Başkanım keyfin yerindeyse izin Verde seni eccuk sakız gibi çiğneyelim.
Printable View
Adam yasal kumarbazın patronu,ortağıda italya,oradan ne çıkar malum,şans oyunlarında rakamlar çekilişe yakın biliniyor,yani biliyorlar,devamlı kasa kazanıyor,duyumlarda zaten manilerini ingiltere kaçırıyormuş,zaten tak partisi ve çevreside dahil,örnek paranın ne işi var man adasında.
Affınıza sığınarak bu başlıkta dolar ile ilgili bir düşüncemi paylaşmak istiyorum.
Biliyorum yeri değil ama ….
[emoji23]
Şu KKM denen garabeti hedefledikleri belli bir seviyeye düşürdükten sonra, ve kendilerine yeteri kadar dolar istifledikten sonra kuru yukarı patlatacaklar diye düşünüyorum.
Süreyi bilemeyiz tabi. 2025-2026 olabilir.
Her kente bir Üniversite kurulunca öğretim üyesi ihtiyacı doğuyor işlerin yürütülebilmesi için.
Bu amaçla görevde yükselmeler epey hafifletildi. Üniversite yükselmek için yayın yapmak gerekiyor. Bu amaçla bir sürü online PARALI kitap yayın yapan şirket kuruldu.
Herkes kolayca yükselecek hale getirildi.
Ancak bunun bir amacı da bu üniversitelere ATANMIŞ rektörlerin dünya görüşüne göre eleman alınmasıydı. Zira, kendi görüşündekiler tıpkı mülakat olayındaki gibi sayıları yok denecek kadar azdı. O nedenle kriterler gevşetildi ve 200 küsur devlet üniversitesinde buna benzer şekilde örgütlenme oluyor muhtemelen. Diğerleri ise ağzında kuş tutsa Dekan, Rektör makamlarına yükselme olanakları bulunmuyor.
Tanıdıklarımdan biliyorum bazılarında koşuları uygun olsa bile ASLA prof, doçent ünvanı bile alamıyorlar. Bunun akademide olması çok acı. Biri vergisini ödüyor, askerliği tam zamanlı yapıyor, hiçbir şeysin, adam 20 gün bedelli yapıp önüne tüm makamlar seriliyor. BU sosyolojik parçalanmaya doğru gidebilir. Gençler bu nedenle çok umutsuzlar. Yani zeki olsan da bilgi sahibi olsan da değerinin bilinmeyeceği onları yurtdışına itiyor.
TV lerde yrd. doçent olarak saçma sapan yorumlar yapan tam yalama biri bu sayede önce doçent, sonra prof, hemen sonra da rektör olabildi.
Anadolu da öğrencisi olmayan bir bölümde bir sürü prof var. Üstelik bunlardan bazıları lisans mezuniyetleri o bölümde bile değil. 40 öğrenci alan bir bölümde 17 prof olan bölüm var. Sıradan bir orta okulda bile norm kadro nedeniyle bir fen öğretmeni varken diğeri atanamaz. Yani işin çivisi çıkmış durumda.
Rektörler atanarak geldiği ve görev süresi dolduğunda muhtemelen, vekillik, danışmanlık, kamu şirketlerinde yönetim kurulu üyeliği gibi sevdaların peşinde olduklarından siyasetle çok fazla iç içeler. Akademik-idari personel alımlarını ihtiyaç doğrultusunda olmayabiliyor, benim kızım mezun oldu iş arıyor, bizim yeğen şu alandan diploması var onu bir yerleştirsek gibi işlerle uğraşılmıyor mu merak ediyorum?
Önce faizi düşürmeleri lazım,ingilizlen olmuyor ellerine ayaklarına dolaşıyor,nebat yada damat olabilir,ondan sonra nereye giderse gitsin,zaten sektör 50 baremini baz alıyor ihracat ve ithalatta,çünkü dışarısı diyorki doların değeri bu diyor,istifledikleri paradan neden kaybetsinlerki :he:
4 yıl önce 600 dolar alan Düz memur maaşı bu ekonomik krizde 1250 dolar ise bir sorun vardır demektir.
Ya memur maaşı yüksek, ya dolar değeri yanlıştır.
Mc Donald TEK ET HAMBURGER yanlış değilsem İtalya da 1 Euro. Bizde 2 Eurodan çok. (yerinde 80 TL, yemek sepetinde 155 TL)
https://www.yemeksepeti.com/chain/cc...MaAmjzEALw_wcB
Otomotiv pazarında ithalat hız kesmiyor
Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) 2024 yılının ilk 11 aylık dönemine ilişkin verileri açıkladı. Buna göre, geçen yılın aynı dönemine göre toplam üretim yüzde 8 geriledi. Yılın ilk 11 ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre toplam ihracatta da yüzde 1 gerileme yaşandı. Ocak-Kasım döneminde otomobil pazarında ithalatın payının yüzde 70, hafif ticari araç pazarında ise ithalatın payının yüzde 72 olarak gerçekleşmesi ise dikkat çekti. Bu dönemde hem otomobil hem de hafif ticari araç grubunda ithal araç satışları artarken, yerli modellerin satışlarında ise dikkat çeken oranlarda azalma yaşandı. Habertürk
Değerli TL den kaçış yok mu?
Dışarından ev ve araba talebinde neden rekorlar geliyor?