Nasıl böyle tepkisiz kalabiliyor.
Printable View
Nasıl böyle tepkisiz kalabiliyor.
Bir zamanlar katmr vardı şimdi erişilemez oldu. Portföyde bakıp duruyorum ancak. Onların hepsini satıp alkime yatırmıştım :) Kurtlanınca insan ne yapacağını bilemiyor :) Ben hep sabırsızlığıma kurban gittim. En güzeli senetlere bloke koydurayım :)
https://invst.ly/to5ve
Çehov'un tüfengi...:)
Bacakların uzun olmasının etkisi olumlu bence...
Yok ondan değil, aslanı kafese aldıklarını anlatmak istedim resimde.:) Sürrealist.
Dönüş sinyali günlükde belirdi ama bizimkine etki etmiyor. Hadi canım benim kasma bırak kendini. Herkes gitti bizbize kaldık. Yürü bakem.
Bugünlük alkim mesaisi yeter heralde :) ben eve gidiyorum. Yarınki hareketlere bakarız artık.
Ellere yağmur yağdı bize damla yok.:)
Potasyum oldu tezek...
slm canlar.kiymetli paydaşlar.bu sirket bu kurulus cok koklu saglam ve surekli kendini yenileyen inovatif bir firmadir.gelecekte kismet olursa yasarsak bu sirketin bir yakut bir elmas kadar degerli olacagini ongormemek akil disidir.siz yinede arastirin.sektore bakin.piyasa degerine ihracatina uretim ve satisina.ayrica olmazsa olmaz temettusune.20 de 20.turkiyede nadir bir kurumdur.sabir ve birikim.sihirli soz bu.yatirimci canlari yonlendirmek gibi bir dusuncem asla olamaz.zaten benim aklim bana yetmez.aklim olaydi yemez icmez halka arzindan bu yana bu hisseyi biriktirirdim.Babilin en zengin adami.yada peter malloch tavsiyesiyle.selamet dilerim efendim.
[QUOTE=selimiyelicem;5132917]slm canlar.kiymetli paydaşlar.bu sirket bu kurulus cok koklu saglam ve surekli kendini yenileyen inovatif bir firmadir.gelecekte kismet olursa yasarsak bu sirketin bir yakut bir elmas kadar degerli olacagini ongormemek akil disidir.siz yinede arastirin.sektore bakin.piyasa degerine ihracatina uretim ve satisina.ayrica olmazsa olmaz temettusune.20 de 20.turkiyede nadir bir kurumdur.sabir ve birikim.sihirli soz bu.yatirimci canlari yonlendirmek gibi bir dusuncem asla olamaz.zaten benim aklim bana yetmez.aklim olaydi yemez icmez halka arzindan bu yana bu hisseyi biriktirirdim.Babilin en zengin adami.yada peter malloch tavsiyesiyle.selamet dilerim efendim.zaten borsanin kurulus amacida Uzun Vadedir.al satlari bilmeyiz.gerekte yok.buyuk resim her zaman suna bakar.temel analiz.temel analiz nedir felsefi olarak?kurum ahlaklimi,durustmu?hissedarina bakisi ne?olay budur.bu sorulari sorup yanit aldiysaniz sorun yok anlami tasir.he savas olur,kitlik gelir.hava olaylari olur amenna.yatirim sabir isidir canlar inanin para isi degil.buda her babayigit insanin harci degildir.orn:ben degilim olamam mesela.ama sizlerin olmasini temenni ederim.selametle
Günaydın arkadaşlar.
Kaldığımız yerden devam ediyoruz. Şahsi kanaatim endeks bugün pek iç açıcı olmayabilir. Piyasalardaki tedirginlik hala devam ediyor. Hafta başı alıcılı endeks sonlara doğru satıcılı oluyor. Yani durağanlık devam ediyor. Alkimin düşüş trendinin bittiğine inanmak istiyorum, grafik bitti diyor, bende bitti diyorum ama alkim bitmedi diyor :) Alkanın daha büyük kayıplar vermemesini alkime borçlu diyorum.
Şahsi kanaatinizin dayanağı ne ben de merak ediyorum. Günlükte endeks al oldu dün sabah. En azından önceki 157-158 beklentisi oluştu. Yurtdışı pozitif siz fal mi baktiniz veya atayım belki tutar mı dediniz [emoji3]
Bizim bilmediğimiz birşey varsa söyleyin öğrenelim.
IN2010 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu hisseyi izleyen biriyim asıl olarak şu sıralar Alark yatırımcısıyım. Daha önce biriktirmek için eski haliyle bir 500 lot alana kadar sonra satana kadar canımı çıkarmışlardı... şimdi ise belki biriktirmek için alırım diye düşünüp takip ederim. dönem dönem bilançosu ile ilgilenir ve kendimce projeksiyon yaparım... şunu bilirim bir hisseye atlamadan önce tanımak ayrıntılı bilmek gerekir.
bir ara burada sn mahmut çiftçinin ayrıntılı floadunu paylaşmış ve çok şey öğrendiğimi belirtmiştim. sonrada hissenin olumlu ve olumsuz yönlerini tartışmak istemiş ama fikrime iştirak eden olmadığı için çekilmiştim... son dönemlerde bu hissede gördüğüm bir şey var. sanki sadece bu hissede yazmak için nick almış kişiler fazlalaşmaya başladı. bu da bilgi kirliliğini getirebilir düşüncesindeyim. belki de gerçekten hisse ile ilgilenenleri uzaklaştırma düşüncesi vardır. gün içinde sürekli yazıp hiç bir şey söylemeyen mesajlar arttıkça diğer mesajları atlama saiki de kalmıyor ve aynı şeylerdir deyip konuyu açmaktan imtina etmeye başlıyor insan...
not kimse ile polemiğe girmek niyetinde değilim. sadece fikirlerimi paylaştım...
sn Tovbekar,
Mahmut çiftinin yazdıkları kıymetlidir ama ondan daha kıymetli paylaşımlarda bulunan arkadaşların postları var
üzerinize alınmayın ama insanlarımız her postununa hemen karşılık verilemsini istiyor ama 2 sayfa geriye gitse zaten orda daha fazla
bilgi var, okumadan anlık cevap peşinden
Buraya yazanlar tekrara düşmemek üzere yazmiyorlar, Beklentimiz P.S. yatırımı idi buda YK ile alındı ve Ocak ayı itibari ile
Montajlama v.s. yapılmaya başladı Kap bilgileri, Yine YK başkanın bloomberg açıklaması ile 3 çeyrekte bilançoda görecegiz,
Beklentim sürekli kapasite arttirimi ile P.S. ile önemli gelirler elde etmesidir,
Eski halinde nasil satabilirim diye sordaydınız yardımcı olurdum tahta takip eden birisi olarak,
Gün sonu oyak yatirim ne var yok aliyordu. Karanlik odada satabilirdiniz.
Diğer yazdığınızda hem fikirim buraya bir ekip dadandi, eski nicklerini az çok tahmin ettigimiz,
Hayirlisi,
Bol Kazanc
ANKET-BIST100 Endeksi'nin güne alıcılı bir seyirle başlaması bekleniyor
Analistlerin BIST100 Endeksi açılış fark değerine ilişkin medyan
tahmin +6,80, ortalama tahmin ise +8,05 puan oldu.
Foreks'in 26 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en yüksek
beklenti +16,64 puan olurken, en düşük beklenti ise +3,15 puan olarak
gerçekleşti.
Ankete katılan 26 analistin tamamı pozitif açılış tahmininde
bulundu.
BIST 100 Endeksi, dün günü 18,98 puan artışla 1511,43 puandan
tamamlamıştı.
NOT: Foreks Haber Merkezi tarafından günlük düzenlenen BIST100
Endeksi açılış anketine katılmak isteyen yatırım uzmanları
neslihan.koroglu@foreks.com adresine başvuru maili gönderebilir.
Medyan : +6,80
Ortalama : +8,05
Maksimum : +16,64
Minimum : 3,15
Katılımcı: 26[(+)26(-)0]
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
(03/02/2021 - 09:16:50)
Dün alkanın sayfasına baktım. Çok can sıkıcıydı. Kimse yoktu yazan çizen. Geyik yazsalardı onu bile okumaya razıydım. Hiçbirşey olmamasındansa birşeyler olması bence fena değil.Okumasını severim, herkesin yazdığınıda okurum.Gün içi fırsat bulamassamda akşam mutlaka bakarım.
Borsagündem de bist50 nin en pahalı ilk 15 hissenin başında gözüküyor. % 26 pahalı. İşyatırım da % 33 pahalı gözüküyor. Çıkmamasının sebebi şu anki finansal verilerinin pahalı olması olabilir mi ???????????? Diyeceksiniz ki ne hisseler var berbat göstergelerle uçmuş durumdalar. Saygılar.
sn Dvk psh
mahmut çiftçi toplu olarak vermişti ama bir ayrıntı yakalamıştı aslında iki...biri SODAŞ ile ilgili idi diğeri de ortak satışları.... ama hissede Yaşar erdinç ile birlikte takip etmeye devam ederim ve öğrenmeye çalışırım. burada yazanları da okumaya faydalanmaya çalışıyorum... asıl son zamanların rahatsızlık veren unsurları beni tedirgin etti muhtemelen bunları anlamışsınızdır...
verdiğim rahatsızlık için üzgünüm ...
Sn tövbekar,
Ortak satışları her daim oldu bu hissede ve Alkada,
Alka 4 iken satış yaptilar 20 tl gördü v.s. 5 katı çıkmış
Bazen bu tip satışlara takılmamak lazım, kısa vadeci degilseniz
birileri gelip fiyatı yüksek der , birisi gelir bunu satip digerini alacağım daha çok kazanirdim v.s.
Alternatif maliyet diye bir unsur var , yani aldığınız her ne olursa olusun bir alternatifi vardir ,
Kimisi burdakilerine goy goy der kimisi spek adamı der kimisi hanutçu der ,
Elinizdeki hissenin degerini bilip yatirim yapip bekleyince piyasa bakışı der gecersiniz.
Bol Kazanç olsun
Arkadaşlar şu an için hissenin fiyatı ucuz değil aşırı pahalıda değil.
Piyasa değeri Şu an 2.733 Mlr, (Fk oranı 16) 2021 sene sonunda Ps yatırımınıda dikkate alırsak son çeyrek bilançoya etki eder bence.
250 Mly kar olası gözüküyor, ve 2021 karı ile şirket Fk sı 10-11 lerde şu anki piyasa değeri itibarı ile.
Yani 2021 Senesi bence şimdiden fiyatlanmış durumda.
Sonrası ne olur bilemem 2022 ve sonrası için Fiyat yükseleceği yüksek ihtimal gibi gözüküyor.
Velakin şu an için erken gibi geldi bana yada yanıltırlar bilemem,
Ama şu anki piyasa değeri 2021 senesi sonundaki kar oranı ile orantılı olarak fk oranı 10-11 lerde olacak gibi duruyor.
Buda şu anda ucuz olmadığı anlamını taşır...
Uzun vade almak İsteyen 3-6 Yıl için bir şey diyemem tabiki.
Teşekürler sayın fLameng,
Aralık sonunda 14 lerden hareketlendik ocak sonlara doğruda zirveye ulaştık. Bir ay gibi bir sürede ortalama 4 lira yükseldik. 14 lira seviyelerinde ikende pahalı diyenler vardı bu senede. 14 lerden burayakadar al satcılar yüksek miktarda paralar kazandılar. Nekadarda şikayet etsem şuanki durumundan memnunum. 21 lerin üstünde yataya geçseydi daha memnun olurdum. Belkide alkanın etkisi buna mani oldu. Alkada pek hacim yok, gözü hala aşşağıda. O halde 21 lerin üstünde buluyor olsaydı piyasanın gözünde aşırı pahalı olacaktı ve aşşağıya dahamı sert tepki verirdi ? Bu olmasını istemediğimiz birşey.
Dönüşü teyit ettiğini düşünüyorum. YTD
Bu fiyatlara gore 2021 yili icin %30-40 potansiyel var dahasi gelismelere bagli...ytd
Hadi canım benim kitle tavana. Çok nazlı.
19 üstüne atsın ona da razıyız, endeksden kötü ayrışy son günlerde.
Umarım mal vermez. Bizim bütün işi alka bozuyor. Bataklıktan çıkmak istersinde birşey seni devamlı aşşağı çeker ya. Şuanki durum tamda bu. Alkanın gideceği yoktu onuda omzuna aldı bakalım. Hayırlısı.