Ne zaman döviz alevlense MB birşeyler söylemeye başlıyor
Printable View
bana da ilginc geldi ama bana ilgincligi bu haber eski gibi geldi zaten kit ler doviz ihityacını onlardan karsılamıyormuydu ? ben mi yanlıs biliyorum ...gecmiste olmustu kitler piyasadan doviz alıyor dovizi yukseltiyor bundan sonra bizden alacaklar diye haber cıkmıstı eeeee ??? sonra piyasadan alımı serbest bırakıp simdi yeniden mi bizden alacaklar diyorlar onu anlamadım :)
05 Aralık Çarşamba 11:09 MOODY'S: POLİTİK RİSKLER TÜRKİYE GÖRÜNÜMÜ ÜZERİNDE ÖNEMLİ OLACAK -BN
150K dolar 32 gün için
Vakıf:4.70
Şeker:4.75
Veriyor.....
Sürekli düşürüyorlar oranları....parayı satamadıkları için olabilir....
71 maddelik TORBA YASA paketinden...
Torba yasa teklifinin 'Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi' kurulmasını düzenleyen 22. maddesindeki ilgili bölümde şöyle deniyor:
''Finansal sistemin bütününe sirayet edebilecek ölçüde olumsuz bir gelişmenin Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi tarafından tespiti halinde, üye kurum ve kuruluşların yetkileri dışında alınması gereken tedbirleri belirlemeye Cumhurbaşkanı yetkili olup ilgili bütün kurum ve kuruluşlar belirlenen ve tedbirleri derhal uygulamakla yetkili ve sorumludur.''
Sermaye kontrolleri de dahil mi buna?
Veya bankalardaki dth'larin belli bir kurdan TL ye cevrilmesi?
Adam dolar kredisi ile avm acmis alacagi dolar bazinda kiralarina guvenerek, alacagi kiralari yilbasi kuru olan 3.80'den sabitle ama borcunu cari kur ile odeyeceksin de...:)
Syg,
Oranlar guncellendi
https://mevduatlar.com/ :wave:
Burgan Gulduren, Vakif Ari, Ing e-turuncu ve tabi ki enpara dususte.
Teb marifetli hafif bir yukari kimildama yapti bakalim.
gene mi abudik gubidik işler !!
enflasyon hedefi 5 diyorsun tl ye stopaj desteğini çok görüyorsun
Hayır arkadaş öyle bir şey söylemiyor. Grafikte yüksek tepeler alçalan trend olarak devam ediyor. Eğer içinde bulunduğumuz yükseliş 5.50 - 5.55 seviyesini geçerse (ki bu seviyeler direnç olarak görülebilir) doların yükselişi devam edebilir. Yok o seviyelerde direnç ile karşılaşırsa tekrar düşüş yönünde hareket edebilir. Benim bu grafikten anladığım bu.
https://youtu.be/Hd1NWENjPPM
Powerpc bize video gonderdi[emoji39]
Mb açıklamasından sonra dolar 10 kuruş gevşedi. Brent te düşüşte. Dolar bir hayaldi geldi geçti diyeceğiz galiba
Faizin aylik %2yi geçmediği dönemde önemsiz dediğiniz artış 2 aya tekabül eder. Kendi dinamiği açısından önemli olmayabilir ama, getiri faizle kiyaslanacak olursa cok yüksek
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
son aydaki gelişme için yatıp kalkıp allahıma şükrediyorum. 1 yılın 12 ay olduğundan dolayı.
ya yıl 15 ay olsaydı vay halimize. bu uyanıklar 1 ayda 25.24 ten 21.25 lere düşürdüler enflasyonu.15 ay olsaydı yıl sonu eksiye çıkartıp.çıkartıkları kadarını tüm halka ödetirlerdi bakın eksi enflasyon yarattık bu farkı ödeyin diye. :whistling:
Buradan şöyle birşey çıkarılabilir mi? Ülkede bu araçların satışında bir azalma olmuyorsa hala şirketler (bilançolarında zarar da gösterseler) aslında kar ediyordur. Reel olarak ekonomide çok ciddi bir sıkıntı yakın zamanda olmayacaktır.
Buna belki 4x4 satış endexi adı da verebiliriz.
Dün bir arkadaş hükümet eldeki ithal otoları eritip onların vergilerini toplamak için vergileri indirdi demiş.
Bana pek gerçekçi gelmedi.
Zira eldeki otolar bittiğinde yeni yılda bu satıcılar yine ithal araç getirmeyecek mi? Bu kez hem geçe yıl hem de bu yıl için ülkeden döviz çıkmayacak mı?
Büyük ülkelerin birbirlerine vergi yükselterek ticaret savaşı başlattığı ortamda bu hamle ayağa kurşun sıkmak olmuyor mu?
Ki cep telefonların da taksitini uzattılar. Bu krizin ortasında yabancıya kıyak olmuyor mu?
Yanda aktifin faiz reklamın var.
Deniyorki yüzde 24=25,41.
Geçen ay 28 veren aktif 2,5 puan indirirken, bankalar açgözlülük yapıp stopajı da dahil edersek 5-6 puan indirdiler.
Bu bankalara hiç acımayacaksın.
Reel sektör kan ağlarken onlar yine bilançolarında dünya kadar kar açıklayacaklar.
Başka ülke olsa rekabet kurulu devreye girerdi.
Sanki toplu olarak anlaşıp rekabetin olmadığı ortam oluşturmuyorlar mı?
https://www.bloomberght.com/haberler...na-vdmk-imkani
Umutabi ye selamlar saygılar
''Aynı kullanım miktarına rağmen;
Dolar 4.25 iken doğalgaz faturası 100 TL
Dolar 5.25 iken doğalgaz faturası 120 TL
Dolar 6.25 iken doğalgaz faturası 135 TL
Dolar 7.25 iken doğalgaz faturası 145 TL
Dolar 5.15 iken doğalgaz faturası 155 TL''
alıntı
Enflasyon da 5 hedefi aslında olabilir bir hedef..
Neden..
Enflasyon ivme demektir..Fiyat artışlarının ivmesi..
Bu sene 21 ile kaparsak
Bir daha ki sene dolar yerinde sayarsa!!! diye düşünmüşlerse evet enflasyon 5 çıkabilir..
Baz etkisi gibi bir durum.
Baz etkisi kasımda yaşandı ve %50 zamli fiyatlardan yapılan %10 indirim sonuç verdi. (Rakamların sağlıklı olduğu varsayiminda)
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yılsonuna kadar başta trafik polisi olmak üzere maliye bakanlığı ,zabıta ceza kesme yarışına girmişler haberiniz olsun ..
Ceza yazmak için ceza türeten bu ilk iki kuruma dikkat edin
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Her sene KOTA ları var...Doldurmaları gerekiyor :he:
ne olmuş ki bahri , devlet kendi verdiği katkıyı tabi kendi belirleyecek.misal 500 lira yatırıyorsun ve bunu yabancı para fonunda değerlendiriyorsun.devlet verdiği 125 tl katkıyı tabiki devlet tahviline alacak .e bireylere kullanma hakkı versin sen git o parayla dolar fonu al..olur mu yada altın fonu .:)
Yinede bir önceki kasım ayına göre dolar yüzde 50 primli idi nerede ise..
Şöyle düşün
Atıyorum..
Mayıs ayında dolar 5.10 olsa
Bir sene öncesine göre değişim yüzde 10 da kalır..
Ağustos ayında 5.30 olsa bir sene öncesine yüzde yüzde 15 değerli bile olur..
Bu durumda evet enflasyon 5 çıkabilir..
Dedim ya doların sabit kalması bekleniyor..
Tutacağız buralarda deniliyor..
Hesaplar o şekilde..
Tutamazlarsa..:)
Şaşar..
Girdileri kendi hayalleri olunca çıktılar üzerinde tartışmak abes kaçar..
Bir daha ki sene ortalama dolar kurunu 7.50 olarak ön görürsen
Enflasyon hedefinde 25 olur..
Ama yok bunlar kendilerine güveniyorlar belli :oleyo:
Milleti kitledir uzun vadeye :kmk: