İş Bankası Avea(Aria)yı satıp Telekomdan kurtuldum dediydi yine Telekom sahibi yapmışlar.!
Alınyazısı öyleymiş demek ki..
Printable View
Albayrak efendi başta AVM ler olmak üzere DOVİZLE kiralamanın son bulacağını söylemiş PALANDÖKEN denen yalaka da çok yerinde bir karar demiş. İyi güzel milli menfaatlere uygun bir karar olurda YANDAŞ betoncunun yaptığı YOL, KÖPRÜ, TÜNEL lerden geçiş ücretleri ne zaman TL ye fikslenecek ? Hadi isteyen geçeri anlarım isterse DOLAR ister EURO ödeyip geçsinlerde ben geçmediğim köprünün parasını niye benden kesilen vergiler le DOLAR üstünden ödüyorum onun hesabını soruyorum. Yandaşı yemlemek vaz geçmedikleri sürece TEK CENT verirsem amk benim.
Ben de %100 ALTIN fonu var BES te. Bir zararım olmadı. 6 senedir BES teyim ve getirisinden çok mutluyum.
BES te en iyi fon enflasyonist ortamlarda ALTIN fonudur veya yabancı hisse fonlarıdır.
BES bir çukur fikrine katılmıyorum.
BRICS ve ABD hisse fonları olan BES bile var. Son 3 senede DOLAR getirisinden fazla getiri sağladı.
BES te fon zamanlaması önemli. Ama bizim insanımız fon kırılımlarını okumadığı için körleme fon seçiyor sonra zarar ettim.
İnanmayan buradan FON TİPİ olarak Emeklilik Fonları seçsin. Listeyi incelesin.
Günde yaklaşık 1 saatim KAP tan fon sunum raporlarını okumakla geçiyor. Ona göre strateji belirliyorum.
http://www.tefas.gov.tr/FonKarsilastirma.aspx
a para kanalını oturtunca, bloomberg tv'nin de fişini çekecekler biraz zaman meselesi..
Bakın bir google da araştırın ARJANTİNDE o BES lere ne olmuş sonra tekrar konuşalım çukur mu değil mi beyin fırtınası yapalım. Bilirmisiniz bu ülkede bir zamanlar ZORUNLU tasarruf adı altında ücretlerden haraç kesildi sonra hepsi mundar edilip AKP döneminde büyük bir lütufmuş gibi millete geri ödendi. Sahi ya İŞSİZLİK sigortasında toplanan paralar tek hesaba aktarılmış derler bilinen o ki o paraların İŞSİZLİK ödemeleri dışında kullanılmasını engelleyen bir yasa vardı ne oldu o yasaya ? Bana dokunmayan yılan bin yaşasın demekle bu işler olmaz her neyse bol kazançlar.
Ozan Arif'in VAY EFENDİM DIŞGÜÇLER şiiri başlığa uyuyor
http://www.yenicaggazetesi.com.tr/oz...si-203424h.htm
29 Ağustos 2018 tarihinden itibaren, TCMB bünyesinde faaliyette bulunan Bankalararası Para Piyasası’nda gecelik vadedeki işlemler için bankaların borç alabilme limitlerinin 13 Ağustos 2018 öncesi limitlerin iki katı olarak uygulanmaya başlanmasına karar verilmiştir.
Bunlar ne diyor , Al parayı onunla git dolar bono falan mı al diyorlar !!!!!!
Ekonomi08.12.2001 - 00:00, Son Güncelleme: 08.12.2001 - 00:01
Arjantin maaş ödemek için sigorta paralarına el koydu
Ekonomi Bakanı Domingo Cavallo, bankalarda tutulan özel sigorta fonlarının, devlet bankası Banco de la Nacion tarafından devralınarak Hazine'nin hesabına aktarılacağını ve kamu kurumlarında çalışanlarla emeklilerin maaşlarının bu hesaptan ödeneceğini söyledi.
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/a...koydu-38286786
BES ler Arjantinde KAMU ŞİRKETİYMİŞ herhal...
Türkiye'de sistem daha farklı çalışıyor, (ve bana göre daha da tehlikeli). Bizdeki adet şöyle, merkez bankası devletin bol keseden çıkardığı devlet tahvillerini sınırsız likidite ile satın almaya başlıyor. Piyasanın likidite açığını kalıcı olarak kapatıyor. Ve buna ek olarak en tehlikeli kısım olan zorunlu karşılıklar ile oynanıyor. İşte bu son kısım %1000-2000 hiperenflasyonları mümkün kılan adım.
Sonuç olarak bizim sistemimizde devlet hiçbir zaman vatandaşının parasına el koymuyor sadece paranın ciddi anlamda değer kaybetmesini tetikleyecek hamleler yapıyor.
Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır.
“Wall Street Journal’ın haberine göre; 2008 krizine neden olan mortgage kredileri için şişik not kullanan Moody's'e bir ceza da ABD'den geldi.
ABD hükümeti 2010-2013 yılları arasındaki ev kredilerine şişirilmiş notlar vediği için Moody's'i para cezasına çarptırdı.
ABD'nin sermaye piyasası kuruluşu SEC Moody's'i 16.25 milyon dolar cezaya çarptırdı.“
BES benim görüşüm GÖNÜLLÜ kümese girmektir ve bu düşüncemi burada defalarca paylaştım herkesin kendi aklı fikri var zarar ve kar herkesin kendi seçimi ben neyin ne olduğunu ileride ne olacağını söylesem dahi hüsam ağanın eşeği kadar bile kaale alınmadığımı biliyorum.
Her babayiğitin halı silkmesi farklıdır. Bizimkilerin metodları daha çok Venezuella ile benzerlik gösteriyor. Arjantin'in sistemi daha farklı. Hatta Arjantin'deki sistem uygulansa belki biraz daha faydalı da olabilir. En azından herkes %10-20 varlık vergisini öder kalan parasından yine emin olur. Bizim sistemde iş bana göre daha sakat.
Bu tespitle bağlantılı olarak, mb gecelik borçlanma limitlerini bugün iki katına çıkardı. Adeta ateşle oynuyorlar.. şimdi bu gidişle faiz yükseltmeden bir ülke nasıl hiperenflasyona girer konusunda bir case study çıkaracaklar.. umarız ki ve dileriz yanılan biz oluruz..
Sabah gösterdiğim sayım gerçekleşti..c 5 bitti..B ve Y de gerçekleşti..benim inandığım projeksiyona göre buradan sonrası belirsiz.. uzun çubuklar olabilir...6.56..6.7 bile görülebilir...kural max 6.56 olmalı kuralı..6.43 veya 6.40 aynı.
Umarım grafiklerden istifade etmişsinizdir..dolarla işim bitti..astala vista diyorum..
Teknik meknik ile TEMELSİZ Dolar görüşleri benim bir kulağımdan girer diğerinden çıkar. Bugüne kadar bekledim diye bunun HEEEÇ ! ZARARINI görmedim oysa aynı dönem içinde ne TEKNİKÇİ MEKNİKÇİLER geldi geçti buradan hepside fos çıktı. Umarım bizide Hüsam ağanın eşeği kadar dikkate alıp fikirlerimizden yararlanan olmuştur.
Ben görüşünüze saygı duyuyorum. BES fonlarına el koymak = Mevduata el koymaktı = Eurobondları ödememektir = global piyasalardan çıkıp KÜBA olmak demektir.
Bunu biz istesek bile bize yaptırmazlar. :-) :) Ne yapar eder dipten alırlar o olur bu olur şu olur.
Ülkedeki bankacılık ve sigortacılık zaten ağırlıklı yabancı. Yabancılar parasını kimseye yedirmezler!
Devlete tasarruf yaptırırlar. Daha bu pazartesi genelge yayınlandı 35 milyar TL kamuda tasarruf yapılma emredildi. Gerekirse çalışan veya emekli maaşını azaltırlar. Yani şu anda aslında adı konmamış bir IMF programını biz gizli gizli uyguluyoruz. İyice fakirleştik ama ben Türkiye de 1 tane bile banka batma ihtimali görmüyorum. Küçülürler birleşirler ama batmazlar. Çünkü hala KEMAL DERVİŞ in getirdiği IMF programı harfiyen uygulanıyor!!! Dolaylı vergi bu sebeple %72 ye kadar çıktı! IMF programından 1 milim bile sapma yok! Önemli olan yabancıların borçlarını ödeyebilmemiz. İsterse asgari ücret 100$ olsun. Yine de farketmez!
Borçlanma limitlerini 2 katına çıkartmasının nedeni bence farklı. 1 Haftadır repo ihalesi açmıyor ama adına kotasyon repo dediği ve yine 1 haftalık ihale yoluyla olmayan teklif usulü bir sisteme geçti. Şu anda %19.25 faiz ile kotasyon(teklif) repo denilen bu sistem ile fonluyor. Ancak 13 eylül'e kadar bu önlemin de yeterli gelemeyeceği görülmüş olmalı ki bir şekilde kotasyon reponun da en azından zamansal olarak daraltılmasını planlıyorlar.
Dün bankalarda cumhuriyet tarihinin rekor likidite açığı oluştu. 166 milyar TL kadar. İşte bu fonlamayı bence artık 1 haftalık değil daha kısa süreli olan bir kanaldan vermek istiyor. Geç likidite kanalını sadeleşme sözü verdiği için kullanamadığından en azından buna en yakın fonlama olan BIST o/n kanalını genişletmeye çalışıyor olabilir.
Mehmet Şimşek zorunlu BES sistemi getirilirken bizim ( AKP demek istiyor ) uzun vadeli yatırımlar, yandaş betoncularımızın YİD modelli yol ,köprü, tünel saray inşaatlarını desteklemek için BES fonları gibi fonlara ihtiyacımız var derken neyi kastetmişti acaba heeç ! buna kafa yoran oldumu ? O BES ler 10 yıllık hazine bonolarını kaç faizle portföylerine aldı bilen var mı acaba ? Sonra niye BES ler mevduat faizinden bile daha az getiri sağlıyor diye saf saf sormuyorlar mı !...
Sayın Hakem,
idam cezası gelince bademcilerin mi asılacağını sanıyorsunuz?
Ben hiç sanmam.
MI MAX 2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bayram sonrası 3 işgününde %8 yükselen Dolar Ağustos’un yüksek enflasyon oranını satın alıyor diye bir fikir oluştu bende🤔
Hâlâ özel sektör yok kamu sektörü diye bakanlar varya hayret ediyorum. Bakin kisaca yazayim. Ayrim soyle yerlesiklerin birikimi, yabancilarin(!) birikimi.
Yabancıların birikimine dokunamazlarmış, iyi güzel. Daha da güzeli besi işine yabancı da para giriyor zannetmek. Beşi işinde tek yabancı muntafon cinsi olanlar, onlar hep dahil besi işine, ana malzeme onlar zati😁
Bütün bankaların dövizdeki makas aralığını gösteren site vardı arkadaşlar. O siteyi unuttum paylaşabilecek varmı?
Bi haber mi var az çıktım sol seridi kapatmıs. CRASH yapacak gibi
Hadi bakalım shortcular memleket sizin gibi battal gazileri bekliyor satın Dolarlarınızı badem bıyık beton ekonomisine sahip çıkın.
Bankaların likidite açığı dün rekor kırdı. Dün paylaşmıştım. Bu paranın büyük bir kısmı dövize kaymasın diye tcmb tahminime göre kotasyon repoyu da kapatmaya çalışıyor ama bir şekilde bankaların da likidite açığını kapatabilmesi lazım.Yoksa default ederler. O nedenle tümünü geceliğe kaydırmaya çalışıyor ama orada da başka sıkıntılar var.