Sayfa 453/1024 İlkİlk ... 353403443451452453454455463503553953 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 3,617 - 3,624 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. “Wall Street Journal’ın haberine göre; 2008 krizine neden olan mortgage kredileri için şişik not kullanan Moody's'e bir ceza da ABD'den geldi.
    ABD hükümeti 2010-2013 yılları arasındaki ev kredilerine şişirilmiş notlar vediği için Moody's'i para cezasına çarptırdı.
    ABD'nin sermaye piyasası kuruluşu SEC Moody's'i 16.25 milyon dolar cezaya çarptırdı.“

BES benim görüşüm GÖNÜLLÜ kümese girmektir ve bu düşüncemi burada defalarca paylaştım herkesin kendi aklı fikri var zarar ve kar herkesin kendi seçimi ben neyin ne olduğunu ileride ne olacağını söylesem dahi hüsam ağanın eşeği kadar bile kaale alınmadığımı biliyorum.

3.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Ben son 16 senedir ülkemde daha önce asla olmaz dediğim şeylerin olduğunu gördüm bilmem artık.
    Her babayiğitin halı silkmesi farklıdır. Bizimkilerin metodları daha çok Venezuella ile benzerlik gösteriyor. Arjantin'in sistemi daha farklı. Hatta Arjantin'deki sistem uygulansa belki biraz daha faydalı da olabilir. En azından herkes %10-20 varlık vergisini öder kalan parasından yine emin olur. Bizim sistemde iş bana göre daha sakat.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Türkiye'de sistem daha farklı çalışıyor, (ve bana göre daha da tehlikeli). Bizdeki adet şöyle, merkez bankası devletin bol keseden çıkardığı devlet tahvillerini sınırsız likidite ile satın almaya başlıyor. Piyasanın likidite açığını kalıcı olarak kapatıyor. Ve buna ek olarak en tehlikeli kısım olan zorunlu karşılıklar ile oynanıyor. İşte bu son kısım %1000-2000 hiperenflasyonları mümkün kılan adım.

Sonuç olarak bizim sistemimizde devlet hiçbir zaman vatandaşının parasına el koymuyor sadece paranın ciddi anlamda değer kaybetmesini tetikleyecek hamleler yapıyor.

Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır.
    Bu tespitle bağlantılı olarak, mb gecelik borçlanma limitlerini bugün iki katına çıkardı. Adeta ateşle oynuyorlar.. şimdi bu gidişle faiz yükseltmeden bir ülke nasıl hiperenflasyona girer konusunda bir case study çıkaracaklar.. umarız ki ve dileriz yanılan biz oluruz..

5. Sabah gösterdiğim sayım gerçekleşti..c 5 bitti..B ve Y de gerçekleşti..benim inandığım projeksiyona göre buradan sonrası belirsiz.. uzun çubuklar olabilir...6.56..6.7 bile görülebilir...kural max 6.56 olmalı kuralı..6.43 veya 6.40 aynı.

Umarım grafiklerden istifade etmişsinizdir..dolarla işim bitti..astala vista diyorum..

Teknik meknik ile TEMELSİZ Dolar görüşleri benim bir kulağımdan girer diğerinden çıkar. Bugüne kadar bekledim diye bunun HEEEÇ ! ZARARINI görmedim oysa aynı dönem içinde ne TEKNİKÇİ MEKNİKÇİLER geldi geçti buradan hepside fos çıktı. Umarım bizide Hüsam ağanın eşeği kadar dikkate alıp fikirlerimizden yararlanan olmuştur.

7.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Teknik meknik ile TEMELSİZ Dolar görüşleri benim bir kulağımdan girer diğerinden çıkar. Bugüne kadar hep bekledim diye bunun HEEEÇ ZARARINI görmedim oysa aynı dönem içinde ne TEKNİKÇİ MEKNİKÇİLER geldi geçti buradan hepside fos çıktı.
    al yat keyfine bak 2013 ten beri makine gibi işliyor benim gibi faiz mutlaka artarcılar astalavistacılar uzun vadede kaybeden oldu !

8.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Otaş'ın türk telekom'da bulunan %55 oranındaki hisselerinin, otaş'a kredi veren bankaların paydaş olacağı bir ortak girişim şirketi aracılığıyla devralınması hazine ve maliye bakanlığı tarafından uygun görüldü

milyarlarca doları çalıp borcu yüklediler kaçtılar
    Türk Telekom'un bir önceki Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı'nın da kim olduğunu belirtelim: Fuat Oktay! Kendisi şu anda Cumhurbaşkanı Yardımcısı. Yapılan temettü ödemeleri ve alınan borçların altında Fuat Oktay'ın imzası var.

Sayfa 453/1024 İlkİlk ... 353403443451452453454455463503553953 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •