Varmi o kadar masallah 56 kiside ortalama 15 bin olsa 840 bin eder bizimi gozune keatirdiler yani simdi
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Varmi o kadar masallah 56 kiside ortalama 15 bin olsa 840 bin eder bizimi gozune keatirdiler yani simdi
Biliyorum batmayacaklarını. Gerçekten şirketi çok iyi araştırdım da girdim diyorum. Ama sürdirekt bir iyi haber vermeyip de veya bir iyi haber ve hemen akabine kötü haber verip de mevcut faaliyetlerine %10 etki etmeyecek bir haberi ballandıra ballandıra vermeleri beni rahatsız ediyor. Sizi bilemem. Neyse dursun para Tire de dert değil. Bi an çok gerildim hepsi bu. Herkese bol şans. Başarılar. [emoji137]*♂️
ANE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hadi gel 168 dw bekliyom seni
"Kağıt talebinin düşmesine yol açan mevcut iç piyasa koşulları nedeniyle, söz konusu kapatma kararının Şirketin satışlarına etkisinin, toplam satışların %10'undan az olması tahmin edilmektedir."
Kap haberinde ciroda %10 luk bir azalmadan bahsetmiş...
KM 1 Hattı ile KM 2 hattı arasındaki kapasite farkı bu kadar çok mu ki satışlarda sadece %10 fark oluşması tahmin ediliyor...
Yani KM 2 hem küçük kapasite hemde eski bir teknolojiymiş sanırım...
Bilenler var mı bu hatların kapasitelerini...
KM2 hattıyla ilgili ilk haberde bu durum zaten biliniyormuş gibi anladım...
Öyle bakım işi falan da değilmiş...
Aynı haberi iki defa yollayarak zaten zor günler geçiren yatırımcılara bu kadarda vurulmaz ki...
benım bildiğim uzun vadeli yatırımcı alır kağidi tutar elinde .... bizdeki uzun vadeciler her gün aksatmadan burada uzun vadeli yatırımcı olduklarını ve satmayacaklarını söyleyip duruyor ..sonrada..... burdaki yazılana göre kağit mi alınır diye bir laf
cogu kısı tabıkı burda yazılana göre kagıt almıyor fakat öyle hedefler ve öyle paylaşimlar var ki okuyan her kişi az çok etkilenir .
benım söylemek istediğim budur. Bir insanın burda okuduklarından etkılenmemesi hiç mümkün değildir ,
zaten uzun vadelı hedef koyan kısılerın burda yazmasıda bunun için bir algı oluşturur ki karda oldugu halde burdakı yazılanlara göre satmayan bir sürü insan vardir ...lütfen bu edebiyatı bırakın ..
algı oluşturmak ve her gun burada bunu tekrar etmek beni etkilemez ama etkiledikleri olduğu muhakak ki burada bu kadar insan veryansın ediyor ...
Etkilenmemek mumkunmu ya tombul kadin olayindan
tire yönetimi şunu demek istiyor.benim iznim olmadan bu kağıdı hiçbiryere götüremezsiniz.NOKTA.:plc:
Giren girdi. Hadi birbirimizi avutalım..
Tire yonetimi adam olsaydi sirketinin guclenmesi icin yatirim yapan adami soymaya kalkmazdi duzelir duzelir hafta bi bakmissin 250 olmus ama bu haberlerle nide bulandiriyo temettu yok bedelsiz yok ee geriye ne kaldi kagit zaten yerlerde bolemi devam edeceksiniz kansizlar
Adese dükkan kapatır yükselir bizimkiler 2 makine kapatır düşer gelde raks etme
Dün ekranımda 10 bin kar gösteriyordu bu gün 8 bin zarar gösteriyor bist böyle bişey işte
Şirketin 4 tane oluklu mukavva 1 tane de kağıt fabrikası var.
Kağıt fabrikasındaki eski makineyi tamamen durdurdular.
28 Şubat haberiyle duyurdukları geçici durduruşa geçtikleri makineyi kapatmışlar yani.
60 da işçi çıkarıyorlar. Toplam cironun %10 dan az etkileneceğini belirtmişler..
Benim gördüğüm şirket verimlilik ayarlaması yapıyor, orta-uzun vade için pozitif.
Şirketin karlılığı hiç olmadığı kadar güçlüydü geçen yıl, zaten sene sonuna doğru 64 mn TL lik oluklu mukavva işinde modernizasyona gitmelerinin nedeni de bu kar..
Sebebini de söyleyeyim..
E-ticaret patlıyor, geçen yıl %42 artmış diye biliyorum..evinize gelen pek çok ürün irili ufaklı mukavva kutularda teslim ediliyor dikkat ederseniz..İhracat tarafı da hareketli.
Haber neden etkili oldu?
Bizim millet panik de ondan..
Şirketin adıyla aynı fabrikadaki 2 makinadan 1 i kapanıyor denince, şirket batıyor sanan da olmuştur, zorda sanan da..
halbuki 850 ye yakın işçinin 60 ı çıkartılıyor, onlar da özel seçilmiştir, emin olun..
Yas.k avusturyalı hırsız lar algı ile oynuyor soysuzlar. Bilerek kasten seansta gönderiyor haberi... .t oglu .t ler.
Çok gerçekçi olmuş yorumunuz---zaten halka açıklığı gitgide azalıyor-- %22,50 den %20,50 ye yaklaşmış--yani borsadan hisse toplayarak %80 civarında sahipliğe ulaşmışlar---batağa para gömme gibi bir hobileri olduğunu zannetmiyorum---bilançoyla olay netleşecek-İşler pek iyi değil mi yoksa--- zamanlaması manidar hafta sonuyla birleşen bir algı yönetimimi anlayacağız...
Üretim tesisinin durdurulması ile ilgili iki KAP açıklamasında ısrarla vurgulanan ''kar'' (1. Yüksek ''kar''a odaklanmak. 2. ''Kar'' marjı yüksek ürün gamı) bakalım nasıl tecelli edecek....Sabır bu işin ilacıdır.
KATOLİK NİKAHLI Entrika
Şirketin %80 i Mondi Grupta.Halka açığın %75 i de Deutche bank vasıtasıyla yabancının elinde.Geriye sana bana ne kalıyor %5.Şimdi şirket ne yapıyor?Verimlilik için azami gayret sarfediyor.Aslında her şirketin şu piyasa koşullarında yapmasını gerekeni yapıyor.Minumum maliyetle maksimum kârlılık.Daha ne yapsın.Hisse fiyatı onların umurlarında değil.Adamlar işlerine odaklanmışlar,en iyisini yapma gayretindeler.Dertleri şirketi Araplara, Çinlilere satmak olsa hisse fiyatı umurlarında olabilirdi.
Entrika senin katolik nikahı kıydığın şey aslında şirket değil şirket hissenin fiyatı.İşte sen kiminle nikahlısın görüyorsun.01 Martta makinayı durduruyorum dedi fiyat %15 düştü.Bugün makinayı tamamen kapattım dedi sadece %5 düştü.Bu ne şimdi :) Ayaklarımızı yere basıp neye odaklanacağımızı söyleyim.Bu şirket 2021 e kadar kayıtlı sermaye tavanı olan 400 milyon tl ye ulaşmak zorunda.%80 i elinde iken bedelli mi yapar bedelsiz mi.Tabii ki bedelsiz.Kârlılık da kârlılık diyor başka sey demiyor.Demek ki odaklamamış gereken hissenin 3 lira 5 lira hatta 14 lira olması değil.O yerini bulur.Temel analizimiz doğru durakta olduğumuzu söylüyor.Ama ne yapacağızuçup kaçmadan kendimize makul fiyat hedefleri koyacağız.
Benim hayallerime kimse gem vuramaz. Bir tespit doğru ben rakamlara bakarım. Prensip olarak şirket ile aramda bir bağ kurmam. Hedefime geldiğinde arkama bakmam. Bendeki sabır taşı çatlatır. "Şişman Kadın Sahneye Çıkmadan Opera Bitmez."
...Katolik Nikahlı Entrika...
SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
KİMSE AĞLAYIP SIZLAMASIN..
SEN KAR EDEN ŞİRKETİNİ ÜÇ KURUŞA SATARSAN, VERGİ VERMEZ,BLANÇOLARLA OYNAR, İŞÇİYİ İŞTEN ÇIKARIR, 3-5 YÖNETİCİYE 70-80 MİLYON YÖNETİM GİDERİ YAZAR, SANA VERMESİ GEREKEN TEMETTÜYÜ VERMEZ, BLANÇO DENETÇİLERİ DE BLANÇOLARI SABUNLAR, YILLAR ÖNCE BEDAVAYA ALMIŞ OLDUKLARI ŞİRKETİ 2 KEZ BEDELLİ YAPARAK BEDAVAYA GETİRİR, MUHAKKAK Kİ O İPTAL ETTİĞİ MAKİNALAR YERİNE MODERN MAKİNALARI DA ALMIŞTIR, O MAKİNALARI DA ELİNDEKİ İŞÇİLERİ KULLANARAK ÜRETİME DEVAM EDER,
YANİ KISACA DEVLET BU ŞİRKETİ YADA BUNUN GİBİ ŞİRKETLERİ DENETLEMEZ İSE HALKTAN VERGİ TOPLAMA YOLUNA GİDER, DEMEK Kİ NE YAPABİLİRSİNİZ BUNU DÜŞÜNÜN ARKADAŞLAR..
DEMEK Kİ, SEN ŞİRKETİNİ YABANCIYA SATARSAN NE OLURMUŞ, O AFRİKADA TOPRAK ÜSTÜNDE SUSUZ ÖLMEK ÜZERE OLAN ÇOCUK VAR YA, BAŞAINDA AKBABALAR BEKLEYEN O DURUMA DÜŞÜLÜRMÜŞ, ÇÜNKÜ BU YABANCILAR SU VERMEZ ADAMA SU VERMEZ.
GELELİM TİRE KY. YATIRIMCILARINA HERKES ZARARDA 2-3 TL. ARASI MALİYET HERKESİN ELİNDE BEKLİYOR. YANİ BU 2 TL. FİYATLARDAN KİMSE SATMAZ. BU BİR. DOLAR BAAZINDA 4-5 TL. MALİYETLİ OLANLAR HİÇ SATMAZ. EEEE NE OLACAK ŞİMDİ.
BUNU DA BEKLEYİP GÖRECEĞİZ. BEN ŞAHSEN 3 TL. DE SATMAM. SİZLEREDE SATMAYIN VEYA SATIN DİYEMEM.
BAKIYORUM DA SİTEDE BEDDUA, KÜFÜR CİNSİ VS, HAVALARDA UÇUYOR, O BEDDUALARDA YENİR, YUTULUR CİNSTEN DEĞİL, YANİ NE DEMEK BU, BU İŞİN KÜFÜR VR BEDDUA İLE İŞİ YOK, EĞER İNANÇLI KİŞİLER OLSA BİRAZ YURDUNU ,YURDUN İNSANINI DÜŞÜNÜRLER, AMA CANIN ÇOK YANDIYSA O BEDDUALAR TUTAR, AMA KARŞINDAKİLERİN HİÇ BİR İNANCI YOK, PARADAN BAŞKA.. PARA. PARA. PARA. DERTLERİ BU.. O HALDE HERKES HESABINI YAPACAK ONA GÖRE KENDİ KARARINI KENDİ VERECEK. TEKRAR SÖYLÜYORUM BEN ŞAHSIMA 3 TL. DEN ÖNCE SATMAM .. SATAMAM ÇÜNKÜ BENİ KURTARMAZ.
YANİ KISACA BU YABANCILAR SU VERMEZ O ÖRNEKTE OLDUĞU GİBİ, SİZLERDE KAR ETMEDİĞİNİZ SÜRECE SATMAYIN ARKADAŞLAR.
HERKESE BOL KAZANÇLAR DİLİYORUM, SOSYAL MEDYADA BU ŞİRKET İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞABİLİRSİNİZ,
YANİ BU ŞİRKET DEVLETE VERGİSİNİ VERSİN, KAZANAN ÜLKEMİZ OLSUN.
10 YILDIR BİR KURUŞ VERGİ VERMEYEN TEK ŞİRKET TİRE, TİRE,TİRE
İLLA Kİ DEVLETİN KULAĞINA GİDECEKTİR..
10 YILIN HESABINI VERMELERİ GEREKİYOR.
SEN BU TOPRAKLARDA KARNINI DOYUR, TEK KURUŞ VERGİ VERME.
OLMAZ,OLMAZ, OLMAZ,
60 İŞÇİ KARDEŞLERİMİZ =240 KİŞİ AİLELERİ İLE BİRLİKTE MAĞDUR OLACAKLARDIR.
GEÇMİŞ OLSUN.
YANİ DEVLETİNE, İŞÇİSİNE ACIMAYAN BİR ŞİRKET İLE BERABERİZ, .. ŞİKAYETLERİNİZİ NEREYE NASIL YAPARSINIZ BİLEMEM. BU TÜR DÜŞÜNCELERİ YAZAN ARKADAŞLAR VAR, BENDE BU YAZILANLARI OKUYAN BİRİ OLARAK KISACA BİR ÖZET ÇIKARDIM. HATIRLAYIN DİYE.
BU ŞİRKET KAR EDİYORSA VERGİSİNİ VERSİN, 4-5 KİŞİYE 100 MİLYON YÖNETİM GİDERİ YAZMASIN. TUVALETE TEKSİ İLE Mİ GİDİYOR BU ADAMLAR.
BU PARALAR UNUTMAYIN BİZİM, DEVLETİMİZİN, DEVLET İLLA Kİ BUNLARI GÖRECEKTİR.
YETIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. SADECE SİTEDE YAZILANLARIN HATIRLATMA AMAÇLI KISA ÖZETİDİR. sağlıklı kalın.
Tire Genel kurulu ne zaman arkadaşlar kimler katılacak GK..
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
1- 75.5 milyon tl kar açıklanan bilançoyla aynı gün açıklanan sadece fabrikalarından birinde bulunan eski bir hattın bakıma alınması haberi, sonuç : hissede %29 değer kaybı 2.70-1.93
2- Temettü vermiyorum haberinin üzerine zaten kapalı olan hattı kapalı tutacağını duyurdu. Bunu da bu sefer ne hikmetse bilanço açıklamadan 2 gün önce yaptı. Sonuç: hissede %11 değer kaybı 2.22den 1.98 e
Şimdi ben bu temettü işini Spk ya zaten şikayet ettim, adamların esas sözleşmelerine dahi bir gram saygısı yok. Gerekli görüyorsanız siz de yazın. Fazla söze gerek yok, yönetim bunu bilinçli yapıyor olayların gelişim sırasından belli. Hepimizin tepki göstermesi hakkını araması gerekiyor, yoksa milyonlarca tl kar da açıklasa, karton hatlarına 65 milyon tl gibi coşkunç bir rakam yatırım da yapsa ben bir hattımı kapatacağım dediğinde hisse kafa üstü çakılabiliyor. Kontrol bizim elimizde diyorlar, kontrolün spk, vergi dairesi gibi kurumlarda olduğunun şirkete hatırlatılması şart!
Tire hissesinde bu denli marjlı seanslar bişeylere gebe olmasa yapmazlar.
Tire de katakulli ve ketenpere bitmez kulağım sağır gözüm kör kendi adıma.
Düşürseler mal kaybedecekler çıkarsalar nefisleri pis
Arkadaşlar speğinde işi zor bea
şirketin şikayetlik bir durumu yok gibi..Burda sorun şirketlerin kapa yolladıkları haberde seçtikleri başlıklar.."faaliyetin kısmen veya tamamen durması yada imkansız hale gelmesi" başlığı yollanan haberle uyumlu değil aslında..Burda firma eski verimsiz olan ve kar marjı düşük olan kağıt üretim makinasını kapatıp daha karlı olan mukavva işine yoğunlaşacaz demek istiyo,ama seçilen başlık fabrikalar kapanacakmış gibi bir algı oluşturuyo..SPK'ya öneri formatında "imkansız hale gelmesi" gibi ağır bir başlık yerine, "verimlilik ayarlaması" veya benzeri başlık seçeneklerin arttırılması ile ilgili öneri yazılabilir...
Bu pozitif bakış açısı ve doğru öneri alkışa değer. Tebrik ediyorum. Tire'de en keskin viraj 1. çeyrek bilanço sonuçları ile dönülecek. Burada gelecek olumlu bir sonuç 3. çeyrek ve dönem sonu ile taçlanacağını umuyorum. Mumla aranacak noktalardayız. Güneşi balçıkla sıvamaya çalışanların ellerinde başka koz kalmadığına inanıyorum.
Gene de borsada herkes nasibi kısmeti neyse onu yer. Benim derdim ''Şişman Kadınla''
''Şişman Kadın Sahneye Çıkmadan Opera Bitmez''
Katolik Nikahlı Entrika
Ilk çeyrek tahminleri alalım lütfen
Stoklardan satışlar, seçimlerden dolayı kağıt talebinde artışlar, e ticaretin giderek artması, poşetlerin paralı olması (Bir çok mağaza artık kağıt kullanıyor), sebze ve meyvede kaliteli ambalajlama vb nedenlerden dolayı...
+50 Milyon TL (%5 +,-)
''Şişman Kadın Sahneye Çıkmadan Opera Bitmez''
....Asla Yatırım Tavsiyesi Değildir...
...Katolik Nikahlı Entrika...
Bir de benden hesap falan yapmadan gönlümden geçenler.
1. Kötü olanı söylüyorum : 36
2. İyi olanı söylüyorum : 60
Bakalım şirketimiz nasıl bir sürpriz yapacak.
Gönlümüzden geçen bu sefer Tire'nin büyük bir sürpriz yapacağı yönünde, içime öğle doğdu.
ytd.
Şirketin şikayet edilecek yeri çok, yönetim giderlerinin astronomikliğinden lisans ücretlerine, aniden 3-5 katına uçmuş olan akaryakıt harcamalarına, tamam akaryakıt zamlandı da 5 kat değil. 12 senedir bir kez bile şirket değerlemesi yapmamasına, sonra bu esas sözleşmede 1. Temettü dağıtılmadan başkaca yedek akçe sonraki yıla aktarım yapılmaz maddesinden en son olan kağıt hattı kapama haberinin dramatikliğine kadar...
Ben şuna takılıyorum Tire 2018 yılında sadece kutu hatlarına 65 milyon tl yatırım yapmıştır diye haber yapılsa ki yapılabilir, baya normalde bilançoda görülen bir şey ortalık şenlenir, yer yerinden oynar müthiş pozitif bir haber olur, hayır o yapılmıyor, geçmiş dönem zararı kalmadı, 75.5 milyon kar açıklıyoruz demek yerine akabininde karartma haberleri yayınlanıyor yok bakıma aldık yok 14 kişiyi izine yolladık gören şirket batıyor sanacak, şimdi de hemen çeyrek bilanço öncesi hat kapama haberlerinin sanki yeniymişçesine bir tavırla sunuyorlar, bunlar yatırımcıya hiç değer vermeyen bir tutum içinde olduklarının kanıtı ve diyorum ki buna izin verilmemesi gerekiyor...
Valla bence çok başarılılar, yatırımcıların tamamının PSİKOLOJİSİNİ bozdular.
En başarılı oldukları konu bence budur.
Bu saatten sonra yatırımcılar kazansa bile PSİKOLOGLARA gün doğacaktır.
ytd.
Orda hem fikiriz zaten hesap ortada 2017/12 22 milyon kar yapan şirket, 2018/12 de 75 milyona çıkardı ama verimsiz bir makinenin kullanılmama haberini hemen peşine göndererek gölgeledi..KÂrını 3 e katlayan firma sanki batıyor gibi algı oluşturdu..Ama burda hukuki olarak suç nasıl bulunacak..yönetim giderlerinin astronomik olması üzerine gidilebilecek bir olay..neyse bakalım 3 aylık bilançoda kÂr olması gerektiği kadar olacakmı inceleriz..duruma göre şikayetleri SPK nezdinde veya gerekirse hukuki süreç bakımından tartışırız...
Benim tahminim 27 milyon ilk çeyrek...
Bunlar yağmurlu havada su vermezler....
Bakalım bunun sonu nereye kadar Gidecek...
Her şeyin sonu vardır...
Hepimizin adına hayırlı olsun iyi olması dileklerimizle.......
Herkes kendinden sorumludur kimseye al sat tut tavsiyesi asla değildir....!!!!!