Garantiyi ilk kez satışta görüyorum , bu iyi bir şey midir değil midir ,bilemedim , yf niye bu kadar iştahlı alımda o nu da bilemedim
yakında kokusu çıkar ama
Printable View
Tas toprK devam..
Abi hala Arcelik alıyolar şaka gibi fk 26.42 oldu .
Hafta sonu lütfen 1 saatinizi ayırın şu şirketlerin defter değerini, fk sını , kısa vade borçlarını , piyasa değerine bir bakın kahkalar atarsınız mahvettiler borsamızı resmen...
az bi conse konuştuk kapanışta son saatte yemyeşil boruyu dikmiş. haftalıkları hala çok zayıf. fırsat verecektir.
haftaya holdingler devreye girer mi girer deyin ya :((
enerji şirketleri genel itibariyle çok küçük, piyasa değerleri çok şişmiş şirketler. misal 50 bin tl tek kademe alım yapsan, pala üzülür ve daha üzücü şeyler yapabilir. ayranlar dökülebilir.
belki holding iştiraklerinden ufak bir sepet olabilir ama benim favorim sahol. yenilenebilir enerji fonu gibi bir şeye dönüşüyor.
hatta bugün bim temettü yatırdı gittim sahole yapıştırdım.
Savas biterse taş toprak kıymete biner seneye
gitmezzzzzzzzz :)
Haftaya GYO ları uçurururlar :)
para içerde yer değiştirir
döner daire çizer
yine döner yine çizer
genç enerjik olan için pırasa
yaşlı adam için değil
neden GYO ???
eski borsacı bulursan sor!
El turco üstat eski borsacı gibi,
Gundi büyük oyuncu gibi :)
ABKA ya SECBULL a sor!
Onlarda eski gibi,
birine sor :)
nedenini yazar diye tahmin ediyorum :he:
3-5 inin temeli sağlam olabilir,
kim bakacak bulacak
para versen bakmam :)
paradan hep nefret ettim
Hiç sevemedim :)
genç olacaksın yal 20 em çok 30 yada son 40 :)
yaş 70/80 üzeri çorbayı içerken kaşığı burnuna götürür
yari canlı yari ölüsün anla işte o ben :oleyo:
benim gözllerde kör stop :oleyo: :)
Özet bu :)
saygılar :)
Çimentolar derim :))
Viop spot makası akşama kadar 500 puandı... kapanışta 270 puan oldu....abd borsaları hafif toparlarsa akşam seansı hareketli olabilir....
TV'ye çıkanlar hep bankalar gitti, iştirakleri gitti holdingler geri kaldı diyor. Herif holdingleri millete satıyor oradan gelen para ile diğerlerini alıyor, millete hamallık yaptıryor.
3 lü suriye görüşmesi ile ukranya da çözülür se taş toprak 2023 iyi kapatir.
3mlyr dolar seneye ihracat bekleniyor..
Bir yerde yabqnci bi rapor okumuştum ,gelecek 10yil içindeki sektör lerle ilgili bulursam yapıştırırım..
Bu enflasyonda sermaye nin gireceği yer belli..
Özellikle navlun fiyatlRi düşüş te iken
Quadruple witching refers to four days during the calendar year when the contracts on four different kinds of financial assets expire. The days are the third Friday of March, June, September and December.
In particular, options contracts tied to $4 trillion in stocks, stock-index futures and exchange-traded funds are set to expire, making Friday potentially the busiest day for options traders this year, according to data compiled by Rocky Fishman, the head of index volatility research at Goldman Sachs.
Bugünü geçelim Amerika da sonra bakalım.
Hatta seans sonuna bir bakalım.
öyle bir dönem ki sayın abka korkmaya vakit yok. bu hafta yeter bu kadar bu işin çivisi çıktı deseydim Vestel, Arçelik, Vakıfbank, Kardemir, ttkom,doğan sadece şu an aklıma gelen hisselerim çok büyük balık kacacakti.
korkmaya saklanmaya vakit yok ama şu beni rahatlatıyor gidemeyen hissede satış yapıyorum mesajla bugün vakıf alırken yapı sattım bu sayede çift trade oldu. Arçelik alırken Vestel verdim, hafta içi Kardemir alırken Ereğli vermistim, THY hareketliyken pgsus tersi durumda da aynı formül.
bence en doğru strateji bu bu piyasada bu dönemde
Bu arada düzeltme yapmak adına, arka sayfalarda biri yanlış hatırlamıyorsam Sahol için pay geri alımının sonlandırıldığını yazmıştı.
Pay geri alımı devam ediyor , piyasa koşullarına göre alım yapılacaktır deniyor.
Lütfen haberi tam okuyun.
İyi akşamlar.
VIX’in falan taktığı yok.
Biraz tepip pazartesi vadelileri muhtemelen güzel olursa bizlik problem yok.
Son 20% lik çıkışın muhtemelen 60-70% ini pazartesileri aldı.
Kağıt seçmek önemli.
Bugün telekomlar dinlendi pazartesi aktif olabilirler. Selocandan yana kullandım tercihimi.
Elimde diğer kağıtlarım mevcut zaten.
Kalıplaşmış hareketlere bakarak para kazanmak gerek bu günlerde.
Mesela bugün için örneği Toaso.
Stellantis anlaşması beklendiğinden özellikle cumaları alım oluyor.
Geçen cuma da 4-5% arası bugün de.
Seçici olup malda oturmak lazım.
Eğer bir gün olabilecek 5-6% lik düşüşü tolere edebilecek kadar kazanmışsam ben oturmaya devam ederim.
İyi hafta sonları.
Dow 33.000 altına gitmiş
Birisi arkalarda bitti yazmıştı hocam düzeltmek adına yazdım yanlış anlaşılma olmasın.
Exsa alımları bitti.
Daha önce Şirketimizin 30.03.2017 tarihinde düzenlenen 2016 yılı Olağan Genel Kurul toplantısında duyurulduğu üzere, Exsa tarafından yürütülen bahse konu pay geri alım programı sona ermiştir. Diğer yandan, Şirketimizin 09.11.2021 tarihli Yönetim Kurulu kararı ile başlatılan pay geri alım programı ise halen yürürlükte olup, Şirketimizce pay geri alımlarına piyasa koşulları doğrultusunda devam edilecektir.
arkadaş anlatmıştı.
geçen kurban bayramından sonra komşuları vefat etmiş. corona kalp sıkıntıları falan olmuş. adamın miras terekesine aylar sonra bakmışlar ki hesabında çok da fazla olmayan 10-11 civarı maliyetli thy var.
tabii bilemeyiz belki de 2-3-5 yıl taşıdı.
eşi gidip ford focus almış. öyle bir dönem yani.
ABD'de imalat sanayi PMI 31 ayın en düşük seviyesine geriledi
- Ülkede imalat PMI aralıkta aylık 1,5 puan azalışla 46,2'ye inerek imalat sektöründe Mayıs 2020'den bu yana yaşanan en büyük daralmaya işaret etti - Hizmet sektörü verisi de aynı dönemde 1,8 puan azalarak 44,4 ile 4 ayın en düşük seviyesine geriledi
WASHINGTON (AA) - ABD'de imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), aralıkta aylık 1,5 puan azalışla 46,2'ye inerek Mayıs 2020'den bu yana en düşük seviyeye geriledi.
S&P Global, ABD'nin aralık ayına ilişkin imalat, hizmet ve bileşik PMI öncü verilerini açıkladı.
Buna göre, imalat sanayi PMI, aralıkta bir önceki aya kıyasla 1,5 puan azalarak 46,2 değerine düştü.
Piyasa beklentilerinin gerisinde kalan endeksin bu dönemde 47,7 değerini alması öngörülüyordu. İmalat sektöründe Mayıs 2020'den bu yana yaşanan en büyük daralmaya işaret eden endeks, kasımda 47,7 olmuştu.
ABD'de hizmet sektörü PMI da aralıkta geçen aya göre 1,8 puan azalarak 44,4'e indi.
Piyasa beklentilerinin aksine 4 ayın en düşük seviyesine gerileyen endeksin, 46,8 değerini alması tahmin ediliyordu. Hizmet sektöründeki daralmanın sürdüğünü gösteren endeks, kasımda da 46,2 olmuştu.
- Ekonomik faaliyetteki daralma sürüyor
İmalat ve hizmet sektörlerini kapsayan bileşik PMI ise aralıkta aylık bazda 1,8 puan azalışla 44,6'ya geriledi.
Hizmet sektöründe olduğu gibi 4 ayın en düşük seviyesine inerek ekonomik faaliyetteki daralmanın hızla devam ettiğine işaret eden bileşik PMI, kasımda 46,4 değerini almıştı.
Açıklamada görüşlerine yer verilen S&P Global Başekonomisti Chris Williamson, 2022'nin bitimine yaklaşırken iş koşullarının kötüleştiğini belirtti.
Williamson, "Veriler, Fed'in faiz artırımlarının enflasyon üzerindeki istenen etkiyi yarattığını, ancak ekonomik maliyetin artmakta olduğunu ve sonuç olarak resesyon risklerinin tırmandığını gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.
PMI verilerinin 50 ve üzerinde değerler alması sektörde genişlemeye, 50'nin altında kalması ise daralmaya işaret ediyor.
Kaynak : Anadolu Ajansı
İki gözüm, boş yapma... ABD başka burası başka hikayelere sahip... Seçimler dünyası... Yallah...
KAP: ENJSA [ ] ENERJİSA ENERJİ A.Ş. Kredi Derecelendirmesi
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1088212
Dosyalar:
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...851bf05b4c2192
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Enerjisa Enerji A.Ş.'nin ulusal uzun vadeli kredi notunu AA+(tur) olarak teyit etmiştir. Notun görünümü ise Durağan'dan Negatif olarak revize etmiştir. Kredi derecelendirme raporu ekte yer almaktadır.
KAP: CEMTS [ ] ÇEMTAŞ ÇELİK MAKİNA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Özel Durum Açıklaması (Genel)
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1087866
11.11.2022 tarihli açıklamamızda;
"Bursa Organize Sanayi Bölgesi Şirket adresimizde bulunan
12.000 m2 kapalı alan çatı üzerine Güneş Enerjisi Santrali (GES) yatırımı
için bugünden itibaren yatırım
görüşmeleri başlamıştır. Yatırımın yaklaşık bedeli 1.400.000 USD dolar olacağı
tahmin edilmektedir. Söz konusu yatırım 2 MWp güç kapasiteli olarak
yapılacaktır. GES üretim tesisinin sözleşme tarihinden itibaren, gerekli
izinlerin alınması ve yatırımın yapılması sonucunda 2023 yılı üçüncü çeyreğinde
faaliyete geçmesi planlanmaktadır. Söz konusu yatırımla ilgili Yatırım Teşvik
belgesine başvuru yapılacaktır." KAP'ta açıklanmış idi.
Güneş Enerjisi Santrali (GES) yatırımı için Asunim
Yenilenebilir Enerji A.Ş. ile sözleşme imzalanmıştır. Çatı GES projemiz
2040,22 kWp kurulu gücünde olacaktır. 2023
yılı üçüncü çeyreğinde faaliyete geçmesi planlanmaktadır. Söz konusu
yatırımla ilgili Yatırım Teşvik belgesine başvuru yapılacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Son zamanlarda her gün KAP a GES enerji üretimi ile ilgili 20-30 adet haber düşüyor.
İşletmelerin çatısında yüksek gerilim enerji üretmek ne kadar sağlıklı tartışmak lazım.
Normalde yüksek gerilim hatlarının 7 metre yakınına inşaat izni verilmezken,çatılarda neden enerji üretilir ki güvenli mesafe 25 metre olarak aklımda kaldı.
YTD