-

Originally Posted by
undebah
6.49 aranızdayım
oncelilke hayırlı olsun. o kadar hisse arasından bu hisseyi neye dayanarak aldınız. beklenti varmı ?? bende düşünüyorumda nereye kadar düşer ,, nerden döner onu merak ediyorum.
-
8-12 Mayıs net para çıkışı olan hisseler :
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
-
bu tahtada bilanço geldikten sonra olan biteni yorumlamak isteyenler ASUZU forumunu şöyle bir gözden geçirsinler. 140-160 sayfalar arasındaki yorumlara alıcı gözle bir baksınlar. iki günde % 35 yükselen bir kagıdın bu yükseliş öncesi hareketleri, sebepleri bugün kü KUTPO için ders çıkarılacak niteliktedir. ama üzgünüm ki bizler bu forumu "bilgi paylaşımı" için değil, ucacak kacacakcılardan ilham almak için kullanıyoruz. bu tahtada gecen haftaki bilanço sonrasında, ALTIN KURAL işlemeye başladı. önce yükarıdan "destek" olarak algılanacak ve teknikçilerin "aha burası" dediği her noktada sata sata sata önemli bir miktar malı küçük yatırımcıya yıktılar. şimdi artık "o kural" işlemeye başladı; 6.50 desteği kırıldı beklentisi oluşturup 6.20 ye kadar da gerekirse salıp sattıkları malı geri almak. bunun için 6.45 ideal onlar adına. 6.80 de başladılar geri almaya mallarını. lakin oralardan yeterince alamayınca saldılar biraz daha aşağı. 6.60 lar, derken temettüden sonraki 6.50 ler. kafaya koydukları malı geri alırlarsa sat al ile dünyaları götürmüş olacaklar. alamazlarsa ellerindeki malı kullanıp daha aşağılara da salacaklar. birinci senaryo hayata geçerse, benim gibi 6.80 lerden zıplayanlar 3 günde büyük bir zarar ile bunlardan aldıklarını bunlara geri verip cıkacaklar. fakat vermez cıkmaz isek, ısrar edersek, bu sefer ellerindekini de daha aşağılara verip, gine onlar karlı cıkacaklar. maalesef bu tip tahtalarda bizim gibi tahtanın gidişatına tesir etme gücü olmayan ölçekteki yatırımcıların pek fazla kazanma şansı yok. bunlar kumar tahtası ve kumarı oynatan kazanıyor. bu tahtanın hakimi olan grup, tahtaya cengeli atmış. alsa da kazanıyor, satsa da kazanıyor. derinlikli izleyen arkadaşlar farketmiştir, birden onbin lotlarla kurulan baskı ile pasifteki alışlara mal isteniyor. gelmez ise kendileri tek tuş verip bir kademe iki kademe daha aşağılara basıyor. bu satıra kadar, ASUZU forumunu bir girip okudu iseniz, orada koskoca ANADOLU grubunun tahtadaki kan emicilerin işini kolaylaştırmak için bizzat gönderdikleri göndermedikleri kap haberleri ile tahtaya etkide bulunduğunu görmüşsünüzdür. bu şirketin bilançosunu da detaylı bir inceleyeceğim bir fırsatını bulursam, bu şişrket yönetiminin bu seyirde parmagı var mı yok mu, anlaşılır. olmaması çok mümkün degil..
-
pasif e 35 lot ları satan bu tahtayı bu hale getiren sahtekar..satma niyeti yok, psikolojiye oynuyor. mal gelmeyince tek tuşla kademeleri deviriyor. vermezsek dah aaşşağılara salacak, 35 lotlarla da derinlik izleyenlerin psikolojisini bozuyor..
-
maliyetleri Tl cinsinden. satışlarının % 25 i yurt dışı ( 76 milyon satış gelirinin 19,6 milyonu ) bankalarda yaklaşık 25 milyon keş parası var ve sepet vadeli mevduat yapmış, kur riski sıfır. topragı işleyip porselen yapıp satan, tabiri caizse kolay para kazanan bir şirket. defter değeri IFRS ye göre 250 milyon tl.hisse başı defter değeri 6.26-TL..2016 3 aylıkta hisse başı defter değeri 6.37-tl imiş..NET SATIŞLAR olarak baktığımızda 2016 3 aya göre 86.685 milyondan 73.822-milyona düşmüş net satışları.( yaklaşık % 15 )..ancak maliyetleri satışları kadar düşmediği için brüt satış karı 28 milyondan 20 milyona; brüt satış kar marjı % 32 lerden % 27 lere gerilemiş.satışlar düşmesine rağmen pazarlama satış dağıtım,genel yönetim giderleri yaklaşık % 12 ler mertebesinde artınca esas faaliyetlerinden 2016 da 9 milyon kar eden şirket 2017 3 ayında 200 bin tl zarar etmiş.
ÖZETLE, MALİ TABLOLAR HİÇ İÇ AÇICI DEĞİL. şirketim bilançoda dalga dümeni var mı diye baktım ama, satışlar bu oranda düşüyorsa dalga dümen de aramamak lazım, 2016 öncesini bilmiyorum, belki önceki yıllardaki normal haline dönmüştür, 2016 altın yılıdır diyeceğim ama dediğim gibi önceki yıllara bakmadım, 2016 yı baz alırsak şirketin mali tabloları oldukça kötülüyor, ancak bilanço olarak bakarsak TAŞ GİBİ SAĞLAM bir şirket, banka kredisi yok, kenarda 25 milyon parası var falan eyvallah da işte gelir tablosu facia..gine de kar etmiş mantıgı görüyorum bazı arkadaşlarda, dogru bir mantık degil..gecen yıla göre satışların bu oranda düşmesi, maliyetlerin bu oranda artması bu oldukça "keskin" dönüş ciddi bir problem olduğunu düşündürüyor şirket faaliyetlerine ilişkin. sektörel bir sorun da olabilir, o durumda "gecici" olmasını bekleyebiliriz bu kötüye gidişin, lakin sektörel degil de firma kaynaklı bir sorunsa ilerleyen yıllarda firmanın başını agrıtabilir. bu mali tablolarla tahtanın durumunun çok iç açıcı olmayacağını öngörebiliriz, lakin yukarıda da belirttiğin gibi, tahtada pozisyon açan grup bu mali tabloları da kendi emellerine alet eder, bizim kötü yorumladığımız unsurları öne cıkararak mallarımızı alır yukarı hareket cekerler, olumlu yorumlayıp atladığımız tahtalarda da elimize malı verip bize taşıtırlar. bu tarz tahtaların kaderi budur, bol kazançlar..
-
Teşekkürler teft34 iyi inceleme.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
-
teşekkürler BDE, 6.41 ve 6.40 da yaklaşık 12 şer bin lot alış emirleri ile, 6.43 e satışa mal koymanızı bekliyor ş..siz. bu hareketi 6.80 lerden bu yana kademeli olarak yapıyor, 6.80 lerden gelmeyince gerçek satışlarla 6.70 lere çekti, ardından 6.60 lara..temettü vardı dün, 6.50 den devam etti aynı taktikle mal istemeye. şimdi arkadaşlar açıkçası ben de cuma günkü bilanço sonrası sert düşüşde kısa vadeli pozisyon açtım, benim gibi bir çok da küçük yatırımcı kilitli kaldık, bu adamlar bilanço sonrası düşüş marjını bu kadar çok yüksek tuttuguna, ve birkaç gün içinde malı tekrar almaya niyetlendiğine göre tahtayı terkedip gitme niyetinde degiller. ancak şunu iyi bilmelisiniz ki bu mendeburlar katır gibi inatçıdırlar ve keçi gibi de sinirleri vardır : ) asla ama asla bir başka yatırımcının kendi tahtalarında hatırı sayılır mesela 1.000-tl üstü bir rakamı kazanmasına tahammül edemezler. öyle bir psikolojidir ki "para" da önemini kaybeder. ayrı bir HIRS tır. işini iyi yapma hırsı mı diyeceğiz buna bilmiyorum ama onlara göre onların tahtasında sizler gibi benim gibi adamlar sadece yüksekten alıp düşükten satmak için varlar. bu tahta için sanırım 5bin lot civarıdır bunların takibe aldıkları işlem miktarları. bu ve üstünde bir malınız varsa aman ortalıkda dolaşmayın : ) "gezen hisse" çalışması yapıyorlar tek tek..mkk daki hareketsiz hisseleri eliyorlar, kendi ellerindekini eliyorlar, gezen hisselere dönük kendi senaryolarını her türlü işletiyorlar. borsanın en temel kuralı, KAGIT ve PARA kimde çoksa o kazanır. diğerleri figuran olarak kısmetine ne düşerse kazanır, ya da kaybederler. tek başına hisseniz çok olsun tahtada, paranız olmasın bi işe yaramaz. tek başına paranızın çok olması halinde de işiniz hiç kolay degildir, o parayı vantuz gibi çeker emerler sizden. ama hem kagıdınız hem paranız coksa önlerini ilikler size yol verirler, bulaşmazlar. şimdi bu konumda olan bir grup zaten tahtada var, o grup bizi gözüne kestirmiş. oldukça kanlı bir mücadele olacak bizlerle onlar arasında. bu mücadelenin sonunda daha bugunden söylüyorum, galibi onlar olacaklar arkadaşlar büyük oranda onlar olacaklar. bir bakacaksınız ki borsa bilmem kaç bin puan gitmiş bu kagıt yerinde sayıyor, bir iki kademe gerilemiş. tüh ulan diyeceksiniz nasıl bir kagıda kaptırdık elimizi. sonra gün gelicek hay kagıdınızın da sizin de deyip derinlige bir bakacaksınız ki 10 küsür bin lot alıcı kademede. gömeceksiniz kagıdı..usulca alacak, hiç çıt çıkarmadan. ve emin olun, size geri kagıdı yerine koyma şansını asla vermeden, sabırla sizin gibilerin oltaya gelmesini bekleyecek..neticesinde oltaya gelenlerin miktarı kendi istediği miktara ulaşınca, ülkede 18 şiddetinde deprem olup akp yi anayasa mahkemesi kapatsa trump putini dövse bu güzel ülkemiz batsa bitse bunlara vız gelip tırıs gidecek, onlar bu tahtayı istedikleri fiyat aralıgına cekip, bu sefer bizden aldıklarını bize veya başkalarına satmaya gayret edecekler. ondan sonra cuma akşam seans kapanışında bıyıgı yeni bitmiş ergenler gibi barlarda, taksimde geceliği 10 bine hatunlarla yemek yerken "bizi" sohbetlerine meze edecekler. yaşadığım için biliyorum. ümitlerinizi kırmak istemem ama helal alnınınızın teri ile kazandıgınız bir parayı borsanın 30 u dışına cıkarmayın derim arkadaşlar. bilin ki elinizi gören rakibinizle poker oynarken ne kadar kazanma ihtimaliniz varsa bu tahtalarda da o kadar..yani üç aşağı beş yukarı HİÇ..
-
seans açıldı 45 dakikadır 6.42-6-44 aralığına satış gelmiyor. böyle olunca 6.42 ye de satışı koydular 10 bin lot ki 6.41 e mecbur ediyorlar bizi. böyle mal gelmemeye devam ederse sabahtan bu yana beklettikleri 6.40 12 bin lotu da kendileri devirip 6.20 yolculuğuna başlayacaklar.bu forumu da gün içinde düzenli olarak takip ediyorlar bu herifler..
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri