ablam espri de bir numara.
Printable View
Aynen
Bir kaç ay evvel dolar kuru sakinleşmişken MB faiz indirmek bi yana 0.25 daha yukarı çekip sıkı duruşumuz devam edecek demesinden kıllanıp dolar hareketlerini izleyince , dedim bunlar sistemi kurmuşlar..Bu sistemde tl ye yüksek faiz dolar talep muslukları kes forex i yasakla sen bizzat forex masasına geç kuralları koy ..
Birde faiz konusundaki bütün açıklamalar bıçakla kesilmiş gibi sona erdi..hayrola faizler mi düştü..
Bu dolar gitmez diye o yüzden 3 aydır yazıyorum
Doları düşürebilecekleri en iyi şekilde düşürüyorlar, az az her ay. Bir anda 3.34 e düşmesindense kademeli olarak 3 ayda 3.34 e düşerse dolara verilebilecek en büyük darbe verilmiş olur. MB faiz indirmedikçe doların yönü aşağıdır bence. Ne zaman faiz indirimi baskıları başlar , ya da FED faiz arttırır ve bizimkiler arttırmaz ise o zaman dolar yeniden roketlenir.
yahu cahil cahil konuşuyor,bilmediği konularda iftira atmaya bayılıyor. rezalet başka hiç bir şey değil. bu malum kafalar havuz medyası izlemeye devam etsin,benim elimdeki verileri rüyalarında göremezler. kafa yok ki anı yaşıyorlar,orta uzun vade hakkında hiç bir fikirleri yok.ben bu seviyelerden çuvalı doldururken bunlar cırcır böceği gibi ötüyor.
Aynen öyle kaynayan kurbağa misali..
Misal 3.50 kırıldı diye 2 gündür çok sert aşşa beklenirken yavaş yavaş takılıyorlar..
2017 ortalamasını 3.40 45 lerde olacak şekilde ayarlayacaklar işte..
Haaaa bu eğilimi durduracak tek şey global bi dalgadır..
O konuda da senden benden ilerideler merak etme..Matrix izleyip de teknik analiz yapıp dolar satmıyorlar emin ol..
Doların 4 tl harekerinden sonra resmen çöktüler masaya..Çok ustaca hareket ediyorlar.Teknikçileride avlıyorlar..
Terso pozisyon alanları (cesaret varsa) yada döviz mevduatçılarını miktarlarını ortalama vade dönüşlerini herşeyi biliyorlar ona göre fiyat oluşturuyorlar..
diyelim dolar 3.4-3.1 oldu Türkiye Ekonomisi bundan ne kazanacak ?
Kazanan sıcak paracılar olacak ,
ohh ne güzel sat ucuza fonladığın doları ,eyroyu yüklen (güya) yüksek faizli Türk liralı bono-tahvili...
yüklen zateni % 70'i kendilerinin borusunun öttüğü borsaya ..uçur babam uçur...
hem kurdan kazan hem de borsanın ,tahvilin değer artışından...
sonra karları cebe atma ,realizasyon zamanı gelince zorla kazanılan ihracat-turizim gelirlerini kaptır.
o uzmanlar hep bize derler ki yapısal reform yapın deyip duruyorlar.
acaba seni beni düşündüğü için mi söylüyor.
"yapısal reform " ile vatandaş anlaşılmamızı gereken tek şey
daha geç emeklilik ,daha fazla vergi ,
tasarruf sahipleri mesala bankada mevduat yapanların kesilen otomatik stopajı yanında bu kazançların mart ayında beyan edilerek artan vergilerin ödenmesi demektir.
Sevgili forumdaşlar konuyla alakasız yazılarla gereksiz meşguliyet yaratmayalım. herkesin tasarrufu kendine. İngbank Turuncu faiz oranı 13.75 oldu
ING 13.75 yaparsa ben aylık masraflar için tuttuğum paraları buraya kaydıracağım.....14 iken niyetlendimbir baktım 13.50 yapmışlar........
akbank yeniköy şb. 500,000+ 14%
Bankaların bugün tcmb'nin geç likidite imkanından % 12.25 faiz ile kullandığı miktar 69 milyar tl
Dünyada veri sağlayan zaten en büyük 2-3 kurum var.
Sen neyin havasını atıyosun burada yaa :)
Gidersin Bloomberg'e Reuters'e abone olursun dünyanın tüm datası ekranındadır.
Sanki sana illimünati örgütü özel bilgi kanalıyla bilgi geçiyor :)
Senin problemin herkesi cahil sanman.
Para kaybediyorsun kaybettikçe dolar alıyorsun.
Geçenlerde hiç TL kalmadı bende diyen sen değil miydin?
Nasıl oluyorda her düşüşte dolar alıyorsun?
Uzatmak istemem ama Nurettin Canikli ile Yiğit Bulut arasında çok büyük fark var.
Hiçbir zaman Nurettin Canikli'yi yetenekli akıllı biri olarak görmedim.
O konuma nasıl geldi hala anlayabilmiş değilim.
Güvenilecek biri olduğu için sanırım.
Malum güven konusu çok kritik günümüzde.
Arkadaşlar bu power canlısına cevap yazıyorum ama inanın istediğimden değil.
Burada konu dışı konuşma olsun da istemiyorum ama kendisi yerli yersiz gece gündüz sürekli buraya gelip kriz kriz kraş kraş diye küfürlerle bezenmiş cümlelerle bozuk plak gibi yazdıkça ve hiçbir müdahele ile karşılaşmadıkça bize de cevap vermek düşüyor.
Aslında katılıyorum. Bence de ortada övünülecek bir başarı yok ama başarısızlık da yok.
Çünkü bana göre devlet doların yükselişini olumsuz bir gelişme olarak görmüyor, normalleşme olarak görüyor.
Hep bunu savundum.
Aşağıdaki grafikte soldaki USDTRY sağdaki ise Dolar endeksi.
Not: Has Türk malı veri programlarından alınmıştır :)
Devre yakan gizli veri kaynaklarından alınmamıştır :)
https://i.hizliresim.com/vprMdA.jpg
Canikli bürokrasiden geliyor , siyasi olarak başarılı ve cumhurbaşkanına yakın bir isim, ancak ekonomi ve özellikle merkez bankası ile ilgili adımlar ciddi teknik tecrübe ve çok hassas dengeleri gözetmeyi gerektiriyor. Yiğit Bulut'u 15 senedir takip ediyorum, son 15 sene içinde söylemlerinde çok ciddi değişimler gerçekleşti. Özellikle yabancı yatırımcılara karşı hısım değil hasım bir görüntü çiziyor bu da Türkiye için şu aşamada çok önemli olan yurt dışı yatırımcı ile olan iletişimi zedeleyebilir. Mehmet şimşek yabancı yatırımcılar ile olan ilişkisinde de başarılı.
Yukarıda da belirttiğim gibi Yiğit Bulut'un eleştiri konusu olabilecek yönü, devlete ait olan regülatör kurumları birer piyasa oyuncusu olarak kullanmak istemesi. Bu görüş benim için ciddi eleştirilmesi gereken bir konu , zira tcmb ve hazine gibi kurumlar piyasada bir trader olarak işlem yapmaya başlarsa bu işin doğası gereği kayıp ile sonuçlanabilecek işlemlerde mümkün olabilir. Bana göre tcmb ve hazine gibi otoriteler özellikle yurtdışı yatırımcı tarafından bir trader olarak yorumlanmamalıdır. Bunun ileriye dönük çok ciddi sakıncaları olabilir.
Ben Yğit Bulut'u ilk tanıdığımda da milliyetçi ve devletçiydi bugün de öyle.
Ben kırılım hiç görmedim. Tek kırılımı iktidar yanlısı kişilere eskiden hafif düşmanlığı vardı o kalktı ortadan sadece.
İnanın Yİğit Bulut'a gelinceye kadar belki yönetimdeki kırılmalar onun kırılmasından çok daha fazladır.
Varlık fonu ve benzeri oluşumlarla burada oyuncu benim denilmesini ve aktif piyasa müdahelesini evet tehlikeli bulabiliriz bir parça ama ben seviyorum bu tarzı. Mehmet Şimşik tipindeki yöneticilerden ise pek hazetmiyorum.
Dar vizyonlu ve günü kurtaran tipler olarak görüyorum.
Yabancı yatırımcı ile yola devam etmek bir mecburiyet şu anda ama Yİğit Bulut'un arzuladığı Türkiye'de zaten yabancı yatırımcı bağımlılığına yer yok. Aslında her iki kesimin de argümanları var ve kesin olarak doğrusu budur demek de güç Türkiye'nin mevcut durumu göz önünde bulundurulduğunda.
Evet kraşçıdan rica edelim devre yakan programdan baksın ikisinin oranına :)
Buyrun bu da ikisinin oranı. Yani USDTRY/DXY
https://i.hizliresim.com/gWEmqR.jpg