Sn.Lemon sorunuzu tam olarak anlayamadım. Her kurum farklı uygulama yapabiliyor. Bu durum kurumun takasbank, portföy yönetim şirketiyle yaptığı anlaşmalar değişik uygulamalar ortaya koyabiliyor.
Printable View
Berat kandiliniz mübarek olsun
İster misiniz reyiz damati bugün gorevlendirsin adinin hürmetine
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Salı günü bir şeyler olacakmış, bakalım nedir?
https://twitter.com/suleymansoylu/st...313395713?s=20
TCMB başkanı değişikliği operasyonu yabancı sıcak para fonlarının damına koymuş resmen. Dediğim gibi sanki RTE ve JÖLELİ ekibi bu işi aniden planlı yapmış gibi görünüyor. Eğer Naci AĞBAL üst düzey bir pozisyona atanırsa bu tezimi destekler.
İnsanımız bunları saf zannediyor ama ben öyle düşünmüyorum. Tam tersine FX den kaldıraçlı malı götürdüklerini düşünüyorum. Çünkü haberin kaynağı sadece tek bir kişi tarafından biliniyor. Pozisyonu yüklü kaldıraçlı al, sonra haberi aniden gönder damına koy yabancıların.
https://twitter.com/gkdeveci/status/...189808645?s=20
Şu anda ppf'de olmak isabetli olmuş.
Şuraya da bir gözatın isterseniz.:)
https://www.hisse.net/topluluk/showt...06#post5266706
pazartesi TL niz olsa ne yapardınız?
Perşembe günü hiç bi bankada uygun getirili eurobond bulamadığım için dbh, ake, pfe, garantinin eurobond fonundan sepet yaptım.. Cdslere bakamadım.. Yarın için eurobond fonları nasıl getiri verir sizce? Dolar yükseliyor ama cdsler de yükseliyor.
Bazı EuroBond fonlarında vade daha uzun. Bazılarında daha kısa.
DBH elinde çok uzun vadeli yerli Türk EuroBond ları var.
ABD de Dolar Faizlerinin düşmesi lehine, ve Türkiye CDS in aşağı gitmesi lehine, dolartl kurunun artması lehine. Bunların bileşkesine göre fon değer kazanıp kaybediyor.
Bunların tam tersi gelişmeler aleyhine olur.
Serbest Fonlara ilgilendiğim için ve sadece meraktan arayıp sormuştum bu fonu Ataportföy'e. Bu fon zamanında birkaç şirket adına kurulmuş ve bazılarının iflası üzerine aktif bir fon değilmiş. Getiri yüksek gibi görünmekte birlikte aslında sadece kalan hissedarlara paylarının vadeli geri ödemesi yapılıyormuş ve bu ödemeden dolayı yüksek görünüyormuş (tam olarak ben de anlamadım) ama böyle bir getirisi yokmuş. Zaten aktif bir fon olmadığını söylediler ancak önerebilecekleri farklı serbest fonları olduğunu belirttiler.
CDS yükselirse eurobond fonları için iyi olmaz.
Onun için ben uzak duruyorum
piyasa beklentim:
kambiyo rejim değişikliği vs vs şapkadan tavşan çıkmaz ise(naci beyin görevden alınması gibi) bu hükümet başımızdan gidinceye kadar usdtry engin denizlere yavaş yavaş açılacak...bazen çok hızlıda olabilir tabiii...XU100 ise bir süre düştükten sonra usdtry paralel ve belki bazen ondan daha çok korele artacağını düşünüyorum....hükümetinde bu tarafa destek olacağını ve xu100 ü canlı tutacağını düşünüyorum....belki arasıra abd den de iyi haberler gelir dermişim... :) :) 1,36 cent dip..usdtry nin hızlıca artacağını düşündüğüm için tl bazlı çok fazla daha aşağılar olmaz umudundayım...neyse...
not:malda yakalanan yatırımcı beklentisidir...çok ciddiye almayınız...yatırım tavsiyesi de değildir...
memleket de adam gibi yönetilen yabancı hisse yoğun fon yok...ya da ben bulamadım...
TDG , abd 10 yıllıklar yukarı beklentisinden dolayı tüm tahvillerde yükseliş beklentisi ile olumsuz...
usdtry hedge edebileceğimiz fon bulamadım kendi adıma...(vioba da tekrar girmeyi hiç istemedim..)
Üstadım TLE ile çalıştım. TDG ve ARE fonlarına göre daha iyi getiri sağladı. Geçen hafta fonu satışını verdim yarın para hesabıma geçecek. Dolarda geri çekilme olursa bu fona tekrar yatırım yapmayı düşünüyorum. Toplamda 3 defa çalıştım. Türkiye eurobond fonlarında ise dbh ake ve ybe ile çalıştım. Açıkçası kısa vadeli eurobondlar daha iyi getiri sağlamaktadır. dediğim ülkemiz için geçerlidir. Bu nedenle IPV ve FPE daha mantıklı görünüyor. Eğer yerli eurobond fonu alacak olsam IPV alırdım.Tamamen kendi görüşümdür yatırım tavsiyesi değildir. Daha iyi bilen üstadlarımız olacaktır. Fakat bu fonlarda doların hareketi daha önemlidir. Ben üç aydır tersteydim bu nedenle çıktım.
Önümüzdeki aylarda 200 bp indirim olursa ppfler 18 mart oncesine mi doner (max.18.)
odeabank tan ppz alınabiliyormu? azimut portföy u goremedim mobilde ?
Gpa 0,51 fpe 0,29 dbh 0.06 ake 0.30 eurobondculata gelsin 34728 liraya nette 85 lira en yüksek faiz 18,75 den 3 günlük dursaydı 50 lira net getirisi vardı..
Bu fonlardaki stopaj muafiyeti ile ilgili bir gelişme var mı , uzatılması vs ile ilgili bir haber gören var mı ?
Çok uzun dönemli yatırımın yok eurobond fonlarına ama dolar 7.60 civarından inerken biriktirmeye başladım (dbh, ipv) her gün bir miktar aldım. Dolar 8 i geçti ipv yeni kara geçti dbh daha kara geçemedi.
Ya yabancı borsa fonu almak ya da yabancı değişken almak mantıklı diye düşünüyorum, eurobondun kendini de almak mantıklı ama fonlarını değil bence