6 taksit yapıyorlar eskiden kaçtı bilmiyorum
önden usd prim ödemeli opsiyonlu ddkkm'ye geçen hafta rodeo'dan %22,50 aldığımı yazmıştım. bugün burger aradı 500K üstü dolara %20 prim veriyoruz dedi. dedim benden size hayır yok. bağladım ben.
akşamüstü rodeo'ya uğradım. dedim oranlar nasıl? minimum 25K usd için bir rakam söyledi. dudak uçuklatıcı.
tahmin alayım..
Rodeo show yapıyor da bu rodeonun sonunda attan düşüp kafamız kırılırsa kötü
25 net ...
mevduat karşılığı %35. neti %28 e geliyor. hem de 25K dolara. korkutucu.
Valla çok cazip ama cesaret işi, peynir/fare kapanı..
mevduat faizi 32-105 gün halk ve vakıf bank ta 40% ,daha uzun vade için kkm 39% Seçimden sonra ekonomi yönetimi bankaları iyice sıkıştırıp ne kadar döviz varsa TL leştirmeye zorlayacak. TL olan her mevduat kağıt para olarak basılır ve ödenir nasıl olsa, sonuçları olur mu? olur, yönetimin umrunda mı? değil. resmi kur yavaş yavaş yukarı çıktığı müddetçe kimsenin sesi çıkmıyor, çıkamıyor. bu şekilde yıllar geçirdik, her ay, her fırsatta dolar koptu kopacak dediler, hiç bir şey olmadı, olmamadı iyi mi? değil. çünkü sebebi oldukları o acı reçete elbet bu halkın her bireyinden tek tek bir gün çıkacak, bundan kaçış yok. tek kaçış fiili döviz ve emtia dır. Bu sebeple piyasa aşırı dengesiz, düzgün fiyat oluşmuyor. 3-5 yıl gibi bir süre içinde TL den tekrar sıfır atma noktasına geleceğimizi düşünüyorum. Maaşlar yine milyon TL olacak. Bu işbilmezliği her nesil illaki 2 sefer çekmek zorun da mı? işte bunu bilmiyorum.
Maalesef TL de dolarda vs de olanlar bu enflasyona eridi gitti arsa tarla gayrimenkul uçtu .bu yeni donemde birikimleri nasil koruyacağız acaba ..
Üstadtan %36-40 bilgisi geldi.
uzun zamandır ilk kez yapmayın dedi üstad.
https://twitter.com/e507/status/1661...326618113?s=20
Dolar artmadigi sürece TL faizinden bir farki yok dolar geçen seneden bu seneye yüzde 18 artmış yüzde yüz enflasyon var...ne alınan opsiyonlar ne faizler hiç bir işe yaramaz.2021 martinda 25 bin dolar bozdum 7.60.dan 0 polo aldım....şimdi polo, 40 bin dolar...artı 2 senedir kullanıyorum..o da artısı
dolara dolar%12,5 olmazsa olmaazzz.
İmar Bankası gibi :)
507 üstad burada yapmayın derken muhtemelen iki tarafa demiş hem banka hem müşterisine. sadece bankaya dediyse de aynı kapıya çıkıyor zaten. güzel kullanmış dili.
bu absürdlüğün sürüdürülebilir olmadığı aşikar. ptesinden sonra kötü bir anı olarak tarih olur inşallah ama oldu ya az daha devam ettirilirse sonunun vahim olacağını bilmek için üstad olmaya gerek yok. umarım o eşik zaten çoktan geçilmemiştir.
Şahap atanmadan 4 gün önce satttim doları... ..Naci agbal devam etseydi 7.60 dan sattıklarını 6-6.5 den koyacaktim..7.60 dan sattım salı günü Çarşamba Naci agbal faiz kararını açıkladı 200 baz puan yukarı dedi...dolar cuma günü 7.20 ye düştü bankacı aradı dedi Lucas abi yerine koyalimmi dedim dur daha dur dusecek dedim..cuma yattım cumartesi bir kalktım ekşi sozlukte sol Frame de 700 girdi olmuş😀😀 MB başkanı değişmiş diye...hoop o pazartesi zaten 7.50.vs 8 derken uçtu kuş ...bizde araba aldık..bu da böyle anımdır.
:))
ya hep ya hiç aynen
yok ddkkm miş yok mb alış kuru imiş yok saat 11 miş
ne güzel eskiden imar bankası vardı dolarına dolar 12,5 veriyordu.hesabı kolay ,anlaşılır,netenet
banker kastelli vardı o da çok netti ,tokatladı geçti bitti gitti :))
şimdi devir değişti,tosuncuk çiftlikler kurdu ,inekler aldı süt sağdı zahmetli işlerbunlar
kripto mripto todeksçilerde işi uzatıyor
latife bi yana kafestemisin değilmisin mesele bu.dikkat edin :)
CDS 5 yıllıklar gün içi 725 lere kadar tırmanmış
2022 yazı 900 lerin biraz üzerine kadar çıkmıştı diye hatırlıyorum
Dr. Buğra Gökce
@gokcebugra
·
11s
Kira artış oranlarını derinlemesine analiz ettik.
Nisan 2019 - Nisan 2023 döneminde konut kiralarındaki değişim çarpıcı bir tablo ortaya koyuyor.
Nisan 2019'da 81 ilde ortalama kira bedeli aylık 728 lirayken, bugün 5058 liraya çıkmış durumda.
Artış oranı yüzde 583.
Akdeniz bölgesinde yüzde 900 den de fazla. Ülkenin büyük bölümü yüzde 700-800 bandı arasında gerçekleşmiş.
Kiracı-evsahibi çatışmasında zarar göreceklerin sorumlusu kim olacak.
beşyüzyedi
@e507
·
26d
Kısa özet:
Bugün $1 milyon KKM yapıyorsunuz. Banka hesaba hemen $100 bin yatırıyor. 3 ay sonra da $1 milyonu geri veriyor. (Kur %8,5'tan fazla artarsa)
$1 milyon 3 ayda $1,1 milyon oluyor. Faizdir primdir nasıl hesaplarsanız hesaplayın...
Yahu bu hesaba göre bir yılda 1 milyona 400 bin dolar faiz VAAD EDİLİYORMUŞ.
İflas etmeyecek hiçbir sağlıklı şirket-banka bunu veremiyeceğine göre ya çok kısa vadede (çok yüksek faiz ile dolardaki artışın yerine düşüş beklenmesi gibi) bir takım düzenlemeler bekleniyor ya da bu bankalar çok zor durumdalar denilebilir mi?
mustafa vandal'ın , şunun marabası var güzel mi güzel diye bir şarkısı vardı. heh işte o şarkının kilpinde , mustaaa'nın çömelik vaziyette, gelen geçen araçlara ront çektiği sahnelerde arkasındaki tuvarda n'arkadaşlıklarda sevgi şart diye bi yazı vardı, ortaköy semalarındaydı orası hatırladığım...
piz de diyoruz ki , insan sıfatının içini toldurmanın yani mânalandırmanın birleştirici ögesi ahlaktır.
ahlak yoksunu bireylerin vatan sevgisi kendileri farkında olmasa bile zahiridir.
1 ay mevduat ve KKM
Hsbc % 40-40
Fiba % 40-40
Çok konuşuyoruz, yüksek diye bu primli kkm. De, banka zaten başta fikslemiyor mu vereceği doları. 0 riskli opsiyon olmuyor mu? Banka, atıyorum blokeli dahi verecekse dolar ya da euroyu kendini korumuyor mu zaten?
Yani swaplardaki gibi bir şekilde hatch etmiyor mu?
Biraz uzak kaldığımdan, oranlardan pek haberim yoktu, bayağı yükselmiş. Her şeyi de kafaya takmama kararı aldım zaten, forumda birisi demişti en iyi yatırım rahat uyumanızı sağlayan yatırım demişti... 40 yaşıma , kalp krizi geçirerek girdim, o yüzden seçimmiş falan artık umursayamıyorum.
istanbul etiler' de sarı konaklar sitesinde , dört yanı karşı komşu manzaralı :halay: tubleks evler 65 milyon kertik'ten sarı sitede öpücüden, satılık. margarinleyen margarinleye...
iki küçük kol düğmesi
bütün bir aşk hikayesi
belki mutluluk burada
seneler sürer her günüm
yalnız gitmekten yorgunum
shell rotella yirmi elli
hayyy laayyy laaa la la layyy
bir gün olur devran döner
vade gelir yollar biter
zengin fakir buradan geçer
kara toprak ver imar rantımı
deli gönül coştu çağlar
rantıma dayanmaz, dereler
ağaçlar ormanlar
kara toprak ver rantımı
kimi alır kimi satar
hepsi de yan yana yatar !
https://twitter.com/odatv/status/166...jVyDeLD1bqGYBA
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Walla yaşımız geçmişi hatırlayacak kadar eskidi a.q:oleyo: O tefeci faizlerin verildiği yılın ertesi senesi o bankaların çoğu topu dikmişti...Tarih tekerrür mü ediyor ..
Hiç unutmam elimde 25K dolar YKB ye girdim %7 dedi herkes 10-12 veriyor deyince hemen yanımızda EGEBANK a git 12 rahat alırsın demişti...:kahkah:
250 dolara bile faiz veriyordu sanırım
https://m.youtube.com/watch?v=Iqjx8J...VrbGFtIA%3D%3D
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
O dönem bir sürü banka battı , doğrudur. Lakin , hiç bir kişinin parasına bir şey olmadı. Tmsf devir aldı bankayı , milletin parası vadesinde ödendi. Tabi ki , vergiler ile halka ödettirildi.
Bu dönem böyle bir şey olur mu , olursa mudilere ödenir mi , hiç bir fikrim yok.