Sayfa 45/467 İlkİlk ... 3543444546475595145 ... SonSon
Arama sonucu : 3731 madde; 353 - 360 arası.

Konu: MNDTR - Mondi Turkey Kağıt ve Ambalaj Sanayi A.Ş.

1. Ilk çeyrek tahminleri alalım lütfen

2.  Alıntı Originally Posted by kagan_44 Yazıyı Oku
    Ilk çeyrek tahminleri alalım lütfen
    Stoklardan satışlar, seçimlerden dolayı kağıt talebinde artışlar, e ticaretin giderek artması, poşetlerin paralı olması (Bir çok mağaza artık kağıt kullanıyor), sebze ve meyvede kaliteli ambalajlama vb nedenlerden dolayı...

+50 Milyon TL (%5 +,-)

''Şişman Kadın Sahneye Çıkmadan Opera Bitmez''

....Asla Yatırım Tavsiyesi Değildir...

...Katolik Nikahlı Entrika...

3.  Alıntı Originally Posted by Entrika Yazıyı Oku
    Stoklardan satışlar, seçimlerden dolayı kağıt talebinde artışlar, e ticaretin giderek artması, poşetlerin paralı olması (Bir çok mağaza artık kağıt kullanıyor), sebze ve meyvede kaliteli ambalajlama vb nedenlerden dolayı...

+50 Milyon TL (%5 +,-)

''Şişman Kadın Sahneye Çıkmadan Opera Bitmez''

....Asla Yatırım Tavsiyesi Değildir...

...Katolik Nikahlı Entrika...
    Sayın Entrika repliğimi çaldınız, ben de 50 milyon tl düşünüyorum.
    Hadi ben de o zaman +/- %10 diyeyim.
    Yatırım tavsiyesi değildir kendimce bir şeyler karalıyorum.

4. Bir de benden hesap falan yapmadan gönlümden geçenler.

1. Kötü olanı söylüyorum : 36

2. İyi olanı söylüyorum : 60

Bakalım şirketimiz nasıl bir sürpriz yapacak.

Gönlümüzden geçen bu sefer Tire'nin büyük bir sürpriz yapacağı yönünde, içime öğle doğdu.

ytd.

5.  Alıntı Originally Posted by gunslinger Yazıyı Oku
    şirketin şikayetlik bir durumu yok gibi..Burda sorun şirketlerin kapa yolladıkları haberde seçtikleri başlıklar.."faaliyetin kısmen veya tamamen durması yada imkansız hale gelmesi" başlığı yollanan haberle uyumlu değil aslında..Burda firma eski verimsiz olan ve kar marjı düşük olan kağıt üretim makinasını kapatıp daha karlı olan mukavva işine yoğunlaşacaz demek istiyo,ama seçilen başlık fabrikalar kapanacakmış gibi bir algı oluşturuyo..SPK'ya öneri formatında "imkansız hale gelmesi" gibi ağır bir başlık yerine, "verimlilik ayarlaması" veya benzeri başlık seçeneklerin arttırılması ile ilgili öneri yazılabilir...
    Şirketin şikayet edilecek yeri çok, yönetim giderlerinin astronomikliğinden lisans ücretlerine, aniden 3-5 katına uçmuş olan akaryakıt harcamalarına, tamam akaryakıt zamlandı da 5 kat değil. 12 senedir bir kez bile şirket değerlemesi yapmamasına, sonra bu esas sözleşmede 1. Temettü dağıtılmadan başkaca yedek akçe sonraki yıla aktarım yapılmaz maddesinden en son olan kağıt hattı kapama haberinin dramatikliğine kadar...

Ben şuna takılıyorum Tire 2018 yılında sadece kutu hatlarına 65 milyon tl yatırım yapmıştır diye haber yapılsa ki yapılabilir, baya normalde bilançoda görülen bir şey ortalık şenlenir, yer yerinden oynar müthiş pozitif bir haber olur, hayır o yapılmıyor, geçmiş dönem zararı kalmadı, 75.5 milyon kar açıklıyoruz demek yerine akabininde karartma haberleri yayınlanıyor yok bakıma aldık yok 14 kişiyi izine yolladık gören şirket batıyor sanacak, şimdi de hemen çeyrek bilanço öncesi hat kapama haberlerinin sanki yeniymişçesine bir tavırla sunuyorlar, bunlar yatırımcıya hiç değer vermeyen bir tutum içinde olduklarının kanıtı ve diyorum ki buna izin verilmemesi gerekiyor...
    Yatırım tavsiyesi değildir kendimce bir şeyler karalıyorum.

6. Valla bence çok başarılılar, yatırımcıların tamamının PSİKOLOJİSİNİ bozdular.

En başarılı oldukları konu bence budur.

Bu saatten sonra yatırımcılar kazansa bile PSİKOLOGLARA gün doğacaktır.

ytd.

7.  Alıntı Originally Posted by Payrıt Yazıyı Oku
    Şirketin şikayet edilecek yeri çok, yönetim giderlerinin astronomikliğinden lisans ücretlerine, aniden 3-5 katına uçmuş olan akaryakıt harcamalarına, tamam akaryakıt zamlandı da 5 kat değil. 12 senedir bir kez bile şirket değerlemesi yapmamasına, sonra bu esas sözleşmede 1. Temettü dağıtılmadan başkaca yedek akçe sonraki yıla aktarım yapılmaz maddesinden en son olan kağıt hattı kapama haberinin dramatikliğine kadar...

Ben şuna takılıyorum Tire 2018 yılında sadece kutu hatlarına 65 milyon tl yatırım yapmıştır diye haber yapılsa ki yapılabilir, baya normalde bilançoda görülen bir şey ortalık şenlenir, yer yerinden oynar müthiş pozitif bir haber olur, hayır o yapılmıyor, geçmiş dönem zararı kalmadı, 75.5 milyon kar açıklıyoruz demek yerine akabininde karartma haberleri yayınlanıyor yok bakıma aldık yok 14 kişiyi izine yolladık gören şirket batıyor sanacak, şimdi de hemen çeyrek bilanço öncesi hat kapama haberlerinin sanki yeniymişçesine bir tavırla sunuyorlar, bunlar yatırımcıya hiç değer vermeyen bir tutum içinde olduklarının kanıtı ve diyorum ki buna izin verilmemesi gerekiyor...
    Orda hem fikiriz zaten hesap ortada 2017/12 22 milyon kar yapan şirket, 2018/12 de 75 milyona çıkardı ama verimsiz bir makinenin kullanılmama haberini hemen peşine göndererek gölgeledi..KÂrını 3 e katlayan firma sanki batıyor gibi algı oluşturdu..Ama burda hukuki olarak suç nasıl bulunacak..yönetim giderlerinin astronomik olması üzerine gidilebilecek bir olay..neyse bakalım 3 aylık bilançoda kÂr olması gerektiği kadar olacakmı inceleriz..duruma göre şikayetleri SPK nezdinde veya gerekirse hukuki süreç bakımından tartışırız...
    "Duyduğumuz her şey kanaattir, vak'a değil; gördüğümüz her şey perspektiftir, gerçek değil..."

Benim tahminim 27 milyon ilk çeyrek...

Bunlar yağmurlu havada su vermezler....

Bakalım bunun sonu nereye kadar Gidecek...

Her şeyin sonu vardır...

Hepimizin adına hayırlı olsun iyi olması dileklerimizle.......

Herkes kendinden sorumludur kimseye al sat tut tavsiyesi asla değildir....!!!!!

Sayfa 45/467 İlkİlk ... 3543444546475595145 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •