Short !
50 dolar 5x. :cool:
Son ütücü bitmexi liqutasyona uğrattı.
Formasyonun çalışmasını bekliyorum artık. Nasip.:oleyo:
Printable View
Short !
50 dolar 5x. :cool:
Son ütücü bitmexi liqutasyona uğrattı.
Formasyonun çalışmasını bekliyorum artık. Nasip.:oleyo:
Eyvah, ağır konu...:) Beni de aşar bu iş. Aslında Sn. Secbul ilk dillendirdiği zamanlar biraz araştırmıştım ben ama belli kriterler koyup ona göre incelemek lazım. Ama kabaca kripto dünyası ve yeni nesil coin için şu an aklıma gelenler;
- Klasik POW madenciliği olmamalı artık bu saatten sonra. POS tabanlı olması lazım bana göre ya da POW+POS hibrid en azından. POS yapısı üzerinde masternode kurmak gittikçe daha popüler olacak sanırsam.
- Hızlı ve kolay olmalı her zaman. XRP bu konuda çok iyi. Secbul'un dediği gibi belki biraz Windows XP tadında ama hızlı ve kolay transfer başlıca ihtiyaç olduğu sürece her zaman popüler olacak. Yeni nesil coinde de bu mutlaka olmalı.
- Neyi amaçlıyorlar, farklı bir teknolojik mantık ve süreç getiriyor mu?(dijital parayım diyen, kredili ödeme/kredi kartı çıkaran, en hızlı benim, akıllı kontratlar benden sorulur diyen çok coin var.)
- Belli bir sektör ya da süreç hedeflemiyor da olabilir, illa ki bankacılık ya da kredi kartı çıkartacağım gibi değil. Mesela Quarkchain(QKC) duydum yakın zamanda. Bilgim yanlış değilse saniyedeki işlem hacmine(TPS) odaklanmışlar bunlar. Ben bunu maksimum seviyede yapayım da isteyen istediği gibi kullansın diyor. Ekibinde ayrıca eski facebook çalışanları da var galiba.) Temel ihtiyaç hız, kolaylık ve güvenlik olduğuna göre bu en saf ihtiyaca yönelik olmak belki de ön plana çıkaracaktır.
- Arkasındaki ekip ve destekçiler kimler? Bilindik firmaların eski çalışanları ya da kripto camiasında bilinen, saygı gören ve daha önce örnek çalışmaları olmuş kimseler.
- Ayrıca bu işi sadece para, finans, ödeme şeklinde neden düşünüyoruz? Geleceğin dijital parası, herkes onu kullanacak diye bir derdimiz mi var? Devlet destekli ya da belli bir emtia'ya endeksli dijital stabil coin neden çıkarmıyorlar? TUSD, USDT, PAX falan var ama devletlerin çıkardığı ya da belli coğrafyalardaki ülkelerin biraraya gelerek çıkardıkları ortak dijital para birimi yapar geçersin. Bu noktada "kriptonun doğası merkeziyetsiz olması devletler çıkarırsa ne anlamı var bunun" denebilir. Ancak hiçbir ekonomik düzen kendi doğasına bırakılmamıştır. Bugün merkeziyetsiz desek de borsalar, eski BTC kodamanları, büyük madenciler vs. vs. her şekilde kontrol ediyorlar zaten.
- Teknolojik altyapı odaklı kurulmuş coinler? Para birimi, finans sektörü amaçlı değilde mesela block zincirlerini birbiriyle konuşturan, birbirleri arasında kolay ve hızlı dönüştüren(atomic swap),yüksek elektrik maliyetli pow yerine pos tabanlı ve bunlara ek olarak hızlı işlem gücü sunan, farklı süreçleri için kendi ana zinciri içinde farklı alt-zincirleri olan(akıllı kontrat için ayrı, para transferi için ayrı mesela. Bu şekilde birinin performansı diğerini olumsuz etkilemesin. Bilgisayarlardaki çok çekirdekli multi-processing gibi) vs. vs. coinler acaba atak yapabilir mi?
- Ayrıca IBM, Microsoft, SAP gibi büyük firmalar zaten blockchain ile deli gibi uğraşıyorlar kendi arge'lerinde. Biz yeni nesil dijital parayı ararken arka plandaki bu firmaların geliştirdikleri altyapılar bu piyasası olumsuz etkiler mi ya da ripple, stellar'daki gibi banka ve IT firmaları işbirliğine daha fazla katkısı mı olur? Malumunuz artık bulut teknolojileri çok yaygın kullanılıyor. Misal IBM bankalara deseki "arkadaş ben kendi zincirimi geliştirdim, bulut altyapımda alın size şu kadar cpu, ram ve depolama alanı. Güvenliğimi de zaten bulut sistemimde sağlıyorum, o da sıkıntı değil. Ayağınız alışsın diye de ilk yıl ücretsiz veriyorum bu hizmeti" dese acaba ripple falan kalır mı ortada?
4,330 tırtıkladık netekim. tutundukça 10 günlüğün üzerine doğru asılma olasılığı artıyor, şu an 4,440 USD civarlarında o.
burada da alım gelmeye başladı ama orada akışkanlık artar muhtemelen.
geri döneceksek orası daha doyurucu bir tuzak alanı olur.
çok ufak tefek alış + sell stopları yukarı itmeye devam ediyorum :)
not : yazana kadar dayanmış sıpa oraya
ripple ın bi derdi var ama ne acaba...
yükselişe hiç ayak uydurmuyor...
Bir zahmet $qtum bakarmisin verem etti beni gelecek varmı ne dersiniz alıp unutcam ne var.tskler
Venus_V3_5580 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
5 dalga düştük. 3 dalga düzeltme 38.2 yi geçemez ise ki trade yerim daha aşağısı büyük bir 4 bitmiş olur bu da uzak vade XRP ölür demek nazarımda.
3 dalga düzeltme 38.2 yi geçtiği an değişik bakış açım olur. Buda ileride BTC ölürken ayakta kalabilir demek. (Belki)
İşin özü XRP nin geleceği 2019 da belli olacak bence.
Mümkün değil ya böyle birşey:oleyo: XRP şu an dolaşımdaki miktar X 60USD desen 2.5 katrilyon dolar eder XRP market büyüklüğü.Toplam kripto market piyasası en fazla 800 milyar civarlarına çıkmış sanırım. Şu an 130 milyar civarında. Sadece XRP bu 800 milyar tepesinin 3 katı olacak? XRP/market hacmine oranı şu an kabaca %10. O zaman kripto piyasası da 25 katrilyon olması lazım. Hadi yarısı olsun diyelim. 130 milyardan 12 katrilyon dolarlık market hacmi...
3-4 sene için çok ütopik bir rakam bana göre... Böyle rakamları telaffuz etmek için piyasadaki coinler azalmalı, binler seviyesinde değil, birkaç yüz falan olmalı. Peynir ekmek gibi çıkan abuk sabuk ICO'lar kesinlikle olmamalı ve piyasa güvenlik ve yasal mevzuat, yaptırım konularında tam not almalı.
Bu haliyle kimse bu piyasayı 100-200 kat büyütmez. O dönemler geçen yıl bu zamanlar bitmiş, vadeli işlemlerle beraber artık bu çılgınlığı dizginleme dönemine girmiş bu sektör.
neden bugünkü hacim oranı kadar market oranı olsun? belki sadece XRP kalır, diğerleri hiç olmamış gibi buharlaşır gider. zaten niye varlar akıl karı değil. şimdi kızan, bilmezlikle tanzim eden çok olacak yine de söyleyeceğim. ortada bir değer yok, varlık yok, velhasıl esasında hiçbir şey yok, belki de hiç olmadı, XRP de bundan bağışık değil ama en çok ve en kuvvetli anlaşmaların onda olduğu söyleniyor. bunlara rağmen herhangi bir block chain temelli değişim aracına kendinden menkul değer atfetmek mümkün değil, bana sorarsanız herhangi bir değer atfetmek bile mümkün değil. borsanın onlarca karakter özelliğinden en spekülatif olanlarından birinin atfedildiği ve onunla görünür olup kısa sürelerde genleşen, varlık olarak block chain den dolayı inkar edilemez ama değer olarak temel olarak kendisine karşılık gelecek büyüklükte hiçbir şeyle eşleştirilemez bir akım. Bir değişim aracı olarak devrimci bir aygıt olduğu ise ayrı bir masal, sistem içinde kaldığı sürece "normalleşme"ye mahkum, kalmasa zaten bambaşka birşey. velhasıl daha da "normalleşme" uzak değil gibi görünüyor bana kalırsa. şunu da kabul etmek lazım, birileri değer atfettiği sürece herhnagi bir fiyattan alınıp satılmaya devam ediyor, edebilir ve belki bir sürede edecektir. değer konusu dediğim gibi bambaşka bir şey. selamlar.
Sn. RAVİ, normalleşme, menkul kıymet yorumlarınıza kesinlikle katılıyorum. Ancak "sadece XRP kalır, bu nedenle fiyat 60 USD olur, öteki coinler ne işe yarıyor, erisin gitsin" kısmı bana göre mantıklı değil. XRP'nin piyasadaki ağırlığının değişmesi bile bu büyüklükte market hacmi ve XRP fiyat artışı getirmez 3-4 senede.
Bana göre geçen yıl ki yükselişe kadar bu piyasa başıboşmuş ya da gidişatı görmek adına ve belirli bir hacme ulaşana kadar özellikle kendi haline bırakılmış. Şu anki coin bolluğu da "diğerleri ne işe yarar, gereksiz saçmalık, saadet zinciri" gibi yanlış bir algıya neden oluyor. Sadece XRP veya benzeri sağlam, bir elin on parmağı kadar az coin kalması gibi bir durum mümkün değildir.
Çünkü olay blockchain içinde sadece para ya da finansal bilgi transferi değil. Aklımıza gelen her türlü bilginin ya da bu bilgilerin biraraya gelerek oluşturduğu anlamlı bilgi yapılarının(misal bir kişinin yaş, tc kimik, cinsiyet vb. bilgileriyle oluşturulmuş "kişisel ID" yapısı gibi.) oluşturulması, güvenli ve hızlı bir şekilde global ölçekte ortak bir yapı ve dille ulaşılabilir olması. Ayrıca daha da önemlisi bu zincirleri birbiriyle entegre edip konuşturarak günlük hayattaki tüm süreçlerde (sosyal, ekonomik, kişisel, kurumsal faaliyetler) aktif olarak kullanmak, yani "DApp", "Akıllı Kontratlar" ve "Atomic Swap" denilen kavramlar. Dolayısıyla pratikte mümkün olduğunca her anlamlı bilgi yapısına özel ayrı bir blockchain olmalıdır. Mevcut düzen her bir anlamlı bilgi bütününün kendine has zincirinin üzerinde tanımlaması ve oluşturulması üzerine kuruluyor.
Misal "araba alım satımı". Bu işlemin tarafları, alıcı ve satıcı. Satılan ürün araba. Ödeme, belge işlemleri, kişisel bilgiler, plaka ve ruhsat işlemleri için ek olarak banka, noter, emniyet müdürlüğü tarafları var.
Şimdi bu işlemlerin hepsini akıllı kontratlar yapısına oturtalım;
- İşin parasal kısmı için XRP kullanalım:)
- Alıcı ve satıcının kişisel bilgileri için; sallıyorum IDCOIN isimli coin zinciri olsun. Bunda da insanların yaş, cinsiyet, kimlik no vb. kişisel bilgileri tutuluyor olsun.
- Araç bilgisi için; CARCOIN yapalım. Bunun içinde de aracın yaşı, marka modeli, teknik özellikleri olsun.
- Araç için hadi bir zincir daha yapalım; adı da ARACSORGUCOIN olsun. onda da ruhsat bilgisi, vergi, trafik cezası, banka rehin vb. bilgileri tutulsun.
- Son olarak ve en önemlisi de bu zincirler birbiriyle ortak bir standartla konuşabilir olsun ya da sadece bu amaçla kurulmuş farklı zincirleri birbiriyle konuşturan ayrı bir XCOIN olsun.
Aracı gördük beğendik, satıcıyla el sıkıştık. Şimdi klasik noter kavramı, güvenilen üçüncü taraf yerine blok zincirinde çalışan bir uygulama("DApp") ya da araba alım satımına özel yazılmış bir "Akıllı Kontrat" çalıştıralım;
Kontrat basitçe aşağıdaki adımları işleterek alım-satım işlemini gerçekleştirecektir. Girdi olarak da alıcı kimliği, satıcı kimliği, araba ruhsat/şasi no ve fiyat bilgisini alacaktır.
- XCOIN üzerinden IDCOIN'e gidip kimlik no üzerinden alıcı ve satıcı kişisel bilgilerini al.
- XCOIN üzerinden CARCOIN'e gidip ruhsat/şasi no üzerinden araç bilgilerini al.
- XCOIN üzerinden ARACSORGUOIN'e gidip vergi/tafik cezası ya da alım-satıma engel bir durum var mı onu araştır.
- Yukarıdaki adımlar da eksik varsa kontratı iptal et ya da eksik kısım tamamlanana kadar askıya al.(Misal ödenmemiş vergi borcu varsa)
- Alım satım için herşey uygunsa XRP altyapısını kullanarak satıcının banka hesabına parayı gönder.(Belki o gün geldiğinde FIAT para birimleri yerine kripto hesaplarımız olur:) )
Bu kontratla yapılan araç alım-satım bilgisini de sallıyorum git "edevlet" üzerinde kaydet.
Basit bir alım satım işi için farklı bilgi yapılarına özel kabaca 5 adet blok zinciri kullandık.
Hayatımızdaki birçok işlemi bu hale getirmek istersek bu zincirlerin sayısı çok daha fazla olacaktır.
Bu açıdan bakıldığında "hepsi gidecek sadece şunlar kalacak" demek pek mümkün değil. Olacak olan, olması gereken şu; Önce bu anlamsız coin bolluğu bitecek, tıpkı "DOTCOM" internet balonunun patlamasından önce sürüyle ortaya çıkan internet siteleri, şirketleri gibi.
Daha sonra sağlam teknik altyapılar, güvenlik, yasal düzenlemeler ve yaptırımlar eşliğinde bunlara ayak uydurabilen yen coinler çıkacak.("dotcom" sonrası doğan google, facebook, amazon gibi...) Bunlar da öyle dandik ICO'larla milletten para toplamayla olmayacak, olmamalı. Yoksa şu anki anlamsız coin bolluğunun nedeninden kurtulamayız.
Onun yerine kurumsal yatırımcılar, firmalar ve özellikle büyük teknolojik firmaları devreye girecek. Ya kendi zincirlerini yaratacaklar ya da mevcuttaki coin'lerle anlaşacaklar. Başlangıçta az olan bu sayı yukarıda verdiğim alım-satım örneğinde olduğu gibi yeni doğan ihtiyaçlar doğrultusunda yeni amaçlara yönelik coinlerin gelişiyle hızlı bir şekilde artacak.
Dolayısıyla coin sayısını kestirmek pek mümkün olmayacaktır. Ancak asla "hepsi gider şunlar kalır" seviyesine inemezler.
Normalleşmeden kastettiğiniz hem fiyat olarak şişmiş piyasanın sönmesi ve yasal temeller üzerine oturmaya başlamasıyla mevcut global ekonomik düzenle ortak bir noktada buluşmasını anlıyorum.
Hem bu normalleşmeden dolayı hem de coin sayısı bana göre yokluk seviyesine kadar inemeyeceğinden, ayrıca yasal olarak henüz olmasa da vadeli işlemlerle bu çılgınlığın kontrol altına alınması nedeniyle XRP'nin bu oluşumdan 200 kat artışla çıkması dolaşımdaki bu kadar adetle mümkün değil. 3-4 sene içinde olma ihtimali sadece rüyadır bence....
Hesaplamaları da sadece oranları görmek, marketin nerelere çıkması gerektiğini bugünkü fiyatlarla, rakamlarla basitçe resimlemek adına verdim. Yoksa büyük resmi değiştiren birşey yok. Yüz kat, bin kat devirleri bitti çünkü. Dediğiniz normalleşme başlıyor artık. Gelecekte sağlam temellere dayanan spekülasyondan arınmış hiçbir coin artık BTC'de olduğu gibi yüzlerce kat artamaz artık.
Teknik altyapı olarak sunduklarından dolayı gelecekteki yerini mutlaka alacaktır. Ancak menkul kıymet yorumunuzda tamamen aynı fikirdeyim. Getirdiği altyapı ya da amaçladığı block zinciri başka birşey bunu arka planda destekleyen kişiler, kurumlar başka birşey.
Salt COIN gözüyle bakarsak ve sadece sunduğu teknik altyapıyı kriter olarak alırsak kesinlikle menkul kıymet değiller, sunulan bir teknolojidir sadece. Arkasında şirket, büyük sermaye, kurumsal kimlik, yasal dayanak vs yok çünkü. Çoğu madencilikle yoktan varedildi ve sermayedarları halktı, coine inana topluluktu. Yasal düzenek ve kurumsal kimlik, sermaye sahibi olmadan, üçbeş yazılımcının ve onlara destek atan danışmanın ve onları takip eden bir topluluğun varlığı şu anki ekonomik düzen açısından bunu bir menkul kıymet yapamaz. "Menkul kıymet" tanımı ve kriterleri değişirse o başka tabii ki.:)
XRP gibi şirketleşip kurumsal kimlik kazananlar var tabii ki aralarında. Ama Ripple bile şirketiyle, XRP coin'ini ayrı tutuyor. Dolayısıyla ilk baştaki "sadece XRP kalır" söyleminizi şu anki şirketleşme yapısı bile desteklemiyor. "Ben şirket olarak ayrıyım, yarattığım XRP coin ayrı. İkisini birbirine karıştırmayın" diyorlar.
Yarın birgün Ripple şirket olarak ABD borsalarına girerse o zaman XRP coin'i değil Ripple şirketinin hisse senedini konuşuyor oluruz. Böyle bir durum tabii ki XRP'yi olumlu yönde etkiler. Ancak yaratıcısı bile şirketiyle coinini ayrı tutuyorsa ve gelecekte sadece XRP olmayacağına göre 3-4 senede 60 USD gibi fiyatlar hayalden ibaret bana göre.
Getirdiği teknoloji ve mantık bence önemli ve olması gereken olgunluğa mutlaka gelecektir. Normalleşme zaten
gerekiyor. Mevcut kontrol edilebilir siyasal, ekonomik düzenden bağımsız şekilde daha fazla hareket edemez. Teknik altyapısı merkeziyetsiz olabilir ve olmalı da zaten. İnsanları da bu olgu çekti ve yaşanan global krizlerden
sonra olayı devletlerden, büyük fon yöneten kurumlardan kurtuluş zannedip, mevcut düzene bir başkaldırı
şeklinde yorumladılar. Ancak bu bir teknolojik altyapı ve bunu günlük hayatına adapte edersin. Bu teknolojinin kendisi menkul değer olamaz, onun arkasındaki kurumlar ve sermaye menkul değer olabilir bu ekonomik düzende. Bu da hiçbir zaman kontrolsüz ve merkezsiz olamaz. Sonuç olarak dedğiniz gibi bu anlamda normalleşiyor ve belirli kalıplara sokulmaya başlanıyor.
Merhaba,
Uzunca bir cevap olmus.
Su hatayi ben de yapiyorum bazen: kendi dusunceme asiri odaklanip karsi tarafin dediklerini bildigim kaliba sigdirmaya zorlamak.
Ben ripple i savunmadim. O da digerleriyle temel olarak ayni yazgiya sahip.
Uzunca yazmayayim, ozetle su son 2 senelik dalga cok buyuk kalabaliklar, ozetlikle ucretliler icinde dunya olceginde olan ama seslendirilmeyen bir tepki ve gelecek tasavvuru talebi oldugunu gosterdi, gerisi bilinen kapitalizm. Selamlar.
V3 mutlak kontrol edilemez olmalı yoksa yürümez. Onun yerine başkası çıkar o gider.:whistling:
Sn. Ravi,
Ben de özellikle ripple'ı savunuyormuşsunuz ya da sadece ripple özelinde yazmadım. Zaten yarısı ripple dışında piyasa geneli için bahsettiklerim ve neden coin azalmayacağı, dolayısıyla mevcutta oturmuş düzeni olan bir coinin ağırlığının neden aşırı şekilde artmasının zorluğu üzerine kendimce örneklemeler olduğu için uzun, ki mesajınızdaki savınız bunlar üzerineydi. Yoksa sizin fikrinizi belli bir kalıba sokmak gibi bir endişem yok.:cool:
Demem o ki, 2010 gibi başlayan ve BTC'nin 2000 kat arttığı o çılgınlık dönemleri 2017 Aralık'ta bitti. O nedenle ripple ya da başka bir coine artık uzun vadeli XXX kat artış yaşatmazlar bana göre. Çünkü piyasaya giren parayı kıstılar ve vadelilerle de mevcut fiyatların boynuna tasmayı da taktılar ki kontrolsüz çılgınlık devam etmesin.
Sessiz çoğunluğun çığlığı kısmı doğru, düzenin değişmesini isteyen halkın bir isyanı adeta:ok: Ancak maalesef bu teknolojiyi de global para babaları aşağıdaki amaç uğruna kullanacaklar. Yani herkesin faydasına yönelik yeni bir dünya düzeni gelmesi de zor.
https://rhetorica.blog/2017/10/08/bi...ozellestirmek/
Ha bize faydası olacak tabii ki; maaşları coin'le alacağız, fiziksel cüzdan taşımayacağız, garsonun telefonuyla bizimkini tokuşturarak bahşiş coin vereceğiz, günlük hayatımızdaki işleri çok daha zahmetsiz ve kolay yapacağız...
Bitcoin dışında hiç bir sanal paranın geçerliliği olacağını düşünmüyorum. İstenildiği kadar üretilebilen bir kripto para nasıl gelecek Vaad edebilir . Benim düşüncem büyük bir btc oranını eline alan bir kurum veya kişinin bunu Karşılık olarak gösterip yeni ve hızlı bir kripto para üretebilir. Diğer ihtimallerin hiç bir anlamı yok . Bilmiyorum yada saçmalıyorum. [emoji16]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
En güzel mal nerden yedirilir
a) Destek
b) Direnç
c) Hepsi
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...dedfabc17c.png
3 den 4 e giderken. (Destek-Ayı piyasada)
O zaman dance.:cool:
Bu bitcoin böyle hareket edecekse ripple nasıl hareket edecek çok merak ediyorum...
Bence bizi kurtaracak 1 ihtimal var sadece o da btc nin buradan 38,2 civarına (5200) bi trend oluşturması o zaman belki 0,45-0,50 aralığından çıkılabilir diye düşünüyorum...
Şayet buradan direk 2.400 civarına gitmek isterse çok kötü olur elinde alt bulunanlar için...
Arkadaşın biri (secbul [emoji41]), altlar reçel olacak demişti. Galiba o zaman içindeyiz.MI 5s cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
XRP/BTC şu an 9.000 de...
haftalık grafiğine baktığımızda 22968 den gelen düşeni kırmış ve üzerinde onay arıyor diye görüyorum...
tabi hisse olsa biraz daha güvenilir olurdu...
bunda bakalım nasıl davranacak...
Arkadaşlar elimde bir miktar Bitcoin Cash vardı ve bunun çatallandığını BCHABC ve BSV gibi bölünmüş fakat cüzdanı açtığımda herhangi bir değişiklik görmüyorum diğer coinler görünmüyor lütfen yardımcı olurmusunuz bu bölünen coinleri cüzdanımda nasıl görebilirim. Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. Teşekkürler...
Windows/Linux masaüstü cüzdan programı kullanıyorsanız cüzdanın muhtemelen yeni versiyonu çıkmıştır. Bu sayede her iki zinciri de okuyup elinizdeki BCH'ların BCHSV ve BCHABC şeklinde bölünmüş hallerini göreceksiniz.
Borsalarda tutuyorsanız onlar otomatik destekliyorlardı zaten bu işlemleri. Fork esnasında yatırma-çekme işlemlerini durdurup snapshot alıp fork olduktan sonra ikiye bölünmüş halde göstermeleri lazım. Borsa tarafı için birşey yapmanıza gerek yok diye biliyorum. Hala görünmüyorsa borsaya mail atıp durumu sorabilirsiniz.
Web üzerinden online cüzdan vs. kullanıyorsanız onlar da muhtemelen destekliyorlardır. Yine mail ile iletişime geçmeniz lazım.
Ledger donanım cüzdanı kullanıyorsanız kendi sitelerinde şöyle bir başlık var;
https://support.ledgerwallet.com/hc/...Cash-hard-fork
Alıntı:
Alıntı Originally Posted by foxmulder
Bitcoin dışında hiç bir sanal paranın geçerliliği olacağını düşünmüyorum. İstenildiği kadar üretilebilen bir kripto para nasıl gelecek Vaad edebilir . Benim düşüncem büyük bir btc oranını eline alan bir kurum veya kişinin bunu Karşılık olarak gösterip yeni ve hızlı bir kripto para üretebilir. Diğer ihtimallerin hiç bir anlamı yok . Bilmiyorum yada saçmalıyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Alıntı:
Alıntı Originally Posted by Secbul
Eski MS-DOS gibi düşünün. Kullanan kalmayacak ama onsuz da olmayacak.
Bence çok mantıklı. Amerikan doları da 1973'e kadar altına endeksliymiş. Sonrasında bunu kaldırmışlar, kafana göre dolar bas ya da geri çağır istediğin gibi:)
BTC de yeni dijital dünyanın altını gibi kabul görüp belli bir seviyede fiyatı stabilleştikten sonra BTC'ye endeksli yeni paralar çıkartılabilir. Bu sayede Sn. Secbul'un dediği gibi BTC de görevini tamamlamış olur. Günlük hayatta kimse kullanmaz ama arkaplanda karşılaştırma, endeks kıymeti olarak kalacağından MSDOS misyonunu da gerçekleştirmiş olacaktır.
Cevabınız için teşekkürler. Yalnız dediğiniz şekilde cüzdanın (electron) bir üst sürümünü yüklediğim halde ilgili coinler cüzdanda görünmüyor. Electron Cash cüzdan kurmuştum ama yeni versiyonu yüklediğim halde galiba beceremedim cüzdanda yeni coinler görünmüyor. Yardımlarınızı bekliyorum ve arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Sanırım kendi kendinize yeni bir boş coin gönderme işlemi yapılması lazım. Sonrasında otomatik bölünmesi gerekir diye ilk etapta gördüğüm. aşağıdaki kaynakları buldum, detaylı bakmadım, o işi size bırakıyorum:)
Burada genel olarak fork sonrası farklı cüzdanlar için yapılması gereken işlemler var;
https://news.bitcoin.com/follow-this...g-bch-and-bsv/
Burada electron wallet'ın kendi sitesinde fork ile ilgili yardım sayfası var;
https://electroncash.org/nov2018.html
Burada da electron wallet'ın otomatik split yapmak için ufak bir program hazırlamışlar, sanırım onu kullanmak gerekiyor.
https://github.com/markblundeberg/co...es/tag/3.3.1CS
Dediğim gibi fazla incelemedim, siz hepsini okuyup mantığını bir sindirin önce. Coinlere kavuşacam diye aceleyle iş yapmayın.
Fork'u yapanlar her ikisini de destekleyen cüzdanı ya da tool'ları da hazırlamışlar zaten. Sıkıntı olacağını sanmam.
Bir de bu işlemlerden önce ne olur ne olmaz mevcut cüzdanınızın yedeğini alın.
Bir noktada hata falan olup da sıfırdan başlamak isterseniz yedek olsun elinizde.