Originally Posted by
teft34
teşekkürler BDE, 6.41 ve 6.40 da yaklaşık 12 şer bin lot alış emirleri ile, 6.43 e satışa mal koymanızı bekliyor ş..siz. bu hareketi 6.80 lerden bu yana kademeli olarak yapıyor, 6.80 lerden gelmeyince gerçek satışlarla 6.70 lere çekti, ardından 6.60 lara..temettü vardı dün, 6.50 den devam etti aynı taktikle mal istemeye. şimdi arkadaşlar açıkçası ben de cuma günkü bilanço sonrası sert düşüşde kısa vadeli pozisyon açtım, benim gibi bir çok da küçük yatırımcı kilitli kaldık, bu adamlar bilanço sonrası düşüş marjını bu kadar çok yüksek tuttuguna, ve birkaç gün içinde malı tekrar almaya niyetlendiğine göre tahtayı terkedip gitme niyetinde degiller. ancak şunu iyi bilmelisiniz ki bu mendeburlar katır gibi inatçıdırlar ve keçi gibi de sinirleri vardır : ) asla ama asla bir başka yatırımcının kendi tahtalarında hatırı sayılır mesela 1.000-tl üstü bir rakamı kazanmasına tahammül edemezler. öyle bir psikolojidir ki "para" da önemini kaybeder. ayrı bir HIRS tır. işini iyi yapma hırsı mı diyeceğiz buna bilmiyorum ama onlara göre onların tahtasında sizler gibi benim gibi adamlar sadece yüksekten alıp düşükten satmak için varlar. bu tahta için sanırım 5bin lot civarıdır bunların takibe aldıkları işlem miktarları. bu ve üstünde bir malınız varsa aman ortalıkda dolaşmayın : ) "gezen hisse" çalışması yapıyorlar tek tek..mkk daki hareketsiz hisseleri eliyorlar, kendi ellerindekini eliyorlar, gezen hisselere dönük kendi senaryolarını her türlü işletiyorlar. borsanın en temel kuralı, KAGIT ve PARA kimde çoksa o kazanır. diğerleri figuran olarak kısmetine ne düşerse kazanır, ya da kaybederler. tek başına hisseniz çok olsun tahtada, paranız olmasın bi işe yaramaz. tek başına paranızın çok olması halinde de işiniz hiç kolay degildir, o parayı vantuz gibi çeker emerler sizden. ama hem kagıdınız hem paranız coksa önlerini ilikler size yol verirler, bulaşmazlar. şimdi bu konumda olan bir grup zaten tahtada var, o grup bizi gözüne kestirmiş. oldukça kanlı bir mücadele olacak bizlerle onlar arasında. bu mücadelenin sonunda daha bugunden söylüyorum, galibi onlar olacaklar arkadaşlar büyük oranda onlar olacaklar. bir bakacaksınız ki borsa bilmem kaç bin puan gitmiş bu kagıt yerinde sayıyor, bir iki kademe gerilemiş. tüh ulan diyeceksiniz nasıl bir kagıda kaptırdık elimizi. sonra gün gelicek hay kagıdınızın da sizin de deyip derinlige bir bakacaksınız ki 10 küsür bin lot alıcı kademede. gömeceksiniz kagıdı..usulca alacak, hiç çıt çıkarmadan. ve emin olun, size geri kagıdı yerine koyma şansını asla vermeden, sabırla sizin gibilerin oltaya gelmesini bekleyecek..neticesinde oltaya gelenlerin miktarı kendi istediği miktara ulaşınca, ülkede 18 şiddetinde deprem olup akp yi anayasa mahkemesi kapatsa trump putini dövse bu güzel ülkemiz batsa bitse bunlara vız gelip tırıs gidecek, onlar bu tahtayı istedikleri fiyat aralıgına cekip, bu sefer bizden aldıklarını bize veya başkalarına satmaya gayret edecekler. ondan sonra cuma akşam seans kapanışında bıyıgı yeni bitmiş ergenler gibi barlarda, taksimde geceliği 10 bine hatunlarla yemek yerken "bizi" sohbetlerine meze edecekler. yaşadığım için biliyorum. ümitlerinizi kırmak istemem ama helal alnınınızın teri ile kazandıgınız bir parayı borsanın 30 u dışına cıkarmayın derim arkadaşlar. bilin ki elinizi gören rakibinizle poker oynarken ne kadar kazanma ihtimaliniz varsa bu tahtalarda da o kadar..yani üç aşağı beş yukarı HİÇ..