Sayfa 40/997 İlkİlk ... 3038394041425090140540 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 313 - 320 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by inti Yazıyı Oku
    Sayın TRENDHOUSE

Offshore swapların nasıl işlediğini açıklayabilir misiniz? Bildiğiniz kadarı ?

İkinci olarak CME sitesinde hacim bilgileri var ? Fakat bunlar çıkarım yapmak için yeterli midir ?

http://www.cmegroup.com/trading/fx/e...olume_voi.html
    2 sene önce USDCNY şiddetli satış baskısı altındayken Çin Merkez Bankası bu soruna çözüm olarak offshore swap sistemini devreye sokmuştu ve başarılı da oldu, Çin Yenindeki kan kaybını durdurdular, bununla ilgili WSJ'de çıkan haberin linki şöyle: http://www.zerohedge.com/news/2015-0...ps-manage-yuan
    Haber başlığı: China Gets Creative, Turns To Swaps To Manage Yuan

Onshore ile Offshore arasındaki fark, birincisinde bulunan ülke içi kısıtlamaların, regülasyonların vs ikincisinde yani offshore'da bulunmamasıdır, o yüzden offshore işlemler gizli tutulur ve detayları açıklanmaz, bu nedenle de tercih sebebidir çünkü kapalı kapılar ardından yapılır, hemen hemen tüm büyük yatırım bankalarının offshore merkezlerde kendilerine bağlı şirketleri mevcuttur mesela Goldman Sachs, JP Morgan, Morgan Stanley vs vs alayının offshore yan kuruluşları var. Offshore'da çeşitli araçlar ile (seküritizasyonlarla örneğin swaplarla) kurlara serbestçe müdahale edilebiliyor tabii arka planda ilgili ülkenin merkez bankasının da gücü olması kaydıyla.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

2.  Alıntı Originally Posted by inti Yazıyı Oku
    Sayın TRENDHOUSE

CME sitesinde hacim bilgileri var ? Fakat bunlar çıkarım yapmak için yeterli midir ?

http://www.cmegroup.com/trading/fx/e...olume_voi.html
    Burada verilen; USDTRY futures piyasasında eylül vadedeki toplam açık pozisyon rakamıdır ve doğal olarak shortlarla longlar birbirine eşittir, 2673 short kontratına karşılık 2673 long kontratı var, her bir kontrat 100K dolar olduğuna göre pozisyonların toplam değeri 267 milyon dolar oluyor (267 milyon dolarlık longlara karşılık 267 milyon dolarlık short pozisyon). Doğal olarak böyle bir meblağ oldukça ufaktır ve kurumların / bireylerin açmış olduğu pozisyonları yansıtır. Bir de USDTRY deki opsiyon forward ve swap piyasalarına bakmak lazım. Eğer devlet eliyle bir müdahale var ise %90 ihtimalle offshore swap piyasası kanalıyla yapılır ve bunların detaylarını öğrenmek mümkün değildir, içeriden birisi sızdırmadığı sürece.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

3. Öte yandan CME; ABD hükümetine (ve FED'e) SP500 endeks kontratlarında opsiyon ve futures'da işlem yapmaları için çok özel komisyonlar tanıdı. Bunun hakkında pek çok haber yapıldı, deliller sunuldu, ABD yetkilileri de bu iddiaları reddetmedi. ABD hükümetinin SP500 endeksinde CME kanalıyla yüklü yatırımlar yaptığı yani endeksin çıkışında büyük rol oynadığı biliniyor. Diğer bir örnek de Japon merkez bankası: Nikkei 225 endeksinde işlem gören 225 en büyük şirketin yarısında hakim ortak artık Japon Merkez bankasıdır. Hemen hemen tüm dünya merkez bankaları manipülasyon yapıyor, en büyük manipülatörler de ABD AB İsviçre İngiltere ve Japonya merkez bankalarıdır. Böyle bir küresel ortamda TCMB'nin bu tür bir "manipülasyon trendinin" dışında kalmasını beklemek saflık olur.

4. Belki hatırlayan olmayabilir, 30 sene önce 1980 lerin 2. yarısında Malezya Merkez Bankası (Bank Negara) Forex piyasasının 1 numaralı manipülatörü idi. Tüm FX masalarında Bank Negara'nın ne yönde pozisyon almış olduğu sürekli tartışılırdı ve öğrenilmek istenirdi. Bank Negara'nın rüzgarı 5 sene çok şiddetli esti durdu, en başta Malezya para birimi Ringgit'i dolar karşısında sürekli manipüle edip durdu. Sonra ne mi oldu? Bank Negara batma aşamasına geldi, zar zor batmaktan kurtuldu, bunun faturası da Malezya halkına kesildi. Eh her şeyin bir sınırı var, merkez bankası bile olsan yapabileceklerinin de bir sınırı var. FED veya AMB olmadığın sürece batma riski tüm merkez bankaları için mevcuttur, aynen Bank Negara'nın başına geldiği gibi.

Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    dostum çok isterdim ama, verilerin sahibi değilim. malum bir yurtdışı node üzerinden tarafıma route edilmiş durumda. paylaşım yapmam beni sıkıntıya sokar. iç-dış ekonomik veriler,rakamlar,iç/dış siyaset/ekonomi hepsi yüksek bir hızda akıyor. biribiri ile korelasyonu olan haberleri ve rakamları okuyorum. yoksa nasıl bu kadar takip edeceğim, insanın ömrü yetmez. işte bu yüzden genelde kesin konuşuyorum,birilerini bu rahatsız ediyor çünkü onlar anı yaşıyor.
    Bu ücreti karşılığı alınabilecek bir hizmet mi?
    Çok merak ettim. Daha uygun olacaksa özelden de paylaşabilirsiniz.

6. Hahhahhayyyyt hayatımda böyle komik bişey görmedim.
    Sıkı durun arkadaşlar.
    Öyle bir veri akışı var ki buna PC ler dayanmıyor.
    Devreler ısınıp yanıyor.
    Onlara bakarak söylüyormuş bu inci tanesi analizleri.
    Analiz de şu: Yakında çok pis kraş olacak ))
    Yahu 2. KGF'nin ihtimali uzun süredir biliniyor.
    KGF'yi de bu veriler mi söyledi sana.
    Önündeki veriler sana neden doların buralara kadar düşeceğini söyleyemedi de sürekli dolar aldın tepelerden

Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    Gund elimde geniş bir dataset ve güçlü bir veri akışı var,oradan yaptığım analizler sonucu yazıyorum. kesinlikle desteksiz sallamıyorum, geçen aylarda ikinci KGF yolda demiştim,geçmiş postlara bakarsan görürsün ve bugün açıklandı. bu sadece bir örnek, orta-uzun vade tüm olacaklar önümde duruyor, kısa vadeyle indi çıktıyla işim yok. bazı arkadaşlar beni anlayamıyor umarım şimdi anlamışlardır. bu veri akışına evdeki pc dayanmadığı için 8 çekirdekli bir VPS kiraladım,yükü oraya verdim.

7. Hayır ücret karşılığı değil hayal gücüyle

Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Bu ücreti karşılığı alınabilecek bir hizmet mi?
    Çok merak ettim. Daha uygun olacaksa özelden de paylaşabilirsiniz.

8. Odea 4bin usd vadesiz istiyor oksijen için. Mantıklı bir hareketmi bu sizce ?

Sayfa 40/997 İlkİlk ... 3038394041425090140540 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •