-
maliyetleri Tl cinsinden. satışlarının % 25 i yurt dışı ( 76 milyon satış gelirinin 19,6 milyonu ) bankalarda yaklaşık 25 milyon keş parası var ve sepet vadeli mevduat yapmış, kur riski sıfır. topragı işleyip porselen yapıp satan, tabiri caizse kolay para kazanan bir şirket. defter değeri IFRS ye göre 250 milyon tl.hisse başı defter değeri 6.26-TL..2016 3 aylıkta hisse başı defter değeri 6.37-tl imiş..NET SATIŞLAR olarak baktığımızda 2016 3 aya göre 86.685 milyondan 73.822-milyona düşmüş net satışları.( yaklaşık % 15 )..ancak maliyetleri satışları kadar düşmediği için brüt satış karı 28 milyondan 20 milyona; brüt satış kar marjı % 32 lerden % 27 lere gerilemiş.satışlar düşmesine rağmen pazarlama satış dağıtım,genel yönetim giderleri yaklaşık % 12 ler mertebesinde artınca esas faaliyetlerinden 2016 da 9 milyon kar eden şirket 2017 3 ayında 200 bin tl zarar etmiş.
ÖZETLE, MALİ TABLOLAR HİÇ İÇ AÇICI DEĞİL. şirketim bilançoda dalga dümeni var mı diye baktım ama, satışlar bu oranda düşüyorsa dalga dümen de aramamak lazım, 2016 öncesini bilmiyorum, belki önceki yıllardaki normal haline dönmüştür, 2016 altın yılıdır diyeceğim ama dediğim gibi önceki yıllara bakmadım, 2016 yı baz alırsak şirketin mali tabloları oldukça kötülüyor, ancak bilanço olarak bakarsak TAŞ GİBİ SAĞLAM bir şirket, banka kredisi yok, kenarda 25 milyon parası var falan eyvallah da işte gelir tablosu facia..gine de kar etmiş mantıgı görüyorum bazı arkadaşlarda, dogru bir mantık degil..gecen yıla göre satışların bu oranda düşmesi, maliyetlerin bu oranda artması bu oldukça "keskin" dönüş ciddi bir problem olduğunu düşündürüyor şirket faaliyetlerine ilişkin. sektörel bir sorun da olabilir, o durumda "gecici" olmasını bekleyebiliriz bu kötüye gidişin, lakin sektörel degil de firma kaynaklı bir sorunsa ilerleyen yıllarda firmanın başını agrıtabilir. bu mali tablolarla tahtanın durumunun çok iç açıcı olmayacağını öngörebiliriz, lakin yukarıda da belirttiğin gibi, tahtada pozisyon açan grup bu mali tabloları da kendi emellerine alet eder, bizim kötü yorumladığımız unsurları öne cıkararak mallarımızı alır yukarı hareket cekerler, olumlu yorumlayıp atladığımız tahtalarda da elimize malı verip bize taşıtırlar. bu tarz tahtaların kaderi budur, bol kazançlar..
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri