruz demislerdi.O günlerden bugune devamli aşagiya geldik.Bu dönemi okuyamadilar bence.
Bu iddialar doğruysa eğer spk nın bu kuruma ciddi bir ceza kesmesi gerekir. Bu tür pyş ler ile ortağı ve ilişkisi olan şirketlerle ilgili olarak yasal yaptırım olmalı. Daha önce Hedef pyş için de benzer görüşümü dile getirmiştim. Onların da info yatırım ile organik bağları var.
Öte yandan halka arzların geldiği noktada gerçekten can sıkıcı. SPK nın bu konularda ciddi sorumlulukları var.
Bu iki isminde hiçbir şey bilmediğini rüzgara göre yorum yaptığını düşünüyorum. Bu güne kadar yaptıkları tahminlerde de devamlı yanilmislardir. Bunlardan biri altı ay önce 500'den gram aldırdı millete. Diğeri zaten korku vermekle mesgul. Altın ve dolar için Selçuk Gönencler ve İsmail Aslanözyar'ı takip edin gerisine bakmayın bile.
31 temmuz vergi işi uzaması ile ilgili bir gelişme var mı, bilgisi olan var mı ?
Spk falan bu işlere girerse , durumu düzeltmez. Ben 20 senedir piyasadayım, spk bir işe mudahale ederse, sorunu bulup çözmez komple yasaklar. Herkese, tüm fonlara ve tüm yatırımcılara külliyen zarar olur. Şikayetleri başından savar spk, ince bir çözümle uğrasmaz, komple kapatır.
Ben serbest piyasada, bu tür yanlış yapan yatırım kuruluşlarının , tüketici ve yatırımcı zihniyeti ile terkedilerek cezalandırılmasından yanayım.
spk bakarsa, uğrasmaz, komple hisse fonları yasaklar ya da banka dışında kurumlar fon yönetemez der, yani tek böcek var diye mahalleyi yakar.
o yüzden regüle eden kurumlara çağrı yapanlar bence iyi yapmıyor. bizde regülasyon = komple yasak demektir. Geçmişte onalrca örneğini gördüm, foreksinden hisse senetlerine..
Yıllardır buna inanmayan , düzenleyici kurumun yararına inanan insanlar gördüm, er geç pişman oldular. Düzenleme işleri medeni dünyada düzenleme oluyor genelde, bizde şöyle olur ;
Foreksten biri mi batmış ? komple yasakla foreksi. Bazı hisselerde manüpilasyon mu varmış, komple kapat tek fiyat olsun. Bazıları çok mu volatil, tavan taban sınırı koy. Vioptan zarar mı eden var. Kaldıraçları kuşa çevir. Sonuçta herkese zarar verir hep. İstisnasız böyle olmuştur.
Kumar oynayıp intihar eden var diye komple kumarhaneyi, pokemon gibi balkondan atlayan var diye komple pokemonu , tek madde yüzünden wikipedia'yı komple yasaklamış coğrafya burası.
Bizim kültürümüzde var, kardeşinle bile kavga edersen ebeveyn ikinizi de aynı anda azarlar, kim haklı, kim haksız bakmaz.
Ben genç, piyasa yenisi arkadaşlara hep şunu tavsiye ederim. Bu ülkede asla ve asla düzenleme çağrısı yapma.
Mesela kriptoya girenler de genelde yeniler ve devlet hele bir düzenlesin diyorlar. Kanun gelip düzenlendiğinde güzelim ferrariyi al boyadım diyip, şahine çevirdiğini görecekler :) Yaşayarak öğrenecekler.
Sn. hellistheothers'a katılıyorum.
Hangi fon olduğu önemli değil, bencede paranızın kötü yönetildiğini düşündüğünüz fonlardan çıkış yapmak, yatırım yapmamak en mantıklı yaklaşım.
Özellikle aktif yönetilen(özellikle değişken fon, aktif hsyfler, özel sektör borçlanma araçları fonlarda) Portföy şirketi ve fon yöneticisi seçerken titiz davranmalı, iyi araştırma yapılmalı.
Saygılar.
Unlu'nun ekibi Linkedini aktif kullaniyor.
Orada bu konuyu birisi gündeme getirse, kesilecek cezanin misli kati sirketi rezil eder.
turkishbulls sitesinde Dün akşam bist 100 bist 50 ve katılım endekslerinde oluşan boğa formasyonları, bu akşam itibarıyla onaylandı ve al tavsiyesi verildi. Bist 30 için oluşan boğa formasyonu ise kıl payı onaylanamadı.
Cds 388
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Enflasyon yüksek çıkacak 2 ay daha uzar.