https://www.youtube.com/watch?v=Z5y36oNJLcU
beri gel cana diyo bişi diyecekmiş zülfü
Printable View
https://www.youtube.com/watch?v=Z5y36oNJLcU
beri gel cana diyo bişi diyecekmiş zülfü
http://www.hisse.net/topluluk/showth...082#post710082
Geçekten de ABD büyüklüğünde bir ekonomi için %2.6 oranında büyüme oranı iyi bir büyüme oranı.ABD'nin GSYİH'sı geçen yıl sonu itibariyle 18.569 trilyon dolar yıllık %2.6 büyüme ekonomisinin 483 milyar dolar büyümesi manasına gelir ki,bu büyüklük Polonya'dan İran'a 177 ülkenin yıllık GSYİH rakamından büyük.Problem mevsimsellik nedeniyle her çeyrekte aynı büyüme oranını tutturma zorluğu,özellikle birinci çeyrekler ağır kış koşulları nedeniyle diğer çeyreklere göre daha düşük büyüme oranı üretiyor,bu da ortalamayı tutturmak için diğer çeyreklerde daha yüksek bir büyüme oranı ihtiyacı doğuruyor..
Ama bilindiği gibi ABD'de GSYİH rakamı 3 aşamada belirleniyor,ilk okuma daha ziyade tahminlere göre belirleniyor,daha sonraki aylarda 2 kere revize ediliyor.Nitekim ilk çeyrekte de ilk okumada %0.7 olarak tahmin edilmiş sonraki ayda -ilk okumaya göre-%71'lik artış oranıyla GSYİH oranı %1.2 'ye revize edilmişti.
Veri açıklanmadan önce benim tahminim %3.3-%3.4 lük bir büyüme oranı idi.Yaptığım hesaplamaya güveniyorum ve arkasındayım.Forumdaki arkadaşlarım da bundan önce yaptığım milli gelir hesaplarındaki isabet oranının ne kadar yüksek olduğunu bilirler.Gelecek ay ya da ondan sonraki ay yapılacak revizyonlarda ABD GSYİH büyümesindeki %2.6 oranının yükseltileceğine inancım tam
Thursday September 28 2017 Actual Previous Consensus
03:30 PM
US
GDP Growth Rate QoQ Final Q2 3.1% 1.2% 3%
ABD ikinci çeyrek verisi Temmuz ayındaki ilk okumasında piyasa tahmini %2.6 iken benim tahminim %3.3-%3.4 idi.Bugün gelen revize veri ile benim yaptığım hesaplamaya oldukca yaklaşıldı.
International Trade in Goods
Released On 9/28/2017 8:30:00 AM For Aug, 2017
Prior Prior Revised Consensus Consensus Range Actual
Balance $-65.1 B $-63.9 B $-65.7 B $-67.9 B to $-64.0 B $-62.9 B
Elim yanlışlıkla sabah bir hisseye gitti aldım, tam lanet edecekken var bunda da bir hayır diye full girdim. Şimdi yükselmiş sattım gitti.
Düşünerek akıl yürüterek analiz ederek kaybediyorum, tam masadan kalkacakken bir şekilde yine para geliyor.
Sinir olmamak mümkün değil.
Jobless Claims
Released On 9/28/2017 8:30:00 AM For wk9/23, 2017
Prior Prior Revised Consensus Consensus Range Actual
New Claims - Level 259 K 260 K 275 K 260 K to 300 K 272 K
Retail Inventories [Advance]
Released On 9/28/2017 8:30:00 AM For Aug(p)
Prior Actual
M/M % change -0.2 % 0.7 %
Wholesale Inventories [Advance]
Released On 9/28/2017 8:30:00 AM For Aug(p)
Prior Actual
M/M % change 0.4 % 1.0 %
Verilerin hepsi iyi geldi,ikinci çeyrek GSYH verisi yukarı yönde revize edildi,dış ticaret açığı aylık bazda düştü,kasırga etkisine rağmen işsizlik başvuruları beklenenden düşük geldi,perakende ve üretici stokları arttı(GSYH verisine (+) yönde katkı sağlayacak.
127 üstündeki 127475 arası hareket shorta geldir... yani sizin dediğiniz gibi FAKE and FAKE.... hahahahahaha
127225 aktif...
aferim pala, sen bu isi biliyon :he: az kaldi benim şortları alacan gibi gibi..
bugün kü meselemiz bu arkadaşlar,yarinda kuyu kazilir sıkıntı olmaz bi kazma da biz vururuz ama bugün kü gündemimiz minare boyu ne kadar olucagi idi.:he:
neydi sloganimiz.
minare dikilecekse bir tuğla da bizden,kuyu kazilacaksa bir kazmada bizden
eee sabah tuglayi koyduk tu,gören gözler bilir
indirmeden önce GARAN 2 defa daha yukarı deneme yapmadan salmıyor...
avlandın ne ala..!
Akşam pazarı erken başlayacak gibi
Bist 30 +1,21 Viop +0,99 olmasına yorumunuz nedir?
Para babaları tüprasa bi omuz atın hele...battik alim varantindayiz...121.000 yaparsaniz yeter...selamlar...
aksam kapanışta parası yetmeyen şortcularin alislari olursa belki bizimde long kapayip tepeden şort giyme şansımız olabilü sonra belki yarin düşüşe devam ederiz kimbilir. önemli olan kapanış maçı
aynen akşama şort girelim pala adet edindi. Minarenin boyu kısa kaldı ne yapak bekleyek mi? her zaman papaz pilav yer mi? göz göre göre yedirmeyek. en iyi filo kalmak kapanışta dayanabilirsek heheyhe
Bastım şortu . Hadi bakam merkel yenge :):whistling::whistling::whistling:
akşam pastacı abilerden ricam
şu an kim alıp satıyor paylaşırlarsa palayı buluruz:)))
Bir de bazen akşam çok çıkmış olan hisseleri çok çıkmış diye satanlar oluyor, oradaki adamı kızdırıyorlar. Ama denk getirebilirsen.
kapanışta tepe yapta yarın yine düş..
son 2 hafta 3 defa aynı hareketten gol yedik...
126.800 civarı kapanış ve yarın sağlam eksi gap.
tebrikler minarecilere :kahkah: kırmızı; teyitli alt bant zaten. çizgili mavi; yurtdışı ve pariteye bağlı olası senaryolardan bir tanesi belki tutar. biz de paçalları attık ne de olsa, rahat olan artık biziz. tüm olasılıkların başımızın üstünde yeri var biraz dinlenelim.
https://i.hizliresim.com/nJgW0a.png
104,5 lerde oyuna tekrar sağlam girerük dikebilirseniz ..))